EU-actieplan moet mening- en informatiedictatuur verankeren

(Vertaling: E.J. Bron)

Verbitterde strijd tegen onwelgevallige feiten

De Europese Commissie bindt nog harder de strijd aan met de verbreiding van onwelgevallige informatie: een “Europees actieplan voor democratie” dient vanaf het voorjaar van 2021 de regulering van zogenaamde “desinformatie” op internet gemakkelijker te maken.

Volgens de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Věra Jourová, zou juist de coronapandemie hebben laten zien hoezeer “valse informatie” de openbare mening zou kunnen bepalen. Vooral met betrekking tot komende vaccinatiecampagnes breekt de verbreiding van kritische feiten de Europese Commissie blijkbaar zuur op: zo zou Jourová Google en Facebook al geïnformeerd hebben dat vaccinatiestrategieën gestimuleerd moeten worden. Elke vorm van vaccinatiekritiek op de sociale media en in online zoekresultaten zal dientengevolge waarschijnlijk meer dan ongewenst zijn. Dat doet bijna misdadig aan wanneer je bedenkt hoe omstreden de vaccins zijn, die op dit moment volledig overhaast op de markt gegooid worden!

Nadat grote sociale netwerken en zoekmachines al in 2018 tegenover de Europese Commissie hun bereidheid verklaard hebben om een gedragscode tegen desinformatie te ondertekenen, dienen er in 2021 nieuwe richtlijnen te komen die een regulering door nationale autoriteiten toestaan.

Jourová wil graag “verspreiders van systematische desinformatie” door langduriger observatie opsporen en dan bestraffen. Behalve mogelijke financiële gevolgen en sancties speelt ze ook met de gedachte om “daders” openlijk aan de schandpaal te nagelen.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op EU-actieplan moet mening- en informatiedictatuur verankeren

 1. Harry Willemse zegt:

  Even een opzetje mijnerzijds. Is het een goed idee om hier in Europa een soort van Goelag op te richten? Laten wij gewoon archipel achterwege.

  Like

 2. Tineke zegt:

  Zal mij niets verbazen als alle “alternatieve” media ineens op zwart(mag dat nog) gaat.
  We mogen wel emailadressen uit gaan wisselen anders zijn we elkaar allemaal kwijt!

  Geliked door 1 persoon

 3. antiislamnu zegt:

  Nu nog alleen het cash geld weg en dan zitten we inderdaad als ratten in de val l
  O kijk hier op fuckbook een mening die wij ongepast vinden wij gaan deze persoon onderzoeken te beginnen bevriezen wij zijn bankrekening uiteraard voor een paar maanden om te treiteren en een afschrikwekkend voorbeeld te stellen.
  En ja nu heeft u dan een héél groot probleem want cash geld is er dan niet meer daar waren we het over eens gevaarlijk terroristen misdadigers en ook eng met virussen en zo .
  Verder gaan de meeste mensen lekker thuiswerken dus dag sociale omgang met collega’s dag lease auto. Lekker in je pyjama achter de pc in je eentje gezellig he die open gevangenis.

  Geliked door 1 persoon

 4. vangie1206j zegt:

  NEXIT RUTTE niet vandaag maar gisteren.
  Dit geldverslindende tirannen nest betekent de ondergang van Europa

  Geliked door 3 people

 5. Sobieski zegt:

  Back to the EUSSR.

  Like

 6. BoikeDe voortschreidende zegt:

  Xander Nieuws meldt welke totale controle eerdaags op ons af gaat komen.

  De voortschreidende electronische ontwikkelingen dienen niet langer meer ons comfort, maar worden onze ergste vijand. De duivels beroven ons van onze menselijkheid.

  Nieuwe tech stelt overheid in staat om via uw smartphone toegang te krijgen tot auto en draadloze apparaten, ook van anderen (Xander Nieuws Posted on 06/12/2020)
  Een must read !!!

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/nieuwe-tech-stelt-overheid-in-staat-om-via-uw-smartphone-toegang-te-krijgen-tot-auto-en-draadloze-apparaten-ook-van-anderen/

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  EU = Dictatuur 2.0 !!

  Like

 8. Pingback: EU-actieplan moet mening- en informatiedictatuur verankeren | JDreport.com

 9. Julia zegt:

  Eén ding voor mij is zeker ik verwijder alle app”s van mijn smartphone en schakel het compleet uit en maak uitsluitend nog gebruik van dat ding voor noodoproepen voor overige informatie weet ik mijn weg wel te vinden zonder dat de Dictatuur daar grip op heeft. De fascisten slaan echt helemaal compleet door en de ongekende censuur en dictatuur kent geen grenzen meer https://www.xandernieuws.net/algemeen/nieuwe-tech-stelt-overheid-in-staat-om-via-uw-smartphone-toegang-te-krijgen-tot-auto-en-draadloze-apparaten-ook-van-anderen/. Ons leven wordt de komende jaren aan banden gelegd en beheerst door het ongekende staatsterreur, volledig gecontroleerd waar alle privacy wordt geschonden. Een ieder zal überhaupt geen gebruik meer moeten maken van routeplanners, smartphone, o.i.d. om de dictators flink te laten voelen dat ze veel te ver gaan. Niets mag meer, hoge boetes voor de meest lullige corona overtreding, alles moet en daar bovenop compleet gecontroleerd wie had kunnen dromen dat de overheids krankzinnigheid in 2020 volop is aangevangen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s