De kleine tirannie van de lockdown

(Door: Leon de Winter)

Geachte Mark Rutte, met bewondering heb ik naar uw rede tot de natie gekeken. U bent hier goed in. Maar er zat een gruwelijk gat in uw verhaal: uw adviseurs hebben niet kunnen bedenken hoe zowel de economie als de risicogroepen beschermd konden worden. Dus blijft de crisis min of meer in stand.

In een normale wereld is er geen frictie tussen die twee grootheden, maar er is momenteel geen normaal, zo roepen de deskundigen en de media ons toe. Toch zijn er mensen die beweren dat dit wel kan, het beschermen van de economie en risicogroepen. Helaas dringt het advies van deze deskundigen, zoals de hoogleraren die zich verzameld hebben rond The Great Barrington Declaration, niet tot uw torentje door. Deze profs vragen om veiligheidsmuren rond risicogroepen en om differentiatie in de benadering van wat in de economie gesloten moet worden en open mag blijven.

Het is geen lolletje, zo lijkt me, om te moeten opereren in het krachtenveld van specialisten. U mag niet twijfelen aan de motieven van het RIVM, dus volgt u. De media doen hetzelfde als u: zij volgen. Tegendenkers en tegensprekers worden verzwegen of weggehoond; vaak is dat begrijpelijk, want er bevinden zich heel wat leeghoofden onder hen. Tijdens uw rede hoorden we er een paar op de achtergrond, maar een land waar ook de leeghoofden lawaai mogen maken, zelfs tijdens een belangrijke rede van de premier, is een beschaafd en vrij land.

Bederfelijke waar

De lockdown drijft velen naar de rand van de afgrond. Ik zie het in mijn omgeving. Een familielid met een winkel had ingekocht voor de kerstperiode – gisteren werd alles geleverd, voor een deel bederfelijke waar. Ik ken iemand die dit jaar, na vele jaren R&D, een bijzonder product op de markt had willen brengen, maar de beurs waarop hij dat had willen doen, werd uitgesteld naar eind volgend jaar. Hij heeft twee keer om overheidssteun gevraagd, maar werd afgewezen. Ik heb gehoord over zelfmoorden. Het is niet alleen de horeca, maar het netwerk van onderlinge betrekkingen en afhankelijkheden in de middenstand dat nu uiteenvalt. Wie blijven overeind? De economische reuzen.

Jeff Bezos, de baas van Amazon, zag de waarde van zijn bezit tussen maart en september van dit jaar stijgen van 113 naar 188 miljard dollar. Zijn bedrijf bloeit bij de onttakeling van de middenstand. Ik ben een kapitalist, maar dit is onacceptabel. Uw besluiten leiden per definitie – het kan niet anders dan dat u dit beseft – tot groei van de reuzen en tot beschadiging van wat de ruggengraat van de samenleving vormt: de kleine en middelgrote bedrijven, de familieondernemingen en eenmanszaken.

Waar zijn de protocollen?

U heeft vanaf begin maart de tijd gehad om per bedrijfssector, per school, per zorginstelling, plannen te ontwikkelen waarmee de risicogroepen beschermd hadden kunnen worden zonder de maatschappij te beschadigen. Waar zijn die plannen? Waar zijn de protocollen behalve die van de rauwe afsluiting van dit moment?

Waarom heeft u niet met David Katz gebeld, de Amerikaanse prof die als eerste een differentiatiemodel voorstelde? Heeft u gesproken met professor Sunetra Gupta, professor in Oxford, ze is epidemioloog, een van de meest gerespecteerde in de wereld? Zij heeft de Barrington-verklaring onderschreven en kreeg bagger over zich heen omdat zij het waagde te beweren dat zowel de economie als de risicogroepen tegelijkertijd beschermd kunnen worden. Zij heeft krachtige tegenstanders die de crisis voor hun eigen agenda willen benutten.

