Rick Nieman en het nut van mondkapjes

Rick Nieman en Wopke Hoekstra

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Duitsland was een van de eerste Europese landen waar mondkapjes al vroeg verplicht werden in winkels en openbare ruimten. Met de ‘besmettings’graad die momenteel in Duitsland heerst (tenminste, wat ze u willen doen geloven), is het echter ‘nog erger’ dan in Nederland… waarmee naar mijn idee kei-en-keihard is aangetoond wat de toegevoegde waarde van het dragen van mondkapjes is! En dat kan ook niet anders, want met een mondkapje wordt de uitgeademde mogelijk besmette lucht zowel boven als onder als langs beide wangen naar achteren uitgestoten. En evenzo via vier zijden ingeademd! Ik stel hierbij dus de vraag: wat is buiten een visueel zichtbare schijn’veilgheid’ überhaupt het nut van het dragen van een mondkapje? Het antwoord bewijst Duitsland:  H E L E M A A L  NIETS  !!!

Blinde vlek?

Vanochtend zapte ik overigens even langs de Nederlandse televisiezenders en startte te doen gebruikelijk met NPO1. WNL op zondag met Rick Nieman. Rick Niemand in gesprek met Wopke Hoekstra, de opvolger van prutser De Jonge als lijsttrekken van het CDA (die overigens een opvallend verkiezingsstandpunt van FvD heeft overgenomen…).

Slechts enkele minuten duurde het voordat Nieman de heer Hoekstra vroeg of hij zich kon meten met ‘onze’ minister-president Rutte. Waarbij hij zijn zin aanvulde met: “We hebben namelijk een politicus die al tien jaar het land uitstekend leidt”. PARDON!? “Een ‘politicus’ die al tien jaar het land uitstekend leidt”???!

Een uitermate vreemde kijk op tien jaar werkelijkheid (!) van deze naar vermeend ‘neutrale’ ‘journalist’, gezien wat ‘meneer’ Rutte in tien jaar in al zijn autisme heeft afgebroken en de onherstelbare schade die deze ‘historicus’ (die waarschijnlijk alle jaartallen en gebeurtenissen uit het verleden uit zijn hoofd kan opdreunen, maar niets, maar dan ook echt  h e l e m a a l  NIETS uit diezelfde geschiedenis heeft geleerd) in Nederland heeft aangericht.

De ‘politicus’, die de zorg in tien jaar compleet kapot heeft bezuinigd, de ‘politicus’, die zichzelf daarmee een brevet van onvermogen heeft gegeven door vervolgens opvang-IC-bedden in Duitsland te vragen. De ‘politicus’, die bijna alles heeft laten privatiseren en met zijn ‘visie’, onder de noemer ‘marktwerking’, compleet het tegenovergestelde heeft bereikt van wat het ‘beoogde’ doel was. Ofwel wat door ‘marktwerking’ zogenaamd goedkoper had moeten worden, is in werkelijkheid tot exceptionele, voor veel mensen volstrekt onbetaalbare hoogte gestegen. De ‘politicus’, die de afgelopen tien jaar ISIS heeft gesteund met onder andere Toyota terreinwagens, maar daar NIET aan herinnerd wenst te worden. De ‘politicus’, die vervolgens het Marrakesh-pact heeft laten tekenen en daarmee onder andere het gevaar van nóg meer islamterreur naar Nederland heeft gehaald. De ‘politicus’, die zowel de ouderen (zorg, banen, financieel uitgekleed) als jongeren (banen en toekomstperspectief, huis kunnen krijgen) en nu ook de middenstand en het bedrijfsleven (corona lockdown) volledig in de steek heeft gelaten en compleet naar de knoppen heeft geholpen. De politicus’, die weg blijft kijken en daarmee bewust het (linkse) meten met twee maten (BLM en aanverwant geweld) toestaat en bevordert. De ´politicus´, die vreedzame betogers door de politie laat afranselen. De ‘politicus’, die het spaar- en pensioengeld van de Nederlandse burger naar de EU, en daarmee indirect naar de zuidelijke Europese landen, heeft laten wegsluizen. De ‘politicus’, die na negen maanden (!) in navolging van Duitsland wél de mondkapjesplicht invoert, maar qua navolging van Duitsland NIET het btw-tarief op voedingsproducten omlaag doet om de bevolking DAADWERKELIJK NIET (!)te willen helpen.

Het zijn zomaar een paar puntjes die refereren aan het uitstekende leiderschap van ‘meneer’ Rutte, …meneer Nieman. Ik bedoel, is het misschien raadzaam dat meneer Nieman mogelijk even bij Pearl langs gaat waar hij de bij de aanschaf van een nieuwe bril twee brillen gratis krijgt? Of is meneer Nieman inmiddels even dement als Ivo Opstelten en werkt zijn geheugen niet meer? Of heeft meneer Nieman hier mogelijk even “geen herinnering aan”?

