Kamerlampen in plaats van vuurwerk – Heeft de stad Keulen ze niet allemaal meer op een rijtje?

(Vertaling: E.J. Bron)

Licht aan, licht uit

De Groene stad Keulen heeft een merkwaardig idee, opdat niemand bij de komende jaarwisseling hoeft af te zien van het populaire vuurwerk: in een ongelooflijke tweet tsjilpte de stad, versierd met heel veel hartjes alsof het een tweet van een 4-jarige betrof, dat de inwoners van Keulen met Oud & Nieuw in plaats van vuurwerk buiten ook gewoon binnen de lampen aan en uit kunnen doen. Men vreest dat de tweet serieus bedoeld was.  

De tweet komt over alsof een klein kind toegang had tot het Twitter-account van de stad Keulen. Bij controle stelt men echter vast dat de posting inderdaad op 18 december op het officiële account van de stad Keulen werd geplaatst. Kamerlampen in plaats van vuurwerk, zo´n idee zou je eigenlijk uit Berlijn (Amsterdam!?) verwacht hebben.

Mocht het onverwacht toch om een volwassene gaan, die de kinderlijke tweet voor de stad Keulen in de wereld bracht, dan werd Oud & Nieuw misschien verwisseld met carnaval. Wellicht had de tweeter ook gewoon een beetje te veel gezopen.

Het blijft te hopen dat de stad Keulen niet op het glorieuze idee komt om rond middernacht met de straatverlichting aan het spektakel deel te nemen.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Kamerlampen in plaats van vuurwerk – Heeft de stad Keulen ze niet allemaal meer op een rijtje?

 1. Ravian zegt:

  Zo’n beetje heel west Europa heeft ze niet allemaal meer op een rijtje.
  Welkom in teletubby land…

  Geliked door 1 persoon

 2. Boike zegt:

  Tegenwoordig zijn onze bestuurderen gehersenspoelde narcistische psychopaten, die niet gebukt gaan onder menselijke gevoelens en emoties. Die hebben dus ook geen geweten, geen respect, geen liefde, geen verantwoordelijkheid, geen empathie, geen sympathie, geen angst, geen scrupules, geen verplichting, geen ethiek, geen humor, geen …….. (vult u maar in), maar alleen obsessies, obsessies voor satanistische belangen en opdrachten, die ze klakkeloos uitvoeren. Ze moeten hun bek houden en oppleuren !!! De hel met hen !!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Als je denkt dat het niet gekker kan…., dan wordt er opeens een plan gelanceerd wat het meest gekke overtreft. Wat snuiven ze daar eigenlijk?

  Debiel…!

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Ik ben Keulenar en ik moet in dit gekkenhuis leven. Deze stad is een nanny-state in het klein. Onbedoeld dolkomisch, want het is een karikatuur van politieke correctheid. Maar misschien heeft de stad haar burgers wel op een idee gebracht: Om middernacht zetten alle een miljoen inwoners van Keulen al hun elektrische kachels, hittestralers en geisers aan. Laten we eens kijken of de energiecentrale in Eschweiler het kan verdragen.

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   @ droevige mof ; Dat is nog eens een leuk eindejaars-energie-initiatief… wel alleen doen als het zacht weer is, anders moeten jullie zelf op de blaren zitten want het wordt op zijn vroegst op 2 januari pas verholpen. Een ding is zeker de beleidsmakers in Keulen hebben geen licht aan in hun bovenkamer.

   Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @Beste droevige mof, op 19 december om 19:48

   Aan uw uitspraken is het beslist niet te merken dat u in een ‘gekkenhuis’ moet leven.
   Uw uitspraken zijn altijd doordacht. Het ‘gekkenhuis’ Keulen heeft dus geen vat op u.

   Ik wens u goede Kerstdagen toe en een rustig begin van 2021.

   Like

 5. Ik heb er vanavond ook al enkele op eigenlijk meer als enkele wegens de oud collegea die vanavond op visite kwamen maar na de nodige versnaperingen kan Ik zulke Quatsch niet bedenken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s