Op de site van het World Economic Forum, de club van de machtigen der aarde in Davos, zoals Jeff Bezos, wordt de Covid-crisis aangegrepen om een ’great reset’ te propageren, ofwel de hele wereld te herorganiseren. Ook in Brussel dromen ze hiervan. Het doel is een ’nieuw sociaal contract te bouwen dat de waardigheid van elk mens eert’. Wanneer je de termen ’sociaal contract’ en ’waardigheid van elk mens’ hoort, weet je hoe laat het is: deze elites willen ons een nieuwe samenleving opdringen voor een nieuwe mens. De geschiedenis leert ons dat zoiets altijd gepaard gaat met strafkampen.

Zakenmodellen

Wat moet er zoal anders? ’Wereldbetrekkingen, de richting van nationale economieën, de prioriteiten van samenlevingen, de aard van zakenmodellen en het management van globale betrekkingen.’ Kunnen de elites dat, ’prioriteiten van samenlevingen’ definiëren? Ja, want de leiders die bij het Forum betrokken zijn, hebben ’visie en brede ervaring’. En onmetelijke privileges, maar dat meldt de site niet.

Bent u, premier, sterk genoeg om Davos te weerstaan? Wat voor mij telt, en ook voor u, dacht ik, is niet een nieuwe mens, maar de vrijheden die u nu heeft ingeperkt.

Terwijl ik dit schreef, kwam het bericht binnen dat de politie een Hema-vestiging in Schijndel heeft opgedragen schappen met onder meer lingerie en koekenpannen te bedekken, want dat zijn geen ’essentiële producten’. Die Hema verkocht gewoon wat er in de winkel was, maar dat leidt sinds gisteren tot politieoptreden. In afwachting van de grote tirannie van de reset door Davos is dit de kleine tirannie van de lockdown. Is dit echt wat u nastreeft?

In respect, uw Leon de Winter.

Bron:
De Telegraaf
(Premium artikel)

h/t “Blaffertje”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op De kleine tirannie van de lockdown

 1. Tistochwat zegt:

  Het is toch allemaal kristalhelder?
  De duivelse rijkaards willen de hele aarde voor zichzelf hebben, en de uitgedunde wereldbevolking wordt hun slaaf.

  Dit plan staat vast, het gaat gegarandeerd door. Er is geen ontkomen aan.
  Wat moet je ook, met al die bange, gemuilkorfde schapen, die straks vechten om ‘het prikje van Bill’?
  Wat kun je in vredesnaam beginnen tegen schatrijke miljardairs, die alle macht hebben?

  Geliked door 6 people

  • karton zegt:

   @ Tistochwat.
   Ik wil helemaal geen “prikje van Bill”, u wél ?

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    karton 16 december 2020 om 18:56

    GEEN SPRAKE VAN! Maar het zal volgend jaar wel moeten, want ze binden je gewoon vast, mark my words.

    Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Tistochwat.Dit probeer ik al jaren aan mensen duidelijk te maken,maar ja slaap schaapjes slaap.

   Geliked door 4 people

  • Yvonne zegt:

   Tistochwat, ze kunnen met hun poen een eigen eiland kopen en tientallen ( goedkope) mensen in dienst nemen die alles voor ze doen ,en nog zijn die etters niet tevreden
   En willen de hele wereld bezitten wees blij met je rijkdom en laat je mede aardbewoners met rust

   Geliked door 4 people

  • Yvonne zegt:

   Ze kunnen met hun poen een eigen eiland kopen met tientallen personeelsleden en nog zijn ze niet tevreden en willen de heerschappij over de hele wereld
   Dat is kennelijk het enige wat hun nog voldoening schenkt, laat je mede aardbewoners met rust wij willen gewoon ons eigen leven leiden zover mogelijk is
   Ik lees net dat 69 % ofzo een vaccin willen !! Onvoorstelbaar

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Yvonne 16 december 2020 om 20:21

    Omdat de schapen in de meerderheid zijn, zijn we verloren. Sorry dat ik alleen maar negatief ben, maar ik weet nu eenmaal wat er gaat gebeuren.

    Geliked door 2 people

 2. Fran zegt:

  Zou het toeval zijn dat die verstandige en afgewogen geluiden vrijwel ergens in de Westerse wereld doordringen tot, wat men tot voor kort, regeringen en volksvertegenwoordigers noemde?
  Is dat überhaupt de bedoeling dat er in het belang van burgers wordt gehandeld? Of is dat niet meer van deze tijd?

