Europese schuldenunie: De eurozone heeft zich voor € 9,8 biljoen in de schulden gestoken

(Vertaling: E.J. Bron)

Geld speelt in coronatijden geen rol meer en het rekening houden met de veel bezworen euro-stabiliteitscriteria ook niet. Het gevolg is dat overal de staatsschulden exploderen – maar het lijkt niemand te interesseren. Op vragen van de FDP-fractie in de Duitse Bondsdag deelde d eDuitse regering nu mee dat de schuld van de tot de Europese muntunie behorende landen op dit moment ongeveer € 9,8 biljoen bedraagt.

Frankrijk voert de lijst van de landen met de meeste schulden in de muntunie aan met een staatsschuld van ongeveer € 2,4 biljoen, gevolgd door Duitsland met ongeveer € 2,3 biljoen. Zodoende heeft Duitsland inmiddels Italië duidelijk achter zich gelaten – Italië heeft een schuld van ongeveer € 2,1 biljoen. Spanje ongeveer € 1,2 biljoen.

Van de ter financiering van hun uitgaven door d elanden uitgegeven staatsleningen werden door de Europese Centrale Bank (ECB) in het kader van diens verschillende opkoopprogramma´s van leningen ondertussen staatsleningen met een boekwaarde van ongeveer € 2,7 biljoen gekocht. De meeste leningen verwierf de ECB uit Duitsland met een waarde van € 687 miljard.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Europese schuldenunie: De eurozone heeft zich voor € 9,8 biljoen in de schulden gestoken

 1. fredjohan zegt:

  Weer een stapje verder in de geldontwaarding. Van miljarden naar biljoenen.

  Like

 2. Lost Johnny zegt:

  Ze kopen alles op met zelfgemaakt geld en laten straks met een enorme hoeveelheid eigendomspapieren de munteenheid kapot gaan. Vervolgens komt er een digitale munt oner hun controle….

  Er vind een veelvoudige staatsgreep plaats en blijkbaar is de belonging voor collaboratie zo geweldig dat politici er aan meewerken.

  Niemand die meer dan lagere school heeft gehad weet dat geld dat je niet hebt je ook niet kan uitgeven. Doe je dat wel krijg je schulden en na verloop van tijd ga je financieel kapot.
  In dit geval zal ons complete sociale systeem midden volgend jaar kapot scheuren.

  Het is letterlijk een “ narrenschiff”…

  Like

 3. En het gaat maar door.
  Laat Ik er een kwinkslag tegenaan gooien,
  Ik heb wel eens dagen dat Ik ze niet uit geef.

  Like

 4. LUCIA zegt:

  Ja dat EU is toch een groot rupsje nooit genoeg en alsof we daar niet genoeg aan zouden hebben… als vampier op onze portemonnee… hebben we ook onze nationale Ali baba incl. 40 roversclub … plus alle zo gul uitgenodigde gasten die als “cadeau”, hun Uzzi meenemen en dat terwijl we verblijven in onze dobbelsteenpaleizen en we het binnenskamers, gezellig moeten zien te maken… dan gaat de tv plotseling aan ( hebben andere mensen daar ook last van, is het een 5 G ding of spookt het) en wie is er daar pontificaal, met haar oerlelijke kop( lillijk van binnen en van buten) op de tegenwoordig ook troosteloze TV … Mw (of omgebouwde meneer?) Koopmans. Ik koop tegenwoordig ook maar een ander merk pannekoekenmix alleen die naam al he !!! Dat wil je niet met je eten ge-ass-ocieeerd hebben.

  Like

 5. Nachtkaarsje zegt:

  Dat is Euro: 9.800.000.000.000.00. Oftewel 9.800 miljard. Negen duizend achthonderd miljard.
  Ik trek even een biertje open…. De rijken krijgen een probleem, ik niet 🙂 Bij mij valt niks meer te halen. 🙂
  Er zijn namelijk van die dagen dat ik dat niet in me broekzak heb zitten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  De Europese Unie is gebaseerd op leugens, en op hele dikke ikken van volvette socialisten.
  (het klimaat redden door geld te verbranden om het klimaat te redden, je moet er maar opkomen)

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Wie zal dat betalen, wie heeft er zo veel poen poen !!!🥳 poen !!!!🥳

  Like

 8. Julia zegt:

  Wat maakt het nog uit de algehele EU en banken zijn toch al enige tijd failliet. Ben benieuwd hoelang het nog duurt (ik hoop niet lang meer) dat die gehele EU met al die mislukkelingen in Brussel als een kaartenhuis in elkaar stort.

  Like

 9. Gerrit zegt:

  Waar je niemand over hoort is dat er door het sluiten van de winkels nu 5 weken lang een enorme hoeveelheid BTW inkomsten wegvallen voor het rijk. En de inkomsten uit de aardgascontracten zijn ook weggevallen door het stopzetten van de gaswinning. En Rutte blijft maar miljarden uitgeven…….

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Dat geld haalt markje wel weg bij de burgers, loonbelasting omhoog, afschaffing van de arbeidskorting, AOW verlaging enz…

   Like

  • Julia zegt:

   Gerrit Daar gaan wij straks massaal de rekening voor betalen dus loopt dit uit tot een massaal faillissement en moet men zelf nog maar zien hoe men het hoofd boven water gaat houden. De EU is verloren falend bolwerk en sleurt alle lidstaten mee de totale afgrond in. Allemaal vooropgezet spel, straks geen cash meer omdat banken niets meer in kas hebben, cash betalen niet meer mogelijk en spaargelden totaal verdampt. Ben benieuwd hoe velen die torenhoge hypotheken hebben dit over een paar jaar nog op kunnen hoesten dus zal door de staat beslag worden gelegd op alle eigen huizen. Dit is geen doem denken maar realistisch denken en dit zwarte scenario is niet ver meer weg.

   Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Moet zeggen dat ik het al jaren met lede ogen aanzie dat de EU maar geld “bij loopt te drukken” maar besef me ook terdege dat nationale en EU economie een uitermate ingewikkelde materie is.
  Zelfs met de gigantische schulden van Europese landen spant de USA de kroon met bedragen die werkelijk alle fantasie te boven gaan.
  Jammer dat reageerder Toetssteen niet wat vaker zijn licht erover laat schijnen, hij was één van de weinigen die er werkelijk verstand van had en daar reken ik mezelf zeker niet onder.
  Net als bij iedere gewone ziel gaat hogere economie me ver boven de pet maar dat laat onverlet dat het me wel grote zorgen baart.
  Geen idee hoe prijsbewust anderen zijn maar ik zie de laatste tijd veel prijzen flink stijgen zonder dat iemand het daarover heeft.

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Meuthen levert kritiek op het Merkelanisme

  Wären Sie doch besser früh zu Bett gegangen, Frau Merkel | Jörg Meuthen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s