Wanneer doet de pers zijn werk weer eens?

(Door: “bozeoudeman”)

Waar halen al die mislukte persmuskieten toch in vredesnaam hun onzinverhalen vandaan? Een verhaal heb ik eruit gepikt om aan te tonen wat voor onzin men uitkraamt. RTL stelt in oktober 2020 dat 10% van de wereldbevolking besmet is geweest met corona. Zo kopt het artikel. In datzelfde stuk stelt men dat de WHO laat weten dat er 35 miljoen mensen zijn besmet. Voor de goede orde: ik neem aan dat de journalist bedoelt dat er 35 miljoen besmet zijn geweest tot in oktober, wat niets zegt over hoeveel er totaal besmet waren en nog zijn. 

Bovendien, hoezo 10 %? Kunnen ze net als Rutte bij dat Griekse reddingsgeld niet rekenen bij RTL? 10% van 7,8 miljard is 780 miljoen dat is toch wel ietsjes meer dan 35 miljoen, wat dus nog geen half procent is. RTL baseert deze onzin op wat een zekere Mike Ryan, hoofd van de noodhulpoperaties van de WHO, zegt. Deze Ryan, zo stelt RTL, liet onder ander het volgende weten op een bijeenkomst in Genève: “Onze beste schattingen vertellen ons dat ongeveer 10% van de wereldbevolking mogelijk is besmet met het virus.” 

Waar haalt deze onheilsprofeet deze cijfers en schatting vandaan? Via de officiële cijfers in december 2020 waren er 85 miljoen besmettingen wereldwijd geweest of nog lopend en inclusief doden. Zomaar wat cijfers brullen, werkt vertekenend en voedt enkel de al heersende paniek. Als je kijkt naar de zogenaamde besmettingen in Nederland (860.000) schrikt iedereen in eerste instantie. Zomaar een cijfer ergens neerzetten, kan snel een vertekend beeld opleveren, dit nog afgezien van het feit dat de coronatest verre van correct lijkt te zijn. Dat cijfer zomaar ergens zonder uitleg noemen, voedt het idee dat er op dat moment zoveel besmettingen zijn, wat niet waar is. Het gaat over het totaal aantal besmettingen in het hele jaar 2020, dus inclusief de vele genezingen en 12.000 doden. 

Bovendien betekent deze hoge besmettingsgraad tevens dat corona niet half zo gevaarlijk is als wordt beweerd; bij 12.000 doden door corona op een bevolking van ongeveer 17 miljoen is dit ongeveer 0,08 % (wat dus iets hoger is dan het gemiddelde van de wereldcijfers van het aantal doden dat op 0,025% ligt). 

Verder, als er echt op dit moment 860.000 besmettingen zouden zijn (wat dus niet zo is, maar wat in heel 2020 bij elkaar is geweest en nog lopend inclusief doden) zouden er dus zeker vele duizenden zo niet wellicht minstens 10.000 mensen op dit moment zwaar ziek opgenomen moeten zijn, iets waar onze ziekenhuizen totaal niet op berekend zijn. Is dat aantal opnames waar? Ik dacht het niet. Van mensen om mij heen, die vermoedelijk corona hebben gehad, hoor ik dat het een akelige ziekte is, vergelijkbaar met een zeer zware griep, maar ik hoor ook dat iedereen die ik ken die het heeft gehad er ook weer van genezen is.

Waarom dus zit met name de pers zoveel onzin uit te kramen?  Het officieel gemelde aantal besmettingen in de wereld ligt op ongeveer 35 miljoen mensen, van de totaal 7,8 miljard mensen, stelt men in het artikel. En men vervolgt: dat komt neer op ongeveer 0,4% van de wereldbevolking. Wat dus niet klopt! Volgens die Ryan van de WHO zou het werkelijke aantal besmettingen dus veel hoger zijn. Honderden miljoenen mensen zouden dus al met het virus in aanraking zijn gekomen. Aan dit cijferwerk van die Ryan is geen touw meer vast te knopen. Cijfermatige wartaal is het. Nogmaals de officiële cijfers van de WHO zijn nu in december 2020 85 miljoen/januari 2021 86,5 miljoen besmettingen bij mensen wereldwijd (geweest, lopend of overleden). 

Dan liegt men in het artikel niet echt, maar door twee andere belangrijke cijfers in het stuk niet te geven, kan een verkeerde suggestie worden gewekt. Namelijk hoeveel mensen zijn op dit moment besmet en hoeveel zijn genezen. Dat mag de lezer zelf uitvogelen door het aantal doden van het totaal aantal besmettingen af te trekken. Maar dan weet je als lezer nog steeds niet of het aantal dat dan resteert nog ziek is of niet meer. De meeste mensen zegt een lading cijfers niet veel als er geen uitleg bij die cijfers wordt gegeven en dat is dus een manier om verwarring en hieruit voortkomend angst te zaaien zonder dat je verweten kan worden expres iets fout te doen. 

