EU: Warschau en Boedapest staan niet alleen

(Vertaling: E.J. Bron)

Na Slovenië keert ook Estland zich nu tegen het de spuigaten uitlopende machtsstreven van Brussel. In de discussie over een koppeling van de begroting inclusief hulppakket voor de zuidelijke lidstaten enerzijds en de zogenaamde rechtsstatelijkheid geven veel media de indruk alsof de hele EU een gesloten front vormt tegen Warschau en Boedapest, dus als één man achter Merkel en Macron staat.

Dat is om de dooie dood niet waar! Zeker, alleen Polen en Hongarije dreigden met een veto, maar ook in andere lidstaten is sprake van een behoorlijke portie scepsis tegenover het streven van Brussel naar steeds meer invloed. Zo nemen minister-president Andrej Babiš in Praag en minister-president Igor Matovič in Bratislava afstand van alle plannen om de soevereiniteit van hun landen te beperken. Dat is niet echt verrassend, aangezien Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije de Visegrád-groep vormen, die in de meeste kwesties gezamenlijk handelt.

Maar al in november kregen Polen en Hongarije ondersteuning van de Sloveense minister-president Janek Janša, die wel degelijk begrip toont voor de houding van de beide landen, die zich ertegen uitspreken dat Brussel een hefboom in handen krijgt om onder het voorwendsel van een gebrek aan rechtsstatelijkheid – een vaag begrip – de geldkraan dicht te draaien. Zodoende stelt ook Slovenië zich op tegenover rode moraalapostelen als Heiko Maas en Jean Asselborn, de door velen minder serieus genomen ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland respectievelijk Luxemburg.

De wraak van het imperium blijft in het geval van Slovenië niet uit. Al korte tijd na de moedige standpuntbepaling van Janša stapt diens kleinste coalitiepartner DeSUS (Democratische Gepensioneerdenpartij van Slovenië; 5 zetels in het parlement in Ljubljana) uit de regering van vier partijen in Slovenië. Plotsklaps storen de senioren zich aan een zogenaamde “Orbánisering” van Slovenië. Maar men rekent buiten de waard: Janek Janša, een goede vriend van Viktor Orbán, kan zonder zijn kleinste partner tot de volgende verkiezingen (2023) verder regeren, omdat hij onmiddellijk wordt geholpen door de Nationale Partij (3 zetels) en de beide parlementariërs van de erkende minderheden (Italianen en Hongaren). Daar zal meneer Soros niet echt vrolijk van worden.

Korte tijd na Kerstmis stelt een andere staat de Brusselse bureaucraten teleur, namelijk Estland. Zoals de krant “Magyar Nemzet”, het agentschap “Hungary Today” en de Duitstalige “Budapester Zeitung” melden, maakte de minister van Buitenlandse Zaken van Estland, Urmas Reinsalu, zondag 27 december in een radio-interview duidelijk: het in het vooruitzicht gestelde veto van Polen en Hongarije wat betreft de EU-begroting zou een in de EU-verdragen gegarandeerd recht zijn. Niemand zou de EU gijzelen, zoals de internationale liberale mainstream media graag zouden beweren, aldus de in Reval (Tallinn) geboren Reinsalu letterlijk. Al onder de vorige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, zou het concept ontwikkeld zijn waarmee men EU-geld aan de migratiepolitiek wilde koppelen – met dit concept kon hij, afgezien van Hongarije, ook nooit instemmen.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó prees zijn collega uit Estland. Deze zou ogenschijnlijk geen favoriet van de liberale mainstream zijn. Dat kan ook niet anders, aldus Szijjártó, wanneer hij direct, eerlijk en duidelijk spreekt en niet bang is om voor zijn mening, zijn patriottische opvattingen en de belangen van zijn land op te komen. Hongarije en Estland zouden het in fundamentele kwesties met betrekking tot de toekomst van de EU met elkaar eens zijn, bijvoorbeeld over de strijd tegen de illegale immigratie.

Eventuele pogingen om de regering van Estland op de manier van Slovenië te destabiliseren, zijn gezien de meerderheidsverhoudingen in het parlement van Estland van tevoren gedoemd te mislukken. De sinds april 2019 regerende driepartijen coalitie onder minister-president Jüri Ratas beschikt in het 101 zetels tellende parlement over een solide meerderheid van 56 zetels: de Centrumpartij van Ratas (25), de rechts-conservatieve Volkspartij (19) en de Vaderlandsunie (waartoe Urmas Reinsalu behoort) met 12 zetels.

In z´n geheel dus slechte vooruitzichten voor ophitsers zoals de Nederlandse minister-president Mark Rutte. In plaats van met de morele middelvinger naar anderen te wijzen, zou de man er misschien mee moeten beginnen om het jongere verleden van zijn land te laten verwerken, bijvoorbeeld de koloniale gruwel in Indonesië, het voormalige Nederlands-Indië.

