Imam: “Schaken is een zonde”

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit onze serie “Wat moslims denken”: vandaag enkele gedachten van de Turkse islamitische prediker Ahmet Mahmut Ünlü (foto), die het schaakspel erger noemde dan gokken en het eten van varkensvlees.

Volgens de islamitische prediker zijn schakers “vervloekt en de meeste mensen die geschaakt hebben, zijn leugenaars.”

“Schaken is erger dan gokken en varkensvlees eten… Mensen die schaken, zijn vatbaarder voor leugens dan anderen. Mensen die schaken, kunnen de sjahada (de islamitische geloofsbekentenis) zelfs niet in het uur van hun dood opzeggen”, verklaarde hij.

Ünlü had daarvoor ook de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA na de landing van de Philae-sonde op de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko veroordeeld en de missie het “werk van gekken” genoemd.

(Bron: “VoxNews”)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Imam: “Schaken is een zonde”

 1. Ton Ruygrok zegt:

  Ooh ….. dan weet ik het wel … schaken wordt verboden .. waarschijnlijk onder het mom van een covid sausje….
  Ton

  Like

 2. karton zegt:

  Waarom moeten “mensen” als deze z.g. imam Acht-met Mammoet toch steeds weer luidkeels laten horen hoe stom zij wel zijn ?
  Imam Acht-met , als jij dit leest (ik betwijfel of je wel kúnt lezen) wil ik je nog ff zeggen dat wij, normale mensen , inmiddels wel weten hoe stom die aanhangers van de pedofiel Mo zijn , dat hoeven “mensen” als jij ons niet steeds weer te tonen. Genoeg is genoeg Acht-met, stop dat sprookjesboek maar weg evenals het boek : “Stomme opmerkingen namens Mo”.

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Wie luistert nu naar zo’n stuk varkens stront.

  Geliked door 3 people

 4. Hans zegt:

  Te dom en debiel om er kritische weerwoorden aan vuil te maken.

  Like

 5. Jean zegt:

  Die barbaarse zwijnerij op ons grondgebied is een zonde zelfs een levensgevaarlijke zonde.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Laat dat zwijn van een imm anders maar eens gezellig gaan dammen of schaken met Magere Hein! Zelfs al zou hij aanvankelijk van deze winnen, uiteindelijk verlies je het altijd van hem en zodra Magere Hein de levenskaars van die imam heeft gedoofd zal diens ziel hopelijk NOOIT bij Allah worden binnengelaten! Hij maakt namelijk misbruik van diens naam!

   Like

 6. Republikein zegt:

  Boekenkast behang, trap er niet in!

  Geliked door 1 persoon

 7. Johan zegt:

  Wat een achterlijk rund, deze imam. Die kerel is nog te dom om te poepen, laat staan om te schaken.

  Like

 8. Bas zegt:

  Ondertussen…
  https://frieschdagblad.nl/2019/6/28/het-geheimzinnige-netwerk-van-de-moslimbroeders?harvest_referrer=https:%2F%2Ft.co%2F

  Het geheimzinnige netwerk van de Moslimbroeders

  Het overlijden vorige week van de afgezette Egyptische president Mohamed Mursi tijdens het proces tegen hem, heeft de aandacht weer gevestigd op de Moslimbroederschap. Mursi was lid van deze geheimzinnige islamitische organisatie. De Moslimbroeders zijn niet alleen actief in het Midden-Oosten maar blijken ook hun invloed in het geheim uit te willen breiden naar het Westen.

  De Moslimbroeders zijn in Europa nadrukkelijk aanwezig en buitengewoon actief maar officieel bestaan ze niet op dit continent. Er is in Europa geen enkele organisatie die zichzelf betitelt als Moslimbroeders. Vertegenwoordigers van organisaties waarvan vermoed wordt dat ze gelieerd zijn aan de Moslimbroeders ontkennen dit altijd heftig. Er bestaat echter een uitgebreid netwerk van islamitische organisaties die aan de hand van een aantal criteria met vrij grote zekerheid herleid kunnen worden tot de Moslimbroeders.

  Like

 9. Bas zegt:

  Maar schaken is een zonde….

