Griekenland wordt door Somaliërs “overrompeld”

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Griekenland maakt men zich grote zorgen over een nieuwe immigratiegolf van Somaliërs, die met hulp van Turkije, ondersteund door een netwerk van NGO´s en mensensmokkelaars, het land binnenkomen.

Begin december verklaarde de Griekse minister van Migratie, Notis Mitarakis, dat meer dan de helft van de mensen die in november vanuit Turkije naar het eiland Lesbos gekomen waren afkomstig was uit Somalië. Van de in totaal 214 illegale immigranten zouden 142 afkomstig zijn uit het Oost-Afrikaans eland in de Hoorn van Afrika, aldus de minister volgens “Greek Reporter”.

Blijkbaar kunnen de Somaliërs bij hun reis naar Europa op Turkije rekenen. Volgens een gezamenlijk rapport van de Griekse nationale geheime dienst, de politie en de kustwacht brengt een goed georganiseerd netwerk migranten uit Somalië via Istanboel naar Griekenland.

Het netwerk zou vooral het Turkse consulaat in Mogadishu, de Somalische hoofdstad, de stadsuniversiteit van Mogadishu en het Erdoğan-zoekenhuis (eveneens in Mogadishu) evenals Turkse islamitische zogenaamde hulporganisaties omvatten.

Opdat Somalische staatsburgers van Somalië naar Istanboel kunnen reizen, moeten ze over een studentenvisum of een medisch visum beschikken. Dit krijgen ze of door een vervalst diploma van de stadsuniversiteit van Mogadishu of door vervalste doktersverklaringen van een ziekenhuis – de codenaam voor de actie zou “Erdoğan” zijn, aldus “Greek Reporter”.  

Zo´n certificaat werd onlangs door leidinggevende krachten van Frontex in het bezit van een Somalische staatsburger gevonden. Voor de toestemming voor het visum zijn verder uitnodigingen van universiteiten in Istanboel of schriftelijke bevestigingen van Turkse ziekenhuizen nodig.

Het rapport citeert uitspraken van illegale migranten, volgens welke Turkse soldaten van de militaire basis Camp TURKSOM in Somalië zich tot Engelstalige Somaliërs zouden richten en aan hen zouden uitleggen hoe ze een visum en een gesubsidieerd ticket voor hun reis naar Istanboel kunnen krijgen.

De procedure wordt door een agentschap voor een prijs van € 1300,- tot € 1500,- afgewikkeld, inclusief een vliegticket, dat kennelijk door de Turkse staat gesubsidieerd wordt en ongeveer € 100,- kost. “Word student bij ons en ontvangt u een studentenvisum voor Turkije tegen een redelijke prijs en in korte tijd”, staat er in een advertentie van een reisbureau in Mogadishu.

NGO´s, anarchisten, Turkije en mensensmokkelaars werken hand in hand

Uitspraken van Somalische immigranten verwijzen er naar dat de procedure vaak door twee islamitische NGO´s ondersteund wordt, waarvan eentje in het Verenigd Koninkrijk en de andere in Turkije gevestigd is. Uit het rapport van de Griekse veiligheidsdiensten blijkt dat deze beide organisaties onderwerp van onderzoeken waren en verbonden zouden zijn met de Moslimbroederschap, een organisatie die goede betrekkingen onderhoudt met de Turkse president Erdoğan.

Bij hun aankomst in Istanboel worden d eSomalische toekomstige illegale nieuwe Europeanen door hun landgenoten verwelkomd en met een auto naar hun stadswoningen gereden, waar ze in groepen van 15 tot 20 personen blijven, totdat hun veilige transport naar de westkust van Turkije georganiseerd kan worden.

Naar eigen zeggen worden de Somaliër dan door hoofdzakelijk Turkse en Syrische migrantenhandelaars naar Smyrna en Dekeli gebracht, van waaruit de overtocht naar Lebos eenvoudiger is.

