Ook dat nog: Europol vreest “opbloeien” van georganiseerde criminaliteit

(Vertaling: E.J. Bron)

Meer drugsverslaafden, meer geweld binnen gezinnen, vooral tegen vrouwen en kinderen, meer zelfmoorden en meer criminaliteit. Het gaat allemaal super in de pandemie.

De EU-politieautoriteit Europol vreest een uitbreiding van de georganiseerde criminaliteit in Europa in het kader van de coronacrisis. De directrice van Europol, Catherine De Bolle, noemde het een “serieuze zorg” dat corona het groeiprogramma voor zulke organisaties zou kunnen worden. Zo´n ontwikkeling zou men al hebben gezien in de financiële crisis van 2008.

Europol zou nu samen met de nationale politieautoriteiten en andere EU-instanties moeten verhinderen dat de georganiseerde criminaliteit tijdens de pandemie ook zou overslaan op de legale economie: “We moeten een misbruik van het nieuwe Europese opbouwfonds voorkomen”, maande De Bolle. “Er is grote voorzichtigheid geboden: nu al observeren we gevallen in enkele lidstaten, waarbij criminelen in verband met de EU-hulp aan tegemoetkomingen en subsidies komen.” Over het algemeen zou men nu in de tweede coronagolf zien wat al in de eerste te zien geweest zou zijn: de georganiseerde criminaliteit zou heel flexibel zijn en snel nieuwe terreinen ontdekken, waarin ze actief worden of zou kunnen investeren, aldus De Bolle.

Er zou vooral sprake zijn van drie terreinen: de handel in vervalste of minderwaardige goederen – bijvoorbeeld mondkapjes, geneesmiddelen of sanitaire producten –, bedrog en cybercriminaliteit. “En ze proberen mensen, die in de crisis hun baan kwijtraken, voor hun groepen te rekruteren.” Europol zou 5000 groepen van georganiseerde criminaliteit in de EU geïdentificeerd hebben.

“Ze zijn niet allemaal nu in de pandemie actief. Maar op de langere termijn moet gevreesd worden dat de economische recessie tot een opbloeien van de georganiseerde criminaliteit in Europa leidt”, zei De Bolle.

Daarbij zullen nog grote hoeveelheden vervalste vaccins op de markt gegooid, de economie stort in elkaar en we zullen een massaal aantal werklozen mogen tellen. In werkelijkheid zal Duitsland, mocht de pandemie ooit een keer eindigen, niet meer te herkennen zijn.  

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ook dat nog: Europol vreest “opbloeien” van georganiseerde criminaliteit

 1. Gienekehado St. zegt:

  Met of zonder Corona is / was dit ook al gaande ! Corona wordt nu ingezet / misbruikt om het eigen falen te verdoezelen!!! Het is NIET de schuld van Corona!! Het is de schuld van die Timmermans-Rutte-Merkel-Macron-Kuiken-Jetten-VanToorenburg-Seedorfer-LANDVERRADERSZOOI!!! Het allerergste wat ONS is overkomen sinds 1945!! Van mij mogen ze hangen!!

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Het opbloeien van de georganiseerde criminaliteit heeft helemaal niks met de “pandemie” te maken maar álles met de ongecontroleerde import van moslims-geteisem en ánder vreemd volk ; bij het moslim-geteisem zit criminaliteit in ’t bloed en ’t “vreemde volk” komt hier naar toe omdat de eventuele “straffen” wel prettig zijn !
  Óók Europol zal wel weer gaan blèren om méér, véél méér geld, omdat zij “anders hun taken niet kunnen uitvoeren”! Hetzelfde doet de NL-politie en het BOA-clubje ; al geef je ze nogmaals miljoenen euro’s extra, ze zullen “nóóit hun taken kunnen uitvoeren” ! Ligt niet aan ’t geld, maar aan de “deskundigen” die de leiding hebben én aan de “regering” met hun criminele plan betr. “open grenzen”.

  Like

 3. Europol maakt zich dus geen zorgen over open grenzen of immigratie

  Like

  • karton zegt:

   @ Alphons Mantel op 28-12-2020 om 15.14 u.
   U heeft gelijk; want ………..als de grenzen zouden worden gesloten en de migratie zou worden beëindigd, dan kan Europol worden opgeheven en dan zitten héél veel véél te goed betaalde mensjes plots zónder werk, en das natuurlijk óók niet de bedoeling.
   Instellingen als Europol , Greenpeace, Vluchtelingenwerk, het COA enz. hebben er álle belang bij dat de grenzen open blijven en de immigratie blijft voortbestaan. Dat de “eigen bevolking” daaronder mede te lijden heeft interesseert die gasten geen ene moer.

   Like

 4. Bob zegt:

  De overheid is de criminele creator
  van de criminaliteit

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Nederland haalt er nog heel veel meer binnen en gaat zelfs hotels en cruiseschepen afhuren om al die profiteurs van de ongecontroleerde binnenstromende invasie op te vangen. Het moet niet meer gekker worden https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/12/nederland-azc-luilekkerland-overheid-gaat-massaal-hotels-en-cruiseschepen-afhuren-om-meer-migranten-op-te-vangen/ Maar een bijstandsvrouw pakken ze 7000 euro af omdat haar ouders boodschappen gaven https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/12/harteloos-vrouw-in-bijstand-moet-e7-000-plus-boete-terugbetalen-want-moeder-gaf-haar-wekelijks-boodschappen/ Luxe voor de massale instroom van woestijnratten en zwarte afrikaantjes die niet uit oorlogsgebieden komen en de Nederlander totaal uitkleden en kapot maken. Nimmer zo een crimineel misselijkmakend kabinet meegemaakt dat nog erger is dan welke maffia dan ook. Daar moeten we kerkers voor afhuren om ze totaal voor jaren af te zonderen van de voormalige Nederlandse samenleving.

  Geliked door 2 people

 6. M. zegt:

  Die lullen ook alleen maar onzin want de migratie waarmee men oorlog voert tegen de Europeaan daar kijkt men maar even over heen?
  Europeanen weg en migranten erin en kijk eens wat een bende het overal word en Europol leutert wat over corona om ellende achter te verstoppen?
  Europol…….ook van die ‘goudeerlijke’ lui.

  Geliked door 2 people

 7. Hovawart zegt:

  Bij een Communistisch EUSSR-Regime hoort nu eenmaal een gezonde Zwarte Markt en smokkel………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s