La partie, c’est moi

(Door: Rients Hofstra)

De media (en dan bedoel ik met name de msm – mainstream media) konden er niet genoeg van krijgen:

Thierry Baudet zou iets gezegd hebben in de trant van ‘Ik ben de partij. Ze hebben immers allemaal op míj́ gestemd’, om daarmee alle verraders zonder enige vorm van compassie en pardon de deur te wijzen. Zijn deur wel te verstaan.

De msm meldden dit hypocriet meerdere malen. Hypocriet? Het was toch zo? Ja, ik was er niet bij, maar hij zou het zo gezegd kunnen hebben. Een porti arrogantie en een stevige vleug narcisme is de boreale wonderboy niet vreemd.

Maar is hij (politiek gezien) uniek? Zelf vindt hij van wel en inderdaad lopen er niet veel evenbeelden rond. Immers, ieder van de 7,5 miljard mensen wereldwijd is uniek. Maar is zijn opstelling gekoppeld aan zijn uitspraak uniek? Nee, verre van dat. Als het om zijn stelling gaat, is hij slechts een ordinaire wereldburger.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op La partie, c’est moi

 1. Harry zegt:

  Als trouwe en onverbiddelijke Wilders stemmer , geloof ik toch maar gedeeltelijk in dit verhaal .

  Ik geloof best , dat Baudet een beetje narcistisch is .
  Maar als ik hem zie en hoor praten , zie hoe hij eerst nadenkt bij sommige vragen en dan buitengewoon verstandige NON POLITIEKE antwoorden geeft , dan ben ik er van overtuigd dat hij het prima gaat redden , als hij niet opgeeft .
  Hij heeft een buitengewoon goed verstand .
  Mag je dan ook een beetje narcistisch zijn ,
  als je met kop en schouders boven 90% van de rest uit steekt ?

  We hebben gezien hoe ook Fortuyn , ondanks zijn enorme capaciteiten een zwerm tegenstrijdige egootjes in zij partij binnen gehaald heeft , die elkaars bloed wel konden zuipen .
  Als die verdomde Volkert v.d. G. hem niet vermoord had , had Fortuyn nu een enorme partij gehad , gezuiverd van de ratten .

  Wilders heeft hetzelfde meegemaakt , ondanks de opleidingen en de heel strenge selectie tot kamerleden .
  Haast de helft kon weer afgevoerd worden .
  Aanloopproblemen , zeg maar .
  Het is nu gelukkig lekker stabiel !

  En Baudet is een intelligente vent , en ondanks alles , tot heel veel in staat !
  Die gaat het ook redden en zal met steeds minder ratten in zijn ploeg groot groeien , daar ben ik van overtuigd .
  We hebben gezien hoe het gaat , met dieven zoals die Otten , met backstabbers als Nanninga en Eerdmans , met minder bekende sukkels die afstand nemen van hún partij en dan niet weten hoe ze door zullen gaan , dan neem ik toch mijn petje af voor Baudet !
  Velen hadden het bijltje er al bij neergegooid .

  Voor mij blijft het Wilders , maar het F.v.D . Is voor velen “ het redelijk alternatief “ .
  En dat hoor ik heel vaak om me heen .

  Uitstekende coalitiegenoot voor Wilders .
  Er is gewoon niks beters .
  De rest is helemaal bagger !

  Ik kan me ook echt niet voorstellen dat Baudet met zijn verstandelijke vermogens antisemitische uitspraken zou doen .
  Denk dat het laster is !
  De vijand is immers tot alles in staat .

  Geliked door 1 persoon

  • Dat het bagger is, is jouw mening, dat het systeem niet deugt is wel duidelijk. De essentie van mijn stukje is dat o.a. tot uitdrukking komt dat wanneer het om leiders als Geert, Pim en Thierry gaat, de partij erg afhankelijk is. Als die wegvallen, knallen ook hun partijen (zie LPF).
   Om een alternatief te bieden zonder verering van de frontman/vrouw schoof ik AS naar voren, een ander systeem, geen andere partij. Als PVV, FvD en/of SP dit zou omarmen, zijn ze echt democratisch en NIET afhankelijk van een charismatische leider.

   Like

   • fransbrassens zegt:

    Ik zou graag een (theoretische zowel als praktische) uitwerking zien van dat ‘AS-systeem’. Wat ik nu van kan maken is dat de volksvertegenwoordiging zou moeten gaan bestaan uit individualisten die stuk voor stuk hun politieke hobby’s gaan uitoefenen. Maak mij wijzer.

    Like

 2. lauravanderstorm zegt:

  Ik ben het niet met je eens Harry. Ik vind hem niet zo intelligent. Daarvoor doet hij te veel domme dingen, zoals dit spektakel veroorzaken. Dat heeft hij aan zichzelf te danken. Hij is veel te veel met zichzelf bezig. Ik denk niet dat hij erg veel hoort naar wat men hem zegt. Het volk, dat hij zou willen leiden , zegt hem helemaal niets. Staat hij ver boven. Met andere woorden….het land heeft niets aan hem.Wat zijn charisma betreft haalt hij het in geen duizend jaar bij Geert Wilders.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  En hoe zit het met Trump? Is hij niet ook wat Rients Hofstra zegt over Baudet: “…ontegenzeggelijk een charismatische verschijning en hij benoemt best wel zaken waar velen eender over denken”?
  Trump zou zeker niet door de mazen van het Alternatief Staatsbestel zijn geglipt.
  Dat zou jammer zijn, nietwaar? Je kunt gewoon niet alles hebben.
  Het is net als in het management. Vlakke groepshiërarchieën zijn aantrekkelijk voor vlakke persoonlijkheden. De groen-linkse beweging is momenteel (niet altijd) een goed voorbeeld.

  Like

  • Ik denk dat mensen als Trump, Baudet, Wilders, Marijnesen en wellicht Hoekstra, maar zeker Pieter Omtzigt en Renske Leijten geschikt zouden kunnen zijn binnen AS, als ze afstand zouden doen van het huidige particratische systeem en echt democraat worden. Het gaat dan om de standpunten. Lees de uitwerking net iets onder punt 10 de link Pluchen Revolutie. Carrière politici hebben bij AS niets te zoeken

   Like

   • droevige mof zegt:

    Ik kan natuurlijk punt 10 lezen, maar ik kan me niet voorstellen dat een Trump of Poetin dit doet voordat hij beslist of hij geschikt is om president te worden. Zulke mensen gaan hun gang, anders waren ze niet aangekomen waar ze nu zijn. Een AS zal ze niet tegenhouden.

    Like

 4. Republikein zegt:

  Waarom splinteren, voeg de krachten samen, maak een front.
  Begrijp het niet goed, zou Splinter Chabot het weten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s