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Waarschijnlijk heeft hij zelf ooit geschaakt en was hij er niet zo goed in en kon hij slecht tegen zijn verlies….
  En ja dat hij tegen vooruitgang is mag geen verrassing zijn, het liefst zou hij teruggaan naar de tijd van zijn proleet.
  Nou is dat niet zo erg en dat moet hij vooral doen maar hij zou er anderen niet mee lastig moeten vallen, dat hij de koran uit zijn hoofd heeft geleerd wil niet zeggen dat hij intelligent is en verschaft hem dus geen enkele autoriteit.
  Dat het zijn medemoslims niet lukt om dat boek te lezen wil niet zeggen dat hij knap is maar dat zij te stom zijn om voor de duvel te dansen en als hij zo door blijft wauwelen moeten ze eens overwegen om hem verplicht op te nemen in een psychiatrische kliniek.

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Ipv schaken…

  Like

 12. Bas zegt:

  Maar niét mogen schaken…?

  Like

 13. DeKrokodol zegt:

  Ja, nee, dat snap ik wel. Schaken vereist nadenken. En je hersens gebruiken is haram.

  Geliked door 1 persoon

 14. Corrie Bruin zegt:

  Dan weet ik het nu zeker Rutte kan heel goed schaken daardoor kan hij ook heel goed liegen.

  Geliked door 2 people

 15. Lost Johnny zegt:

  Schaken vergt behalve nadenken ook een bepaald niveau intelligentie, en in tegenstelling tot overvallen is iedere zet direct zichtbaar en kan er een tegenzet worden gedaan. Dat is een conflictsituatie voor de moslim geest en moet daarom worden verboden….stel je voor dat vrouwen uit de moslim wereld het beter zouden kunnen…..dan zakt het ego van Ali helemaal door zijn schoenzolen….

  Wat Samuel Colt deed voor de gelijkheid van de mens in de wereld van de sterkste kan schaken zijn voor de gelijkheid van de vrouw in de wereld van de intelligentie…

  …en ter info: als ik filmpjes zie en hoe er word geplunderd dan hoop ik dat we snel tegenover de apen en zandvreters komen te staan want dit veeg je gewoon weg. Als er een open oorlog begint tegen de mislams in Europa zijn ze binnen het jaar mest voor de plantjes.
  Het zijn geen dappere lieden maar een stel geschifte aaseters.

  Me hande jeuke…me wijsvingers willen actie….mijn geest eist gerechtigheid.

  Like

 16. Boike zegt:

  Zooooo, schaken is dus zonde. Homo’s van flatgebouwen gooien dat mag. Vrouwen verminken en aframmelen en kinderen misbruiken zijn weldaden in de ogen van de imam. Wel jammer voor die imam, dat wij er hier in ons land anders over denken. Wij vinden, dat de profeet een perverse fantast was, die een haatdragende ideologie heeft bedacht en met een quasi religieus sausje heeft overgoten. En daar hebben wij dus helemaal niets mee. Natuurlijk mag de imam een eigen mening hebben, maar wel graag in zijn eigen land. Hier maken wij de dienst uit. En wij spelen graag een spelletje schaak. En als die imam onze waarden en normen niet wil respecteren, moet ie rap terug naar huis gaan. Bek houden en oppleuren.

  Geliked door 1 persoon

 17. de sluwe vos zegt:

  Zou die oen wel weten dat het de Arabieren zelf zijn die het schaaakspel hebben uitgevonden???

  Like

 18. Kraftavilqa zegt:

  De achterlijkheid van pislam en z’n aanhangers wordt keer op keer gedemonstreerd en dan nog geloven die woestijndebielen dat zij de beste aller mensen zijn. Zulk een trieste misvatting.

  Geliked door 1 persoon

 19. BigLJohn zegt:

  De grootste zonde die word beleden door mensen zijn diegenen die zich inlaten met de Islam. Dat zie je nu wel weer (artikel). En daar ligt de kern van het probleem. Waarom een boek als Mein Kampf zo lang werd verboden en een veel vreselijker boek als de Koran word verheerlijkt, ligt ook in de tweede kamer, is gewoon mensonterend te noemen.

  Geliked door 1 persoon

 20. guusvelraeds zegt:

  Ongetwijfelt een slechte schaker en altijd verloren.

  Like

 21. Niek zegt:

  als ik Unlu zo in zijn ogen kijk lijkt hij erg op Kuzu, een gevalletje inteeld met het verstand van een garnaal, wat hebben schaken en ruimtevaart met elkaar gemeen? schijnt hij niet te snappen?
  Dat dit soort figuren uberhaubt aandacht krijgen van de media is mij een raadsel, je moet als krant of nieuws orgaan toch wel ook achterlijk zijn om dit soort figuren een platform te geven?

  Like

 22. Vrouwen schaken is idd een doodzonde en laf!

  Like

 23. vangie1206j zegt:

  Dat stuk varkensmest kan nog niet eens de koning van een pion onderscheiden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s