Volgens de Griekse minister van Migratie Notis Mitakaris, die citeert uit een rapport van de veiligheidsdiensten, wachten op dit moment ongeveer 2500 Somaliërs in Izmir op de juiste omstandigheden voor de oversteek naar de Griekse eilanden. Elke individuele overtocht naar Lesbos en Chios kost tussen de € 500,- en € 800,-

Somalische migranten verklaarden tegenover de Griekse autoriteiten dat de Turkse politie hen op grond van de nauwe samenwerking tussen Turkije en Somalië niet zou arresteren, in tegenstelling tot migranten van andere nationaliteiten.

De boten, die de Somaliërs voor hun illegale overtocht naar Griekenland gebruiken, worden door schepen van de Turkse kustwacht ondersteund. Wanneer de boten door schepen van Frontex of van de Griekse kustwacht ontdekt worden, wordt hen verzocht naar Turkije terug te keren. Er zijn gevallen bekend, waarin de boten omsloegen. Turkije beschuldigt Griekenland er dan van “vluchtelingenboten tot zinken te brengen”.

Op Lesbos opereren internationale organisaties en humanitaire NGO´s, die de illegale immigranten met raad en daad terzijde staan en hen helpen hun asielprocedure op te starten. Enkele NGO-medewerkers wordt tot de netwerken van de mensenhandelaars en anarchistische groepen gerekend, bericht “Greek Reporter”.

Tegen vier op Lesbos werkzame NGO´s wordt sinds kort zowel door de Griekse politie, de Griekse kustwacht en de nationale geheime dienst een onderzoek ingesteld wegens ondersteuning van de illegale binnenkomst van migranten naar Griekenland.

Dikke vrienden – Turkije en Somalië

Turkije onderhoudt goede betrekkingen met het islamitische broederland Somalië. In september 2017 richtte Turkije het Camp Turksom op, een grote militaire basis en een defensiecollege in Mogadishu. Het dient eveneens als basis van een Turks-Somalische Task Force genaamd “African Eagle”. In Camp TURKSOM leidt Turkije zogenaamd Somalische strijdkrachten op, opdat het land een onafhankelijk leger kan opbouwen. Op de door Turken geleide militaire academie zouden kadetten naar men zegt ook Turkse militaire liederen zingen.

Camp TURKSOM wordt door analisten beschouwd als symbool voor het expansionisme van Turkije. Turkije´s aanwezigheid in Somalië heeft tot doel om een Turks-vriendelijke Somalische strijdmacht op te bouwen en daarmee zijn economische en geopolitieke macht in een gevoelig en al gedestabiliseerd deel van Oost-Afrika uit te breiden. Op dit moment gebruikt Ankara staatsburgers van het verarmde Afrikaanse land, die op zoek zijn naar een beter leven, om economische en sociale druk op Griekenland en de hele EU uit te oefenen.

In Duitsland nog steeds welkom – de Moslimbroederschap

De blijkbaar in de illegale Turkije-Europa-immigratiebusiness verwikkelde, in 1928 door Hasan al-Banna in Egypte opgerichte, Moslimbroederschap is sinds 2013 in haar thuisland verboden en wordt daar als terreurorganisatie geclassificeerd. In Duitsland is men van zo´n stap nog ver verwijderd. Hier kan de oudste en meest invloedrijke soennitische “islamistische” beweging zich met ondersteuning van de politiek verder vervlechten en uitbreiden.

De binnenlandse veiligheidsdienst rekende verleden jaar 1040 personen tot de radicaalislamitische groep, die zijn netwerk van moskeeën en religieuze opleidingscentra constant uitbreidt en zijn tactiek nastreeft een opleidingselite te formeren voor de successievelijke doordringing van de samenleving.

