“The Christian Right”

Sidney Powell

(Door: “eg regs”)

Bevrijd van de juridische muilkorven kon de voormalige veiligheidsadviseur Michael Flynn zich de voorbije weken eindelijk weer vrijelijk uitspreken. En hij nam geen blad voor de mond; hij vindt dat de president een staat van beleg moet uitroepen. Maar misschien even opmerkelijk is het dat deze generaal bijna iedere tweet inleidt met een Bijbeltekst. Een gewoonte overigens die hij deelt met enkele andere nog overgebleven Trump-getrouwen. Zoals bijvoorbeeld de fraudeaanklagers Lin Wood en Sidney Powell.

Toen de Volkskrant verslag deed van de onlangs plaatsgevonden ‘Trump March’  in Washington, moest de dienstdoende journalist naar eigen zeggen meteen denken aan een ‘EO-familiedag’. Maar om de een of andere reden vermoed ik niet dat dit als een compliment bedoeld was. Waarschijnlijk zat hij zich innerlijk te verbijten over al deze gehate uitingen van ‘traditie’; niet alleen in godsdienstig opzicht, maar zeker ook in raciale zin.

De blankheid van de ‘christian right’ slaat in werkelijkheid namelijk niet alleen op de huidskleur van diegenen die deze filosofie uitdragen. Op allerlei praktische manieren is het idee zelfs al per definitie ‘nativist’. Zo wil men, begrijpelijkerwijs, niet dat Indiase ‘greencarders’ of Somalische ‘asielzoekers’ het eigen, lokale karakter van flyover-states gaan omploegen. ‘Zet de oude palen niet terug, die uw vaderen gemaakt hebben’. (Spreuken 22, 28).

Of ‘christelijk rechts’ zal zegevieren in Amerika is momenteel ongewis. Er zal heel letterlijk een Godswonder voor nodig zijn. Wat wel met zekerheid gezegd kan worden, is dat de blanke belangen in de recente geschiedenis nergens openlijker zijn verdedigd en behartigd dan in Zuid-Afrika. En dat onder een zogenaamd ‘regime’ dat de aanmerking ‘christelike nasionaliste’ als een Geuzennaam zou hebben gekoesterd.

In Nederland hebben we natuurlijk geen ‘christelijk rechts’. Beter gezegd: we hebben het niet meer (vroeger was er immers nog de ARP en daarna het GPV). Inmiddels schijnt iedereen het er echter over eens te zijn dat christenen hun geloof maar thuis moeten opbergen, ergens in een kast of zo. Zou het misschien kunnen dat wij ons als volk zo mak naar de slachtbank hebben laten leiden, omdat wij innerlijk en ideologisch totaal ontwapend zijn?

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op “The Christian Right”

 1. Jules van Rooyen zegt:

  Heel juist geconcludeerd, beste eg regs ! De scheidslijn loopt zelfs door families, de ongelovige echtgenoot met een waardeloze muilkorf, uit angst, en de Christelijke echtgenote die dat nutteloze vod weigert te dragen. De enige plekken in NL waar de vrijheid nog gekoesterd wordt zijn de Gereformeerde kerken en die van Traditionele katholieken. Daar “heerst God, en niet de regering”, zoals één van de Urkse kerkgangers het kernachtig uitdrukte voor een TV camera. Deze wilde de “schande van burgelijke ongehoorzaamheid”, vastleggen. Maar het werd een afgang. Met de staart tussen de benen droop dit nep journaille, af, door de achterdeur !

  Geliked door 2 people

  • johannes zegt:

   indd en als ieder een zou gaan leven naar Gods woord was er al gouw een einde aan
   alle ellende ,en de last die Hij ons op lag is licht, maar de zware last van de duivel,
   draagt men zo te zien liever

   Geliked door 1 persoon

 2. Cleo zegt:

  Goede analyse👍!
  Min of meer als verweesd (zie ook ‘De verweesde samenleving’ van Pim Fortuyn) doolt een heel groot deel van de oorspronkelijke Nederlanders rond door hun leven; als ‘ontworteld’, want geloof, tradities, eigen cultuur zijn vervaagd of vervangen door oppervlakkigheid, waan van de dag en overheidsindoctrinatie.
  Terugkeer naar wortels van deze verwaarloosde rijkdommen maakt mensen bewuster van wat er op het spel staat.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob zegt:

  Globalisme is de nieuwe aangewezen
  godsdienst. Zoals de meeste nieuwe
  godsdiensten gaat deze ook weer over
  een oceaan aan bloed.
  Globalsme, islam, BLM en noem ze
  aallemaal zijn tot geweld bereid.
  Coronaregels is de direkte oorzaak van
  vele onnodige doden.
  De VN met zijn afdeling WHO, de EU en
  de goed gelovigen.

  Geliked door 2 people

 4. Bas zegt:

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  Ik ben ook christen,geen goede christen maar doe mijn best.Tevens ben ik ook een trotse christen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s