Totale blokkade op de sociale media: Trump kondigt eigen mediaplatform aan

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Sociale media in handen van radicale linksen

Afgelopen vrijdagavond werd het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump voorgoed verwijderd. Ook Facebook, Instagram, Google, Tiktok, Apple e.a. volgden met beperkingen. Trump maakte bekend dat zijn team nu met anderen zou onderhandelen en dat hij zou overwegen zelf een apart platform op te bouwen. “Men zal ons niet tot zwijgen brengen”, schreef hij. In de tussentijd gebruikt hij schijnbaar “Gab” (gab.com).  

Twitter in het verbond van radicale linksen

De technologiereus meldde aan Trump: u staat niet voor vrijheid van meningsuiting. Op de avond van zijn verbanning zou Twitter met de Democraten en radicale linksen zijn overeengekomen om zijn account van het platform te verwijderen – om “mij en U tot zwijgen te brengen – die 75 miljoen grandioze patriotten die op mij gestemd hebben”, zei Trump in een verklaring. Twitter zou dan wel een privéonderneming mogen zijn, maar zonde rhet geschenk van de regering, de “Section 230”, zou het niet lang bestaan. Uitgevers respectievelijk samenstellers moeten namelijk voor geposte inhouden garant staan. Voor sociale mediaplatforms en technologie ondernemingen is er echter – door de “Communications DEcency Act” – een omvattende verantwoordelijkheidsbescherming voor inhouden die door derden opgesteld worden.

Schijnheilige Twitter-politiek

Twitter motiveerde de verbanning van het account van de president als volgt: de postings van Trump zouden de politiek van het platform schenden, namelijk geweld te vermijden dat anderen tot geweld zou kunnen inspireren. Hoezeer de veroordeelde tweets tot geweld opriepen, kan iedereen hier zelf beoordelen – de eerste bijdrage luidde: “De 75.000 grote Amerikaanse patriotten die op mij gestemd hebben – America First en Let´s make America great again – zullen in de toekomst een reusachtige stem hebben. Ze zullen op geen enkele wijze, in geen enkele vorm of op geen enkele manier geminacht of oneerlijk behandeld worden!!” De tweede bijdrage luidde: “Aan iedereen die gevraagd heeft, ik zal op 20 januari niet naar de inauguratie gaan.”

Daarna werd Trump´s account verwijderd. In verband met de antigeweld aanspraak van Twitter wees regeringswoordvoerder Cale Brown eind december al op enorme dreigingen van een topvertegenwoordiger van de Iraanse Revolutionaire Gardes tegen de Amerikaanse president, de directeur van de CIA, de minister van Defensie, de minister van Binnenlandse Zaken en andere Amerikaanse autoriteiten. Dit Twitter-account lag nooit onder vuur.

Totale controle

Trump ging opnieuw in de aanval, deze keer op @POTUS, maar ook deze post werd onmiddellijk verwijderd. De president schreef daar: het zou Twitter niet om vrijheid van meningsuiting gaan, maar om een platform van de radicale linksen te bevorderen, waarop enkele van de “meest kwaadaardige mensen van de wereld vrijuit mogen spreken”. De verwijdering van deze post motiveerde Twitter als volgt: het gebruik van een ander account om een verbanning te voorkomen, zou een schending van de regels van het platform zijn. Men zou weliswaar regeringsaccount zoals dit of @WhiteHouse niet voorgoed blokkeren, maar maatregelen nemen om hun gebruik te beperken.

Ook Amazon doet mee

Ook Amazon grijpt nu naar ongelooflijke methodes om de uitwisseling van Trump-aanhangers te verhinderen. Het concern stopt met de service als web-host aan het platform “Parler”. De oprichter van “Parler” John Matze: dat zou een poging zijn om de vrijheid van meningsuiting op internet volledig de nek om te draaien. Amazon, Google en Apple hebben dat in een gecoördineerde actie uitgevoerd. Het zou ongeveer een week duren om een andere aanbieder te vinden, zei men.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Totale blokkade op de sociale media: Trump kondigt eigen mediaplatform aan

 1. Stefan zegt:

  Zei die communicatiemiddelen en media beheersen, zijn oppermachtig. De werelddictatuur rolt zich momenteel versneld uit. Een nieuwe wereldoorlog zal helaas niet uitblijven.
  En het reeds ontwapende en gevaccineerde volk zal verder tot slaaf worden gemaakt.

