Commentaar op de gewelddadige ordeverstoring van een zitting in het Capitool

(Door: “Henk V.”)

De ordeverstoring komt voor rekening van Trump-aanhangers. Zelfs het enige  overgebleven onafhankelijke  Nederlandse magazine ewmagazine.nl komt tot deze conclusie: ‘’Vaststelling Amerikaanse verkiezingsuitslag verstoord door demonstranten. Het Amerikaanse Congres is woensdag bestormd door honderden demonstrerende Trump-aanhangers’’

Hun intentie om objectief nieuws te brengen staat haaks op wat ik in de Nederlandse mainstream media waarnam: hun weerzinwekkende, niet te onderdrukken neiging om Trump af te kraken en belachelijk te maken in de media was zeer opvallend. Vanaf het moment dat deze man president van de Verenigde Staten werd, kon er geen woord van respect en waardering af en de neiging om deze wettig gekozen president belachelijk te maken was ronduit weerzinwekkend. Daarom kijk ik nauwelijks nog naar de  Nederlandse zenders.

Laten we nog maar eens onomwonden vaststellen dat deze president zich bepaald succesvol heeft ingezet voor het welzijn van land en volk van de VS. Het verloop van de verkiezingen volgde ik dan ook met grote interesse en ik ging er vanuit dat deze opvallende man electoraal zou worden beloond voor zijn inzet. Hij zou zeker worden herkozen.

Wat mij opviel, was een zeer ongewoon fenomeen, namelijk dat in de staten waarin zijn herverkiezing zeker scheen PLOTSELING een omslag ten faveure van Joe Biden optrad, alsof alle verdere uitgebrachte stemmen Biden’s richting opgingen. Toen Trump daarop wees, werd zijn opvatting dat er sprake was van fraude min of meer weggelachen in de pers.

Ik geef jullie deze link die je wel eens mag onderzoeken.

Voor hen die het Engels niet goed beheersen voeg ik de Google vertaling toe:

Een voormalige inlichtingenofficier van de CIA die privéagent werd voor een groep “strategische planning, technologieën en buitenlandse en binnenlandse” onder president George H.W. Bush zegt dat hij sinds 2014 deel uitmaakt van een netwerk van dergelijke onderzoekers, maar de groep wordt steeds groter vanwege de duistere capriolen rond de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020.

Robert Caron vertelde The Epoch Times dat de verkiezingsfraude zo in-your-face was dat hij genoodzaakt was de groep te activeren om het te onderzoeken.

“Na talloze meldingen van onregelmatigheden bij de verkiezingen van 2020 is het opsporingsnetwerk uitgebreid. Velen hebben zich gefocust op het onderzoeken van de verkiezingen, volgens Caron, die zei dat de meesten vrijwilligerswerk doen, terwijl sommigen worden betaald voor het onderzoek. Hij zei dat, voor zover hij weet, de omvang van het netwerk “meer dan 400” is en dat elk lid van het netwerk duidelijke verkiezingsfraude ziet op basis van hun eigen waarnemingen.

“De fraude was zo groot en zo flagrant, ondanks wat de reguliere media zeiden, dat we deze informatie naar het publiek moeten brengen”, zei Caron. “Dat is de reden waarom er steeds meer mensen uit de inlichtingengemeenschap en wetshandhaving komen, wat ongehoord is.”

[…] Caron zei dat het netwerk voormalige inlichtingenofficieren, analisten, agenten, militairen, wetshandhavers en rechterlijke macht van onder meer de FBI, CIA, Militaire Inlichtingendienst, DIA en National Security Agency (NSA) omvat, evenals vele voormalige inlichtingenofficieren in andere landen.”

Het is onduidelijk wat de groep op dit punt kan achtervolgen. De deadline voor goedkeuring van de presidentiële wedstrijd is vastgesteld op 6 januari.

Een groeiend aantal Amerikaanse senatoren roept op tot een verlenging van tien dagen van de telling van het kiescollege in een gezamenlijke zitting van het Congres om een “audit” van de verkiezingen te voltooien. The Washington Post meldt dat Republikeinse senatoren Ted Cruz (Texas), Ron Johnson (Wisc.), James Lankford (Oklahoma), Josh Hawley (Mo.), en de verkozen senatoren Cynthia Lummis (Wyo.), Roger Marshall (Kan. ), Tommy Tuberville (Kan.) En Bill Hagerty (Tenn.) Zullen de stemverklaring van het Electoral College betwisten.

De groep heeft zaterdag een gezamenlijke verklaring afgelegd, waarin wordt opgeroepen tot de oprichting van een commissie om de verkiezingsresultaten te onderzoeken.