  Like

  • mahoog zegt:

   ”Lingerie” bedekken?…Och als ze hun zin krijgen lopen we allemaal in onze blote kont gras te vreten….dus overbodig.

   Geliked door 5 people

   • karton zegt:

    @ mahoog. In onze blote kont rondlopen / fietsen ? Zolang wij , mannen , maar géén stempelblok op onze borst moeten dragen zodat de “verantwoordelijken” kunnen zien wie door wie “genomen” is tijdens het gras vreten.

    Like

 3. Bas zegt:

  Forum voor Democratie
  @fvdemocratie

  Wow! Binnen twee dagen 100.000 handtekeningen voor onze petitie tegen de #lockdown en vóór de vrijheid.
  Zo ontzettend veel Nederlanders vinden: deze maatregelen zijn niet proportioneel. Bedankt voor alle steun!
  Tekenen kan op https://petities.fvd.nl! #FVD #TekenVoorVrijheid

  Like

 4. lockdown heeft geen effect op volksgezondheid, is al 4 keer bewezen door onafhankelijke onderzoekers (o.a. Johns Hopkins University)

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry zegt:

  Fantastisch artikel weer van de heer De Winter !
  Maar als de boel echt zo in elkaar steekt zoals wij vermoeden , zal dat op die smerige Rutte geen invloed uit oefenen .
  Die dondert dan gewoon door met zijn gereformeerde smoel !
  Dan is ie bezig om zijn deel van het verzieken van onze maatschappij te verwezenlijken .
  Sommigen vragen zich wellicht af waarom we met dat soort gespuis opgescheept zitten .
  Waar worden ze geselecteerd voor dit soort mega- NSB-acties ?
  Op de Bilderberg party’s ?

  We hadden een kei van een politicus in Fortuyn ,die werd helaas vermoord .
  En deze kloothommel kan nog gewoon op de fiets over straat .
  De wereld is toch wel héél oneerlijk geworden .

  Geliked door 6 people

 6. Cleo zegt:

  Rutte is een LAFFE LOOPJONGEN van het tuig dat zichzelf als ‘elite’ beschouwd: de ondemocratisch boven ons gestelde Brusselse bureaucraten, de internationale bankiers, de corrumperende verrot-tot-op-het-bot opa Schwartz/Soros, het Wereld Economic Forum met een vergelijkbare ouwe l*l Klaus Schwab, de sociale media reuzen, de ECB, etc.
  Rutte zal de geschiedenis ingaan als de ergste na-oorlogse landverrader van Nederland 🇳🇱! Mark my words⬅️⬅️⬅️!

  Geliked door 5 people

 7. karton zegt:

  Ik zie Pinokkio Rutte als Adolf H. te D.
  Sinds deze man aan de “macht” heeft geroken is hij daarvan bezeten en hij zál kéér op kéér aan échte NL’ers laten zien welke “macht hij wel bezit ; de man graaft z’n eigen graf, niet over een week o.i.d. maar wel tijdens z’n leven.
  Ik vrees dat we deze dwaas, liggend in z’n doodskist en op weg naar het crematorium nog horen gillen : “Ik ben Marc Rutte, de m.p. voor álle Nederlanders; ik heb nog wel zó m’n best voor jullie gedaan………”.
  Toen verdween hij in het vagevuur , waarna de rust in dit landje weder keerde !

  Geliked door 4 people

 8. Jammer, dat Leon de Winter vergeet te vermelden welke grote fout Rutte maakte tijdens zijn toespraak. Tijdens de oproer buiten zei hij dat deze mensen zeker dachten, dat het over een griepje ging. Hij heeft hiermee veel mensen gekwetst want tijdens de griepepidemie van 2018 zijn er bijna 10.000 mensen aan de griep overleden. Het grote verdriet voor de betrokkene en de nabestaanden vergeet hij even. Het lijkt mij, dat hij openlijk zijn excuses zou moeten aanbieden.

  Geliked door 4 people

 9. paulzwueste zegt:

  Uitstekend geschreven weer door de Winter.
  Zo waar, schrijnend.
  Weg met rat Rutte !