Bron:
zurzeit.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op EU: Warschau en Boedapest staan niet alleen

 1. Hovawart zegt:

  Het EU-paspoort zal binnenkort wel worden opgeheven, een ieder krijgt enkel nog een DiGiD-kaart en App, weg met al die patriottistische sentimenten en nationaliteiten,…….iedereen is straks een ontheemde vreemdeling zonder bezittingen…..(met alle persoons/gezondheids/verzekerings en financiele gegevens gemakkelijk en overzichtelijk voor de belastingdiensten op een Appje)…..is het eindelijk mogelijk om te ‘sturen’ op restwaarde, voor het klimaat natuurlijk………………..Brrrrrrr

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Het verbaasd me trouwens ook helemaal niets dat zelf Estland zich eveneens tegen de EU gaat afzetten om verschillende redenen. en die zal ik hieronder gaan opnoemen:

  1. Estland, Letland en Litouwen hebben zich via valse beloften laten aansluiten bij de EU in de hoop uit de greep van Moskou te komen.

  2. Ze kregen daar ook in 2011, volkomen ongevraagd en zonder referendum, de gehate euro in de strot geduwd en juist op het moment tijdens de Griekse crisis.

  3. Ze worden daar nog steeds bedreigd door Rusland waar hun haat tegen nog groter is dan in de EU.

  4. In Estland hebben ze grotendeels hun eigen bossen in de uitverkoop gedaan en hout aan Nederland verkocht voor de “milieuvriendelijke” biomassa-centrales waardoor ze daar zo alleen maar kale vlaktes behouden zonder biodiversiteit!

  5. Nou duiken daar ook populistische partijen op die de EU, net als de voormalige USSR, meer dan zat zijn en daar ook meteen uitwillen.

  Kortom, ik hoop dat er desnoods een nieuwe revolutie in de voormalige Oostbloklanden uitbreekt die naar het westen zal overslaan zodat wij in Europa voorgoed verlost zijn van allerlei wereldrijken zoals de EU-moloch die alleen overal maar ellende aanrichten!
  Big is not always beautiful! of beter gezegd nog: Groot is niet altijd mooi!

  Like

  • bobzelf zegt:

   BESTE JULES

   MISSCHIEN IS RUSLAND HIEROM EEN BEETJE BOOS AF EN TOE ??
   HET IS MAAR GOED
   DAT MIJN OOM GEEN ERDOGAN HEET
   ANDERS WAREN JULLIE ALLANG DE PIJP UIT ,,,

   DUS BLIJF DE RUSSEN MET EEN STOK PRIKKEN ( NIGEL FARAGE QUOTE )
   EN DAN EERDAAGS RAAR OPKIJKEN
   ALS NA 6 WEKEN JE PET NAAR BENEDEN KOMT, WHAHAHAAHA
   NA EEN GIGANTISCHE LICHTFLITS

   Versterken Europese oostgrens

   Defensie levert een bijdrage aan de versterkte militaire aanwezigheid in Litouwen, de zogeheten enhanced Forward Presence (eFP). Het gaat om 270 militairen voor een multinationale battlegroup. Het bataljon waarvan Nederland deel uitmaakt staat onder Duitse leiding en is gestationeerd in Rukla. De militaire versterking aan de Europese oostgrens telt 4 multinationale bataljons. Behalve in Litouwen zijn ze ook gestationeerd in Estland, Letland en Polen. De troepen voor de bataljons komen uit 18 NAVO-landen en wisselen elkaar af.

   SEND IN THE BODY BAGS .. en niet huilie huilie doen later he

   oom PUTIN DID IT

   Like

  • karton zegt:

   @ Jules Vismale op 5-1-2021 om 11.29 u.
   De EUSSR gedraagt zich zoals de USSR zich eerder gedroeg in Estland, Letland en Litouwen, het verschil met de overige landen binnen de EUSSR is, dat DIE overige landen nóóit onder het juk van de USSR hebben geleefd en derhalve niet in de gaten hebben in welke poel van ellende zij zullen terecht komen, landen als de drie bovengenoemde én de Viségrad-landen weten dat wél en verzetten zich vanzelfsprekend tegen deze moloch die zich EUSSR noemt , wij in west-Europa lopen met open ogen in de val die is opgezet op instigatie van Duitsland en Frankrijk; onbetekenende mensjes als Rutte, Verhofstadt, van Baalen, Yasser Feras enz. denken misschien dat zij wérkelijk goed werk leveren, dat doen zij allemaal t.b.v. Merkel en Macron.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Gelukkig neemt ook in West-Europa de haat tegen de EU enorm toe en Engeland is daar al wijselijk uitgestapt! Want die idioten in Brussel hadden juist uit de geschiedenis kunnen leren dat alle landen in Europa NOOIT een eenheid kunnen vormen en al helemaal niet als je daar een hoop buitenstaanders bij stopt die zich hier niet aanpassen!