Daar is een naam voor, dat heet politiek bedrijven! Daarover kreeg de pers al eens een veeg uit de pan van iemand die niet veel later in het mediapark in Hilversum is doodgeschoten. En door verder niets te zeggen, suggereer ik hier nu iets mee wat men nooit kan bewijzen wat zij denken dat ik zeg, want ik zeg dat helemaal niet, en zo werkt het. Bepaalde zaken weglaten, iets te suggereren is geen journalistiek bedrijven, maar is een vorm van mening beïnvloeding en propaganda.

Mijn vraag als echt journalist aan deze Mike Ryan is ‘waarop baseert hij zich met deze min of meer uit de lucht gegrepen stelling’ en via vervolgonderzoek naar hem zou ik willen weten wat zijn connectie is met de farmacie? Net als een mannetje in Nederland, die nota bene nog steeds in functie is, die als aandeelhouder van de fabriek die toen het vaccin tegen de, onder andere door hem als allesverwoestende aangekondigde griepgolf, fabriceerde en zo Nederland volkomen ten onrechte vele miljoenen van dat vaccin heeft laten bezorgen, door dus dat bedrijf waar hij als aandeelhouder een lekker sommetje aan kon verdienen. En deze man zit nog altijd op zijn plek en wordt als betrouwbaar gezien!

Corona WHO-cijfers besmettingen en doden totaal wereldwijd: 86 436 449 Confirmed cases Last update: 8 January 2021 = iets meer dan 1 % van de wereldbevolking; 1 884 341 Confirmed deaths Last update: 8 January 2021 = ongeveer 0,025 % van de wereldbevolking: Risico besmetting met corona wereldwijd bij 7,8 miljard mensen was in 2020, volg de rekensom: 1 % van 7,8 miljard is 78 miljoen, dus bij 85 miljoen besmettingen komt dit risico neer op iets meer dan 1% om besmet te zijn geraakt met corona in 2020. Het risico in 2020 om er aan te overlijden was nog kleiner, ofwel ongeveer 0,025%. 

Een vergelijking waarom alles rond corona onzin is: in Nederland overleden in 2019 151.885 mensen, 45.000 (ofwel ongeveer 0.25% van de Nederlandse bevolking) stierf in 2019 aan kanker en ruim 37.000 (ofwel ongeveer 0,22% van de Nederlandse bevolking) stierf aan hart- en vaatziekten. Het risico in 2020 om aan corona te overlijden was bij 12.000 doden ongeveer 0,08% van de Nederlandse bevolking. Wanneer is Nederland in volledige lockdown geweest vanwege dat hogere aantal doden bij kanker en hart- en vaatziekten? ‘Onderzoekjournalisten’ doe jullie werk eens! 

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Wanneer doet de pers zijn werk weer eens?

 1. koddebeier zegt:

  Nep nieuws van linkse media idioten !!

  Geliked door 4 people

 2. Pingback: Wanneer doet de pers zijn werk weer eens? | eunmask

 3. Pingback: Vermoedelijke brokstukken gevonden van vermist Indonesisch vliegtuig! | eunmask

 4. Pingback: Wanneer doet de pers zijn werk weer eens? | eunmask

 5. Cleo zegt:

  Msm doet braaf wat de machtshebbers van hen willen: angst, paniek en verwarring zaaien!
  De neo-NSB’ers zijn onder ons🤬🤮!

  Geliked door 2 people

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Toch maat de Boze hier ook de fout die constant gemaakt word.
  Er zijn namelijk geen 12.000 doden aan corona te betreuren.
  Misschien wel 12.000 doden MET corona.
  En zo laten veel mensen zich op het verkeerde been zetten.

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  bozeoudeman.Een duitse journalist udolf ullofkote (overleden) heeft een boek geschreven “gekochte journalisten” het nep/fake nieuws en propaganda is afkomstig van de CIA en N.W.O. miljardairs.Journalisten brengen al ongeveer 25 jaar leugens en verspreiden deze om de bevolking te hersen spoelen.Dus wachten op eerlijke journalisten en eerlijke objectieve berichtgeving is hetzelfde als wachten tot de hel bevriest.

