Bijna alles dicht, harde lockdown tot en met 19 januari


DEN HAAG – Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters, melden bronnen in Den Haag.

De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen. Er komt een uitzondering voor medische contactberoepen, waardoor fysiotherapeuten mogen blijven werken. Iedereen moet zo veel mogelijk thuis blijven.

Scholen, in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten en overstappen op online onderwijs. De kinderopvang zal ook moeten sluiten. Voor ouders met zogeheten vitale beroepen zouden de basisscholen en de kinderopvang open blijven.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Bijna alles dicht, harde lockdown tot en met 19 januari

 1. Harry Willemse zegt:

  Logisch toch. De economie ging niet snel genoeg kapot.

  Geliked door 2 people

 2. Wat hierop neerkomt dat het MKB slopen in een versnelling gegaan is en er een waar slagveld aangericht gaat worden onder de bedrijven die het al moeilijk hadden.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Henk der Niederlander. Ik heb die leugenaar en hypocriet vanavond uit het torentje toch maar eens aangehoord hoe krom en wat een fiasco die maatregelen. Het komt er dus op neer dat de MKB kapot wordt gemaakt maar ondertussen grote supers via hun intern marktkraampje van slof, kerstverlichting, servies en hoeslaken vrij kunnen verkopen alsmede een Kruidvat die onder de categorie drogisterij valt alles kan verkopen van slof, kerstverlicht, kandelaartje en cadeauartikel. Waar haalt deze idioot het vandaan dat dan alleen winkels open mogen die de essentiële levensbehoefte verkopen. Hoe krom kortom de multinationals zoals Albert Heijn en andere ketens dit wel mogen verkopen? Kortom weer zo een halfbakken maatregel ik kom dagelijks in een grote super waar een marktkraampje zelfs tot electronica aanbiedingen van tv tot koekenpan, cadeauartikelen, etc. aanbieden wel mogen? Maar ook electronica zaken moeten dicht en markten met bloemetjes, plantjes etc. mogen doorgaan? De maatregelen slaan zoals het afgelopen jaar is gebleken nergens op en is het gewoon duidelijk dat de komende jaren de multinationals het MKB overnemen en onder elke maatregel uitkomen. Nee de mensen blijven onnodig lang hangen om de aanbiedingen op het marktkraampje binnen de grote supers te bekijken maar we horen wel kom zoveel mogelijk alleen om de zogenoemde ruimte van 1,5 meter in stand te houden. Kortom het is slaan in het wilde weg en ongeloofwaardig. Dag Rutte met uw ongeloofwaardig beleid rondom de hoax virus. Ik snap ook heel veel onderdanige schaapjes die zich onderdanig muilkorven maar wel nu al enthousiast een zomervakantie hebben geboekt maar straks janken dat zij met een voucher worden afgescheept omdat de maatregelen zeker tot en met eind 2021 zullen worden gehandhaafd ook na de vaccinaties waarvan nu al bekend is dat de effectiviteit en uitwerkingen niet bewezen kunnen worden. Hoe dom kan een volk zijn dat zij nu nog niet door hebben en niet geloven dat het niet het virus is maar het gaat om de afronding van de agenda 21/30 NWO.

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @Julia op 14 december

    Vanmorgen las ik dat het nog niet zeker is dat gevaccineerden zich t.z.t. zonder mondkapjes overal vrij mogen vertonen. Weer een raar verhaal over wie er wel en niet besmet kunnen raken, ondanks dat ‘heilige vaccin’… Ook de anderhalve meter en het ‘handen stukwassen’ moet gehandhaafd blijven. Gaan er dan niet massaal alarmbelletjes rinkelen als je dit leest? Volgens Hugo de Jonge “kan alleen een vaccin ons redden”…..; kennelijk toch niet.
    Moeten wij tot in lengte van jaren dan met muilkorven rondlopen, en zo niet, dan boete op boete daarvoor krijgen?

    Het ergst van alles vind ik dat artsen, die een eed hebben gezworen, zich massaal achter deze grote leugen(s) scharen! Artsen, waarin je vertrouwen behoort te hebben….
    Alles staat op zijn kop.

    Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Wanneer trappen ze dit zooitje het Binnenhof uit ???????

