Hongarije en Polen in het vizier van Brussel: Nu stelt de EU een ultimatum

(Vertaling: E.J. Bron)

De ruzie tussen de EU enerzijds en Polen en Hongarije anderzijds escaleert. Brussel heeft Warschau en Boedapest in het conflict om de EU-begroting nu een duidelijk ultimatum gesteld: of ze laten hun veto tegen de komende 7-jarige EU-begroting van de EU vallen, of de andere 25 landen zullen het corona-herstelfonds uit de begroting losweken en nieuw opleggen – onder uitsluiting van Hongarije en Polen.

“We hebben vandaag of uiterlijk morgen een overeenkomst of duidelijke signalen van Hongarije en Polen nodig”, zei een hoge EU-diplomaat gisteren. Als dit niet zou gebeuren, “zullen we overgaan tot scenario B”. Dat zou betekenen dat de andere EU-landen het coronapakket of met behulp van het instrument van de “versterkte samenwerking” of in het kader van een multilaterale overeenkomst nieuw opleggen. Polen en Hongarije zouden dan met lege handen staan.

Warschau en Boedapest blokkeren op dit moment met hun veto de komende 7-jarige EU-begroting en daarmee ook het corona-herstelfonds van de EU. Ze willen de rest van de EU er daardoor toe brengen het geplande rechtsstaatmechanisme – sancties wegen vermeende ontbrekende rechtsstaatstandaards – te laten vallen. Dit dient het vanaf 2021 mogelijk te maken om schendingen van de rechtsstatelijke standaards met de korting van EU-gelden te bestraffen, wat Hongarije en Polen als chantage beschouwen.

Het idee om het corona-herstelfonds uit de totale begroting los te weken en zonder Hongarije en Polen nieuw op te leggen, had onlangs uitgerekend de megaspeculant George Soros in gesprek gebracht, wiens stichtingen sinds jaren regeringskritische en immigratievriendelijke opruiing bedrijven.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Hongarije en Polen in het vizier van Brussel: Nu stelt de EU een ultimatum

 1. Harry zegt:

  De EU hanteert maffia praktijken !
  Ze zakken steeds verder af .
  Steeds vaker blijken ze tactieken en praktijken te hanteren , die de gestapo niet zouden misstaan .
  Nog even en dan kan de Camorra in de leer bij Von der Leyen !

  Wat zullen die Engelsen blij wezen , dat ze binnenkort van dat kankergezwel van de EU verlost zullen zijn !
  Om jaloers van te worden .

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Daarom is het ook veel beter dat niet alleen Polen, Hongarije, Tsjechië, Italië enz. uit de EU stappen maar Nederland ook en wel direct! De EU zou namelijk een eenheidsworst zijn? Laat me niet lachen!

   Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  Nu kunnen we zien wat een vetorecht inhoudt: helemaal niets! Via een omweg halen ze het overeengekomen bedrag gewoon naar binnen.
  Echter, ze sluiten Polen en Hongarije dan wel uit, want die ‘staan met lege handen’.

  Ik denk dat je als land beter met lege handen zónder die EU bestaat, dan met die verschrikkelijke op macht beluste en corrupte elite in Brussel. Dan maar geen geld meer uit Brussel, maar dan ook geen contributie meer van de Polen en de Hongaren richting de EU, uiteraard.
  Is het gek dat Hongarije voorzichtig weer banden aanknoopt met Poetin? Hongarije wil een deel van de benodigde vaccins namelijk in Rusland kopen.

  Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt.

  Geliked door 2 people

 3. Peter zegt:

  Een unanieme beslissing is nodig met veto mogelijkheid. Als het de EU dan niet uitkomst stel je de veto’s koud. Waar hebben we dat vaker gezien.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  We zijn met bijna alle lidstaten in de Europese Unie bedrogen uitgekomen, en met z’n allen bij de duivel te biecht gegaan, en nu worden we geregeerd door onze beulen……stuk voor stuk rollen straks de koppen.