Het verklaarde doel van de Moslimbroederschap: “De islam zal Europa veroveren, zonder zwaard en zonder strijd.” Dat maakte de waarschijnlijk meest invloedrijke denker en agitator van de wereldwijde Moslimbroederschap in de moderne tijd, Yusuf al-Qaradawi, op televisie in Qatar duidelijk. De nagestreefde “vreedzame verovering door missie en doelgerichte beïnvloeding zou haar motivering in de islam hebben en zou met succes bekroond worden”, verklaarde de sjeik. Europa zou in een miserabele toestand verkeren van immoraliteit, materialisme en promiscuïteit en zou door de islam uit deze ellende bevrijd moeten worden. “Europa zal geen andere levensredder, geen andere reddingsboot behalve d eislam vinden”, weet de Bondscentrale voor Politieke Ontwikkeling.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Griekenland wordt door Somaliërs “overrompeld”

 1. Mij lijkt dat er niet echt werk van wordt gemaakt om deze stroom gelukzoekers te stoppen, want als NGO’s op lesbos werkzaam zijn die deze Somaliers helpen kunnen ze vrij eenvoudig beschuldigd worden van staats ondermijnende praktijken en de leden vastgezet worden.
  Het lijkt me dat de politiek daar in Griekenland ook naar zeer moeilijke oplossingen zoekt terwijl het allemaal makkelijk kan

  Like

 2. 10 jaar terug is er al gewaarschuwd voor de komst van 100 miljoen Afrikaners!! En die OUWWE WIJVENZOOI in Den Haag, Berlijn, Brussel weet dit ook al zo lang!!! Hebben al die jaren tijd gehad om hierop te anticiperen!! Draaiboeken hadden al lang klaar moeten liggen voor deze tsunami! Maar die KLOOTVIOOL in Het Torentje wil nog steeds de grenzen wijd openhouden voor nog meer halve wilden en ander KUTVOLK!! Soort zoekt soort!!

  Like

  • Rutte / BABBELKOUS VERNIETIGD nog liever zijn “eigen” landje, dan toe te geven wat Wilders al 10 jaar roept; ‘De grenzen DICHT’!! Dankzij die MALLOOT in Het Torentje moeten straks 20 MILJOEN in potdichte huizen wonen en aan de warmtepomp!! Gaat NEVER / NOOIT lukken! Waar moeten al die arme sloebers dat van betalen? Regeren is vooruitkijken, onder Mark Rutte TERUGKIJKEN hoe het zo desastreus FOUT kon gaan! Het ALLERERGSTE komt nog!!

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Rutte is de loopjongen van de deepstate en dat wat er nu gebeurt doet rutte met opzet

   Like

 3. Marc zegt:

  Doelbewust het Westen saboteren. Dat is wat moslimextremist Erdowie wil en uitvoert. In termen van oorlog is dat een casus belli. We moeten ons verdedigen door Turkije de oorlog te verklaren. Er zit niets anders op!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Gewoon een dagtaak van maken de illegale boten tot zinken brengen, je wordt er toch al van beschuldigd en na een maand komt er geen meer……..probleem opgelost.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bizar, de afstand tussen Mogadishu en Istanbul is 7.084 km en vliegtickets zijn er vanaf € 685,=.
  Erdogan krijgt het steeds hoger in zijn bol en de wereld kijkt toe.
  (En op de reguliere media lees je hier niks over)

  Like

 6. karton zegt:

  Boor die bootjes met “vluchtelingen” dan gvd dan de grond in of mogen landen als Griekenland hun eigen grondgebied niet meer beschermen tegen een invasie vanuit een ander land !? Twee keer zo’n bootje torpederen , een boze preek van Pinokkio en Adolfina Merkel en er zal geen bootje meer arriveren ! Gegarandeerd door “karton”.

