Afgesloten Groot-Brittannië: Johnson spant zich in om goederenverkeer weer te hervatten

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat Groot-Brittannië als gevolg van de nieuwe, zogenaamd bijzonder besmettelijke coronamutatie van de rest van de wereld afgesloten dreigt te worden, spant de Britse regering zich in voor een diplomatieke oplossing. Na een telefoongesprek met de Franse president Emmanuel Macron hoopt premier Boris Johnson (foto) nu op een snelle hervatting van het goederenverkeer met het vasteland. Hij zou goede hoop hebben dat het probleem “de komende uren” opgelost zou kunnen worden, zei Johnson. “We willen het probleem zo snel mogelijk oplossen.” Er zou gegarandeerd moeten worden dat vrachtwagens in beide richtingen “covid-vrij” zouden kunnen rijden.

Johnson spant zich ook in de bevolking gerust te stellen. “De grote meerderheid van levensmiddelen, medicijnen en verzorgingsgoederen bereiken ons nog altijd”, zei de premier. Via de sinds zondagavond gesloten haven van Dover zou slechts 20% van de goederen worden verhandeld, en de beperkingen zouden alleen goederen betreffen die door mensen begeleid worden, dus vrachtwagens. De file van vrachtwagens zou bovendien al duidelijk kleiner zijn geworden, benadrukte Johnson.  

Frankrijk had zondagavond vanwege de snelle uitbreiding van een nieuwe variant van het coronavirus de grenzen met Groot-Brittannië gesloten. Dat betreft ook de veerverbindingen tussen Dover en het Franse Calais evenals de Eurotunnel. Ook talrijke andere landen legden inreisbeperkingen op en verbieden op dit moment de landing van Britse vliegtuigen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Afgesloten Groot-Brittannië: Johnson spant zich in om goederenverkeer weer te hervatten

 1. fredjohan zegt:

  Hoe zou het toch komen dat ik bij dit bericht aan de brexit onderhandelingen moet denke?

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Het enige wat Boris Johnson hoeft te doen is zeggen dat GB in de EU blijft. De rest zal voor zichzelf zorgen. Het virus houdt niet van EU deserteurs, maar ook niet van anti-vaccinatie. Als het zoiets opmerkt, komt het in een flits in vele mutaties en verspreidt het angst en terreur.
  Het houdt ook niet van de kwade Trump. Laten we eens kijken hoe het reageert als Trump uiteindelijk wel wint. Misschien wordt het zelf bang en verdwijnt het.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Overal waar de EU zich in roert, zelfs bij een buurland dat liever onder het juk van het Brusselse schrikbewind vandaan wil, daar verzinnen de eurofieltjes wel een manier om met het uitoefenen van pressie en maatregelen de eventuele kritiek en bezwaren de mond te snoeren, de macht en iedereen en alles naar de pijpen van Marxistisch Brussel te laten dansen…….zogenaamd voor het klimaat.
  Onvoorstelbaar? Frau Juncker hat einen mehr als zwingenden grund, unglaublich, es ist unfassbar, oder?

  Geliked door 1 persoon

 4. koosv8 zegt:

  Covid vrij rijden, wat een slap gelul, er zitten verdomme geen hoogbejaarde achter het stuur.
  Onvoorstelbaar deze onzin, maar dat maakt niet uit, als iedereen maar failliet gaat daar gaat het om. Als hier allemaal vluchtelingen in hadden gezeten dan had het anders gegaan.

  Like

  • andre zegt:

   Het is niet in oplossingen denken maar bewust kapot maken. Trailers gewoon overvaren of hoe dan ook trekker wisselen en verder. Komt geen menselijk contact aan te pas. Maarja is te simpel.

   Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  De fransen hebben de grenzen met het VK gesloten, niet vanwege corona maar om de britten nog even te laten voelen van wie ze afhankelijk zijn. Dit alles en alleen maar voor de franse grandeur waar inmiddels het wijf merkel ook haar kop voor gebogen heeft. Na brexit hoop ik op een nexit en op uittreding van de visagradlanden. Kan mij niet snel genoeg gebeuren. Dan een neurenberg 2.0 tribunaal optuigen ter berechting van de eu.misdadigers zoals timmermans, samsom en verhofstad. Ook van baal niet vergeteln daar valt ook nog iets mee te vereffenen.

  Geliked door 1 persoon

  • Groene Leeuw zegt:

   Als de Britten geen Franse producten meer willen, is dat voor de Franse economie ook een gevoelige klap. De eersten kunnen zo de kunnen weer vol laten lopen met zeewater……

   Like

 6. Harry Willemse zegt:

  Die afsluiting was een prima dingetje om de chaos van de Brexit te vergroten. Anders komen de voorspellingen van dat zooitje schorem uit Brussel niet uit. Dus chaos creëren en roepen naar die andere potentiële EU verlaters, zie je wel.

