Oud-premier Dries van Agt breekt lans voor moslims: “Houd meer rekening met hun gevoelens”

(Door: Joris Gerritsen)

Nederlanders zouden meer rekening moeten houden met de gevoelens van moslims. Dat zegt oud-premier Dries van Agt (foto) zaterdag in een uitgebreid interview met De Gelderlander. Hij reageert hiermee op de moord op de Franse leraar Samuel Paty.

Samuel Paty werd afgelopen jaar op brute wijze vermoord nadat hij als leraar in zijn klas spotprenten van de profeet Mohammed had vertoond.

Van Agt: ,,Ik vraag niet om begrip voor de moordenaar van Paty, maar de vraag is hier: kunnen wij zelf niet wat meer rekening houden met de gevoeligheden van islamitische mensen die ontzettend geschokt zijn als ze onthutsend beledigende afbeeldingen zien van de heilige profeet?”

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

64 reacties op Oud-premier Dries van Agt breekt lans voor moslims: “Houd meer rekening met hun gevoelens”

 1. Klaas zegt:

  Like

  • klaas zegt:

   Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 2 people

 3. Stef zegt:

  Dement,

  Geliked door 3 people

 4. Bas zegt:

  Hun gevoelens van haat?

  Geliked door 1 persoon

 5. Rekening houden met elkaars gevoelens werkt 2 kanten op. Zolang 1 partij weigert te integreren of actief aan de samenleving deelneemt, wordt dat toch een moeilijke discussie.

  Geliked door 2 people

 6. Bas zegt:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/12/30/rutte-faciliteerde-in-het-geniep-jihadisten-en-dekt-dit-nu-toe-a4025724

  Rutte faciliteerde in het geniep jihadisten en dekt dit nu toe

  Terrorisme Nederland verleende steun aan terreurgroepen in Syrië. Nu weigert premier Rutte openheid te geven. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert eist onderzoek.

  als er iets mis is gegaan of iets niet zo is gelopen als gepland, is de eerste neiging van de premier om zo min mogelijk informatie te verstrekken. De regering bepaalt het liefst zelf welke informatie de Kamer nodig heeft om de regering te controleren.

  Deze houding, die inmiddels bekend staat als de Rutte-doctrine, maakt effectieve controle door de Tweede Kamer onmogelijk. En dat kan vervelende consequenties hebben, want controle op de regering is een essentieel onderdeel van onze staatsinrichting. Het voorkomt dat er te lang wordt doorgegaan op het verkeerde pad.

  Geliked door 6 people

 7. Dr. Heinz zegt:

  Die is totaal geschift!!!
  Maar dat was ook wel bekend, die man is zijn hele leven al zo!!!
  De drie van Breda moesten ook vrij gelaten worden, heeft hij ook geregeld!!!
  Die drie waren Nazi’s!!!
  De oplossing van de moslim problemen is,….
  Alles terug naar eigen land!!!
  De islam héél Europa uit!!!
  Alleen zo krijgen we weer een gezond en leefbaar Europa!!!

  Oja,…

  Schop ook gelijk alle EU proleten héél Europa uit!!!

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Vergissing! Van de Vier van Breda; Willy Lages (1901-1971), Joseph Kotälla (1908-1979), Frans Fischer (1901-1989) en Ferdinand aus der Fünten (1909-1989), werden alleen de eerstgenoemde en de twee laatstgenoemden vrijgelaten! Overigens hebben zij toch geen van allen lang van hun vrijlating genoten omdat ze kort daarna waren overleden!
   Ik heb zo het idee dat de moslims nog niet eens rekening houden met de gevoelens van Dries van Agt en ik doe dat al helemaal NIET als zij dat niet andersom doen! Jezelf soft opstellen tegen dat uitschot is een vorm van onderwerping waar dat tuig maling aan heeft omdat ze alleen de harde taal van het geweld kennen!

   Geliked door 3 people

   • fleckie zegt:

    Op de Limburgse steenkolenmijnen, waren. SS- ers werkzaam, die bij vrijlating van bovengenoemden, OOK. ‘Vrijgelaten’ werden, en deels in de buurt v.d.mijnen bleven wonen, ( maar ..bij eventueel in bezit van ..’.andermans’- ontvreemd kapitaal het. ‘verderop’ zochten, en er op teerden! …….<~<~<~<~<~<~<

    Like

   • fleckie zegt:

    Had van Agt soms een wenk gekregen,, vanuit een bepaalde. ‘hogere instantie’ ’, ( die ook Nazi,’s had geholpen, met ‘hielen lichten’, )….. om deze, en andere misdadigers vrij te laten,.?! ( zonder te vragen naar gevoelens, hoe of gedupeerden dat ondervonden.?)
    …….<~<~<~<~<~<~<

    Geliked door 1 persoon

  • hannah zegt:

   het zal nog erger worden met hem, vandaag bekend dat hij een herseninfarct had …. en daar kan hij best wat aan overhouden

   Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  De evolutie leert ons dat een groot aanpassingsvermogen leid tot het voortbestaan van de soorten, en dat welhaast elke bedreiging kan worden overwonnen, maar waarom vraagt men dan niet aan ideologisch-gestoorden en pigment-gehandicapten om zich ook aan te passen, het kromzwaard snijd aan twee kanten, of predikt men liever stug door voor de totale ondergang van een zéér tolerante bevolkingsgroep…?
  Deze oud-politicus is sedert de 70’er jaren al een uitblinker in het wegzetten van de Nederlandse bevolking, de aanzetters van de asielmigratie……met Den Uyl een stel oliedomme mennekes.

