EU: Von der Leyen redt het klimaat bij voorkeur in een privéjet

(Vertaling: E.J. Bron)

Een schandaal waar u niets van mag weten

Klimaat, klimaat en nogmaals klimaat: dat scheen lange tijd de prioriteit voor veel Duitse media. En zelfs in de coronacrisis vinden ze dit onderwerp nog steeds heel belangrijk. Maar o wee als iemand ervan verdacht wordt een klimaatketter te zijn. Er bestaan voor onze media blijkbaar gelijken en iets gelijkeren als het om klimaatwrevel gaat. Terwijl de gewone Duitse burger al een verdachte is wanneer hij in een auto rijdt of zelfs met het vliegtuig op vakantie gaat en inmiddels ook steeds vaker het krijgen van kinderen als klimaatwrevel wordt neergezet, is blijkbaar diegene boven alle kritiek verheven die dichtbij de bondskanselier staat en zelf tot de machtigen behoort.

Hoe is het anders te verklaren dat de Duitse media zwijgen over beschuldigingen tegen de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die op dit moment een hot item zijn in Groot-Brittannië. “Eco-soldaat Ursula von der Leyen wordt beschuldigd van hypocrisie, omdat zij privéjets gebruikt voor bijna de helft van haar wereldmissies”, kopt de “Daily Mail”. Verder schrijft de Britse krant: “Een analyse van de ´Daily Mail´ komt tot het resultaat dat zij ´Air Taxi´s´  voor zeven van haar officiële reizen sinds december 2019 heeft geboekt.”

Von der Leyen geldt als een van de belangrijkste pleitbezorgers van een “Green Deal” om tot 2050 de uitstoot van kooldioxide in de EU te neutraliseren. Sinds haar ambtsaanvaarding in het Europees Parlement waarschuwde ze voor de gevaren van de klimaatverandering, die volgens voorstanders van een harde koers ook mede veroorzaakt wordt door de uitstoor door vliegverkeer. Privévliegtuigen produceren tot 20 keer zoveel meer kooldioxide per gevlogen mijl dan gewone passagiersvliegtuigen en nog veel meer dan treinen.

Volgens de richtlijnen van de Europese Commissie mogen alleen privéjets overwogen worden wanneer er geen passende passagiersvluchten ter beschikking zijn. Maar Von der Leyen charterde bijvoorbeeld een privéjet naar Engeland om een voordracht te houden op de “London School of Economics”, voordat in januari 2020 de Brexit-onderhandelingen begonnen. De reis zou met de Eurostar-trein door de Kanaaltunnel maar twee uren geduurd hebben – een transportmiddel dat bijvoorbeeld gebruikt werd door de Britse handelsgevolmachtigde David Frost. Een andere keer werd een privéjet gecharterd voor een bijeenkomst in de buurt van Parijs in het voormalige huis van Jean Monnet, een van de wegbereiders van het Europese streven naar eenwording. Treinen doen 90 minuten over het traject van Brussel naar Parijs. Andere vluchten gingen naar Kroatië en naar de Grieks-Turkse grens. Tot de duurste vluchten behoorden een vijfdaagse reis naar Berlijn naar een topontmoeting, een vlucht naar het World Economic Forum in Davos en eentje naar Israël voor een bezoek aan het Holocaust Memorial, aldus de “Daily Mail”. De prijs voor de laatste vlucht bedroeg € 66.800,-

Een woordvoerder van de Europese Commissie zei volgens de Britse krant dat Von der Leyen wegens haar overvolle agenda terug zou hebben moeten vallen op privévluchten. Dat becommentarieerde Andrew Bridgen, lid van de Britse Conservatieven, als volgt: “Dat is huichelarij. Voor de EU-elites geldt altijd: ´Doe wat ik zeg, maar niet wat ik zelf doe´.” De conclusie van de krant: “Groot-Brittannië zou zulke reizen met privéjets nu na de overgangsperiode van de Brexit niet meer hoeven meefinancieren.

In het artikel staat ook dat de christendemocrate interviews met Duitse media declareerde als “missies” en dat zodoende de belastingbetaler duizenden euro´s moest opbrengen voor het feit dat zij deze interviews in Berlijn gaf. Dat zou natuurlijk mede een reden kunnen zijn dat de Duitse media de onthullingen van de Britse pers doodzwijgen. Als er ook nog maar een minimum aan journalistieke aanspraak als “vierde macht” voorhanden zou zijn, dan zou het vlieggedrag van de klimaatstrijdster Von der Leyen overal in de kranten staan. Denk alleen maar eens aan schandalen uit vroegere tijden. Maar nu – niets dan stilzwijgen. Wat minstens net zo´n groot schandaal is als het vlieggedrag van de Merkel-vertrouwelingen.

Bron:
reitschuster.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op EU: Von der Leyen redt het klimaat bij voorkeur in een privéjet

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ach ja, what’s new.
  Helemaal niks natuurlijk, want dit soort dingen kom je eigenlijk wekelijks wel een keer tegen.
  Het is mij al lang duidelijk dat regels die door dit soort gajes opgesteld worden, volgens hun maatstaven niet voor hen gelden, dus die doen maar aan en het liefst buiten het zicht van het klootjes volk.
  Soms lukt dat niet en dan krijg je van die Grappenhaus shit die dan vol aan de bak gaat om de wet even aan te passen.
  Mij verwondert niks meer bij dat gajes dus als er volgende week een of andere minister word vrijgesproken van een moord waarbij hij 20 getuigen tegen heeft heb Ik zo iets, ja ok het zal wel,

  Geliked door 6 people

 2. fredjohan zegt:

  Ze zitten daar bij de EU op een berg goud, die ze nauwelijks op kunnen maken aan al hun onzin projectjes. Dus pik je er voor jezelf ook maar wat van. Dat is de cultuur in Brussel. Deze dame was toch een mislukte minister?