  Geliked door 2 people

  • Corrie Bruin zegt:

   Als het mogelijk was gisteren al deze gedrochten moet gewoon een halt toe geroepen worden, stoppen met die waanzin en opdonderen.

   Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   koddebeier.Je moet een slang de kop afsnijden,alles wat op het binnenhof zit (uitzonderingen daargelaten) hebben niks te vertellen,ze voeren alleen maar de N.W.O. agenda uit.Het is de (nazi) bilderberg groep die achter de klimaat en coronahoax zit.Ons koningshuis zit vuistdiep in de bilderberg groep.

   Geliked door 1 persoon

 4. JUlia zegt:

  Alles dicht dus massaal tijd genoeg om eens een flink uitstapje te gaan maken naar Den Haag, Wat denken die tirannen gooi de boel maar op slot omdat reden dat zij de Duitsers niet tegen kunnen houden, vergeten zij dat de ziekelijke machtwaanzinnige Merkel ook Duitsland in maar op slot gooide. Wat een stel gewetenloze lamstralen ze maken het leven van miljoenen Nederlanders kapot in opdracht van de EU en de rest van het elitaire tuig waardoor ze onder de duimschroeven zitten. Hoelang pikt een volk dit nog, hoelang laten we ons leven kapot maken, door massaal banenverlies en ongekende faillissementen. Hoe krom is het niet essentiële winkels dicht terwijl o.a. Bolcom dus AH ongestoord met online verkoop mogen doorgaan waar alles te bestellen is. Dus het MKB wordt definitief in handen gegeven aan de multinationals waar wij uitsluitend volgend jaar nog onze boodschappen mogen doen maar wel moeten vreten wat de multinationals ons aanbieden en vooral zal vlees dan als eerste zoveel mogelijk uit de schappen verdwijnen of heel duur moeten worden betaald. Dat is de bedoeling alles verbannen waar men al jaren vanaf wil. Wie heeft dit smerige politieke schaakspel nog niet door dan ben je toch echt wel zonder hersenen geboren. Afrekenen met dit tuig is de enige optie een andere weg is er helaas niet meer. Vergeet niet dat wij allen de komende jaren op een houtje moeten gaan bijten om al de economische schade te betalen en dan wacht ons ook nog de ongekende klimaathysterie waar in Brussel al alle afspraken over zijn gemaakt en de normen van vermindering uitstoot CO2 flink zijn verhoogd wat uiteraard niet haalbaar is. Maar ondertussen worden wij massaal besodemieterd en genaaid en totaal naar faillissement en honger geloodst.

  Geliked door 4 people

 5. Peter zegt:

  Zelden een stelletje grotere idioten gezien dan die clowns in Den haag,moet wat moet alles kapot,alles in rust voorbereiden had kapitalen gescheeld voor het zakenleven,nu alles dicht,en voor wat??? dit heeft een heel andere agenda,dat er nog geen 10 mensen in de wereld meer als 1000 miljard aan verdienen ,en de rest in narigheid achterlaat ,met medewerking van Brussel .
  Uit de EU,en een zakenkabinet..wat er nu zit bakt er niks van en laat de oren hangen naar Merkel .een DDR tante .

  Like

 6. Julia zegt:

  Zo de dik voor elkaar show zullen de gewetenloze misdadigers zeggen we hebben de boel op slot dus één voordeel we kunnen nu ons massaal realiseren wat deze gewetenloze misdadigers en tirannen miljoenen mensen hebben aangedaan en aan doen. Dus dat politieke tuig kan nu met kerstreces lekker thuis hangen en in handen wrijven. In ieder geval wens ik allen een fijne Kerst (behoudens de politieke misdadigers en allen die aan deze ondergang hebben meegewerkt) toe en geef maar één advies maak er allen thuis mooie dagen van en vier uw kerst met uw familie, geliefden en vrienden en laten we hopen dat we begin 2021 voor een jaar staan om rechtvaardiging te doen gelden en de finale afrekening toe te dienen. Ik kan werkelijk geen enkel respect, goed woord of vergeving meer opbrengen wat deze politici in opdracht van het hoger elitair tuig miljoenen mensen heeft aangedaan. Het is een ongekende misdaad en verdient een tribunaal dat gelijk staat aan het Neurenberg proces. .