  Geliked door 2 people

 9. Bas zegt:

  Kijk eens hoe teder, zachtaardig en overgevoelig….

  Nieuwjaar in Oostenrijk
  Burgeroorlogachtige incidenten en opnieuw geschreeuw van “Allahu Akbar” op oudejaarsavond in Wenen
  Ondertussen dringen 540 gekozen functionarissen uit alle 50 staten er bij Trump op aan om ‘vluchtelingen’ te verwelkomen – Biden belooft de toelating met 700% te verhogen

  Nieuwjaar in Mulhouse, Frankrijk …
  “Verrijkers” vallen wetshandhavers en brandweerlieden aan, verbranden auto’s en zetten molotovcocktails af …
  Ondertussen blijven Franse burgers gevangen in hun huizen …

  Gelukkig nieuwjaar van de sharia-Frankrijk
  Frankrijks traditionele ‘verbranding van de auto’s van de ongelovigen’ vindt plaats
  Vorig jaar werden in de nacht van 31 december meer dan 1.000 voertuigen in brand gestoken
  Zullen de culturele verrijkers van Frankrijk het record van vorig jaar breken? Ik weet zeker dat Macron en zijn media het zullen verdoezelen

  Natuurlijk zullen Amerikaanse media je dit nooit laten zien …
  Dit is de hoofdstad van de Europese Unie – oudejaarsavond in Brussel!
  Politieagenten stenigen, buurten in vlammen, verschillende voertuigen al verbrand, verrijkers gearresteerd met molotovcocktails …

  Geliked door 3 people

  • M. zegt:

   Hier in Nederland werken de dienders ook graag mee om het zover te krijgen dat ze hier ook gestenigd gaan worden door vooral het kwaad te knuffelen en de eerlijke burger te verraden en dat allemaal om wat bevelen van criminelen op te volgen?
   Hoe dom ben je dan ?

   Geliked door 2 people

  • Willem zegt:

   Belangrijke toegangswegen afsluiten, vluchtroutes tot fuik maken, snipers op de daken, helicopters met rapid action force. Dit consequent doorvoeren in elke stad, no tolerance. En zware straffen. En direct alle moslims terug naar land van oorsprong, ook 2de en 3de generatie, ongeacht of ze de taal nog kennen.

   Geliked door 2 people

 10. Bas zegt:

  https://dissident.one/2020/12/31/de-manager-van-de-minimarkt-in-nimes-weigerde-boerka-ninjas-na-de-onthoofding-van-samuel-paty-hij-zal-zijn-winkel-nooit-meer-heropenen/

  De manager van de minimarkt in Nîmes weigerde boerka-ninja’s na de onthoofding van Samuel Paty – Hij zal zijn winkel nooit meer heropenen

  De manager van een minimarkt in Nîmes werd het doelwit van doodsbedreigingen nadat hij in reactie op de onthoofding een bord ophing om de toegang van gesluierde vrouwen te verbieden.

  Nu zegt hij dat hij “Psychologisch vernietigd” is, en zet hij zijn bedrijf te koop.

  Na de onthoofding in Nice, een paar dagen na de onthoofding van de leraar Samuel Paty, hing Jean-Vincent L., manager van een kruidenierswinkel in Nîmes, een bordje in de etalage van zijn winkel met daarop geschreven zwart op wit: “Vanaf deze dag mag een gesluierde persoon de winkel niet betreden”.

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Als ik zo wat elke dag lees over de ONSCHULDIGE burgers die dag in-dag-uit worden vermoord door dat muslimtuig [ ik zou elke keer wel kunnen schrijven ik hier lees op berichten in Fr over overvallen/ keelafsnijdingen/steekpartijen door de Allah-hakbarren…………., maar dat heeft geen zin.
  Er wordt al genoeg over geschreven.
  Wat ik altijd hoop en helaas niet gebeurt, is dat zulke types als individue [ver]Agt, zelf eens wordt getroffen door zo’n hakkelbar.
  Hij mag van mij van onder tot boven worden opengereten met een machete door zo’n verontwaardigde moslim onder de kreet ALLAH-HAKBAR………………….

  Geliked door 4 people

 12. Meine zegt:

  De “gevoelens” van moslims zijn onverzadigbaar. De n-socialist van-Agt heeft nog nooit de moeite gedaan om iets in die koran te gaan lezen, Sura 9:5 “dood de ongelovigen” en zo zijn er nog een stuk of 20 van dergelijke religieuze opdrachten.

  Laat een Jood met rust, en hij laat jou met rust, laat een christen met rust, en misschien zal hij voor je bidden, laat een Hindoe met rust, geen enkel probleem. Maar de moslim ? Die is niet eerder tevreden dan dat het “dar al-kufr“ of “huis van de ongelovigen” is afgebroken, bekeerd, of vermoord. Niets anders.