    Like

   • karton zegt:

    @ Jules Vismale op 6-1-2021 om 10.43 u.
    De idioten in Brussel zijn zélfs te stom om uit de geschiedenis te leren. U verwacht toch zeker ook niet dat bijv. opper-idioot Fransje Timmermans óóit zal zeggen : “Sorry mensen, ik had ’t verkeerd !” Dit soort nietsnutten zijn maar één of twee dingen écht bezeten en dat zijn : GELD en MACHT; de rest interesseert hen geen ene moer.

    Like

 3. karton zegt:

  Zouden de Brusselse idioten óóit in de gaten krijgen dat zij een heilloze weg bewandelen ?
  Álle landen die óóit leefden onder het USSR-regime worden langzamerhand anti-EUSSR, omdat zij, éénmaal in de EUSSR , gaan voelen/ondervinden wat de Brusselse zooi van plan is , maar die landen kennen een dergelijk regime dus al en wensen niet opnieuw uitgeknepen te worden, zoals wij, west-Europeanen ons wél laten welgevallen.
  Alle respect voor de landen die het lef bezitten om zich op bepaalde gebieden anti-EUSSR op te stellen.
  Vergelijk de leiders van die landen met de sokkenwassers aan déze kant, wát een kleutertjes.

  Like

  • willie zegt:

   Karton, ”kleutertjes ” Man, maak niet deze ENORME fout van dat te denken, die satanische PSYCHOPATEN weten best wat ze uitvreten , Dus alles wordt opzettelijk door onze strot geramd en wij :slikken of stikken.Denk daar over na

   Like

 4. Hans van Straaten zegt:

  Het zou leuk zijn als wij ook een regering hadden die het belang van de eigen bevolking zouden
  behartigen i.p.v. meedoen aan de baantjes carousel.

  Like

  • Cleo zegt:

   Ja, Rutte 3 bestaat ook uit egoïstische carrièrepolitici; corrupte visieloze volksverraders.
   Na een paar jaartjes voor de bühne in de Tweede Kamer rollen deze opportunisten via de Haagse baantjescaroussel door naar door met ons belastinggeld gefinancierde luizenbaantjes zoals ‘burgemeester’, ‘commissaris van de koning’, commissievoorzitter van een of ander bij voorbaat waardeloos onderzoek, waar niks mee wordt gedaan, etc, in de SER, etc.
   Weg met dat tuig!

   Geliked door 2 people

 5. Bob zegt:

  Macht maakt blind. De europese
  machthebbers zijn grote egoisten
  met alleen oog op eigen belang.
  Daarom is verzet daartegen verraad.

  Like

 6. R Thomasson zegt:

  Bedank E.J. Bron voor het leerzame artikel uit Zurzeit. Vertaalde artikels uit andere Europese landen functioneren als stokken in de wielen v.d. globalistische geldvampiers, en hun EU-loopjongens. De meeste geldvampiers zijn oud. Zij kunnen niet vatten dat de wereld is extreem veranderd, en de oude smerige PRAVDA-tactieken van de 20ste eeuw werken niet meer. Zeker niet in Europa waar de meeste mensen spreken of verstaan meerdere talen. Dus, zij hebben toegang tot meerdere bronnen, De Achilleshiel van de BILDERBERG/NWO “goden” en hun EU-vazallen is: a) bij BILDERBERG/NWO is er een afwezigheid van menselijke inleving. Geld heeft ze in een soort gouden Olympus gesloten- ver weg van de mensenwereld. Bij velen van hen komt ook nog een zeer gebrekkig besef van historische processen. Zij kunnen zich niet inbeelden dat de meeste nieuwe EU-landen leefden sinds eind jaren ’30 tot 1990 – 1991 onder de meest wrede bezetting van de Nazi’s en de Sovjets. De soevereiniteit van hun land en leven in vrijheid wegen veel meer dan het smak geld dat de EU – samen met geldvampiers zoals Soros – hen proberen toe te stoppen. Helaas voor de “goden van de Poen Olympus” willen de primitieve mensen uit Oostbloklanden geen deel uitmaken van de Kalergi-Plan, en wensen geen (kinder)verkrachters- en terroristenbeesten uit islamitische landen en Afrika als gasten aan tafel; ook niet voor een bak met geld. b) de EU zelf is een beerput van corruptie en incompetentie. De EU en Europese Parlement is een honk waarheen incompetente politieke leiders die voor topfunctie worden benoemd. Mensen die op de eerste plaats voor hun persoonlijke carrière daar zitten en hopen slapend rijk te worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s