Hypocrieter kan het niet, of wel? Ja, Merkel!

(Door: “bozeoudeman”)

22-01-2017: Duitse bondskanselier Angela Merkel wil Facebook “een pakket boetes” laten betalen wanneer het niet tijdig – binnen 24 uur – racistische en kwaadaardige berichten offline haalt.

30-06-2017: In Duitsland is naar de eis van Merkel een wet aangenomen die sociale netwerksites als Facebook, YouTube en Twitter kan beboeten tot 50 miljoen euro wanneer zij aanstootgevende berichten niet binnen 24 uur verwijderen.

08-01-2018 Sinds 1 januari zijn sociale platformen zoals Facebook en Twitter in Duitsland verplicht om haat zaaiende uitlatingen te verwijderen op straffe van een boete. Al in de eerste week wordt zichtbaar waar tegenstanders voor waarschuwden: de wet leidt tot censuur. 

Twitter blokkeerde het satirische magazine Titanic en blokkeerde of verwijderde een tweet waarin het tijdschrift de draak stak met de term barbarenhordes, naar aanleiding van een tweet van AfD’er Beatrix von Storch, die over barbaarse, islamitische, groepsverkrachtende mannenhordes had gerept. Ook von Storch werd door de dienst geblokkeerd.

De oppositiepartijen Groenen, Linke en FDP vinden dat beoordelingen over de toelaatbaarheid van uitlatingen niet mogen worden overgelaten aan bedrijven. Dit behoort een taak van justitie te zijn, aldus de critici. Ze vinden dan ook dat de wet – officieel: Netzwerkdurchsetzungsgesetz, ook wel Facebook-Gesetz genoemd – zou moeten worden aangepast en een controlerende instantie de inhoud op sociale media moet beoordelen.

Door de door Merkel aangekondigde boetes en onduidelijkheid over wie toezicht moet houden op wat toelaatbaar is en wat niet, wordt nu ordinaire censuur door bedrijven zelf naar eigen inzicht toegepast. Wie bepaalt wat ontoelaatbaar is, wat racistisch is en wat niet, wat aanstootgevend is en wat niet en is dit niet een directe aanval en ontoelaatbare aantasting door die dictatoriale Merkel op de vrijheid op meningsuiting?

Diezelfde hypocriete Merkel, die voorop liep in 2015 na de moord op de redactieleden van Charlie Hebdo om zogenaamd de vrijheid van meningsuiting te beschermen en die daarmee een signaal wilde afgeven naar (islamitische) moordenaars, terwijl zij in eigen land haar bevolking slachtoffert ten gunste van dat soort moordenaars die door haar massaal worden binnengehaald.

11-01-2021: De Duitse bondskanselier Merkel vindt dat de rechter moet beslissen of Trump definitief van Twitter wordt verbannen, niet het bedrijf zelf. Die Merkel, die de heksenjacht van Facebook en Twitter met haar systeem van waanzinnige boetes van tientallen miljoenen in werking heeft gezet, wenst zich nu op te werpen als beschermer van het vrije woord, kan het nog hypocrieter dan hypocriet? Ja dat kan, dat bewijst deze Merkel! 

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Hypocrieter kan het niet, of wel? Ja, Merkel!

 1. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. fleckie zegt:

  Misschien ‘LIJDT’. Merkel. aan. ‘HERINNERINGSVERMOGEN’? ( gemakkelijk. toch, vooral bij diverse personen, vooral bij. MERKEL,!…brengt nog ‘veel in het laatje. ook nog’….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 3. oprechtegeus zegt:

  Een “goede” leerschool doorlopen bij de Stasi. Verhuisd van Hamburg naar het arbeidersparadijs, de DDR. Als trouwe aanhangster van het systeem aldaar universitair mogen studeren.

  Like

 4. koosv8 zegt:

  En dat was het o zo tolerante VRIJE WESTEN, afgebroken door utopische gedachten, van idioten die zelf geen orde en recht weten te handhaven. En niet met de VRIJHEID kunnen omgaan, en dan krijgt u het ook niet.

  Like

 5. karton zegt:

  Deze kleindochter van Hermann Göring maakt van de gehele EUSSR een Konzentrations-lager.

  Geliked door 1 persoon

 6. Stef zegt:

  Merkel begint weer een grote mond te kijken nu Trump buiten spel staat.
  Typisch links .

  Like

 7. Stef zegt:

  Krijgen !!

  Like

 8. Bob zegt:

  Een aha Erlebnis uit de 30er jaren.
  Deze Erlebnis wordt gedeeld door de
  regeringen in de EU.
  De man met een span doek bij de
  demonstratie in Hilversum beboet
  en voor de rechter geroepen, terwijl bij
  feitelijke aanvallen de daders worden
  vrij gesproken omdat ze allochtonen zijn.

  Like

 9. Julia zegt:

  Dit mens is een duplicaat van Hitler het Europese volk verraden door massale invasies van de Islam en een ongekende dictatuur. Laten we hopen dat zij zeer binnenkort keihard wordt afgerekend en verschijnt voor een oorlogstribunaal dit mens heeft heel Europa naar de ondergang geholpen en verdient een levenslange geïsoleerde opsluiting.

  Geliked door 1 persoon

 10. Klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s