  Geliked door 6 people

 13. bobzelf zegt:

  als ze daar niet tegen kunnen , beste typhus lul drieS , PALESTIJNEN LOVER
  dan moet je terug gaan waar je vandaan komt …

  WAAR ZE DE PROFEET WEL LIEFHEBBEN …. DIE TYPHUS PEDOFIEL
  MET ZIJN SCHOENENSHOP , EL HAKKENBAR

  DUS OME BOB MAG WEL KIJKEN NAAR MANNEN IN JURKEN MET ZWEETPLEKKEN ..DIE STINKEN NAAR ROTTE VIS, KAMELEN URINE DRINKEN ..EN UIT HUN MUIL STINKEN , NAAR MOSKEET, HERRIE, LUISTEREN, GEITEN EN SCHAPEN ANAAL NEMEN , BIJ TIJD EN WIJLEN EEN SCHAAP SLACHTEN UITERAARD HALAL OP HET BALCON
  ROTTE TANDEN , SCHITTERENDE NIKE DESERT SLIPPERS
  VROUWEN MET BOERKA OF ANDERE THEEDOEKEN …..
  ALTIJD ZWANGER , EN DE MEESTEN NOG LELIJKER ALS GROTE VLOEKEN

  LEVEN VAN MIJN CENTEN , GRATIS ZORG, , GRATIS TANDARTS ,, GRATIS HUIS
  GRATIS FAMILIE OVERLATEN KOMEN, DE MEEST EXTREMEN GAAN OOK NOG EFFE NAAR “””HUN GEVARRLIJKE OORLOGSLAND OP VAKANTIE ,, WEEKIE OF 6 “”

  MAAR EEN BEETJE HUMOR , EN EEN KRUIS OP EEN KERK , EN NEGERZOENEN

  DATWILLEN WIJ NIET HEBBEN ,,

  WANT DAN ??

  DO NOT LAUGH , OR I KILL YOU ….

  OOM ZANDBAK .

  Geliked door 6 people

 14. Joannes den Hollander zegt:

  Rekening houden met die ellendelingen? Nee.
  Zonder aanziens des persoons het land uitschoppen? JA.

  Geliked door 7 people

 15. Harry zegt:

  Ik zou het nieuwe jaar graag goed beginnen , met het verzuipen van die smerige Van Agt !

  Die treinkapende Molukkers werden doodgeschoten bij die stomme actie van ze , maar die hadden nog wel een beetje gelijk , dat ze hier ten onrechte als oud vuil behandeld werden en beroerd gehuisvest .

  En dan WEL DIE ACHTERLIJKE MOSLIMS IN BESCHERMING NEMEN ?
  Die moordzuchtige idioten ?

  Weet je wat Van Agt , je bent nét zo’n idioot !

  Geliked door 7 people

 16. Republikein zegt:

  Man, ga toch fietsen, met je uitgestreken smoel.
  Zo, nu een appelflap bij de koffie.

  Geliked door 2 people

 17. Bas zegt:

  En de gevoelens van niet-moslims worden zoals altijd met voeten getreden …

  https://www.breitbart.com/faith/2021/01/01/turkey-turn-armenian-church-humor-art-center/

  Turkije gaat Armeense kerk veranderen in ‘Humor Art Center’

  De lokale overheid in zuid-centraal Konya, Turkije, kondigde deze week aan dat het een volledig gerenoveerde 19e-eeuwse Armeense kerk zou veranderen in een ‘humoristisch kunsthuis’ nadat het aanbidders jarenlang had uitgesloten van het gebruik van de kerk, zo blijkt uit meerdere rapporten donderdag.

  Onder de islamistische president Recep Tayyip Erdogan heeft de Turkse regering zich agressief gericht op haar christelijke minderheidsgemeenschap en geprobeerd het christelijk erfgoed in het land uit te wissen. Erdogans meest prominente poging om de christelijke geschiedenis van Turkije uit te wissen vond plaats vorig jaar, toen hij de Hagia Sophia, een van de belangrijkste architectonische voorzieningen van het Byzantijnse christendom, ombouwde tot een moskee. Het conversieproces omvatte het verwijderen of verbergen van onschatbare christelijke kunst in de voormalige basiliek.

  Erdogan – die, zoals alle Turkse leiders, de genocide van Armeniërs, Assyriërs en Grieken door Turkije in 1915 ontkent – heeft ook de agressie tegen zowel etnische Armeniërs in Turkije als tegen de natie Armenië geëscaleerd. In september, na gevechten tussen Armeniërs en Azerbeidzjan in de betwiste regio Nagorno-Karabach, rekruteerde de regering van Erdogan naar verluidt duizenden door de strijd geharde Syrische huurlingen om te vechten in het oorlogstheater van de Kaukasus. Erdogan woonde in december samen met de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev een “overwinningsparade” bij in Bakoe om de verdrijving van de inheemse Armeense bevolking van Nagorno-Karabach te vieren.

