“Defend Europe – Mission Alps”: Vrijspraak voor Franse Identitairen

(Door: Christin Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Drie leden van de Franse Identitaire Beweging, die vorig jaar voor de “Defend Europe”-mission in de Alpen veroordeeld werden, werden nu door het hof van beroep vrijgesproken.

Het hof van beroep in Grenoble hief woensdag  het in eerste instantie gevelde vonnis tegen drie leden van de Identitaire Beweging Frankrijk op (Génération Identitaire). Die waren in augustus 2019 tot zes maanden gevangenisstraf met gerechtelijke ontzetting uit de burgerlijke en politieke rechten evenals een boete van € 75.000,-

De rechtbank in Gap had destijds drie Identitairen er schuldig aan bevonden zich bij hun actie “Defend Europe: Mission Alps” in het jaar 2018 aan de Frans-Italiaanse grens als grensagenten te hebben uitgegeven. De aangeklaagden hadden de beschuldigingen van het openbaar ministerie destijds steeds “politiek gemotiveerd” genoemd en gingen na het vonnis in beroep.

“Defend Europa – Mission Alps”

Aan de “Defend Europa”-missie op de bergpas Col de l´Echelle hadden in april 2018 meer dan 100 Identitairen uit meerdere Europese landen deelgenomen. Ze bouwden daar o.a. een provisorisch grenshek en zetten een helikopter voor patrouillevluchten in. Met deze actie wilde de Identitaire Beweging aan de regering laten zien dat een consequente grenspolitiek mogelijk zou zijn.

Rieu: “Hernieuwde overwinning van de Identitairen”

Damien Rieu, een van de drie nu vrijgesproken Identitairen, twitterde gisteren na zijn vrijspraak: “Nee, ik zal niet de gevangenis ingaan, omdat ik de grenzen van mijn land verdedigd heb, zoals onze voorouders dit al deden!” En: “Ja, we werden al acht jaar lang justitieel gepest en zwart gemaakt.” Rieu noemde de vrijspraak een hernieuwde overwinning voor de Identitairen en verwijst daarmee o.a. naar de zaak in het West-Franse Poitiers in juni 2020. Hier werden leden van de Identitaire Beweging voor een moskeebezetting, eveneens door een hof van beroep, vrijgesproken.

Bron:
tagesstimme.com
Door: Christine Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Defend Europe – Mission Alps”: Vrijspraak voor Franse Identitairen

 1. Marc zegt:

  “zes maanden gevangenisstraf met gerechtelijke ontzetting uit de burgerlijke en politieke rechten evenals een boete van € 75.000,-“??????

  Niet alleen vrijspraak is volkomen gerechtvaardigd, maar ook de standrechtelijke executie van zowel openbaar aanklager als rechters in Gap. Wegens volksverraad door uitnodiging van de vijand op het eigen grondgebied!

  Like

 2. Er schijnt een andere politieke wind door het Franse land te waaien sinds Macron zich op schijnt te werpen voor de franse nationaliteit de gore huichelaar.
  Volgende maand denkt hij weer een Marokkaans hol te moeten neuken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s