Godsdienstwaanzinnigen

(Door: “eg regs”)

De persoon die hierboven is afgebeeld, is één van de zogenaamde ‘architecten van de Apartheid’: Hans Strijdom. Als het waar is dat ogen de spiegel van de ziel zijn, dan zult u waarschijnlijk onmiddellijk de vastberaden ernst herkennen van deze nationalistische Zuid-Afrikaanse premier (1954 tot 1958). Wie weet, misschien dat u zelfs een sterk contrast opvalt met het goedgemutste zonnetje in huis dat momenteel over Nederland de scepter zwaait. Al blijven we ons daarbij natuurlijk altijd wel een beetje afvragen: lacht Mark Rutte ons nu toe of lacht hij ons uit?

Zoals u misschien weet, is het een favoriete satanistische gewoonte om christelijke symbolen en rituelen om te keren. Soms zelfs heel letterlijk, zoals het ondersteboven afgebeelde kruis. Zou het op toeval berusten dat ook het progressieve dogma zich zo ontzettend vaak manifesteert als een totale inversie van waarheid en werkelijkheid?

Denkt u maar eens aan de verwijten die christenen zo vaak voor de voeten geworpen krijgen: namelijk dat zij andersdenkenden hun wil willen opleggen, dat zij geen tegenspraak dulden en dat zij ‘kinderen willen indoctrineren met sprookjes’. Maar uit welke ideologische hoek komen tegenwoordig ook al weer al die meldpunten, de discriminatiecommissies, de internetcensuur, de haatspraak-wetten, de lbgt-lespaketten en de ‘schoolvieringen’ van paarse vrijdag?

Uiteraard staat dit alles in dienst van een bepaalde ideologie. Eén die in zichzelf reeds een totaal verraad aan logica en gezond verstand behelst. Want hoezo is ‘diversiteit onze grootste kracht’? Waar is dit ooit bewezen dan? In China soms, in Zuid-Korea, in Japan? Is de oude wapenspreuk van onze christelijke voorouders niet veel logischer?; Eendracht maakt macht. Zouden veelrassigheid, “islamisme” en dubbele paspoorten werkelijk ooit deze eendracht kunnen bevorderen?

Sowieso wordt ons op onnavolgbare wijze voorgehouden dat traditionele patronen toch alleen maar berusten op ‘kunstmatige sociale constructies’. Het is onnavolgbaar, omdat tegelijkertijd hysterisch geobsedeerd wordt over ‘mensen die in een verkeerd lichaam zijn geboren’. Maar hoezo een ‘verkeerd lichaam’ als er toch geen verschil bestaat tussen man en vrouw? En alhoewel er van afzonderlijke rassen al evenmin sprake schijnt te kunnen zijn, verhindert dit niet dat men zich met verblinde overgave werpt op ‘Black Lives Matters’ en ‘Wit Privilege’.

Als wij Jan Wolkers, ‘Heere Heersema’ en een Vlucht Regenwulpen moeten geloven, leidt ‘rechtzinnigheid’ onwillekeurig tot schizofrenie en waanzin. Dit is een ziening waar vanzelfsprekend onze media en onderwijsinstituties maar al te graag mee akkoord gingen. Maar mag ik misschien opmerken dat sommigen van onze allergrootste helden de ‘reformatorische overtuiging’ (van de zware stempel zelfs) toegedaan waren. Ik noem slechts Michiel de Ruyter en Sjoerd Gerbrandy. Waren dit soms ook ‘labiele’ krankzinnigen? Indien zo, laten we dan hopen dat dit soort ‘godsdienstwaanzinnigen’ spoedig weer opnieuw aan de macht komen in dit land. Johannes Strijdom en Hendrik Verwoerd – waar zijn jullie?

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Godsdienstwaanzinnigen

 1. Harry zegt:

  Een logisch verhaal zónder die godsdienstwaanzinnige aanvullingen zou me veel beter bevallen .
  Heeft de gereformeerde kerk geen eigen blog om dit soort onzin te ventileren ?
  Of is het toch weer die verdomde expansiedrift van het geloof ?
  Overal je tentakels uitspreiden ?
  Waarom moet ons dat iedere week weer opgedrongen worden ?

  Geliked door 1 persoon

 2. Yvonne zegt:

  Gezocht in Den Haag verwarde man blauwe spijkerbroek, blauwe jas eronder oranje/roze trui en rare muts op zijn hoofd
  Benader hem niet zelf hij is een gevaar voor Nederland gelukkig heeft hij een mondkapje op dan hoeven we die nagemaakte lach niet te zien
  Wie gaat er in zo n outfit vergaderen over de toeslag affaire? Dat hij er in zijn vrije tijd zo bij loopt moet hij weten maar niet als mp

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Trouwens , nog nooit een “ ondersteboven “ kruis gezien , tenminste niet dat christelijke ding .
  En ook nog nooit kans gezien om een lp achterstevoren af te draaien , waarin sommige verknipten dan een demonische tekst in menen te herkennen .
  Welke platenspeler kan achteruit draaien ?
  Hoe gek wil je worden ?
  Zou het geen “ zegen “ zijn , als iedereen even nuchter en verstandig zou reageren ?
  Zónder flauwekul , zónder verzinsels ?

  Like

  • M. zegt:

   Het Vaticaan hangt er vol mee en alle popsterren lopen er mee te sjouwen misschien je ogen eens open doen.
   Lp’s kon je achteruit draaien op de oude platenspeler die wel degelijk achteruit kon draaien waarna je wel degelijk satanische teksten hoorde pak maar een lp van de Stones ,Doors voor dat je weer iedereen voor achterlijk gaat uitmaken.

   Het zou inderdaad een zegen zijn als je eerst eens verstandig nuchter nadacht voor dat je wat kraait wat totale onzin is.
   Zonder flauwekul en zonder verzinsels ……
   Als je mensen graag wil afzeiken kom dan met feiten en niet met onzin, staat zo dom.

   Verbeter de wereld begin bij jezelf.
   Met je ogen open in plaats van dicht.

   Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een ontzettend goed artikel waar ik me geheel in kan vinden.
  Geheel ?
  Nou op uitzondering van de laatste alinea dan, de reformatorische overtuiging van de Ruyter en Gerbrandy paste in de tijd waarin ze leefden maar je moet er toch niet aan denken dat die overtuiging weer een herintrede zou krijgen…..

  Like

 5. M. zegt:

  Waanzinnig goed.

  Like

 6. Bob zegt:

  Makke Rutte lacht ons uit.
  Een zwaar overbetaalde baan wacht op
  hem.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Krankzinnig!!!

  Steeds verbaasd over de diepten van de domheid van Democratische politici

  “Amen en Awoman”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s