  Geliked door 1 persoon

 18. Bas zegt:

  Welke gevoelens, de gevoelens van psychopathie?

  https://tpo.nl/2021/01/01/moorden-in-naam-van-allah-over-du-fanatisme-quand-la-religion-est-malade-van-adrien-candiard/

  Moorden in naam van Allah – Over ‘Du fanatisme: Quand la religion est malade’ van Adrien Candiard
  ‘Een fanaticus vreest niets meer dan de stilte van het gebed omdat hij dan geconfronteerd wordt met de levende God’

  In 2016, tijdens de Paasdagen, wenste een Pakistaanse kruidenier in de Schotse stad Glasgow op Facebook zijn christelijke klanten een gelukkig paasfeest. Een paar dagen later werd hij door een geloofsgenoot op straat doodgestoken. Deze moordenaar deed precies wat een islamitisch theoloog uit de 14de eeuw, Ibn Taymiyya, had aanbevolen: moslims die met Pasen gekleurde eieren uitwisselen met christenen moeten worden gedood.

  Met onze westerse logica en in onze seculiere samenleving is iemand vermoorden om een futiliteit zoals een paaswens op Facebook of het uitwisselen van beschilderde eieren, onbegrijpelijk.

  De fatwa of het willen doden uit geloofsovertuiging is een juridische opvatting (de fanaticus is ervan overtuigd de wet te volgen), die gebaseerd is op hoe over Allah wordt gedacht. Volgens de islam is Allah absoluut transcendent; dit wil zeggen dat de mens met zijn taal en zijn denken onmogelijk de waarheid over Allah kan uitdrukken. Allah kunnen we onmogelijk kennen. Gelukkig is daar de Koran die duidelijk maakt wat Allah wil. Candiard noemt dit een ‘godvruchtig agnosticisme’. Theologie is daarom in wezen onmogelijk. Op de vraag wat theologie is antwoordt een moslim dat het de leer is die zegt wat verboden is en wat toegelaten is.

  Geliked door 2 people

 19. Blaffertje zegt:

  Is die man nou nog niet dood?

  Geliked door 5 people

 20. dutchess43 zegt:

  En het ergste is dat dit een zogenaamde “christelijke” nederlander is. Wie geeft er nou wat om wat dit oud lijk nog oreert?.
  Rekening houden met de gevoelens van moslims!!!!
  Gloeiende… gloeiende…. gloeiende dat moeten we al verplicht dagelijks van onze Roverheid.

  Geliked door 7 people

  • karton zegt:

   @ dutchess43 op 2-1-2021 om 12.53 u.
   Zoals u ongetwijfeld óók wel weet ……….zodra er sprake is van een “christelijke” Nederlander……….weest dan op uw hoede !! Je wordt alsdan besodemieterd , geldt in nog grotere mate als die “christelijke” figuur ook nog eens zwaar dement is en absoluut niet meer weet waar hij zich bevindt.

   Like

 21. Bas zegt:

  https://www.startpagina.nl/v/religie-spiritualiteit/religie/vraag/577480/koran-opgeroepen-ongelovigen-vermoorden/#1647908

  Vraag:
  Wordt er in de koran opgeroepen om ongelovigen te vermoorden?

  Antwoord:
  Ja, in 109 verzen in de Koran wordt opgeroepen ongelovigen te doden. Daarbij wordt soms ook expliciet vermeld dat hoofden en vingers moeten worden afgehakt.

  Antwoord:
  Ja, in de Koran wordt dit als een positieve daad afgeschilderd:

  2.191 En doodt hen (de ongelovigen), waar gij hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden.

  4.75 Laten derhalve zij die hun tegenwoordig leven voor hun leven in het hiernamaals willen offeren, voor de zaak van Allah strijden. En wie voor de zaak van Allah strijdt, hetzij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.

  4.100 En wie van zijn huis weggaat, zijn land verlatend terwille van Allah en Zijn boodschapper en de dood achterhaalt hem – zijn beloning bij Allah staat vast

  4.101 Voorwaar, de ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u

  4.104 En toont geen zwakheid in de vervolging van dit (vijandige) volk.

  8.12 Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”

  8.17 Gij doodde hen niet, doch Allah was het, Die hen doodde. (<< dit levert hen een vrijbrief)

  8.65 O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.

  9.111 Voorzeker, Allah heeft van de gelovigen hun persoon en hun bezittingen gekocht in ruil voor het paradijs – zij vechten voor de zaak van Allah en zij doden en worden gedood – een onfeilbare belofte in de Thora en het Evangelie en de Koran.

  48.29 Mohammed is de boodschapper van Allah. En zij, die met hem zijn, zijn hard tegen de ongelovigen en zachtmoedig onder elkander.

  Geliked door 2 people

  • Meine zegt:

   Dank je.

   Like

  • karton zegt:

   @ Bas op 2-1-2021 1 om 12.53 u.
   Dank voor uw uiteenzetting én verduidelijking.
   In welk artikel van dat sprookjesboek staat iets te lezen over het “mogen verkrachten van meisjes van 4 t/m 10 jaar” , waarbij deze meisjes volledig worden verminkt ? Waar kan ik dat vinden of hebben die moslim-beesten dat zélf bedacht in navolging van hun grote leider (lijder) Mo die “huwde” met een 6 of 7 jarig meisje ?

