De Maleisische haatzaaier Mahathir vervloekt de Fransen nog meer dan de Joden

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

“Joden zijn de eersten, maar niet de laatsten”. Dat is een redelijk gebruikelijke uitdrukking, die in het algemeen gebruikt wordt om samenlevingen te waarschuwen dat ook zij kwetsbaar zijn als er sprake is van belangrijke hetze of agressie tegen Joden. Het is een zeer algemene uitdrukking. Daarom is het raadzaam om haar af en toe van concrete voorbeelden te voorzien.

Mohamad Mahathir (foto) is een gewelddadige, extreme antisemiet. Hij was van 1981 tot 2003 en daarna weer van februari 2018 tot maart 2020 minister-president van Maleisië. Zijn reactie op de terreuraanslagen in Frankrijk kreeg veel publieke aandacht. Op 16 oktober onthoofdde een Tsjetsjeense moslim een Franse leraar. Een paar dagen later gevolgd door een Tunesische moslim, die in een kerk in Nice drie mensen vermoordde.

Daarop schreef Mahathir in zijn blog: “Moslims hebben het recht woedend te zijn en vanwege de bloedbaden in het verleden miljoenen Fransen te doden.” Zowel Twitter als Facebook verwijderden de bijdragen met de opmerking dat ze geweld zouden verheerlijken.

Mahathir beweerde dat de tekst uit de context gehaald zou zijn en deed nog een uitlating: “Ik walg inderdaad van de pogingen om hetgeen ik in mijn blog schreef vals voor te stellen en uit de context te halen.” Hij zei dat de critici zijn tekst niet volledig zouden hebben gelezen, vooral de laatste zin; die luidt: “Maar over het algemeen hebben moslims de wet van ´oog om oog´ niet toegepast. Moslims doen dat niet. De Fransen zouden dat ook niet moeten doen. In plaats daarvan zouden de Fransen hun volk moeten leren om de gevoelens van andere mensen te respecteren.”

Mahathir´s uitlating voor het “recht op moord” past in een probleem dat commentatoren normaal gesproken niet durven te noemen, zelfs wanneer ze het begrijpen. Weliswaar is een grote meerderheid van de moslims niet gewelddadig, de islam laat in zijn gelederen echter ook ruimte voor extreem moorddadige meningen. Simpel gezegd, bestaat in d eislam niet zoiets als de Tien Geboden. Dat staat opvattingen en uitlatingen toe zoals die van Mahathir in het kader van zijn religie/ideologie evenals de in feite genocidale oproepen van Iraanse leiders. Dit alles is ver verwijderd van de wereldbeschouwingen van het christendom en het Jodendom.

Dat heeft ook gezorgd voor de ontwikkeling van vele terreurorganisaties binnen de grenzen van de islam. Alle drie vooraanstaande terreurorganisaties in de wereld waren in het jaar 2019 islamitisch: ISIS, Al-Qaida en Boko Haram. Bovendien zijn er imams die af en toe moord propageren. Enkele fatwa´s – religieuze beslissingen – roepen ook openlijk op tot moord. Een van de meest gepubliceerde was die van ayatollah Khomeini tegen de schrijver Salman Rushdie in het jaar 1989.

Deze moorddadige tendensen zijn af en toe zelfs bij jonge kinderen te vinden. Een Franse leraar aan het college Pierre Mendes France in de stad Saumur wees een 11-jarig kind terecht, omdat het niet luisterde. Het kind reageerde: “Mijn vader zal komen en je onthoofden.”

Vertegenwoordigers uit het buitenland hebben bericht dat ze in discussies met Maleisische topfunctionarissen vaak van haat vervulde opmerkingen over Israël zouden horen, zonder enige relatie tot het gespreksonderwerp. Mahathir heeft een lange geschiedenis van verbale antisemitische aanvallen, ook al waren ze niet zo moorddadig als de huidige tegen Frankrijk.