  Like

 5. karton zegt:

  Steeds duidelijker wat het “democratisch” gehalte van de EUSSR is.
  Aangesloten landen krijgen een Veto-recht , maar als ze er gebruik van maken worden ze gedemoniseerd, gechanteerd, en als dat nóg niet helpt verandert de EUSSR-“leiding” het betreffende voorstel zodanig dat de landen die hun Veto-recht hebben gebruikt “buiten de boot vallen” bij dat aangepaste voorstel.
  De gehele EUSSR is één grote bende van criminelen , achterbakse graaiers en dictators !
  Een fatsoenlijk land wil daar toch zeker geen lid van zijn ? Om die reden is NL wél lid !!
  NEXIT en wel z.s.m. !!!

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Chanteurs !! Wat een stel smeerlappen !!

  Geliked door 2 people

 7. Frans Brassens zegt:

  Opnieuw chantage. Hongarije en Polen zouden er goed aan doen om stante pede voorbereidingen tot uittreden uit de E.U. te gaan treffen. Kost ze wellicht wat, maar ik denk dan aan de makelaar die me (in een slechte verkoopmarkt) eens zei: “Neem je eerste verlies, het volgende kon wel eens groter zijn”.

  Geliked door 2 people

 8. Bob zegt:

  De democratische unie dwingt zijn
  wil op. Als het niet lukt via de voor
  dan via een verborgen achter deur.
  De ongekoze leiders willen alleen
  hun zin doordrijven.

  Like

 9. Ravian zegt:

  “wat Hongarije en Polen als chantage beschouwen”

  Dat is ook lastig als iets anders dan chantage te beschouwen…

  Like

 10. Boike zegt:

  De despoten uit de krochten van de Brusselse Toren van Babel manifesteren zich weer eens als echte satanisten. Geobsedeerd door hun eigen gelijk en gevoelloos als ze zijn, betonen ze geen enkel respect voor de eigen mening van de respectievelijke aangesloten lidstaten. Iedereen moet en zal bij het kruisje tekenen. Geen middel zal onbenut gelaten worden, om ze daartoe te dwingen. Het duivelse EU kreng, Ursula von der Leyen, begint de dwarsliggers, Hongarije en Polen, nu te chanteren. Ze laat wel overduidelijk merken, dat ze een echte DDR mentaliteit heeft. Waarom moet er eigenlijk door de lidstaten gestemd worden in de EU, als ze toch bij het kruisje moeten tekenen ??? En waarom kent de EU het vetorecht, als het kennelijk niet gebruikt mag worden ??? Ik snap het even niet. …>..>>…!!! Ja, ik begrijp het nu wel. Die stem-regels zijn niet bedoeld, om te gebruiken. Die zijn bedoeld voor de schone schijn, voor de schone schijn van democratie. Dat deden ze in de DDR vroeger ook zo. Iedereen stemde daar immers,altijd met alles in. Zouden Polen en Hongarije al overwegen, om de EU vaarwel te zeggen ???

  Like

 11. Hans van Straaten zegt:

  Weer lekker democratisch. wat een galbakken club is die eu.

  Like

 12. F1802 zegt:

  Dus als het vetorecht een aantal ongekozen eu bobo’s niet bevalt verzinnen ze ter plekke een strategie om hun zin te krijgen. Dat is net zoiets als midden in een voetbalwedstrijd de spelregels veranderen. Dat linkse (A)sociale volk wordt steeds grimmiger en laten steeds meer hun werkelijke gezicht zien.