  Like

 8. Ton Ruygrok zegt:

  ..” Boze “… oudeman gelijk heb je .. maar de wereld moet in “”Change”” / Reset.. en men heeft uitgevonden dat een geheimzinnig ongrijpbaar virus .. wat de gezondheid en levens van alle mensen bedreigt …een uitstekend middel daartoe is…., bij kanker en zo.. kan je nog bedenken… als ik dit of dat doe of juist niet … dan blijf je er redelijkerwijs min of meer van gevrijwaard … maar …Virus met de nodige bombarie aangekondigd … heeft in deze onnuchtere samenleving de uitwerking als van die….Huis Mus ….op Dominostenen ….,
  En daarbij geven ze ook de oplossing om ons weer tegen dit gevaar te beschermen en dat is ..Het Vaccin.. en dat .. denk ik stellig.. is nu juist De sleutel tot ” Change ” ism met de onbegrensd lijkende mogelijk heden van het technisch kunnen…,
  Ton.

  Like

 9. Bas zegt:

  Iets anders, en zoiets wil een eigen zender beginnen..

  https://www.ad.nl/show/akwasi-pakt-laptops-eo-af-en-dwingt-journalist-opname-te-wissen-na-vraag-over-dam-speech~a614c8a2/

  Akwasi pakt laptops EO af en dwingt journalist opname te wissen na vraag over Dam-speech

  Rapper Akwasi heeft onlangs laptops van de EO en NPO Radio 1 afgepakt en presentator Hans van der Steeg gedwongen de opname van een gesprek met hem te verwijderen.

  ‘Op dat moment trok Akwasi alle stekkers uit de laptop van de technicus, klapte hem dicht en nam de laptop onder zijn arm mee’, beschrijft Radio 1 op zijn website. ‘Daardoor stopte de opname. Daarna pakte hij ook de laptop van Hans en verliet de kelder (waar het gesprek plaatsvond).’

  Volgens Van der Steeg gebeurde toen het volgende: ,,Ik liep meteen achter hem aan en zei hem dat die laptops niet van hem zijn, maar Akwasi zei dat hij moest afkoelen en dat hij over vijf minuten terug zou zijn.” Hij kwam uiteindelijk een halfuur later terug en gaf de redactie twee opties. ,,Of je wist het gesprek van je laptop waar ik bij ben, of ik formatteer allebei de laptops”, citeert de zender.

  Hij had wel een kopie, die vandaag dus werd uitgezonden en op de website van de zender staat.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Zal best veel kennis hebben over het langste priemgetal en dan is gekte niet veraf, of zo.

  Like

 11. Bob zegt:

  Van de corona doden hadden , zeker bij de
  de ouderen, onderliggende ziekten.
  Mensen die voor hartfalen werden opgenomen
  kregen corona als doods oorzaak.
  De journalisten die dit niet onderzoeken zijn
  geld gevoelig en daarom horende doof en
  ziende blind.
  In sommige gevallen wordt zelfs nieuws
  gemaakt.

  Like

 12. bobzelf zegt:

  ANGST AANJAGEN, ANGST AANJAGEN , BANG MAKEN
  EN ??

  HET IS ZE GLOEIENDE GLOEIENDE NOG GELUKT OOK …

  GOED STUKKIE TROUWENS

  OOM NIET GEBARSTEN IN DE EERSTE LEUGEN

  Geliked door 1 persoon

 13. Blaffertje zegt:

  Als je deze cijfers mag geloven, kan je maar een ding concluderen dat het virus helemaal niet zo besmettelijk is.
  Maar die cijfertjes zijn zoooo manipuleerbaar dat ik er geen flikker meer van geloof.

  Geliked door 1 persoon

 14. koddebeier zegt:

  Het enige waar die mislukte persmuskieten geschikt voor zijn is papier prikken in het park !!
  Maar waarschijnlijk lukt ze dat ook niet !!

  Like

 15. LUCIA zegt:

  Links-globalistische wetenschap is puur gebaseerd op modellen en algoritmes m.a.w. puur schatten..rekenen en echt onderzoek… daar doen ze niet aan, veel te moeilijk , liever grossieren in nep-problemen en fake-oplossingen , wel kost het echt geld..ons geld .

  Like

 16. fredjohan zegt:

  Die hele Corona hype bekijk ik als een slechte film waaraan ze geen eind kunne maken. Zelf neem ik er geen deel aan, want ik leef gewoon mijn leven. Maar ja ik ben 93 en heb al te veel van het leven meegemaakt om mij nog ergens druk over te kunnen maken. Jongere mensen kan ik alleen maar aanraden om afstand te nemen van waarin kranten, TV en regering u willen betrekken.

  Geliked door 1 persoon

 17. bobzelf zegt:

  GOHHH, IK BEN EIGENLIJK IN EEN HEERLIJKE GOEIE BUI

  DUS IK WILDE EVEN RUTTE, ADOLFA , DE EU EN UW BEVRIJDERS DE
  GROETEN DOEN VAN MIJN OOM ……

  GAAT GOED HE ??