  Geliked door 1 persoon

 7. Monalisa zegt:

  Zal bobzelf Luik vinden

  Like

 8. Julia zegt:

  De enorme puinbak en chaos binnen de EU wordt met de dag groter en zal de samenleving totaal ten gronde richten. Waar moeten deze invasie van de desastreuze instroom nog worden ondergebracht en hoe betalen we nog de onnoemelijke hoge kosten die deze profiteurs komen opstrijken. Ik vrees dat Europa volgend jaar in een nog dramatischer Kerst zit dan nu al het geval is omdat inmiddels de vlammen tot hoog aan de hemel zullen reiken. Dit kan niet meer goed gaan maar we weten in ieder geval wie er ten volste verantwoordelijk zijn voor de val en het verval van Europa. Dat is het resultaat van die geweldige EU een groot mislukt bolwerk dat miljarden heeft doen verdampen en totaal geen macht meer heeft over hun eigen desastreus wanbeleid en enorme aangerichte chaos.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Julia, de europese unie en dus ook nederland is er alles aan gelegen om europa naar de kloten te helpen. Wat men ook anders beweert, het zijn allemaal leugens om het ware karakter van het huidige beleid onder de dekmantel te houden. De nl.regering (of wat daarvoor doorgaat) doet exact hetzelfde. Bedenk dat als u op 17 maart 2021 met uw rode potlood boven de politieke partijen zweeft. Ik heb maar 1 keus en dat is de PVV. Door dik en dun. Ik laat me daar niet vanaf brengen.

   Like

 9. Jean zegt:

  Nieuwe naam wordt Sogriekmaliënland met een Afrikaanse cultuur en veeeeeel geweld, barbaars geweld.

  Like

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Ik denk dat nederland, via de dekmantels van mevrouws Kaag wel degelijk meebetaald aan de NGO’s die al dat soort figuren naar europa brengt en zodoende onze eigen ondergang financiert. Ze reizen ook door naar nederland, dus zijn dus nog meer kosten voor he onderhouden van dat soort volk. Ik zeg, stop met weg geven van onze welvaart. We kunnen beter dat geld benutten om wapens te kopen om ons te verdedigen tegen niet alleen dit soort afrikaanse indringers maar ook tegen de misdadige figuren die het mogelijk maken dat wij overspoeld worden moslims en ander hier niet door de echte nederlanders gewenst volk.

  Geliked door 1 persoon

 11. John 3:16 zegt:

  Gezellig!! Hier komt vooruitgang aan!! En we lopen allemaal hand in hand straks omdat we het zo goed met elkaar kunnen vinden…

  God bless. (John 3:16)

  Like

 12. bobzelf zegt:

  Griekenland wordt door Somaliërs “overrompeld”?????????????????????

  even voor de mensen die ziek zijn geweest , gedurende

  DE AARDRIJKSKUNDE LESSEN , IN DE GOOD OLD DAYS …..

  DE HEDENDAAGSE KINDEREN KUNNEN GRIEKENLAND OP DE KAART ZELFS NIET AANWIJZEN
  WHAHAHAHAHAHA

  LAAT STAAN LESBOS . MAAR …

  LESBOS LIGT OP SPRING AFSTAND , EEN ZEG MAAR STEENWORP VAN TURKIJE

  DUS ???? GRIEKENLAND LIGT 264 KM VAN LESBOS

  VRAAG OF DIE DESERT NIGGERS KOMEN ZWEMMEN WHAHAHAHAHA

  OOM KAARTENBAK

  Like

 13. ronjaspers zegt:

  Onze toekomstige moordenaars en verkrachters.

  Like

 14. Eppo zegt:

  Hier duiken ook overal die Economische Asielparasieten zonder toegevoegde waarde weer op .
  Werken doen ze niet zo . Zit in de cultuur en altijd klagen en alles is moeilijk .
  Die case managers van PvdA/VVD/Groen-Links krijgen Ze ook niet echt in beweging , alle loketten van de voorzieningen weten ze wel goed te vinden.
  Deed die Clubs maar zoveel voor je ouwe Moer , er is geen verzorgingshuis of een verpleeghuis te vinden .
  Stem Ze weg op 17 maart 2021

  Geliked door 2 people

 15. antiislamnu zegt:

  Weg met onze Eu dictators zij maken deze achterlijke situatie mogelijk zogenaamd staan we machteloos door regelgeving en lidmaatschap Verenigde Naties .
  Gewoon grenzen dicht dat is alles STEM PVV

  Geliked door 1 persoon

 16. scherpschutter1943 zegt:

  Op zulke lui moet je alleen maar met scherp schieten. Leg er een paar definitief neer en moet je eens zien hoe hard de overlevenden kunnen lopen .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s