Dit zijn de 5 bloedigste revoluties uit de geschiedenis

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

5. Haitiaanse revolutie

Terwijl de revolutie in Frankrijk woedde, kwamen zwarte slaven in de Franse kolonie Saint-Dominique in opstand: van 1791 tot 1804. In de loop van deze 13 jaar stierven 200.000 Haitianen, 45.000 Britten en 75.000 Fransen. Dit zijn echter alleen de gesneuvelden – er werden ook burgers vermoord.

Na de Haitiaanse overwinning volgden bloedbaden op de blanke bevolking. Eerst werden de mannen vermoord, als laatste slachtte men kinderen en vrouwen af, nadat ze vaak verkracht waren. Voor veel vrouwen zou een gedwongen huwelijk met een zwarte de enige mogelijkheid om te overleven zijn geweest. In totaal werden er 25.000 kolonisten vermoord.

4. Franse revolutie

Meer dan 50.000 mensen stierven in de revolutiegevangenissen of werden doodgeschoten. 16.594 werden door tribunalen ter dood veroordeeld en daarna onthoofd.

Nog eens 250.000 mensen, vooral katholieke boeren, priesters en ordebroeders, werden in de Vendée en andere regio´s vermoord. Die hadden zich tegen het bloedige regime in Parijs gekeerd en wilden hun vrijheid en geloof behouden.

3. Russische revolutie

In de Februari- en Oktoberrevolutie van 1917 en in de Russische burgeroorlog tot 1`922 vermoordden de communisten in Rusland ontelbaar veel mensen. Ze schoten de tsarenfamilie dood, slachtten 300.000 tot 500.000 Kozakken en ontelbaar veel andere mensen af.

Hoewel de Russische communisten verantwoordelijk zijn voor een van de bloedigste revoluties uit de wereldgeschiedenis, was dit nog maar het begin: in de decennia daarna werden tot 61 miljoen mensenlevens vernietigd.

2. Chinese cultuurrevolutie

De Chinese dictator Mao Zedong had na decennia lange rode heerschappij nog een revolutie nodig om zijn macht te behouden en het communisme dieper in het volk te verankeren. Deze cultuurrevolutie van de jaren-60 en de jaren-70 werd door Duitse linksen bejubeld. Ondertussen werd de oorspronkelijke Chinese cultuur grotendeels uitgeroeid. Jongeren en arbeiders werden opgehitst en voor bloedbaden beloond.

Kinderen werden ertoe gebracht hun leraren te lynchen. Tijdens zogenaamde “vleesbanketten” werden politieke tegenstanders geslacht en hun hart, lever en genitaliën opgegeten – en wel zonder hongersnood. In totaal eiste de cultuurrevolutie tot 7 miljoen mensenlevens.

1. Communistische revolutie in China

Het is onmogelijk te zeggen hoeveel slachtoffers Mao Zedong´s revolutie en burgeroorlog geëist hebben. Door de communisten werden ongeveer 1,5 miljoen nationalistische soldaten gedood. Daar kwamen 2 tot 5 miljoen mensen bij, die vermoord werden in zuiveringsacties. Het niet officiële aantal is gigantisch.

En dat is exclusief zinloos opgeofferde communisten, zoals de 80.000 doden tijdens de lange mars – die Mao een overwinning noemde. Om maar helemaal te zwijgen van de 45 tot 60 miljoen mensen die na de revolutie moesten sterven door onteigening, honger en internering.

Bron:
flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Dit zijn de 5 bloedigste revoluties uit de geschiedenis

 1. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  De Franse Revolutie zou dus aan zeker 316.000 Fransen het leven hebben gekost en de Russische Revolutie (die uit de Eerste Wereldoorlog ontstond!) aan zeker 20 miljoen Russen en niet-Russen!