  Geliked door 1 persoon

 7. Dr. Heinz zegt:

  Is dit werk van dat EUSSR kliek in Brussel?
  Om Engeland zo bij de EU te houden?
  De Nazi’s kregen de Engelsen niet onder, ondanks de bombardementen van de vele vliegtuigen en de wunder waffe de V2!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. koosv8 zegt:

  Wat een miskleun die Boris Johnson, hij is in zijn eentje nog erger dan de EU DICTATORS.
  NIGEL FARAS had daar beter kunnen zitten.

  Like

 9. Qvic zegt:

  Het is elk jaar met het griepseizoen altijd de zelfde factor, die de oorzaak daarvan is. Dat is namelijk luchtvervuiling. Als het weer warmer is zoals in de zomer, dan bewegen de meeste stofdeeltjes in hogere luchtlagen en in de winter wanneer het kouder is komen al die stofdeeltjes vlak bij de grond en daar kunnen mensen ziek van worden, wat wij de griep noemen. Dit is afhankelijk hoe sterk jou immuunsysteem is of je ziek van wordt of niet. Door nu alle griepsoorten gemakshalve corona te gaan noemen, blijft de angst voor de dit virus bestaan en blijven de media de vals positieve stee vast besmettingen noemen. Ook al is het corona virus van de A-lijst van het WHO afgehaald en is met de PCR test bewezen, dat deze geen ziekteverwekkers kan erkennen. Dus geeft deze 100% vals positieve, als de Ct-waarde boven de 30 komt (er nu wordt getest met de Ct-waarde van 40). Als vele het vaccin hebben gehad, zullen ze de Ct-waarde van de PCR testen onder de 30 houden, zodat het net lijkt alsof het vaccin werkt. Als te weinig mensen zich laten vaccineren, houden de Ct-waarde boven de 30 en tellen de 100% vals positieve weer als besmettingen. Zo zullen we constant worden gemanipuleerd met die PCR testen. Met deze gegeven feiten gaan overheden, nu groot alarm slaan en zelfs de havens sluiten en een strikte lock-down invoeren. Dan kunnen we met de volle 100% zeggen, dat al die maatregelen niets te maken hebben met onze gezondheid, maar een versnelde implosie van onze welvaart en economie is, waar ze het zogenaamde virus hoax enkel een middel voor is. Tevens is dit gebeuren het chantage middel van de overheid om ons min of meer te dwingen om het vaccin te nemen. Wat ons DNA aantast d.w.z. het mRNA deeltje wat een onderdeel is van ons immuunsysteem, wordt nu kunstmatig gemanipuleerd door dat vaccin. Daardoor is het mogelijk voor de overheden, om ons immuunsysteem met behulp van het 5G netwerk op afstand te kunnen manipuleren, als jij besluit je te laten vaccineren met het zogenaamde COVID-19 vaccin. Het volgende vaccin zal tevens een chip en tracksensor bevatten, zodat je 24/7 gecontroleerd kan worden waar je bent in realtime. Tevens zorgt die chip voor de monitoring voor jou toekomstige gezondheidsbeperkingen en vrijheidsbeperkingen, financiële beperkingen, vrije meningsbeperkingen, voortplantingsbeperkingen e.d. Daarom worden de vaccins nu zo aangeprezen door de overheden, zodat daarna iedereen letterlijk onder hun controle staan. Want het totalitaire communistische dictatuur van de EU/VN moet en zal er komen van de NWO

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Qvic, dit is een verdomd plausibel verhaal. Kan zo maar waar zijn Strerker nog. Ik geloof dat het waar is. Op naar de volgende fase. Kom ik toch telkens weer terug bij mijn statement: De staat is je ergste vijand.

   Like

 10. Peter zegt:

  Wat een toeval allemaal .

  Like

 11. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Grappig eigenlijk, herinnert u zich nog het begin van de migrantencrisis ?
  Dankzij het uitbreken van de Arabische “Lente” ging de helft van Arabierië aan de wandel, niet naar buurlanden, nee ze waren het over weinig eens maar ‘vluchtelingen’ trokken eensgezind richting Europa.
  Niet geheel toevallig waren het dus de meer welvarende landen waar men naartoe wilde ‘vluchten’.
  “Nee” spraken de Europese leiders, “de grenzen sluiten voor vluchtelingen was onwenselijk en onmogelijk”. “Onuitvoerbaar”
  Nu breekt een ziekte uit en ziedaar; binnen een etmaal sluit men Groot-Brittannië af, niet zomaar een beetje, nee de hele santenkraam ging op slot!
  Afhankelijk van hoelang men dit denkt vol te houden dreigen er zelfs voedseltekorten. Misschien zelfs al op korte termijn.
  Kwestie van prioriteiten misschien ?

  Geliked door 2 people

 13. Bas zegt:

  BREAKING: Confrontaties tussen chauffeurs en politieagenten in Dover na vertragingen bij het heropenen van de Kanaalovergang.

  Like

 14. Jan zegt:

  Noord-Korea ligt aan de overkant van Het Kanaal

  Buitenlandse vakantie zijn vanaf maandag VERBOTEN, dwz ILLEGAAL; wie toch gaat en wordt gesnapt wacht een boete van £5000
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9389921/Ban-leaving-UK-amid-new-coronavirus-laws-force-week.html?ito=native_share_article-masthead

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s