  Geliked door 4 people

 10. Zijlstra zegt:

  Ik vind ook dat als Rutte weer eens een coronapersconferentie geeft met beperkende regels, men onderaan in beeld 113 moet aangeven.. (grapje).

  Like

 11. Paul zegt:

  Goede tekst. Maar waarom weer die sneer naar zij die protesteerden? Leeghoofden, echt?

  Geliked door 3 people

 12. Jan zegt:

  Geert Wilders
  @geertwilderspvv
  Ik sprak net in de 2e Kamer als fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij in het Corona-debat. Premier Rutte keek niet één keer op van zijn telefoon, schreeuwde er doorheen om Azarkan te steunen tijdens een interruptie, en lachte wat met minister de Jonge.

  #arrogant
  4:05 p.m. · 15 dec. 2020·Twitter for iPhone

  Wierd Duk
  @wierdduk
  Dat obsessieve gestaar van Kamer- en kabinetsleden op – en het gepiel mét – hun telefoons is ondermijnend voor hun (toch al geringe) aanzien bij de kiezers. Waarom stoppen ze daar niet mee? #coronadebat
  4:21 p.m. · 15 dec. 2020·Twitter Web App

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Jan.
   Ik hoef u niet te vertellen dat die Rutte een smerige onbeschofte vlegel is, zónder manieren, waarden en normen voor zover bij hem aanwezig, zijn niet waar te nemen.
   Een heel groot deel van de “regering” bestaat uit dát soort lieden : verrot tot op ’t bot.
   Wij, het klootjesvolk, zijn goed genoeg om hun gigantische salarissen op te hoesten en verder moeten we ons mond dicht houden.
   Maar zo’n zelfde klootjesvolk bracht wel de revolutie in Frankrijk , flikkerde de Russen uit oost-Europa en stuurde Nicolae Ceausescu en z’n meisje naar ’t Walhalla.
   Het NL-klootjesvolk is óók tot zulke meesterwerkjes in staat, Pinokkio !!!!

   Geliked door 1 persoon

   • Wat jij daar zegt Karton dat werd vandaag door een kind van 9 jaar uitgelegd bij mij binnen.
    Hier komt een maal per week een jonge vrouw een beetje de tent opruimen en nou met de sluiting van de scholen bracht ze haar dochtertje mee en we zaten even aan de koffie en mamma verstuurde even een appje en het kind zei mam dat doe je niet als je op visite bent, dat kan later ook Niet dat Ik daar moeite mee heb maar een kind van 9 jaar begrijpt die dingen nog Over een paar jaar zal ze overigens hetzelfde doen denk Ik whahahahaha

    Geliked door 2 people

 13. D. G. Neree zegt:

  Hij had dat van die protesterende leeghoofden beter weg kunnen laten, maar voor de rest mee eens. Waarom neemt hij de term leeghoofden in zijn mond? Naar mijn mening zijn het juist mensen die nadenken. Misschien niet zo erudiet als Leon de Winter, maar dan nog…. Voor mij zijn de leeghoofden degenen die mondluiers dragen en zich een angstpsychose hebben laten aanpraten en zeker de mensen die klakkeloos doen wat ze gezegd is en die “hun bek houden” als een psychopaat in Den Haag zegt dat ze hun bek moeten houden. De leeghoofden zijn degenen die niet zien wat hier allemaal achter zit en niet snappen dat onze beschaving dreigt te worden vernietigd door deze waanzin. Dát zijn de leeghoofden.

  Geliked door 5 people

 14. ‘In respect, uw Leon de Winter’. Kijk ’s an, hier is zowaar iemand die nog respect voor De Sloper des Vaderlands kan opbrengen!! Weet niet wat ik er van moet denken!!! Anders geen podium meer bij de div. ZEIKPROGRAMMA’S???

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Gienekehado Stevens.
   Waarom Leon de Winter zijn briefje op die manier afsloot is mij ook een raadsel.
   De “man” Rutte krijgt van mij geen enkel respect, daar zal deze minkukel niet van wakker liggen, maar ik ook niet. Rutte heeft m.i. te lang en teveel gelogen én bedrogen om nog enig respect te verdienen.
   Straks staan die idioten weer voor een ziekenhuis te aplaudisseren voor het personeel en rennen diezelfde idioten als hazen de Kamer uit als ’t om een loonsverhoging gaat voor dat personeel.
   Welk respect zou Leon de Winter eigenlijk bedoelen ?
   Voor wie en waarvoor ?