  WHAHAHAHAHAHAHA

  OOM SANCTIES

  Geliked door 1 persoon

 18. bobzelf zegt:

  HIER ……… UW OUDE VRIEND MIJN OOM VLADIMIR
  WHAHAHAHA
  DIE VRESELIJK ENGE MAN WHAHAHAHAA

  OOM ETTERBAK

  Geliked door 1 persoon

 19. Qvic zegt:

  In de media en de politiek wordt de besmettingen explosief overdreven, als of het een nieuwe mode hype is. Terwijl het helemaal niet relevant is en in het verleden ook nooit een probleem was. Er is ook min of meer bekent hoeveel gemiddeld aantal mensen overlijden per jaar en nu worden er zoveel mogelijk overledenen toegeschreven aan corona sterf gevallen, om het idee te wekken dat corona dodelijk is. Om deze angstbubbel zoveel mogelijk op te kunnen blazen, zodat de politiek het gerechtvaardigd vinden om vergaande maatregelen te treffen. Deze illegale maatregelen zijn niet alleen tegen de grondwet, maar ook tegen elke logica in mits je het corona verhaal serieus zou nemen. Want het zogenaamde coronavaccin wat geen vaccin is, maar een genetische modificatie middel voor de mens. Om de bereidheid van de bevolking zover te krijgen, dat zij deze genetische modificatie middel vrijwillig onder het mom van coronavaccin te laten injecteren en hen voorspiegelen dat zij dan weer hun vrijheid terug zouden krijgen. Wordt deze hoop naar het oude normaal voor twijfelaars de doorslag, om zich toch maar te laten injecteren van het genetische modificatie middel. De denkers/onderzoekers zullen als uit kast halen, om maar niet deze rotzooi in hun lichaam geïnjecteerd te krijgen. Want eenmaal in jou lichaam is het onomkeerbaar. De vrijheid zullen we nooit meer terug krijgen, als het aan de politiek ligt. Het zal eerder extremer worden met die mensonterende maatregels en er zullen steeds meer en vaker zogenaamde vaccins voorgeschreven worden. Deze goudmijn van de farmaceutische bedrijven zal steeds vaker ingezet worden onder het mom van diverse corona vaccins, terwijl ons eigen immuunsysteem vele male beter en effectiever is, dan welk vaccin of reguliere medicijnen. Farmaceutische bedrijven zijn eigenlijk niets anders dan kwakzalvers die met list en bedrog miljarden verdienen. Ten koste van de mensenlevens. Zij gaan letterlijk over lijken, niet voor niets zijn zij nooit aansprakelijk voor hun vaccins.Die worden afgewenteld op de overheden en dus op de burgers uiteindelijk zo ook alle nare bijwerkingen van die troep.

  Like

 20. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 21. Sinyo zegt:

  Hé Gouwe Ouwe.
  Het Virus waarmee deze door jou (we zijn in deze young peoples world al afgeschreven) genoemde jourtjes en polikliniekusjes zijn besmet heet BEELDVORMING. Daar is een mooi woord voor in de volksmond . . . de boel verneuken (netter: de boel belazeren).
  Zelf technisch opgeleid moest ik het wel uit “mijn (knappe) bol” laten me niet aan feiten te houden bij lopende technische processen.
  Je zou er niet aan denken bij het onderhoud aan bv vliegtuigen aan DIE beeldvorming te doen.
  Onze “beeldvorming” is bij technische onderhoudswerkzaamheden anderen ook te laten zien dat je aan het werk bent. Dat onderhoud wordt dan ook niet met handen en voeten getreden :o)
  Dat zag ik bv bij mijn bezoek aan Schiphol bij het onderhoud van de elektro’s aan een Boeing 747.
  Daar hadden zij alles wat open kon open gelaten. . . . :o). Tja dacht ik met een glimlach zo BRENG je duidelijk IN BEELD, dat je aan het werk bent . . .

  Like

 22. Jan zegt:

  Is behoorlijk in vergetelheid geraakt, maar Canada is 1 van de ergst landen met een regering van uitschot waar de Biden-maffia nog wat van kan leren

  Geliked door 1 persoon

 23. Jan zegt:

  Schotland zet Gestapo in, valt nu woningen binnen

  Like

 24. Ton Ruygrok zegt:

  Beste Bron… ik had nog gereageerd op dit onderwerp… maar zie dat het niet geplaatst is….kan dat alsnog… H.G. Ton

  Like

 25. johannes zegt:

  bedankt voor het exposen van een zoveelste leugen van de mainstream media, ga vooral door , hoe sneller deze leugenaars op zwart gaan des te meer vrijheid zal het volk weer terug krijgen , in elk geval zal het beperken van vrijheid en het verspreiden van irrationele angst drastisch vertragen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s