Meneer Hoekstra heeft klaarblijkelijk overigens de gehele wereldbevolking geïnterviewd en weet te vertellen dat elke Nederlander – in dit gewéldige land… – “gelukkiger is dan mensen op andere plekken in de wereld”… Tuurlijk…! Een mooie aanvulling op de rest van de ingestudeerde zinnetjes die bij elke vraag herhaald worden, maar waar geen greintje persoonlijke inbreng meer in zit meneer Hoekstra. Daar gaan we weer; u wordt als Nederlands staatsburger wederom opgezadeld met de zoveelste politieke trekpop die mooie zinnetjes instudeert, blijft herhalen en/of zijn spindoctor prachtig na kan papegaaien. Hulde meneer Hoekstra. Lorre, Lorre…

Door:
Drs. E. N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Rick Nieman en het nut van mondkapjes

 1. Eppo zegt:

  ‘Covid-patiënten van niet-westerse afkomst oververtegenwoordigd op IC’s grote steden’

  Het merendeel van de covid-patiënten op de intensive-care-afdelingen in de vier grote steden heeft een niet-westerse achtergrond. Dat is althans de indruk van Armand Girbes, hoofd van de IC-afdeling in het VU Medisch Centrum. Niet alleen op zijn IC, ook op IC’s in ziekenhuizen in Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn allochtone covid-patiënten oververtegenwoordigd, blijkt uit een snelle rondgang die Girbes deed.

  Krijg je als je overal schijt aan hebt , geen regels gelden en vooral van hygiëne nog nooit van gehoord te hebben .

  Geliked door 2 people

 2. Harry zegt:

  Goed verhaal wederom , heer Schilder .
  Geen speld tussen te krijgen !

  Geliked door 4 people

 3. Blaffertje zegt:

  Een stuk uit mijn hart gegrepen.

  “Een ‘politicus’ die al tien jaar het land uitstekend leidt”???!
  Tja, zo denkt de massa nog steeds.
  De domme blinde schapen zien hem als uitstekend leider.

  Geliked door 5 people

 4. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   Ze zijn het nog steeds niet verleerd onze.Duitsers.
   “Der Furhrerin hat gesagt, du soltest ein maulkorb tragen und kein apfel essen.
   En de hakjes von der feldwebel klakten tegen elkaar”.

   Zum kotsen.

   Geliked door 3 people

   • Klikte per ongeluk plaatsen aan dus ga Ik hier even verder.
    Het begint iedereen op te vallen zelfs de meest blinden dat feitelijk over de hele westerse wereld dezelfde maatregelen genomen worden terwijl massa’s specialisten aantonen dat al die maatregelen eerder een negatief dan een positief effect op de corona infecties heeft maar ondertussen wel hele economien naar de gallemiezen helpt.
    Daarbij komt dan nog dat het CBS verleden week wist te vertellen dat het wel mee viel met de economische schade want die zou zo ongeveer bij de 6% liggen.
    Even ervan uitgaand dat dat klopt zou dezelfde CBS eens aan kunnen geven wie het meest ingeleverd hebben om aan die 6% te komen.
    Zeker niet de multi nationalen maar eerder het midden en kleinbedrijf waarbij het gros van de multi nationalen waarschijnlijk grote winsten hebben gemaakt, Maar daar zullen we niet veel over horen.
    Ga maar eens na een gemiddelde cafe of restauranthouder heeft heel wat meer in geleverd dan die 6%.
    Dat is dus de manier waarop we besodemieterd worden.

    Geliked door 1 persoon

 5. Blaffertje zegt:

  Ik heb het al vaker gezegd, “de maatregelen helpen niet, ze verergeren alles alleen maar”.
  Als ze van begin af aan, net als bij ieder willekeurig virus, het hadden laten uitwoeden, dan was het nu klaar en het aantal doden zeeeeeeer waarschijnlijk lager geweest.
  Door mensen op te hokken, is de besmettingsgraad veel hoger zo is uit onderzoeken gebleken, zie ook maar wat er in de verzorgingstehuizen is gebeurd.

  Geliked door 2 people

  • Krijg net bericht binnen dat niet essentiele winkels waarschijnlijk vandaag voor het laatst open zijn en hun deuren moeten sluiten tot zeker half Januari.
   Avondklok is nog niet van toepassing (maar die komt weel tegen nieuwjaar)

   Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Blaffertje kijk wie het leven van miljoenen mensen verruïneren De Jonge De Jonge haalde in 1995 zijn havo-diploma (Oud-Beijerland) waarna hij de opleiding tot leraar in het basisonderwijs volgde aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam. Hij behaalde daarna aan de Octaaf P.C. Academie voor Schoolmanagement in Zwolle het diploma Schoolleider Primair Onderwijs. De grootste onwetende onbenul op medisch gebieden zonder enige medische kennis daarbij ondersteund door een schaars bij elkaar geraapt artsen en virologen die waarschijnlijk belangenverstrengeling hebben in o.a. vaccins. De Jonge en Rutte die al jarenlang de boel besodemieterd en nog niet is gestikt in zijn web van leugens. Dit zegt al genoeg. Volgens mij weet De Jonge niet eens hoe een paracetamol is samengesteld en wat de werking hiervan is. Deze onbenul zit nu op de cruciale post als minister van gezondheidszorg. Een lachertje en ongeloofwaardig. Maar zeer zeker WNL de propagandazender van links Nederland zal dit niet ter sprake brengen. Het enige trieste resultaat is dat al zeer veel ouderen door eenzaamheid zijn gestorven en veel het slachtoffer zijn van de afgeschaalde door Rutte kapot bezuinigde gezondheidszorg. Inderdaad als wij de juiste mensen met de zo ccruciale (medische) know how vanaf het begin aan het bewind hadden gehad had dit inderdaad veel meer mensenlevens bespaard.

   Geliked door 2 people

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  En toch is WNL op zondag volgens de informatie, een “rechtsgeoriënteerde ochtendshow”.

  Wat er rechts aan is ontgaat me. Iedere zondag weer.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 7. ronjaspers zegt:

  Die rick nieman is een smerige politiek correcte linkse rat van het smerigste rioolwater.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s