In 1986 zei Mahathir tijdens een bijeenkomst van blokvrije landen: “Van de verdrijving van de Joden uit het Heilige Land 2000 jaar geleden en de onderdrukking van de Joden door de nazi´s hebben ze niets geleerd. En als ze er al iets van hebben geleerd, dan heeft het de Joden tot exact die monsters gemaakt die zij in hun propagandamateriaal zonder omhaal veroordelen. Ze zijn de leerlingen van de gestorven Dr. Goebbels.”

Zijn meest beruchte Jodenvijandige hetze, die ook het sterkst in herinnering blijft, vond plaats tijdens de tiende topontmoeting van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) in het jaar 2003. Daaraan namen de leiders van 57 landen deel. Mahathir zette de verbindingen tussen moslims en Joden als wereldwijde confrontatie neer, waarbij gij enkele nieuwe voorbeelden van een “Joodse samenzwering” aanbood. Zijn woorden kregen een groot applaus van de deelnemers.

De “Washington Post” schreef over de staande ovaties, die Mahathir bij de OIC kreeg: “Tot Mahathir´s kliek behoorden de Saoedische kroonprins Abdallah, de Pakistaanse president Pervez Muscharraf, onze man in Afghanistan Hamid Karzai en zelfs Rusland´s Vladimir Poetin, die de grote islamitische minderheid in zijn land vertegenwoordigde.” Toen veel Europese landen Mahathir bekritiseerden, distantieerde zich geen enkele leider van een islamitisch land van diens toespraak.

In 2018 sprak Mahathir voor de Verenigde Naties. Over Israël zei hij: “Het maakt de wereld zelfs niets uit wanneer Israël volkerenrecht schendt, medicijnen, levensmiddelen en bouwmateriaal transporterende schepen in internationale wateren in beslag neemt. De Palestijnen vuurden ineffectieve raketten af, die niemand verwondden. Door Israël werden enorme vergeldingsaanvallen uitgevoerd, ziekenhuizen, scholen en andere gebouwen gebombardeerd, met dode onschuldige burgers, waaronder kinderen en ziekenhuispatiënten. Erger nog”, zei hij, “de wereld beloont Israël, waarmee hij Palestina bewust provoceert door Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen.”  

In zijn toespraak voor de VN in 2019 varieerde hij dit thema en zei onder andere dat Israël de oorsprong van het terrorisme zou zijn; daarbij uitte hij de leugen dat zijn 90% sterke Arabische bevolking [compleet] verdreven zou zijn. Sindsdien werden er oorlogen gevoerd in veel landen, waarvan velen verband houden met de oprichting van Israël. En nu hebben we terrorisme dat er voordien niet was of in ieder geval niet in de huidige orde van grootte. Vanwege de oprichting van Israël bestaat er nu vijandigheid tegenover de moslims en de islam. Moslims worden van terrorisme beschuldigd, ook als ze niets gedaan hebben.” Hij voegde er nog aan toe dat Maleisië de staat Israël als feit accepteert.

In 2018, toen de Australische liberale regering onder Scott Morrison overwoog om de ambassade van haar land in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen, zei Mahathir dat hij tegen de Australische minister-president gezegd zou hebben dat het niet behulpzaam zou zijn om iets toe te voegen aan de zaak van het terrorisme. De penningmeester van de partij, Josh Frydenberg, noemde Mahathir´s antisemitisme. Hij zei dat de Maleisische minister-president de Joden “haakneuzen” zou hebben genoemd en vraagtekens had gezet bij het aantal in de Holocaust vermoorde Joden. Mahathir verbood ook dat de film “Schindler´s List” in Maleisië wordt getoond.

Op veel plaatsen waar Mahathir sprak, viel hij Israël aan. Een paar voorbeelden: in 2019 was hij gast van de studentenvereniging van Cambridge University. Hij zei: “Ik had een paar Joodse vrienden. Hele goede vrienden. Zij zijn niet als de andere Joden, dat is de reden waarom ze mijn vrienden zijn.” Voor diegenen die de geschiedenis van het antisemitisme kent, is de uitlating dat iemand geen antisemiet zou zijn, omdat hij Joodse vrienden heeft, vaak een indirecte aanwijzing naar het feit dat hij een antisemiet is.