Een verkiezingscommissie, met volledige onderzoeks- en informatiebevoegdheid, om een 10-daagse spoedcontrole uit te voeren van de verkiezingsresultaten in de betwiste staten. Na voltooiing zouden individuele staten de bevindingen van de Commissie evalueren en zo nodig een speciale wetgevingszitting bijeenroepen om een wijziging in hun stemming te bevestigen.

“Dienovereenkomstig zijn we van plan om op 6 januari te stemmen om de kiezers uit betwiste staten af te wijzen als niet “regelmatig gegeven “en” wettig gecertificeerd “(de wettelijke vereiste), tenzij en totdat die 10-daagse spoedcontrole is voltooid.

De groep stelt verder dat een dergelijke audit niet ongekend is.

Er is een lang precedent van democratische congresleden die bezwaar maken tegen de resultaten van de presidentsverkiezingen, zoals ze deden in 1969, 2001, 2005 en 2017. En zowel in 1969 als in 2005 voegde een democratische senator zich bij een lid van het Democratisch Huis in het dwingen van stemmen in beide huizen om te accepteren dat de presidentskiezers worden uitgedaagd.

“Het meest directe precedent over deze kwestie ontstond in 1877, na ernstige beschuldigingen van fraude en onwettig gedrag in de Hayes-Tilden presidentiële race. In het bijzonder zouden de verkiezingen in drie staten – Florida, Louisiana en South Carolina – illegaal zijn verlopen.

“In 1877 negeerde het Congres die aantijgingen niet, en de media deden degenen die ze aan de orde hadden gesteld ook niet gewoon af als radicalen die de democratie probeerden te ondermijnen. In plaats daarvan benoemde het Congres een verkiezingscommissie, bestaande uit vijf senatoren, vijf huisleden en vijf rechters van het Hooggerechtshof om de betwiste aangiften te overwegen en op te lossen.

Vicepresident Mike Pence, die de gezamenlijke sessie voorzit, leek bereid het verzoek van de groep in te willigen. Hij legde een verklaring af, waarin hij zei dat hij “de inspanningen van de leden van het Huis en de Senaat om het gezag dat zij op grond van de wet hebben, te gebruiken om bezwaar te maken en bewijsmateriaal naar voren te brengen voor het Congres en het Amerikaanse volk op 6 januari.”

Caron zegt dat de groep van meer dan 400 inlichtingenfunctionarissen begon met het onderzoeken van de resultaten van verkiezingen toen de inlichtingengemeenschap geschokt was toen president Obama na de verkiezingen van 2016 niet ‘correct op de inlichtingen reageerde’, volgens de toenmalige chef van de inlichtingendienst van Defensie, generaal Michael Flynn, die later werd ontslagen nadat hij zijn baas had bekritiseerd. Flynn werd later bespioneerd door Obama-regeringsfunctionarissen om de driesterrengeneraal uit zijn baan als nationale veiligheidsadviseur van president Donald Trump te krijgen. Het werkte. Het Crossfire Hurricane-onderzoek, ook wel bekend als de Russische hoax, eindigde in schande.

Sindsdien heeft de groep ook andere gevallen gezien, waarin er niet naar behoren werd gehandeld.

Het is dus dit verschijnsel van snelle, massale omslag in politieke voorkeur dat nader werd onderzocht. De conclusies zijn onthutsend . De bevindingen van de onderzoekers zouden aan de volksvertegenwoordiging worden voorgelegd op 6 januari en juist deze hoogst belangrijke kwestie werd verstoorde door een groep gewapende malloten, zogenaamde aanhangers van Trump. De vraag die iedereen zich zou moeten stellen is: waarom zouden ‘’AANHANGERS’’  van de verliezende presidentskandidaat zo’n belangrijk onderzoek willen verstoren??? Mijn vermoeden is dat deze ondemocratische ordeverstoorders uit het kamp van TEGENSTANDERS van Trump komen, mogelijk behorend tot de Antifa-beweging..

Wie zou nog een presidentskandidaat willen steunen die via de weg van geweld zijn recht op de overwinning wil claimen?? Helaas moet worden geconcludeerd dat de Democraten in de Verenigde Staten zich vier jaar lang van zeer bedenkelijk gedrag hebben bediend…

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Commentaar op de gewelddadige ordeverstoring van een zitting in het Capitool

 1. Nessy zwemt ook nog steeds rond in de zwarte gaten van Lock Ness!!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Zeer helder Henk.V. !