   Geliked door 4 people

 15. koosv8 zegt:

  Als demonstranten meteen als leeghoofden worden weggezet, terwijl niemand van elkaar weet wie of wat zij zijn ben ik eigenlijk al klaar met zo iemand. Ik had het van LEON DE WINTER ook niet verwacht eigenlijk. Misschien waren het wel mensen die iets heel goed met hun handen kunnen, waar u misschien twee linkerhanden voor heeft. Altijd dat neerkijken op de gewone man, die als eerste aanvoelt dat er iets NIET in de haak is, en of dit nu om Corona beleid, klimaat, of wat ook gaat, hij weet met de massa allang dat het stinkt met al dit soort plannetjes. Maar eventjes terug naar RUTTE, die deze mensen even zal zeggen dat zij dachten dat het om een LIGT GRIEPJE GING.
  En daar had JENSEN een PUNT, dat is pech hebben RUTTE, een griepje is het zelfde als een coronaatje, MAAR GEVAARLIJK VOOR SOMMIGE MENSEN (meestal ouderen) het sterftecijfer is nog lager dan in 2018. En toen draaide alles nog, ondanks dat. Het heeft ook andere redenen, u en ik kunnen dit allemaal opzoeken. En dat geldt ook voor leon de winter. Complotten zijn er zat, en de mensen die nog nieuwgierig zijn, en ZELF NADENKEN kunnen hier allemaal tot één conclusie komen, onze VRIJHEID WORDT VERWOEST!!

  Geliked door 4 people

 16. Bas zegt:

  https://dissident.one/2020/12/15/sloop-van-de-zorg-door-de-kabinetten-rutte-kost-zeker-50-000-gezonde-levensjaren-in-eerste-coronagolf/

  Sloop van de zorg door de kabinetten Rutte kost zeker 50.000 gezonde levensjaren in eerste coronagolf

  Het coronavirus heeft tijdens de eerste golf grote impact gehad op de zorg in Nederland: door het uitstel van delen van de ziekenhuiszorg in de eerste coronagolf zullen minimaal 50.000 gezonde levensjaren verloren gaan.

  Dat stelt het RIVM in een dinsdag verschenen rapport over de effecten van de eerste COVID-19-golf op de reguliere zorg.

  Like

  • karton zegt:

   @ Bas.
   Ik weet niet of er aan een RIVM-rapport veel geloof moet worden gehecht.
   Even-zo-goed zou het wéér een poging kunnen zijn om de bevolking in angst te láten blijven leven, zodat zij (de bevolking) zich als makke lammeren laten leiden door de z.g. “boven-ons-gestelden. Ik denk dat het RIVM, evenals bijv. het CPB én CBS verlengstukken van de “regering” zijn en naar buiten brengen wat die “regering” maar wenst
   Het RIVM had, als voorbeeld, kunnen wijzen op het tekort ziekenhuisbedden én personeel in de zorg , veroorzaakt vóór de corona-pandemie door de huidige “regering” ,en het huidige onduidelijke “gehannes” van Rutte en de Jonge. Hierover hoort men het RIVM niet en dát verbaast mij enigszins, hoewel………….denkende aan het CPB én CBS, verbaast het mij eigenlijk niet.

   Like

 17. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Tijdens uw rede hoorden we er een paar op de achtergrond, maar een land waar ook de leeghoofden lawaai mogen maken, zelfs tijdens een belangrijke rede van de premier, is een beschaafd en vrij land.”

  Ik ben een onverbeterlijke fan van Leon de Winter. Maar om mensen die de noodzaak voelden en de tijd en de moeite hebben genomen om aan hun (én de onze) onvrede uiting te geven, leeghoofden te noemen, gaat me te ver. Sans rancune Leon, maar dit kun je niet flikken.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  P.S. Om een rede van deze notoire leugenaar/bedrieger belangrijk te noemen is vatbaar voor discussie.

  Like

 18. Rita zegt:

  Gelukkig is er een escape Jezus de redder van de wereld

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s