KRANKZINNIG! Weer met migratieachtergrond: “Lagedrukgebied Ahmet” trekt over Duitsland

(Vertaling: E.J. Bron)

“Ahmet”, “Goran” of “Chana”: in de eerste weken van het jaar 2021 zullen er vaak namen met een migratieachtergrond op de weerkaart staan. Met de campagne “Weerverbetering” wil het netwerk “Nieuwe Duitse Mediamakers” (NdM) verscheidenheid in de bevolking zichtbaar maken. Daartoe heeft het netwerk 14 peetschappen voor hoge- en lagedrukgebieden gekocht – wat recht geeft tot het verstrekken van de naam.

“Het weer diverser te maken, is slechts een symbolische stap”, verklaarde NdM-voorzitter Ferda Ataman. “Het is belangrijk dat maatschappelijke verscheidenheid eindelijk normaliteit wordt, overal.” De organisatie zet zich in voor verscheidenheid op mediagebied en eist samen met partners uit Zwitserland en Oostenrijk dat bij elk onderwerp en in elke uitzending ook niet blanke mensen te zien zijn.

De organisaties stellen ook een quotum voor journalisten uit immigrantenfamilies van 30% tot 2030 voor. Het aantal mediamakers met een migratieachtergrond in Duitsland bedraagt naar schatting 5 tot 10%. In de bevolking in totaal echter heeft één op de vier een migratieachtergrond, werd dus zelf niet geboren met een Duitse nationaliteit of heeft minstens één ouder bij wie dit het geval is.

Bron:
bz-berlin.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op KRANKZINNIG! Weer met migratieachtergrond: “Lagedrukgebied Ahmet” trekt over Duitsland

 1. Hovawart zegt:

  Het nadeel dat aan dit diversiteitsbeleid kleeft is dat er geen hond meer naar de staatsomroepen kijkt of luistert,…….zelfs geen enkele interesse meer toont of oproept.
  ( men ziet de jongeren al met vierkante oogjes van het staren op laptop en Iphone, tv en radio zijn enkel nog voor ouderen en zwakzinnigen)

  Like

 2. DeKrokodil zegt:

  Ik zie wel voordelen in een naamgeving als deze. “Ahmet veroorzaakt weer overlast.” Een paar natuurrampen later en iedereen heeft een hekel aan deze migratie-voornamen.

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Maar we MOETEN daar wel aan betalen onder dwang.

  Like

 4. Bob zegt:

  De omvolking van Europa is bijna
  voltooid.

  Like

 5. Sinyo zegt:

  Dat men nu al een andere naam toepast om bij personen, die een bepaald geloof belijden, een bruine arm te halen, is dit beter de omschrijven met voor hen BUIGEN. Figuurlijk dan wel.
  Het letterlijk (moeten) duiken is de laatste beweging voorafgaand aan het neerdalen van het gekromde zwaard. Motto: er zwaaide wat direct gevolgd door een koprol.

  Like

 6. karton zegt:

  Nú begrijp ik ook waarom veel mensen hun huisdier, meestal een hond, de naam geven van een “vluchtelinge” zoals Achmed of Muhammed e.d.
  Als zo’n beest overlijdt heb je minder verdriet als na het overlijden van een hond met een NL-naam als Sophie of Kees.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s