Spanje: Ondersteund door “aanhangers van terroristen”. Ex-officieren bekritiseren de linkse regeringschef Sánchez

(Vertaling: E.J. Bron)

Voormalige hoge officieren van het Spaanse leger hebben zich met brieven tot koning Felipe gericht en daarin hun onvrede over de linkse minister-president Pedro Sánchez te kennen gegeven.

Sánchez zou door “aanhangers van separatisten en terroristen” ondersteund worden. Hij zou in zijn functie het behoud van de “nationale eenheid” bedreigen. Twee brieven, die respectievelijk door 39 en 73 voormalige officieren van het leger en de luchtmacht ondertekend werden, zijn al in november aan de koning gestuurd.

Op 4 december volgde nog een brief: deze keer met 271 ondertekenaars, die in de Spaanse strijdkrachten, de Fuerzas Armadas Españolas, als officier gediend hebben. Tegelijkertijd werd een interne WhatsApp-groep bekend, waarin enkele van deze officieren het aftreden van de minister-president eisten en woedend reageerden op linkse politici en groepen.

De minister-president noemde de voormalige officieren “dictatuur nostalgici”. Hij beschuldigt de schrijvers van de brief er van te verlangen naar de regeringstijd onder Francisco Franco, die van 1936 tot 1975 een door het leger gesteunde regeringsvorm aanvoerde.

Sánchez zou de oproepen niet als “echte bedreiging” beschouwen. Het zou hem veel meer zorgen baren dat dit soort “aanvallen” steeds meer uit de gelederen van de oppositionele partijen komen, bedoeld worden hier de fracties van de rechtsnationale partij VOX en van de conservatieve volkspartij (PP), en steeds normaler zouden worden.

De linkse minister van Defensie, Margarita Robles, deed ondertussen aangifte. Volgens haar inschatting zouden individuele uitspraken van de voormalige legerofficieren volstaan om de critici strafrechtelijk te vervolgen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Spanje: Ondersteund door “aanhangers van terroristen”. Ex-officieren bekritiseren de linkse regeringschef Sánchez

 1. Astrid zegt:

  Hup-hup officieren! Pak die linkse bende maar aan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Boike zegt:

  Volgens de Spaanse extreem linkse minister van Defensie, vrouw Margarita Robles, betekent vrijheid van meningsuiting in een democratie dus, dat je geen kritiek mag hebben op de regering. Dat is nogal een interessante mening van vrouw minister van soldaten. Extreem links en democratie is altijd al een moeizaam huwelijk geweest. Dat zijn twee geloven op één kussen en daar slaapt de duivel tussen, zeggen ze. Ik heb het nog even nagekeken, maar in het extreem linkse woordenboek kon ik de term ”vrijheid” niet vinden. Er werd wel uitgebreid aandacht besteed aan de termen ”dwang” en ”verplichting”. Vrouw minister zal ongetwijfeld in het gelijk van haar eigen mening geloven. Terzijde, geloven betekent, niet zeker weten.

  Maar koning, als de officieren van je eigen leger zich zo tot je wenden, dan is dat een teken aan de wand, dat er wel degelijk iets aan de hand is. Dat kun je niet naast je neer leggen. Dat moet je zekerlijk serieus nemen. Daar moet je wat mee doen. Anders is de kans levensgroot, dat je jezelf gruwelijk tegen gaat komen. Onrust in het leger is nooit een goede zaak. Daar win je geen oorlog mee.

  Like

 3. Peter zegt:

  De vlam gaat daar in de pan,het begint er al aardig op Venezuela te lijken,Socialisten,knap dat ze in no time een land naar de verdommenis helpen ,elke keer weer ,en waar ook ter wereld,er is er niet een die het op de rails heeft ,en die domme bevolking gelooft die verhaaltjes van ,geen gezeik iedereen rijk,en dat alles zonder werken .

  Like

 4. Cleo zegt:

  Gelukkig zijn er mensen in Spanje die de huidige linkse Spaanse regeringskliek van uitverkopers wèl durven te bekritiseren!
  Voorkomen is beter dan genezen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s