Was Sint Nicolaas een Turk?

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

Elk jaar hetzelfde: linksen beweren dat Sint Nicolaas een Turk geweest zou zijn en dat wie daarom Sint Nicolaas viert, ook niets tegen parallelsamenlevingen en massa-immigratie mag hebben. Geheel onafhankelijk van het feit dat alleen al de conclusie dom is, blijft het de vraag: Was Sint Nicolaas daadwerkelijk een Turk?

De oorsprong van Sinterklaasdag

Sint Nicolaas is de eigenlijke Kerstman. En in veel streken zetten de kinderen op 6 december tot op de dag van vandaag hun laarzen buiten of hangen sokken op. ´s Nachts, als iedereen slaapt, stopt Sint Nicolaas dan wat lekkers in de laarzen of sokken van de lieve kinderen. Dit gebruik stamt af van de verering van de echte Sint Nicolaas, de bisschop van Myra in de 4e eeuw.

Wie was Sint Nicolaas tijdens zijn leven?

Toen Nicolaas nog abt van een klooster was, werd hij in het kader van de christenvervolging gevangen genomen en gefolterd. Zijn erfenis zou hij daarvoor aan de armen geschonken hebben. Bekendheid kreeg hij pas later als bisschop.

Tijdens het Concilie van Nicea zou hij bijvoorbeeld de priester Arius een draai om zijn oren hebben gegeven, die zei dat Jezus niet de vleesgeworden zoon van God geweest zou zijn. Omdat slaan echter niet tot de goede zeden bij een concilie hoorden, werd Nicolaas tijdelijk gearresteerd en verontschuldigde hij zich later tegenover de aanwezigen op het concilie.

In welk land ligt Myra?

Sint Nicolaas was afkomstig uit Patara en werd bisschop van het nabijgelegen Myra – beide plaatsen liggen aan de zuidkust van het huidige Turkije. Letwel: het huidige Turkije! Want destijds bestond in het gebied Turkije nog helemaal niet – en ook geen Turken.

Pas ongeveer 300 jaar later vielen de Arabieren de lang tot het Romeinse Rijk behorende regio binnen. Het eerste Turkenvolk, de Seltsjoeken, kwam pas in de 11e eeuw naar de regio, dus 700 jaar na de dood van Nicolaas!

En wat was Nicolaas dan?

Zeer waarschijnlijk was hij ook geen Romein. Van hen waren er namelijk maar heel weinig in deze streek. In werkelijkheid waren daar al duizenden jaren Grieken gevestigd. Juist langs de kust is de Myceense cultuur bewezen – dat zijn de Grieken uit de Bonstijd.

De voertaal in het thuisland van Nicolaas was het Koinè. Dat is de meest voorkomende vorm van het Oudgrieks, waarin ook het Nieuwe Testament en vele filosofische geschriften werden geschreven. Je kunt dus tamelijk zeker zeggen dat Sint Nicolaus geen Turk, maar een Griek was!

Bron:
flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Was Sint Nicolaas een Turk?

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Nico of Nicolaas klinkt me nou niet bepaald Turks in de oren.

  Like

 2. Nachtkaarsje zegt:

  Allereerst is het andersom. De kerstman is eigenlijk Sinterklaas. De kerstman vind zijn oorsprong in Sint Nicolaas. Verder werd het nieuwe testament vertaald uit het Aramees en Hebreeuws naar het Griekse Koine. Een groot nadeel hiervan is dat bijna alle bijbel vertalingen uit die Griekse Septuaginta zijn vertaald. Op Internet zijn websites te vinden die de bijbel vanuit het Aramees en Hebreeuws vertalen. Het Aramees en Hebreeuws zijn zo een beetje de grondtalen waarin de bijbel origineel is geschreven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lilith zegt:

  Sinterklaas is een op esoterische kennis gericht feestje. Destijds waren er nog mensen met die kennis nu gelooft eenieder nog slechts in geld. De kern van het feest vind je in de Griekse namen:
  Niko= ik overwin
  las= oudgrieks voor steen

  zwarte Piet= komt van Petros = steen. zwart is metafoor voor onbewust
  dus”ik overwin de zwarte steen, ik overwin mijn eigen on-bewustzijn.
  dan ben ik ‘bisschop’ (is ingewijde) in My-Ra = van het werkwoord muein= inwijden in het mysterie van Ra. Ra is een Egyptische god maar wordt ook in Inda gevonden

  De hetze tegen Zwarte Piet door BLM is precies de domheid van dualiteit waartegen het feest van Sinterklaas waarschuwt.

  Geliked door 2 people

 4. Harry zegt:

  Een Turk die aardig is voor iedereen , behalve voor boeven en alleen maar cadeautjes weggeeft ?
  Dat gelooft toch geen hond ?

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  Like

 6. P. Puk zegt:

  Hoe het ook zij; het was in ieder geval gelukkig geen turk!

  Like

 7. Marc zegt:

  Sint NIcolaas was een Griek, staatsrechtelijk een Romein. Het is dus niet ‘tamelijk zeker’ maar ‘onbetwistbaar zeker’ dat hij geen Turk was. Dat kan om een andere reden niet: de functie van bisschop is, eveneens onbetwistbaar, een hoge functie binnen de christelijke kerk. De Turken waren al moslim toen ze dit gebied binnendrongen. Het is dus alleen al om die reden volslagen absurd om te beweren dat hij Turk was. Maar de meest dringende reden is toch wel dat Sint Nicolaas stierf in 352, dus bijna zevenhonderd jaar voordat de eerste Turken in 1031 het gebied binnenvielen.

  Het graf van St Nicolaas werd bedreigd door in 1071 bedreigd door verdere expansie westwaarts, waarbij Anatolië, Patara, en daarmee het graf van de ook toen nog zeer geliefde bisschop door ongelovigen bedreigd werd. Om die reden besloot men het graf te verplaatsen naar Bari, Italië.

  Like

 8. Bas zegt:

  https://pbs.twimg.com/media/EokaRwIW8AETDHS?format=png&name=small

  Gisteren in Den Haag: Abolish Sinterklaas. Dit is geen photoshop. Dit is wat linkse activisten willen.

  Like

  • Bas zegt:

   Trouwens, ze moesten zonodig een roetveeg Piet, maar daar zijn ze nu natuurlijk ook weer negatief over.
   Laat die zwarte Piet maar weg, ik heb een zware aversie gekregen voor zwart door al dat eindeloze sarren.
   Maak Piet maar lekker blank.
   Het is het feest van Sinterklaas, die Piet is bijzaak en eigenlijk veel sympatieker met een blank gezicht.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s