   Like

 22. Cathja zegt:

  Dries van Agt,

  het wordt tijd dat de moslims die in Europa wensen te leven eens meer met de normen en waarden rekening houden zoals die hier gelden. Moet ons werelddeel rekening houden met gevoelens van mensen die alles wat niet islamitisch is vertrappen en het liefst met de grond gelijk maken?

  Van Agt, wie bedoel je eigenlijk met ‘hun heilige profeet’? Zo heilig was hij niet hoor!

  Geliked door 4 people

 23. Bas zegt:

  Maar natuurlijk hebben alléén mozlimms recht op gevoelens….?

  Islamitisch Pakistan – Media Blackout!
  Moslims vernietigen nog een hindoetempel in Pakistan

  Geliked door 1 persoon

 24. Bas zegt:

  2015
  https://kerkinnood.nl/actueel/700-kerken-aangevallen-in-tien-jaar/

  700 kerken aangevallen in tien jaar

  “Het geweld en de aanvallen tegen Christenen van alle denominaties is de afgelopen jaren in Indonesië explosief toegenomen. Vooral in Jakarta en West-Java vinden veel aanvallen plaats. We maken ons ernstige zorgen over deze ontwikkeling.”

  “Het geweld en de aanvallen tegen Christenen van alle denominaties is de afgelopen jaren in Indonesië explosief toegenomen. Vooral in Jakarta en West-Java vinden veel aanvallen plaats. We maken ons ernstige zorgen over deze ontwikkeling.” Dit alarmerende bericht liet bisschop Johannes Pujasumarta van Bandung en secretaris-generaal van de Indonesische bisschoppenconferentie weten aan persbureau Fides.

  “Verantwoordelijk hiervoor zijn kleine islamitische groepen die paniek zaaien onder onze mensen, met name in de bisdommen Jakarta, Bandung en Bogor

  Geliked door 1 persoon

 25. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Van Agt zou er verstandig aan doen zijn mond te houden, tenslotte is hij als voormalig minister van Justitie en vicepremier onder Joop den Uyl medeverantwoordelijk aan de ongelimiteerde toevloed van Turken en Marokkanen waar we nu zo onder zuchten.
  Daarbij liegt hij alsof het gedrukt staat, er werden en worden dagelijks cartoons gemaakt waarop afbeeldingen van Jezus en/of god staan, geen haan die ernaar kraait.
  Eén van de grootste literaire schrijvers van ’t Reve stond bekend om zijn kritiek op geloof en gelovigen en doorstond zelfs met vlag en wimpel een rechtszaak die tegen hem was aangespannen.
  Europa is het enige continent ter wereld waar men een multicultuur nastreeft, het is als een redelijk intelligent land dat zwakbegaafden binnenlaat in de hoop de intelligentie te verhogen.
  Het resultaat laat zich raden.

  Geliked door 4 people

 26. Bas zegt:

  Natuurlijk nóóit op het nieuws: sterke toename van het geweld tegen christenen in Turkije

  https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/turkse-kerken-aangevallen-wegens-coronacrisis

  Turkse kerken aangevallen wegens coronacrisis

  Door de armoede en werkloosheid in het spoor van de coronapandemie gaan sommige Turken blijkbaar op zoek naar een zondebok.
  Volgens verschillende bronnen is er een sterke toename van het geweld tegen christenen in Turkije en zijn er al verschillende kerken aangevallen. De oorzaak moet gezocht worden in het feit dat sommige nationalistische groepen de christenen de schuld proberen te geven voor de verspreiding van het coronavirus. Al voor de coronapandemie bedroeg de werkloosheid in Turkije meer dan 13 procent. Vele Turken komen door de pandemie financieel ernstig in de problemen. Ook het huiselijke geweld is sterk toegenomen.

  Geliked door 2 people

 27. Bas zegt:

  2014
  https://www.demorgen.be/nieuws/meer-dan-100-kerken-aangevallen-in-irak~bed85e5f/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  “Meer dan 100 kerken aangevallen in Irak”

  De voorbije tien jaar werden in Irak meer dan 118 katholieke, orthodoxe en evangelische kerken aangevallen, vernietigd of zwaar beschadigd. Daarvan bevinden er zich 45 in Bagdad, 64 in Mosoel, 8 in Kirkoek en één in Ramadi. Dat blijkt uit een lijst van het Assyrische nieuwsagentschap AINA, zo meldt dinsdag Kerknet.

  De christelijke traditie in Mosoel ging terug tot 1.800 jaar geleden. De christelijke gemeenschap telde er tot in 2003 nog 200.000 christenen.

  Geliked door 1 persoon

 28. Bas zegt:

  In 2019 alleen werden volgens een onderzoek van het Gatestone Instituut ongeveer 3000 christelijke kerken en symbolen aangevallen en vernietigd.

  https://sceptr.net/2020/01/anti-christelijke-vijandigheid-groeit-3-aanvallen-per-dag-in-frankrijk/

  Anti-christelijke vijandigheid groeit: 3 aanvallen per dag in Frankrijk

  De anti-christelijke vijandigheid groeit in West-Europa. In 2019 alleen werden volgens een onderzoek van het Gatestone Instituut ongeveer 3000 christelijke kerken en symbolen aangevallen en vernietigd.

