VIDEO Prof. dr. Pierre Capel: “Vragen over Corona”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Konkie”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO Prof. dr. Pierre Capel: “Vragen over Corona”

 1. Jan zegt:


  Pfizer’s geschiedenis van misdrijven, een criminele organisatie

  Pfizer is ook gegroeid door agressieve marketing – een praktijk waar het in de jaren vijftig een pionier in was door ongekende reclameproducten in medische tijdschriften te kopen. In 2009 moest het bedrijf een recordbedrag van 2,3 miljard dollar betalen om federale aanklachten te betalen dat een van zijn dochterondernemingen de pijnstiller Bextra illegaal op de markt had gebracht. Naast de twijfelachtige marketing, staat Pfizer al decennia in het middelpunt van controverses over de prijsstelling, waaronder een prijsafspraken die in 1958 begon.

  Op het gebied van productveiligheid had Pfizers grootste schandaal betrekking op defecte hartkleppen die werden verkocht door zijn dochteronderneming Shiley, die leidden tot de dood van meer dan 100 mensen. Tijdens het onderzoek van de zaak kwam informatie aan het licht die erop duidde dat het bedrijf opzettelijk toezichthouders had misleid over de gevaren. Pfizer erfde ook veiligheids- en andere juridische controverses door zijn grote overnames, waaronder een class action-rechtszaak over de Rezulin-diabetesmedicatie van Warner-Lambert, een grote schikking over het dumpen van PCB’s door Pharmacia en duizenden rechtszaken die werden aangespannen door gebruikers van Wyeth’s dieetmedicijnen.

  Op Pfizers lijst met schandalen staat ook een schikking voor omkoping uit 2012; massale belastingontwijking; en rechtszaken waarin werd beweerd dat het bedrijf tijdens een meningitisepidemie in Nigeria in de jaren negentig een riskant nieuw medicijn op kinderen testte zonder toestemming van hun ouders.

  Productveiligheid

  Tijdens het midden van de jaren 1980, watchdog organisaties zoals de Public Citizen Health Research Group in rekening gebracht die Pfizer op grote schaal voorgeschreven artritis medicijn Feldene creëerde een hoog risico op gastro-intestinale bloeden bij ouderen, maar de federale overheid, ondanks meldingen van tientallen dodelijke slachtoffers, weigerde te zetten beperkingen op de medicatie. Een artikel uit juni 1986 in The Progressive over Feldene kreeg de kop DEATH BY PRESCRIPTION.

  De Food and Drug Administration uitte meer bezorgdheid over de meldingen van tientallen dodelijke slachtoffers in verband met hartkleppen door de Shiley-divisie van Pfizer. In 1986, toen het dodental opliep tot 125, beëindigde Pfizer de productie van alle modellen van de afsluiters. Maar op dat moment waren ze geïmplanteerd bij tienduizenden mensen, die bang waren dat de apparaten elk moment zouden kunnen breken en falen.
  …..
  Prijsstelling

  Pfizer staat al meer dan 50 jaar in het middelpunt van controverses over de prijsstelling. In 1958 was het een van de zes farmaceutische bedrijven die door de Federal Trade Commission werden beschuldigd van het vaststellen van prijzen voor antibiotica. Het bedrijf werd ook beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen aan het Amerikaanse octrooibureau om een ​​octrooi op tetracycline te verkrijgen.

  Reclame- en marketingcontroverses

  Na de Tweede Wereldoorlog veroorzaakte Pfizer een schandaal toen het de traditionele distributienetwerken voor geneesmiddelen omzeilde en zijn producten (met name het antibioticum Terramycin) rechtstreeks aan ziekenhuizen en artsen begon op de markt te brengen, waarbij het ongekend gebruik maakte van spetterende advertenties in de Journal of the American Medical Association . Een prominent artikel in de Saturday Review in 1957 veroordeelde het bedrijf vanwege tactieken zoals het vertonen van advertenties voor antibiotica met de namen van artsen die zogenaamd het product onderschreven, maar die fictief bleken te zijn.
  ….
  Omkoping en ongepaste betalingen

  In 1976 was Pfizer een van de vele bedrijven die bekendmaakten dat het dubieuze betalingen had gedaan aan buitenlandse overheidsfunctionarissen. Het bedrijf zei dat ongeveer $ 265.000 was betaald aan functionarissen in drie landen, maar identificeerde hen niet.
  ….
  Milieu

  In 1971 vroeg de Environmental Protection Agency aan Pfizer om een ​​einde te maken aan de langdurige praktijk van het dumpen van industrieel afval vanuit de fabriek in Groton, Connecticut in de Long Island Sound. Het bedrijf zou volgens die methode elk jaar ongeveer 1 miljoen liter afval verwijderen.