  Like

 7. Cathja zegt:

  We voelden het aankomen. In de manier waarop we de laatste weken werden bijgepraat was dit te merken. Ik kreeg het gevoel dat we ‘rijp’ gemaakt werden voor nog (veel) slechtere berichten…., en dat gevoel komt nu uit.
  Maar wat geniepig om het vanavond om 0:00 uur te laten ingaan! Mensen die nog bepaalde dingen wilden aanschaffen (om bijv. te kunnen klussen tussen kerst en oud en nieuw), die kunnen het wel vergeten dat ze bouwmaterialen kunnen kopen, want de boel zit dicht. Had er niet 1 dag tussen mogen zitten? Zou het erg veel verschil gemaakt hebben in het aantal besmettingen?
  Ik geloof van niet. Ik heb steeds al het gevoel gehad dat er geknoeid werd met de aantallen besmettingen, om zo de ‘ernst van de situatie’ begrijpelijk te maken.

  We kunnen hoog en laag springen, maar we zitten ‘op slot’. Wat onze overheid ons nu flikt is tijd rekken. Totdat ze hun (duistere) plannen ons op kunnen leggen.
  Ik vertrouw vrijwel niemand meer.

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Cathja Geloven in de Overheid is een definitieve ondertekening voor eigen ondergang totaal onbetrouwbaar en ongeloofwaardig en puur eigen gewin waar onderdrukking en beroving van vrijheden de komende jaren hoogtij zal vieren.

   Geliked door 2 people

  • leo1 zegt:

   Let maar op, tussen kerst en begin nieuwjaar komt er nog wel en konijn uit de hoge hoed.
   Een avondklok tussen 20.00 en 08.00 uur.

   Feesten is dit jaar namelijk VERBOTEN.

   Ze zullen alles er uit persen om oproer ( waarvan ze weten dat ze dit creeren) te
   vermijden.

   Maar de mogelijkheid van een MASSAAAAAAL volksfeest met een GROOT vreugde vuur ergens in het centrum van Den Haag zien ze over het hoofd, mij dunkt.

   Geliked door 3 people

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Voor het snel invoeren van de maatregelen maakt het kabinet gebruik van de spoedprocedure in de corona-noodwet.”

  En de zogenaamde “volksvertegenwoordigers” in de Tweede Kamer hebben die wet laten passeren. Verwijtbare nalatigheid. Zou je ze niet…?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 9. Zijlstra zegt:

  @Julia
  Zag vanmorgen een handelaar met een loods vol kerstbomen op televisie, alles voor niks!
  Ze minachten ons!

  Like

  • karton zegt:

   @ Zijlstra.
   Ik zou dat Haagse gajes willen ophangen aan zo’n kerstboom.
   Verder zou ik deze gehele pagina willen vol plempen met ongevoeglijke taal, maar ik zal dat niet doen, maar misschien, héél misschien zie ik dezer dagen één of meerdere leden van dat Haagse gajes-clubje ergens een rijbaan oversteken…………dan is ’t …………gas d’r op en ruitenwissers aan ! Platwalsen dat zootje !
   Ongekende smeerlapperij is ons deel, ons mede aangedaan door leden van een zich “christelijke” partij noemend clubje; Oh Heere schenk hen een ernstige corona-aanval.

   Like

 10. renato zegt:

  De leveranciers van voedingsmiddelen uit het grijze gebied, zoals Hema of Kippie zijn nu ook de nek omgedraaid. Zij hebben geen gelegenheid gehad om al hun voorraden uit te verkopen en mogen het zelf verorberen. Hier zijn geen woorden voor.

  Like

  • karton zegt:

   @ renato.
   Dat de Hema niet de gelegenheid had om hun voorraden te verkopen interesseert mij niet, sinds zij de “halal-route” zijn opgegaan kom ik daar niet meer.
   Wat Kippie betreft ……..heb ik nog nóóit van gehoord.
   Wél hoorde ik ooit van “Kippie & Hennie” , maar dat was toen in een geheel andere context.

   Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  Deze lockdown in deze feestmaand is opzetelijk gedaan (tactisch) vele winkeliers draaien een hele goede omzet in de decembermaand.Stap voor stap wordt de economie gesloopt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s