  Like

  • Ruben zegt:

   De Franse ‘revolutie’ was geen echte revolutie, eerder een staatsgreep vd vrijmetselarij.
   Het is ze goed gelukt.
   De grote ellende voor de mensheid heeft toen reeds een aanvang genomen.
   In de 19e eeuw is een tijdperk definitief aangebroken met hun leugens en bedrog.
   OA de afbraak van het christendom, gezin, huwelijk, psychiatrie, waanzin van Darwin, Marx, etc.
   De zogenaamde ‘ verlichting’ was in feite een verduistering.
   Weinig mensen hadden of hebben dit begrepen.
   De grote ellende en waanzin van onze tijd is eeuwen terug te voeren.
   Zeker, het was nooit een paradijs op aarde, maar er waren zeker betere tijden.
   De zogenaamde wetenschap en vooruitgang zal ons de das om doen.
   De wereld is krankzinnig geworden, reddeloos verloren.
   Alleen God kan alles herstellen.
   Maar de mens heeft alles verpest, geen weg terug.
   Ook al zouden we willen.
   We leven helaas in deze tijd, kunnen we niets aan doen.
   We kunnen alleen alles ondergaan.
   Uiteindelijk zal iedereen voor Gids rechterstoel moeten verschijnen.
   Maar ja.

   Geliked door 2 people

   • reageerbuis zegt:

    Goed gezegd Ruben.
    Ben bang dat wat er nu gaande is ook veel mensenlevens zal kosten. De vrijmetselarij voelt zich ijzersterk. Ze zijn blij met paus Franciscus en hebben in de meeste landen de macht.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Dan is het eigenlijk erg raar om te vernemen dat met in Frankrijk op 14 juli deze revolutie herdenkt terwijl deze aan vele tienduizenden Fransen of meer het leven heeft gekost! In Europa heerste in feite ook vormen van racisme, onderdrukking en slavernij maar dan bij de blanken onderling!
    De Industriële Revolutie daarentegen begon rond 1750 in Engeland wat inhield dat er een overgang van handmatig naar machinaal vervaardigde goederen was die gepaard gingen met grootschalige organisationele en sociale veranderingen. Helaas zorgde deze revolutie (?). er wel voor dat de lagere klassen keihard werden onderdrukt of werkloos raakten waardoor er geregeld opstanden uitbraken!
    Je zou haast gaan wensen dat de linkse anti-racisten en gediscrimineerde (?) allochtonen eens de hele Europese geschiedenis leren kennen om te weten dat lang niet alle blanke Europeanen onderdrukkers waren en zelfs nog buitengewoon wreed tegen elkaar waren!

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Een mens moet wel een zeer rijke fantasie bezitten om met droge ogen te beweren dat de Franse revolutie een staatsgreep van de vrijmetselarij is geweest, en dat is dan nog een understatement omdat ik geen grove bewoordingen wil gebruiken.

    Like

 4. Cock Paul zegt:

  Toen Napoleon Haïti wilde heroveren op de opstandige ex-slaven, gebruikte hij daarvoor ook Vlaamse dwangsoldaten. De poging tot herovering mislukte, en duiznden Vlaamse jongens stierven door de gele koorts.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Weet je trouwens ook dat Napoleon Bonaparte (iedereen ziet hem meestal al een groot staatsman) op 22 juni 1812 Rusland binnenviel om de tsaar te onderdrukken zoals hij dat voorheen met half Europa deed?
   Deze veldtocht, plus de latere veldslagen bij Leipzig en Waterloo, zouden echter aan vele honderdduizenden Europeanen het elven kosten waardoor Napoleon de dood van tallozen van hen op zijn geweten had!

   Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Staat me nog goed voor de geest hoe onthutst en verbouwereerd men destijds in het vrije westen keek naar de massa’s Chinezen die met hun Rode Boekje liepen te zwaaien en hoe men dan Mao Zedong in beeld bracht vanaf een balkon met een vaderlijke blik over de massa uitkijkend.
  Net als nu kwamen echter alleen die beelden tot ons die de Chinezen hadden toegestaan.
  Ondanks dat Xi Jinping nu een soort communisme ‘light’ heeft ingevoerd is er wat dat betreft niet veel veranderd, de beelden uit Wuhan die wij te zien kregen waren van illegale filmers en naar het westen gesmokkeld.
  En intussen steelt China in het westen ontwikkelde technologie en overstroomt ’t westen met goedkope bagger.
  Zelf weten ze dat maar al te goed en vandaar dat ze bekende merknamen uit het verleden misbruiken om hun rommel aan de man te brengen.
  We denken bij een MG auto nou eenmaal niet aan een Chinees rommelauto’tje maar aan een roemruchte Engelse sportauto.

  Like

 6. Bob zegt:

  Het Christendom is ontstaan in een oceaan
  van bloed. De Islam is groot geworden in een
  oceaan van bloed.
  Elke revolutie kost en koste veel bloed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s