  In 1991 stemde Pfizer ermee in om $ 3,1 miljoen te betalen om de EPA-aanklachten te betalen dat het bedrijf de Delaware-rivier ernstig had beschadigd door het niet installeren van apparatuur voor verontreinigingsbeheersing in een van zijn fabrieken in Pennsylvania.
  ….
  Mensenrechten

  Pfizer hield zich kennelijk ook bezig met twijfelachtige praktijken in het buitenland. In 2000 publiceerde de Washington Post een belangrijke uiteenzetting waarin Pfizer werd beschuldigd van het testen van een gevaarlijk nieuw antibioticum genaamd Trovan op kinderen in Nigeria zonder de juiste toestemming van hun ouders te hebben gekregen. Het experiment vond plaats tijdens een meningitisepidemie in 1996 in het land. In 2001 werd Pfizer voor de Amerikaanse federale rechtbank gedagvaard door dertig Nigeriaanse families, die het bedrijf ervan beschuldigden hun kinderen als menselijke proefkonijnen te gebruiken.
  ….
  Arbeid

  In januari 2012 diende een groep werknemers van Pfizer in Puerto Rico een rechtszaak in tegen het bedrijf bij de federale rechtbank, waarin ze beschuldigden dat het bedrijf hun pensioenplan niet goed had beheerd en in het afgelopen decennium in totaal honderden miljoenen dollars verlies had geleden.

  Veiligheid van werknemers

  In 2010 kende een federale jury $ 1,37 miljoen toe aan een voormalige Pfizer-wetenschapper die beweerde dat ze ziek was door een genetisch gemanipuleerd virus in een bedrijfslaboratorium en vervolgens werd ontslagen omdat ze bezorgdheid over de veiligheid had geuit.

  Belastingen en subsidies

  Pfizer is een van de vele farmaceutische bedrijven die jarenlang gebruik hebben gemaakt van een bepaling in de Internal Revenue Code (sectie 936) die speciale belastingverminderingen opleverde voor hun activiteiten in Puerto Rico en die alom werd bekritiseerd als een vorm van bedrijfswelvaart
  ….
  Staats- en lokale subsidies

  Connecticut . In 2001 opende Pfizer een nieuwe onderzoeksfaciliteit van $ 270 miljoen in New London met behulp van een subsidiepakket van $ 60 miljoen van staats- en lokale ambtenaren. De stad gebruikte ook haar macht van eminent domein om de site te verzamelen die door het bedrijf werd gebruikt, wat de lokale bewoners boos maakte en leidde tot een rechtszaak die helemaal doorging tot het Amerikaanse Hooggerechtshof.
  ….
  https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=nl&u=https://www.corp-research.org/pfizer

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Schikkingsbedragen voor farmaceutische bedrijven

  Laten we eens kijken naar de top 10 van farmaceutische schikkingen, in volgorde van bedragen in dollars (van hoog naar laag). Deze kunnen een combinatie van strafrechtelijke boetes en civiele schikkingen omvatten:

  Waarvoor zij boetes kregen staat hier:

  10 grootste farmaceutische schikkingen in de geschiedenis
  https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=nl&u=https://www.enjuris.com/blog/resources/largest-pharmaceutical-settlements-lawsuits/

  Dit zijn de 6 bedrijven die het coronavirus moeten stoppen
  voor Nederland: Janssen/Johnson & Johnson

  Johnson & Johnson betaalt meer dan $ 2,2 miljard om strafrechtelijke en civiele onderzoeken op te lossen
  Beschuldigingen omvatten off-label marketing en smeergeld aan artsen en apothekers
  https://www.justice.gov/opa/pr/johnson-johnson-pay-more-22-billion-resolve-criminal-and-civil-investigations

  De Janssen Pharmaceutical Company is een dochteronderneming van Johnson & Johnson.
  https://nastlaw.com/janssen/

  ……
  Een onderzoek van de Huffington Post noemde J&J ‘Amerika’s meest bewonderde wetsovertreder’. J&J stond centraal in schandalen en overheidsonderzoeken. Het heeft enkele van zijn medicijnen en apparaten teruggeroepen. Consumenten die schade hebben geleden door J & J-producten dagen het bedrijf aan. Ze twijfelen aan de motieven van het bedrijf en zeggen dat het winst boven mensen plaatst. In 2019 riep het tienduizenden flessen van zijn iconische Johnson’s Babypoeder terug nadat de FDA kleine hoeveelheden asbest in een monster had aangetroffen.
  ….
  https://www.drugwatch.com/manufacturers/johnson-and-johnson/

  Johnson & Johnson to pay $4.7bn damages in talc cancer case
  https://www.bbc.com/news/business-44816805

  Rechtszaken, uitbetalingen, opioïdencrisis: wat is er met Johnson & Johnson gebeurd?
  Het begrip is de afgelopen jaren getroffen door productmislukkingen en rechterlijke uitspraken die het vertrouwen van het publiek en het vertrouwen van investeerders uitdagen
  https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=nl&u=https://www.theguardian.com/business/2019/oct/18/johnson-and-johnson-opioids-lawsuits-product-recalls

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Waarom lockdown volslagen kolder is

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s