  Uit het verslag blijkt dat België, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Italië en Spanje het meest met vandalisme te maken krijgen. Scholen, begraafplaatsen, kerken en monumenten werden vernietigd, beschadigd en geplunderd. De meeste aanvallen gebeurden in Frankrijk, waar gemiddeld 3 christelijke locaties per dag werden aangevallen. Duitsland volgt op de tweede plaats. Daar worden volgens politierapporten gemiddeld 2 christelijke locaties per dag aangevallen.

  Veel van de incidenten worden niet gecategoriseerd als haatdelicten, merkt Gatestone op, omdat de verdachten vaak als geestesziek worden gecatalogeerd. In Frankrijk en Duitsland loopt de toename van anti-christelijk geweld samen met de toename van het aantal immigranten uit moslimlanden.

  Geliked door 1 persoon

 29. karton zegt:

  Onbegrijpelijk dat dit fossiel nog steeds z’n gore taal kan én mag uitbraken ! Hij leeft niet écht , maar moet doorlopen worden opgedraaid waarna er weer een paar NL-vijandige uitspraken uit komen ! Dit menselijk restant is begraven op z’n landgoed en heeft géén idee wat er in de échte wereld gebeurt.

  Geliked door 5 people

 30. Bas zegt:

  Christenvervolging, hoezo gevoelens?

  Geliked door 3 people

  • Bas zegt:

   En wíj moeten rekening houden met hun ‘gevoelens’…..WTF!!!
   ZO TE ZIEN HEBBEN ZE ZELF GEEN ENKELE VORM VAN GEVOEL!

   https://www.opendoors.nl/christenvervolging/ranglijst/

   Ranglijst Christenvervolging top 20

   1
   Noord-Korea
   Noord-Korea staat al sinds 2002 op de 1ste plaats in de Ranglijst Christenvervolging. Christenen in dit land moeten hun geloof zorgvuldig geheim houden.

   2
   Afghanistan
   Officieel zijn er geen christenen in Afghanistan. Moslims die er tot geloof in de Here Jezus komen, kunnen daar in Afghanistan niet voor uitkomen.

   3
   Somalië
   In Somalië is geen ruimte voor andere religies buiten de islam. Het christendom wordt er gezien als schadelijk.

   4
   Libië
   In alle onrust die Libië teistert, zijn christenen een extra kwetsbare groep. Libische moslimbekeerlingen moeten hun geloof voor zichzelf houden.

   5
   Pakistan
   Christenen vormen een kleine minderheid in Pakistan. Ze worden beschouwd als tweederangs burgers, gediscrimineerd en onderdrukt.

   6
   Eritrea
   De helft van de Eritreeërs is christen. Zij mogen alleen lid zijn van drie traditionele kerkgenootschappen. Tegen andere christenen treedt de overheid hard op.

   7
   Soedan
   Soedan is het toneel van etnische, religieuze en politieke spanningen. Christenen vormen een extra kwetsbare minderheid en worden verdrukt door de overheid.

   8
   Jemen
   Te midden van alle strijd in Jemen hebben christenen het dubbel zwaar te verduren. Hun bekering tot het christendom wordt gezien als een schande.

   9
   Iran
   In Iran is vooral de overheid verantwoordelijk voor de vervolging van christenen. Zij ziet het christendom als westers en daarmee als een bedreiging voor de islam.

   10
   India
   Elke Indiër hoort hindoe te zijn, volgens de Indiase regering. Christenen hebben hierin geen bestaansrecht en hun omgeving herinnert hen hier dagelijks aan.

   11
   Syrië
   In gebieden die in handen zijn van radicale islamitische groeperingen, zijn alle kerken vernietigd en kunnen christenen niet voor hun geloof uitkomen.

   12
   Nigeria
   Christenen die in het noorden en midden van het land wonen, hebben veel te lijden van geweld van radicale moslimgroeperingen en militante Fulani-herders.

   14
   Malediven
   In de hechte gemeenschappen die de Maledivische maatschappij vormen, valt elk ‘afwijking’ snel op. Als blijkt dat iemand christen is, wordt dit als ongewenst gezien.

   15
   Irak
   Sinds IS verslagen is, bouwen de meeste Iraakse christenen er hun bestaan weer op. Tussen hoop en vrees, want ze worden er vaak niet bepaald warm onthaald.

   16
   Egypte
   In de overwegend islamitische maatschappij worden christenen behandeld als tweederangs burgers en krijgen vaak te maken met discriminatie

   17
   Algerije
   De druk op christenen in Algerije is groot. Een groot aantal kerken is de afgelopen jaren gesloten. Het geweld en vijandschap tegen christenen is toegenomen.

   18
   Oezbekistan
   Christenen in Oezbekistan lijden onder de regels van de overheid. De politie en de geheime dienst luisteren hen af, hacken hun telefoons en vallen huizen binnen.