In 2019 sprak Mahathir ook tijdens het World Leaders Forum aan de Columbia University. Hij verdedigde zijn antisemitische uitlatingen uit het verleden en plaatst vraagtekens bij het aantal in de Holocaust vermoorde Joden. Hij zei: “Ik oefen mijn recht op vrije meningsuiting uit. Waarom mag ik niks van Joden zeggen wanneer veel mensen gemene dingen over mij, over Maleisië zeggen en ik protesteerde er niet tegen, demonstreerde er niet tegen?”

In reactie op de vraag van een student, die zich bekendmaakte als lid van een pro-Israëlische groep op de campus, ontkende Mahathir vraagtekens te hebben gezet bij hoeveel Joden er in de Holocaust werden vermoord, ging er echter daarna gewoon mee door.

Bij de studentenvertegenwoordiging in Oxford begin 2019 zei hij: “We hebben het over vrije meningsuiting en desondanks kunnen jullie niets van de Joden zeggen. Waarom is dat zo?”

De voorbeelden hierboven zijn slechts een kleine selectie.

In een interview bij “BBC Hard Talk” zei Mahathir: “Als jullie eerlijk willen zijn, dan begon het probleem in het Midden-Oosten met de oprichting van Israël. Dat is de waarheid. Maar die mag ik niet zeggen.”

Als er een wetenschappelijke ranglijst van antisemieten in de wereld zou bestaan, dan zou Mahathir ver bovenaan staan. Maar zijn actuele ophitsing tegen de Joden en Israël werd nog overtroffen door zijn haat op het Westen.

Bron:
heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op De Maleisische haatzaaier Mahathir vervloekt de Fransen nog meer dan de Joden

 1. Bas zegt:

  VS sharia

  JA! Vecht voor deze rekening!

  Ted Cruz voert opnieuw een wetsvoorstel in om de Moslimbroederschap aan te wijzen als een terroristische groepering – Democraten zijn GEWELDIG

  De Moslimbroederschap in Amerika heeft meer dan 73 JURIDISCHE organisaties die vechten om onze wetten te vervangen door de sharia – ALLEN gesteund door democraten

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  Als een goede” moslims verdedigt hij zich en het ligt uiteraard allemaal aan de ANDEREN……….
  Op zijn eigen “blog”: http://chedet.cc/?p=3203
  / / /
  Klein gedeelte hieruit;

  De kledingvoorschriften van Europese vrouwen waren ooit zeer restrictief.
  Behalve het gezicht was geen enkel deel van het lichaam te zien.
  Maar door de jaren heen worden steeds meer delen van het lichaam aan het publiek getoond.
  Tegenwoordig bedekt een klein stukje stof de meest intieme delen van het lichaam.
  In feite zijn velen in het westen helemaal NAAKT op bepaalde stranden.
  Het Westen accepteert dit als normaal.
  Maar het Westen moet niet proberen dit met geweld aan anderen op te leggen. ( = moslims .)
  Door dit te doen, wordt de vrijheid van deze mensen ontnomen.
  Over het algemeen houdt het westen zich niet langer aan zijn eigen religie.
  Ze zijn alleen in naam christenen. Dat is hun recht.
  Maar ze mogen geen minachting tonen voor de waarden van anderen, voor de religie van anderen. Het is een maatstaf voor het niveau van hun beschaving om dit respect te tonen.
  Macron laat niet zien dat hij beschaafd is.
  Hij is ERG PRIMITIEF in het beschuldigen van de islam en moslims voor de moord op de leraar.
  Het strookt niet met de leerstellingen van de islam.
  Maar ongeacht de religie die wordt beleden, woedende mensen doden anderen die beledigen.
  De Fransen hebben in de loop van hun geschiedenis miljoenen mensen vermoord.
  Velen waren moslims.
  Moslims hebben het recht om boos te zijn en miljoenen Fransen te vermoorden voor de bloedbaden uit het verleden.
  Maar over het algemeen hebben de moslims de ‘oog om oog’-wet niet toegepast.
  De Fransen zouden dat niet moeten doen. In plaats daarvan zouden de Fransen hun mensen moeten leren de gevoelens van anderen te respecteren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s