  Like

 3. antiislamnu zegt:

  Net als in Europa is nu ook in Amerika democratie een grote leugen

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Wat ben ik ’t meer dan 100% eens met de uiteenzetting van de heer Henk.
  Alleen ik zou ’t niet zo kunnen beschrijven, ALHOEWEL het helemaal mijn gedachten zijn.
  Vanochtend op Fr sites GELIJKWAARDIGE IDEEËN gelezen.
  Teveel om te vertalen maar enkele afbeeldingen; er wordt gesproken over infiltratie van linkse elementen in de bestorming van het Capitool.
  Wat is waar[heid] ?

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  Ben ben benieuwd als het allemaal zwarten waren geweest die het Capitool hadden bestormd, of er dan ook schande van werd gesproken.
  Ik verwacht dat links dan alle begrip had gehad voor deze mensen.

  Like

 6. Kees zegt:

  Het lijkt er inderdaad veel op dat Antifa gisteren een grote verstorende factor is geweest.
  Kijk hier maar: http://verenoflood.nu/rellen-in-washington-de-eerst-beelden/

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  De wereld wil niet leven met de waarheid. De wereld wil leven met de leugen.
  ‘De vader van de leugen’ is heerser op aarde.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ton Ruygrok zegt:

  Ag , Ag , … The Donald .., is jaar en dag door het Slijk gehaald…. pelosi scheurde de state union voor aller ogen aan stukken…. wist voor de verkiezingen al zeker dat…. biden hoe dan ook president zou worden…… de bende met blacklives… vond men wel best …. en dan nu janken. .. de schooiers..
  Ton Ruygrok

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  @RoelofBouwman
  Op 30 april 1980 probeerden duizenden krakers het Paleis op de Dam te bestormen om zo de beëdiging van ons nieuwe staatshoofd te verhinderen. Was links Nederland toen ook zo ziedend? Ik herinner me daar niets van.

  https://pbs.twimg.com/media/ErH60IHXEAEnWsa?format=jpg&name=small

  Geliked door 1 persoon

  • Ton Ruygrok zegt:

   Geen woning, geen kroning!’ konden de aangekondigde acties aanvankelijk op steun rekenen van linkse partijen, bladen als de Volkskrant en Vrij Nederland en de omroepvereniging VARA.
   Uit Wikipedia
   Ton.

   Like

 10. Bas zegt:

  Linkse extremisten waren aanwezig in het Capitool!

  De oprichter van de radicale linkse activistische groep Insurgence USA, John Sullivan, bevond zich in de hoofdstad in the Capitol en filmde de neergeschoten Ashli ​​Babbit liggend in een plas bloed terwijl ze stierf!
  Sullivan is een bekende gewelddadige agitator in Utah die werd gearresteerd wegens geweld tegen conservatieven

  CNN interviewde deze linkse blm-crimineel over de video, maar leek te “vergeten” hem te vragen waarom hij daar was? En waarom hij werd gearresteerd wegens geweld tegen conservatieven en het uitzetten van rellen in Utah!

  De Daily Mail was ook te lui om te onderzoeken!

  Hier is die John Suullivan te zien in een video van vorig jaar:

  Maak kennis met BLM-crimineel John Sullivan die werd gearresteerd wegens bedreigingen en geweld tegen conservatieven in Utah!
  John werd geïnterviewd op CNN over de video die hij opnam in de CAPITOL van Ashli ​​Babbit die in een plas bloed lag te sterven – WAAROM was hij daar?

  Luister naar John die Trump met geweld bedreigt

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Antifa-leden in het Capitool doen zich voor als Trumpers

  https://pbs.twimg.com/media/ErFGYuBXYAglN_w?format=png&name=small

  https://pbs.twimg.com/media/ErE8LwDVQAIi9p3?format=jpg&name=medium
  De twee mannen links zijn antifa leden

  Geliked door 1 persoon

 12. Bas zegt:

  Gewoon een herinnering . .

  Toen rechter Kavanaugh werd benoemd tot lid van het Hooggerechtshof. .

  Demonstranten bij de deuren van het Hooggerechtshof.

  Hoe berichtte toen de Nieuwsmedia?

  Like

 13. MJ Venena zegt:

  1 grote leugen het waren een hand vol Antva demonstranten die zich hadden verschansd in de nenigte Trump aanhangers, doe u werk eens goed! en stop met waardeloze propaganda maken !