  Like

 13. Qvic zegt:

  Aan dat corona-herstelfonds zit een enorme grote adder onder het gras. Want dan krijgt de EU een rechtsstatelijkheid status en heeft dan de zelfde rechten als een soevereine staat. Dan kunnen zij rechtstreeks belasting gaan heffen aan iedere burger in de EU. Tevens is dit corona-herstelfonds tevens de start van de grote groene reset van Timmermans, die lidstaten verplicht zijn, om de energie transitie te volbrengen en dat iedereen van de bevolking dan uiteindelijk onteigend wordt. Daar ook alle lidstaten al hun soevereiniteit eraan kwijt raken en gedegradeerd worden tot een provincie van de EU. Voor Polen en Hongarije zou dat een ramp zijn, want dat zou ook betekenen dat zij geen eigen zeggenschap meer hebben over de moslim immigratie naar hun landen. Hier speelt veel meer mee, dan het ons wordt vertelt met het herstelfonds. Daar in Hongarije wordt hun kerncentrale 3x zo groot met behulp van Rusland. Dat is al een doorn in het oog bij Brussel en dat windmolens verboden zijn, binnen een straal van 20km bij bebouwing. (je ziet enkele windmolens bij de grens van Oostenrijk staan en verder zie je er geen enkele windmolen in het land.) Maar ook zonnepanelen worden niet gepromoot, maar worden zelfs extra belast voor de bezitters ervan. Dus niets geen energie transitie alà Timmermans. Dat geldt ook voor Polen waar zij massaal op kolen blijven stoken voor hun elektriciteit. Beide landen willen best samenwerken, maar blijven wel eigen baas in eigen land. Dat irriteert de EU mateloos, want dan valt hun project de grote groene reset in het water, daarom proberen zij die landen te chanteren met geld te onthouden. De beide landen gaan echt niet overstag met deze chantage presmiddelen, want er staat veel meer op het spel dan geld alleen.

  Like

 14. Stef zegt:

  Na enkele jaren in Polen te hebben gewoond wordt alles zeer duidelijk.
  Polen en Hongarije zijn i.t.t. Portugal en italie echt arme landen omdat zij nog zo kort uit het communisme zijn ontsnapt.
  Wij weten uit vele ervaringen hoe moeilijk de bevolking het heeft. Hoe invalieden toch bij een baasje worden ingedeeld om een extra centje bij te kunnen verdienen.
  Bij onze bouwwerkzaamheden hadden we een doofstomme timmerman, een eenarmige schoorsteenveger, een man met een lamme arm voor de verwarming een lichaamelijk zieke chauffeur etc.etc. De mensen hebben over het grootste gedeelte niets extra’s dan wat voedsel en kleren. Men woont in hokjes van flatgebouwen.
  Maar hun belangrijkste eigendom is het geloof ,gezin en de vrijheid. Dit laten ze zich nooit afpakken. Hoe verlijdelijk het ook is met die miljarden die van anderen worden gestolen.
  Ze laten met zeer veel pijn hun gezinnen in de steek om wat bij te verdienen zoals ooit nederlandse bouwvakkers in Duitsland gingen werken etc. Het volk is ondanks deze zeer moeilijke fase fantastisch sympathiek ,eerlijk en gastvrij. Wat denkt het weste nog te betekenen qua economie als al deze Poolse werknemers Nederland de rug toekeren. En die tijd zal ook komen.
  Denkt u dat deze arbeidsplaatsen worden opgevuld door de Noordafrikaanse gelukzoekers die liever stelen dan werken?
  Stef

  Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   De Italiaanse bevolking is zelfs rijker dan de Nederlandse, omdat de Italiaanse socialisten al decennia lang Sinterklaas spelen van EU (ons) geld.
   De niet socialisten in Italië zien echter in dat dit spel enkel doorgang gaat vinden totdat het geld van de “rijke” EU landen op is, en dat Italië daarna in een enorm financieel gat ten onder gaat.
   Die willen dus van de EU af, en daarom is het voor de EU van levensbelang de Italiaanse socialisten middels het toeschuiven van veel Sinterklaas geld in het zadel te houden.
   Dit alles uiteraard totdat de EUSSR een feit is, in een dictatuur hoef je namelijk geen kiezers meer te paaien.
   In landen als Polen en Hongarije weet men echter waar al dit linkse Sinterklaas spelen uiteindelijk op uit draait, die kennen hun pappenheimers, en die hebben geen zin om nogmaals voor minstens een halve eeuw in een socialistische nachtmerrie verzeild te geraken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s