   19
   Myanmar
   Christenen in Myanmar ervaren grote druk. De overheid wil dat Myanmar een land van uitsluitend boeddhisten wordt. Monniken zetten daarom aan tot vervolging.

   20
   Laos
   Het christendom wordt in Laos beschouwd als westers. Christenen leven voorzichtig om negatieve reacties, vanuit de boeddhistische maatschappij, te voorkomen.

   Geliked door 5 people

 31. Jean zegt:

  Aan pipo van agt: wij zullen nooit of te nimmer rekening noch respect tonen voor islamitische barbaren, wij zullen blijven strijden tot die gewelddadige barbarij totaal verboden én verdreven is uit Europa.
  Van huichelaars willen wij geen boodschappen ontvangen.

  Geliked door 4 people

 32. Jan zegt:

  Hebben de Rooien wel eens ooit de gevoelens van christenen ontzien? Nee, die interesseert hen geen zier omdat de Roden leven van haat.

  Ter herinnering
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Piss_Christ

  En de voorbeelden zijn legio

  Geliked door 4 people

 33. Boike zegt:

  Destijds, toen Drieske van Agt premier was, gaf hij er al vele malen blijk van behoorlijk wereldvreemd te zijn. Kennelijk heeft Drieske niet helemaal begrepen waar de Islam voor staat en wat moslims beweegt.

  Drieske, de Islam past niet in onze cultuur. Drieske, de Islam staat haaks op onze waarden en normen. Drieske, de Islam maakt misbruik van onze maatschappelijke verworvenheden. Drieske, Nederland is een democratisch land. Drieske, het Nederlandse volk is een vrijgevochten volk, dat vrijheden, privacy en de eigenheid van het individu hoog in het vaandel heeft staan. Drieske, de Islam is geen religie, maar een ideologie voor een staatsbestel. Drieske, de Islam is een starre, perverse, onderdrukkende, haatdragende, respectloze, machtwellustige ideologie, verpakt in een quasi religieus jasje. Drieske, dat religieuze jasje is slechts schone schijn en dient als instrument, ter controle en onderdrukking van de eigen leden. Drieske, de Islam is een ideologie voor een dictatoriaal systeem. Drieske, de Islam beoogt de hele wereld te onderwerpen.

  Drieske, moslims zijn door hun geestelijke leiders, zwaar geïndoctrineerd, zeg maar gerust gehersenspoeld. Drieske, moslims beschikken daardoor nauwelijks meer over menselijke gevoelens. Drieske, bij moslims worden door hun geestelijke leiders allerlei door ons ongewenste obsessies ingebracht. Drieske, moslims kunnen daardoor niet anders dan, als een menselijke robot taken en opdrachten van hun geestelijke leiders uitvoeren. Drieske, moslims hebben hier niets te zoeken. Drieske, moslims hebben van hun eigen land niets gemaakt en nu willen ze hier komen brengen, waarvoor ze thuis zijn weggelopen.

  Drieske, Nederland is een land met een verdraagzame cultuur. Drieske, verdraagzaamheid kent grenen. Drieske, al te goed is buurmans gek. Drieske, de Islam heeft als beleid, het gastland stap voor stap over te nemen en uiteindelijk te onderwerpen. Drieske, dat beleid van de Islam is een heel star beleid. Drieske, met Islam en moslims valt niet te onderhandelen. Drieske, Islam en moslims zijn niet gevoelig voor het spel van geven en nemen. Drieske, Islam en moslims willen veel, alles en nog meer. Drieske, als je Islam en moslims een vinger geeft, pakken ze je hand en eer je het beseft, ben je je arm ook nog kwijt. Drieske, in de omgang met Islam en moslims moet je paal en perk stellen en dat star en stug handhaven. Drieske, als je aan de Islam en moslims een handbreed toegeeft, ben je verloren en raak je zelf alles kwijt, wat dierbaar is. Drieske, Islam en moslims waarderen de geste niet. Drieske, een dergelijke geste is voor Islam en moslims alle reden, om nog een stap verder te gaan.

  Drieske, Nederland is ONS land en WIJ maken HIER de dienst uit. Drieske, Islam en moslims doen er beter aan, hun eigen land op te bouwen, alwaar ze met hun eigen levenswijze gelukkig kunnen zijn. Drieske, wij Nederlanders hebben geen boodschap aan de Islam noch aan moslims.

  Drieske, knoop eens heel goed in die wereldvreemde grijze massa van je, dat Nederland ONS land is en dat WIJ de dienst HIER uit maken.

  Drieske, zo’n 85 jaar geleden stuurde NAZI Duitsland zijn vijfde colonne, met o.a. Duitse dienstbodes, vooruit. Drieske, de huidige stroom moslim migranten is de vijfde colonne van heden. Drieske, in 1945 zeiden we: “dat nooit meer”. Drieske, toen werden landverraders kaalgeschoren en vervolgd. Drieske, ge bent al wereldvreemd, ga niet af als een landverrader !!!