  Geliked door 2 people

 2. Monalisa zegt:

  Ach als je wat zwarte pieten op Facebook zet, krijg je een waarschuwing

  Geliked door 2 people

 3. Harry zegt:

  Zet hem op , Trump !
  Passeer dat linkse geteisem met hun selectieve berichtgeving .
  Wat is er beter dan een eigen kanaal om de juiste boodschap over te brengen ?

  We zitten in een enorme strijd , het linkse geteisem is tot alles bereid en tot alles in staat .
  Geef ze niet meer de ruimte , roei ze uit !

  Geliked door 3 people

 4. delamontagne zegt:

  Ook uit de zaken-wereld komen de tegenwerkingen en wordt Trump belaagd……………
  / * / * / *
  Het Amerikaanse blad “Forbes” waarschuwt alle bedrijven die oud-medewerkers van Donald Trump gaan inhuren
  Het ultimatum wordt begonnen…………

  In een lang artikel met de titel “Waarom we degenen die voor Trump hebben gelogen verantwoordelijk moeten houden”, waarschuwde de redactiedirecteur van het Amerikaanse tijdschrift Forbes alle bedrijven die de voormalige adviseurs van Donald Trump in willen huren.

  En wie worden in het Vizier genomen ? ? ,
  Sean Spicer, Kellyanne Elizabeth Conway, Sarah Huckabee Sanders, Stephanie Grisham en Kayleigh McEnany, alle voormalige adviseurs van Donald Trump die zich Volgens Randall Lane schuldig maakten aan het helpen verspreiden van de “LEUGENS” van de Amerikaanse president en dit gedurende vier jaar.
  Een gedrag dat door de redactie van Forbes als onverantwoordelijk wordt beschouwd en dit is de reden dat ze deze ongekende en onherroepelijke beslissing hebben genomen: “Laat het duidelijk zijn voor ALLE bedrijven: huur een van deze mensen uit de ‘FABELTJES-KRANT” in, dat zijn zij die hierboven zijn genoemd en Forbes zal ervan uitgaan dat alles wat de journalisten van uw bedrijf zullen doorgeven aan z.g.n. “Nieuws” zal worden beschouwd als een Leugen.

  We zullen het onderzoeken, verifiëren en opnieuw controleren, onderzoeken met dezelfde scepsis zoals we deden toen we de “tweets” van Trump onderzochten.
  En U zult toch niet willen worden gezien in het grootste zakenblad ter wereld als een potentiële bron van desinformatie?
  Wilt U dat wel !, huur dan die mensen in.
  BRON: C-News

  https://www.cnews.fr/monde/2021-01-10/le-magazine-americain-forbes-met-en-garde-toutes-les-entreprises-qui-embaucheront

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  Cartoonist en Trump-aanhanger Ben Garrison van Twitter gebanned. De zuivering van andere meningen gaat lustig door op de tonen van de ‘vrijheid’.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  Trump heeft geld genoeg om een eigen mediaplatform op te bouwen.
  Go for it, Trump!

  Geliked door 1 persoon

 7. antiislamnu zegt:

  Het begin van het communisme

  Like

 8. LUCIA zegt:

  Dat links-fascistisch-globalistisch geteisem moet met wortel en tak uitgeroeid worden,m gewoon de Pest-i-cide erop.Eerst met de hoge bomen beginnen dan de struiken en dan het onkruid …zal je zien hoeveel groene stroom&droom dat oplevert .

  Geliked door 1 persoon

 9. Julia zegt:

  Tistochwat Helemaal mee eens. Aanpakken dat linkse schorem en social media. Mensen die doordenken moeten überhaupt andere kanalen zoeken om via social media te communiceren dus puur gebruik maken van kanalen die door de Overheid niet zijn te bespioneren of af te luisteren. Mogelijkheden genoeg maar vooral telefoons en routeplanners uitschakelen en allen gebruiken indien echt nodig..

  Like

 10. Groene Leeuw zegt:

  Grote delen van de politie en het leger staan nog steeds achter Trump en hebben een grote hekel aan de Dems. Dat biedt nog enige hoop voor de komende week al is het 1 minuut voor 12…..

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Nadat Trump naar Parler ging:

  Parler-CEO vlucht met zijn gezin huis en duikt onder na krijgen van doodsbedreigingen

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/parler-ceo-flees-home-goes-hiding-receiving-death-threats/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s