  Like

 14. Wim zegt:

  “Mijn vermoeden is dat deze ondemocratische ordeverstoorders uit het kamp van TEGENSTANDERS van Trump komen, mogelijk behorend tot de Antifa-beweging.” Vermoeden is al bevestigd. Er zijn meerdere getuigen van de aankomst en het optreden van Antifa aanhangers. Er is persoonlijke herkenning en er is beeld…
  Maar dat hadden we kunnen voorspellen. Zo zien we het steeds: bij de gele hesjes in Frankrijk, in Duitsland als de AfD demonsteert en ook hier op het Malieveld en omstreken. En zijn het de antifa’s niet dan zijn het wel de provocateurs van de gevestigde orde of bij onze ‘beste vrienden’ die gewelddadig optreden tegen gewone burgers niet schuwen.

  Like

 15. BigLJohn zegt:

  Ze noemen zich democraten, maar het zijn communisten. Zoals sommigen al geopperd hebben; de facisten zullen zich antifacisten noemen.

  Like

 16. Harry zegt:

  Prima verhaal , Henk .
  Goed weer eens wat van je te vernemen en totaal correct , zoals immer !

  Like

 17. Bas zegt:

  Vreemd genoeg moedigde de politie van Capitol Hill de demonstranten aan om het gebouw te bezetten?!?

  Waarom wuifde de politie van het Capitool de demonstranten naar binnen?

  Antifa zou ook politie-uniformen dragen als ze die konden krijgen.

  Like

 18. Bas zegt:

  2017

  Inauguration day……gewelddadige protesten van anti-Trumpers

  Like

 19. Jan zegt:

  Politiek directeur van ABC News: Trumpaanhangers dienen uitgeroeid te worden

  In de afgelopen vier jaar hebben mensen in liberale media Trump een autoritair en zelfs een fascist genoemd.

  De waarheid is dat ze projecteren. Professioneel links is vrijwel alles waarvan ze Trump hebben beschuldigd en dit is daar een perfect voorbeeld van.

  Rick Klein is de politiek directeur van ABC News. Deze week schreef hij op Twitter over het ‘uitroeien’ van Amerika van Trump-aanhangers.

  Iemand moet hem hebben laten weten hoe erg dat klonk, want hij heeft de tweet uiteindelijk verwijderd, maar niet voordat mensen een kopie hadden gemaakt.

  I want people to remember that @rickklein made this comment today about people who have a different political view. He is the Political Director of ABC News. The word he used “Cleansing” is beyond disturbing considering his position. To state 75 million Americans must be cleansed pic.twitter.com/TClStsCX2X

  — Diane B (@dmb1031) January 8, 2021


  https://www.mrctv.org/blog/abc-news-political-director-calls-cleansing-trump-supporters

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/political-director-abc-news-talks-cleansing-america-trump-supporters/

  Geliked door 1 persoon

 20. Jan zegt:

  Wannabe-tiran Michelle Obama roept technologiebedrijven op om president Trump permanent van hun platforms te weren

  ….
  Michelle Obama gaf Trump en zijn aanhangers gisteren de schuld van de chaos in het Capitool.

  Obama zei dat aanhangers van Trump werden behandeld met kinderhandschoenen omdat ze wit zijn en als de demonstranten gisteren zwart waren geweest, zouden ze met brute kracht zijn behandeld.

  Misschien maakt Ashli Babbit, de ongewapende vrouw die gisteren door de Capitoolpolitie werd neergeschoten en vermoord, onbelangrijk voor Michelle Obama.

  “De dag was een vervulling van de wensen van een infantiele en onpatriottische president die de waarheid van zijn eigen mislukkingen niet aankan”, zei ze.

  Obama riep op om president Trump permanent te bannen van alle online platforms “om te voorkomen dat hun technologie door de leiders van het land wordt gebruikt om de opstand aan te wakkeren.”

  “Dit is het moment voor Silicon Valley-bedrijven om dit monsterlijke gedrag niet langer mogelijk te maken – en zelfs verder te gaan dan ze al hebben gedaan door deze man permanent van hun platforms te weren .

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/wannabe-tyrant-michelle-obama-calls-tech-companies-permanently-ban-president-trump-platforms/

  Like

 21. Jan zegt:

  De antifa ‘Trump’ aanhang dat het Capitool bestormde en vernielingen aanrichtte

  Al die gekken zijn niet meer te redden
  DC attorney says Trump could also face charges for inciting trouble

  ‘Trumpisten’

  meer op
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9123277/Capitol-hill-arrests-victims-wanted-suspects.html?ito=social-twitter_dailymailus

  Like

 22. Jan zegt:

  Mayor Bowser, DC Police & Antifa were all in on the Infiltration of Trump Supporters & DC Police showed Antifa the way into the Capitol Building pic.twitter.com/Mczzj0Y8zS

