Wenen: Rechtse activisten verhullen Omofuma-monument

(Door: Stefan Juritz – Vertaling: E.J. Bron)

De rechtse activisten eisen een monument voor de slachtoffers van de jongste “islamistische” terreuraanslag in Wenen.

Vandaag hebben rechtse activisten het Omofuma-monument in de Mariahilfer Straße in Wenen met een houten omhulsel onzichtbaar gemaakt. Op het omhulsel waren de leuze “White Lives Matter Wenen” en de gezichten van vier vrouwelijke slachtoffers van “islamistische” terreuraanslagen te zien.

In een enkele uren later gepubliceerd actiebericht eisten de activisten “een monument voor de ontelbare slachtoffers van geïmporteerde terreur”.

Omstreden monument

Het Omofuma-monument staat sinds het jaar 2003 in Wenen en is gewijd aan de in 1999 gestorven Nigeriaan Marcus Omofuma. De afgewezen asielzoeker stierf tijdens zijn uitzetting in het vliegtuig naar Bulgarije aan verstikking of hartfalen – daarover waren de deskundigen het oneens. Hij was onder valse voorwendselen naar Europa gekomen. De hem begeleidende politieagenten hadden hem met kleefband aan zijn stoel vastgeplakt en ook zijn mond dichtgeplakt. De drie agenten werden wegens dood door schuld onder bijzonder gevaarlijke omstandigheden tot acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Voor de rechter motiveerden zij hun handelwijze ermee dat de Nigeriaan geschreeuwd, gebeten en herrie geschopt zou hebben. De zaak zorgde in de binnenlandse politiek voor heftige discussies.

Europese slachtoffers worden vergeten

In hun actiebericht bekritiseren de rechtse activisten dat het Omofuma-monument in 2003 illegaal opgericht en later door de stad Wenen gelegaliseerd zou zijn, terwijl er tegelijkertijd echter nergens monumenten voor de “ontelbare slachtoffers van geïmporteerd geweld” zouden staan.

“Deze zichtbare onrechtvaardigheid toont de waarheid achter het sprookje van het ´structurele racisme´. Het hele establishment trekt zich niets aan van dode Europeanen. Ze worden vergeten. Er zijn alleen maar monumenten als het in haar agenda past. Wij zijn het niet vergeten. Het bloed van de slachtoffers kleeft aan de handen van de politici. Als wij ze vergeten, doden we ze een tweede keer. Daarom eisen wij van het stadsbestuur de oprichting van een monument voor de slachtoffers van de 2e november en voor iedereen die door geïmporteerde terreur en migrantengeweld gestorven is”, staat er verder in het bericht.

Bron:
tagesstimme.com
Door: Stefan Juritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Wenen: Rechtse activisten verhullen Omofuma-monument

 1. Dick Orwell zegt:

  Het wordt sowieso tijd voor een herdenkings-monument voor alle westerse slachtoffers die door toedoen van Islamitische import om het leven zijn gekomen.
  Niet alleen terreur aanslagen. Maar ook straat- en verkeers-geweld.
  Ik denk dat het inmiddels een aan genocide grenzende lange lijst met namen is.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Het oprichten van monumenten is een daad van passiviteit. Veel beter kan de energie van het volk worden aangewend voor actieve verdediging tegen de islamitische terreur. Dat je je daar tegen niet kan verdedigen met een scherp gepunte zakdoek moge duidelijk zijn.

   Like

 2. D. G. Neree zegt:

  Uitstekende Actie. Daar zouden er meer van moeten komen op allerlei gebied.

  Geliked door 2 people

 3. Bas zegt:

  White lives matter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s