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   Op zo’n zwaar dement manneke kun je eigenlijk niet boos worden !
   Hoewel………..t is eigenlijk wel een’vieze landverrader ; liet hij óók niet de “drie van Breda” vrij ? Die drie hadden hónderden échte Nl’ers de dood in gejaagd, maar Dolle Driesje vond ’t nodig om hen vrij te laten, voorbijgaand aan ’t leed dat deze drie hadden veroorzaakt.
   Een zéér minne, zwaar demente ouwe zak, wiens laatste adem net snel genoeg kan worden uitgeblazen !!

   Geliked door 2 people

 34. koddebeier zegt:

  Rammelen de kettingen van dat fossiel ook weer, de huichelaar !!

  Geliked door 2 people

 35. Zijlstra zegt:

  Wat van Agt bedoeld is uitlokking, zoals cartoons van de profeet projecteren op bijv. die flatgebouwen in Toulouse, heeft mensenlevens gekost.

  Geliked door 1 persoon

 36. Groene Leeuw zegt:

  De moslims hadden Dries van Agt moeten onthoofden.

  Geliked door 3 people

 37. guusvelraeds zegt:

  Heeft die achterbakse Palestijnen bidlip nog geen corona.

  Geliked door 2 people

 38. ronjaspers zegt:

  Van agt is een vuile smerige jodenhater,een NSB er en landverrader.Hij is een rat van het smerigste rioolwater.

  Geliked door 4 people

 39. John van antwerpen zegt:

  Dries van Agt is net zo erg als Gretta Duisenberg. De laatste een heks en de eerste
  een Verlichting verloochenaar dus volledig ongeschikt voor de politiek.
  Net als vrijwel alle politici overigens, die vooral bestaan uit wegkruipers en lafaards.
  Kunnen ze al die lui die niet tegen cartoons kunnen gewoon op een eiland zetten ?
  Het eiland heet dan; de nieuwe middeleeuwen. Laat ons maar af en toe lachen want
  zij kunnen alleen maar huilen om hun eigen armzalig bestaan.
  Zonder enige mentale variatie, acteervermogen en creativiteit.

  Geliked door 1 persoon

 40. jungleelephant zegt:

  Nog meer?????Die landverrader is helemaal gek geworden!

  Geliked door 3 people

 41. Bas zegt:

  https://tpo.nl/2021/01/02/volkskrant-sloopt-kauthar-bouchallikht-gl-activisten-van-moslimbroederschap-zijn-getraind-om-te-ontkennen/

  Volkskrant sloopt Kauthar Bouchallikht (GL): ‘Activisten van Moslimbroederschap zijn getraind om te ontkennen’
  ‘Extreem-links wil niet begrijpen dat er fanaten zijn die ons willen doden om wie we zijn’

  Alleen extreem-links wil niet begrijpen dat er fanaten zijn die ons willen doden om wie we zijn, al zouden we morgen ophouden met spotprenten tekenen, of naar de film gaan, of helemaal met nadenken.

  In het gedachtengoed van ‘identitair links’ hebben minderheden altijd gelijk en worden islamisten ook op een of andere manier als een verdrukte minderheid gezien. Dus niet als heerszuchtig en gewelddadig, en seksistisch en homofoob, en antisemitisch, maar als minderheid en slachtoffer van racisme.

  Daar is het de islamisten precies om te doen: moslims radicaliseren en de vrijheid vermoorden. Ze hoeven de wet niet te veranderen, alleen angst te zaaien.

  Raar genoeg doet woke links of identitair links, net alsof het heel erg antiracistisch is, en heel tolerant, maar ze hanteren daar enorme stereotypen over het islamisme.

  Geliked door 2 people

 42. Scherpenisse zegt:

  Houden zij de eigen aan normale reacties

  Like

 43. Meine zegt:

  Oud artikel uit 2006, helaas nog steeds heel erg actueel !!
  https://het-ander-klokje.blogspot.com/2006/07/20-toen-arafat-en-zijn-bende-uit.html

  Geliked door 2 people

 44. P. Puk zegt:

  Smerige hufter en walgelijke antisemiet! Is het doodschoppen niet waard, anders was dat allang gebeurd. Hij zal zijn straf niet ontgaan.

  Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Dat ie zijn straf niet zal ontgaan , dachten we ook van Volkert van der G.
   En wat is er gebeurd ?
   Hélemaal niks !
   Ik weet niet op wie je vertrouwt , maar ik ben bang dat daar ook geen donder van terechtkomt .

   Geliked door 1 persoon

 45. Julia zegt:

  Ach hoe serieus moet je Van Agt nog nemen 89 jaar hoeft zich niet druk meer te maken hij heeft zelf de langste tijd gehad en zal niet veel last meer hebben van de islamisering in Europa. Ik twijfel of hij nog beseft wat voor een ellende tot op heden al die import Europa heeft gebracht. Kortom als hij nog zo nodig een duit in het zakje wil doen en het hem gelukkig maakt laat maar lullen en hecht totaal geen enkele toegevoegde waarde aan zijn mening of uitspraken.

  Like

 46. Eppo zegt:

  Die seniele mongool heeft zekers die tyfuszooi van hem en zijn andere Clubleden uit t Haagje nog niet mogen ervaren zekers.
  Een groot goor Murken ghetto zitten Ze er van Nederstan te maken .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s