  — ROCK N’ POLITICS (@RockNPolitics) January 7, 2021

  Like

 23. Henk.V zegt:

  Mijn dank voor alle reacties!
  Er valt nogal wat te leren uit de totale politieke smeerlapperij die zich in de Verenigde Staten afspeelde. Vanaf het aantreden van President Trump werden onophoudelijk golven van haat op hem vanuit de politiek en de media, omdat hij onomwonden had verklaard dat hij- eenvoudig gezegd- op wilde komen voor het welzijn van zijn eigen land en volk.
  President Trump voegde de daad bij het woord en dat had tot resultaat dat hij in slechts vier jaar tijd, meer tot stand bracht in zijn land en zelfs in het buitenland (!) dan de meeste presidenten voor hem. Hij behoort daarmee tot het kleine groepje competente leiders van zijn land.
  Bedenk ook daarbij dat de man werd niet gehaat vanwege al zijn goede prestaties, maar vanwege het MOTIEF dat hem tot zijn grote dadendrang aanzette. LIEFDE VOOR ZIJN EIGEN LAND EN VOLK.
  De krachten die wij nu op meerde plekken in de westerse wereld in actie zien haten deze intentie!
  Daar rust een enorm politiek correct taboe op. Wij moeten internationaal gaan denken, definitief afstand doen van onze wil om ONZE staatkundige identiteit te behouden. Wij mogen niet meer opkomen voor onze staatkundige ZELFBESCHIKKING, OOK wanneer die welvaart , welzijn en veiligheid die kan brengen.
  Bij de inmiddels links geworden Democraten in Amerika rezen de haren te berge toen Trump zijn politieke credo ”America First” uit sprak tijdens zijn inauguratie..
  Er zijn een paar zaken die wij goed moeten onthouden :
  – Trump’s politiek bewees dat uit alle macht willen opkomen voor je eigen land heel goed mogelijk bleek, want land en volk van de Verenigde Staten profiteerde daar werkelijk van.
  dus, wanneer ook wij ons tot doel blijven stellen op te komen voor ons land ,dan streven wij een ZEER WERKBAAR, succesvol doel na. Inderdaad : Succes verzekerd, zoals Geert Wilders terecht stelt.
  Die intentie moeten wij dus NOOIT loslaten! Ons land moet beslist op eigen benen staan en samen gaan werken met Europese landen die ook op eigen benen (leren) staan. Een samenwerkingsverband van vrije economisch gelijkwaardige staten is een heel gezond en werkbaar principe. Het concept van een totalitaire eenheidsstaat -in-wording zoals de EU behoort beslist in de prullenbak te belanden.

  Waarom zeg ik dit: Iedere eerlijke politicus in de V.S. zou hebben kunnen vaststellen dat het de Verenigde Staten onder Trump bepaald niet slecht verging.
  Uit de groeiende haat van de Democraten tegen deze president moet men concluderen dat de aantoonbaar toegenomen welvaart en welzijn onder grote delen van de bevolking er kennelijk NIET TOE DEDEN.
  Dat doet mij vermoeden dat de EU onverkort zal blijven vasthouden aan haar doeleinden van vermenging van volkeren, rassen en ideologieën , ook wanneer die rampzalig voor ons zouden uitpakken, want de theorie die de EU in de praktijk brengt lijkt sterker dan de belabberde uitkomst ervan.

  Het gaat de EU dus niet om ons Welzijn, net zomin de Democraten het welzijn van de USA in gedachte moeten hebben gestaan.
  Zij vielen overduidelijk Trump’s politieke uitgangspunt aan, zelfs VOORDAT hij met regeren was beginnen en zij zijn niet meer gestopt met het zwartmaken van hun wettig gekozen president.

  Wij zien in de recente geschiedenis – nu al meer dan tien maanden lang- dat de politieke elites een ideaal middel hebben gevonden om hun ”idealen” willen verwezenlijken, door intimidatie en angst, door de burgers letterlijk te verlammen door middel van de suggestieve dreiging van een voortgaande pandemie. Nog nooit had een overheid zo’n onacceptabele greep op haar burgers.

  Reken – bij de naderende verkiezingen- grondig af met alle partijen die ons letterlijk willen ”muilkorven” en opsluiten in onze huizen .
  Geef je vrijheid NOOIT uit handen..

  Geliked door 1 persoon

 24. Jan zegt:

  Valt wel erg op. Een tweede bewaker van het Capitool ‘sterft aan zelfmoord’ na de rellen
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/second-police-officer-dies-suicide-january-6-capitol-riot/

  Begint een trend te worden net als bij de Clintons, ook daar sterven mensen aan zelfmoord met een paar kogels in de rug

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s