  Like

 3. Jan zegt:

  Er bestaan voor onze media blijkbaar gelijken en iets gelijkeren 

  Like

 4. Bovenstaand SUJET is net zo goed SCHULDIG aan de SLOOP van West-Europa!! Ondertussen in Ruttelandje = KUTTElandje; Onthoofde en leeggehaalde schapen langs de weg!!
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/twee-onthoofde-schapen-in-berm-mijdrecht/ar-BB1cr9GM?li=BB13YidB&ocid=mailsignout

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Och, het volgende gezegde is al zo oud als de weg naar Rome en blijft actueel; Men (in dit geval Von der Leyen) maakt regels voor anderen, en uitzonderingen voor zichzelf !

  Like

 6. Julia zegt:

  Dat is toch niets nieuws al die elitaire machtswellustelingen permitteren zichzelf toch van alles. Tijd dat onze klimaatpaus Franske Timmermans haar op de vingers tikt maar dat zal uiteraard niet gebeuren die huurt ons klimaatkind Greta wel in om de boel rondom de klimaathysterie flink op te fokken ondertussen strijkt dat EU tuig flinke salarissen op, declareren zich stuk maar verspillen wel miljarden aan belastinggeld aan onhaalbare doelen. De dictatuur, machtsmisbruik en zelfverrijking viert hoogtij binnen die Brusselse muren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter zegt:

  Allemaal trekpoppen van Merkel,dat varken weg is ook het einde van de Coronawaanzin

  Like

 8. Mary zegt:

  Nu het is eigenlijk heel simpel, von der Leyen weet uiteraard heel goed dat die hele klimaatverandering een grote kul is oftewel het zoveelste verdienmodel, waar ik dan von der Leyen niet over hoor zijn die enorme hoeveelheden Chemtrails (die wel degelijk heel veel negatieve invloed hebben op de mens, dier en aarde), die er middels multi multi vliegtuigen, getrokken worden bestaande uit zware metalen bestaande uit barium, aluminium, strontium, cadmium, en titanium alsmede virussen, bacteriën, schimmels, en mycoplasma’s die men in biologische oorlogsvoering gebruikt en chemische stoffen zoals polymere vezels, calciumchloride (CAC12), silver iodide (Agl) en ethyleendibromide (EDP) dat onder andere als pesticide gebruikt werd maar nu verboden is omdat het kankerverwekkend is. Stoffen die een bewustzijnsremmen effect hebben op de hersenen. Daarnaast wordt de atmosfeer gevuld met deeltjes (Solar Radiation Management wordt het genoemd)…… Chemtrails worden getrokken sinds 1991 met name in het dichtbevolkte Westen en zijn verantwoordelijk voor het broeikaseffect, sinds die tijd is er in het westen een toename van ziekte zoals ademhalingsstoornissen, longaandoeningen, griep, allergieën, kanker etc.etc, dat geldt ook voor dieren, alle gewassen, de natuur. Het doel is uiteraard de bevolking te verzwakken………..
  De elite die op de hoogte zijn van deze troep die je bijna dagelijks inademt nemen/hebben daar beschermende middelen alsmede licht en trillingsapparatuur voor, deze middelen vallen uiteraard buiten de reguliere geneeskunde……
  Waar ik woon (is het overduidelijk te zien, open gebied) zijn zomers aantallen vliegtuigen te zien, die op een bepaalde hoogte, enorme banen chemtrails trekken, (niet te verwarren met de kerosine die snel oplost, deze chemtrails waaieren uit en vormen een soort onnatuurlijk wolkendek) praktisch dagelijks!!!!, dan hebben de criminelen, waaronder von der Leyen, het over klimaatverandering………….als iemand het “klimaat” op alle vlakken naar de afgrond helpt zijn het de NWO criminelen wel.

  Like

 9. karton zegt:

  De grootste smeerlappen in de EUSSR zijn de “leiders” ; groter gajes bestaat niet ; gewetenloze witte-boorden criminelen met bloed aan hun handen. Dat schorem vliegt de hele wereld over om overal te verkondigen : “Jullie moeten niet meer vliegen, is slecht voor ‘t milieu”. Vervolgens stap dat zootje ,
  héél voldaan, weer in hun vliegtuig om elders hun heilzame boodschap te verkondigen. Ik kots op die zooi !

  Like

 10. ronjaspers zegt:

  Leden van de N.W.O./great reset club mogen dat.Jullie (bevolking) paupers,plebs,nutteloze uitvreters,slachtvee moeten jullie bek houden en heel snel de dodelijke coronavaccinazi,s nemen en heel snel sterven.

  Like

 11. droevige mof zegt:

  Deze vrouw is een dokter in haar eerste beroep. Ze werkte vroeger in de gynaecologie. Daar hebben wij mannen weer geluk gehad.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s