De strijd tegen corona bracht schade aan fundamentele rechten en vrijheden

(Door: Wybe Fraanje)

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat de individuele vrijheid van burgers relatief blijkt te zijn. De coronawet geeft de overheid bevoegdheden die verder gaan dan in de grondwet is vastgelegd. Tweede Kamer en pers staan grotendeels machteloos.

Het kabinet gaat reizigers die uit het buitenland komen toch verplichten om een negatieve coronatest te overleggen, zo werd vorige week bekend. De rechter had deze bepaling eind vorig jaar in een kort geding verboden, omdat ze raakt aan individuele grondrechten. Maar het kabinet kondigde aan de maatregel op te nemen in de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 (de ‘coronawet’), zodat die toch op te leggen is.

Zo wordt stukje bij beetje duidelijk wat de coronawet allemaal mogelijk maakt. Een paar weken geleden ontstond ophef omdat minister Hugo de Jonge zei dat de scholen gesloten werden om de ouders thuis te houden. Dit is een voorbeeld van détournement de pouvoir, het in de breedte van de beschaafde wereld wettelijk verankerde verbod op het treffen van een maatregel om iets anders te bereiken dan waarvoor die maatregel bedoeld is. Bestuurskundige Albertjan Tollenaar zei in deze krant dat alarm hierover slaan niet nodig is, omdat in de coronawet is vastgelegd dat de overheid dit mag doen.

Lees verder>>>
(h/t “Lis”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op De strijd tegen corona bracht schade aan fundamentele rechten en vrijheden

 1. Donald D. zegt:

  “…Tweede Kamer en pers staan grotendeels machteloos…”???
  Tweede Kamer=pers=Rutte c.s! Allemaal 1 pot nat!

  Like

 2. Pingback: De strijd tegen Corona bracht schade aan fundamentele rechten en vrijheden! | eunmask

 3. Hovawart zegt:

  Het getuigt natuurlijk van oprechtheid wanneer onze antidemocratische kabinetslieden naast het dragen van een mondmasker, als kleine nuance tevens een Zorro of Zware Jongens Masker gaan dragen, om alle twijfel over de kabinetsplannen weg te nemen…………stelletje boeven.
  (zonder de criminaliteit te generaliseren, alles over dezelfde kam te scheren)

  Like

 4. Knalkopje1 zegt:

  Prachtig, dat een krant. het Friesch Dagblad, zich in dit artikel ondubbelzinnig uitspreekt tegen de fascistische Coronawet. Van de kranten krijgen gewoonlijk wat anders te lezen. Hulde!
  Gedragsexperimenten door de overheid zijn fascistisch. Deze krant wijst op een uitspraak van De Jonge dat de scholen dicht moesten om de ouders te dwingen thuis te blijven en blijkbaar niet om besmettingen tegen te gaan. En dan hoef ik het niet eens te hebben over het experiment van minister van Ark en burgemeester Bruls van Nijmegen om de mensen met behulp van een mondkapjesplicht te dwingen de anderhalve metermaatschappij te accepteren en daarnaar te leven.

  Geliked door 2 people

 5. Sabeltant zegt:

  “En pers…”
  De pers is sowieso niet meer te vertrouwen in Europa.
  Alle nieuws wordt door de EU opgedragen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Ik doe geen enkele moeite meer om de huichelaar en leugenaar Rutte nog aan te zien of aan te horen evenals zijn falende onbenul De Jonge. Dus die algehele persconferentie heb ik links laten liggen omdat al voorspelbaar was dat de lock down langer zou gaan duren. Ik geloof totaal niet meer wat deze pathetische leugenaar ons nog tracht te verkopen. Hij mag wel eens de handen in eigen boezem steken en zich eens proberen te herinneren wat voor een enorme schade hij Nederland heeft aangericht zoals het kapot bezuinigen van onze gezondheidszorg waarvoor de burger wel maandelijks hoge premie dienen te betalen maar er nog weinig voor terug krijgt, kijk naar onze jongeren die nimmer nog voor een betaalbare woning in aanmerking komen omdat die geïmporteerde profiteurs beslag leggen op onze woningen en maar een paar jaar op de wachtlijst hoeven te staan om in aanmerking te komen voor een woning en onze jongeren tientallen jaren moeten wachten, denk aan het wegsmijten van miljarden van ons belastinggeld om de bodemloze putten van de zujdelijke lidstaten te vullen waarvan puur misbruik van wordt gemaakt. Kortom deze criminele onbenul kan zich werkelijk afvragen hoever hij ons land al heeft gesloopt. Respect voor die politieke crimineel die zich niets aantrekt van de talloze gezinnen die hij door terdege kennis inzake de toeslagaffaire de totale afgrond heeft ingewerkt kan ik niet meer opbrengen. Hij likt de hielen van Merkel als een volgzame idioot zonder enige daadkracht en heeft Nederland inmiddels al totaal overgeleverd aan de bollebozen van de EU. Onbetrouwbaar en absoluut niet MP waardig.

  Like

 7. Jan zegt:

  Intussen in Trudeaustan

  Like

 8. Jan zegt:

  Dr. Simone Gold – The truth about the CV19 vaccine

  Like

 9. Op NPO1-radio een arabaische familie met 6 kinderen die thuisonderwijs moeten krijgen. De kinderen spreken vrij goed nederlands, de ouders (helemaal) niet! De kinderen van de OMVOLKING worden massaal slachtoffers van de epidemie! De (afgejatte) 10tallen MILJARDEN zijn niet aan te slepen!! ZEGENINGEN van de OMVOLKING!! Rutte zal Corona als excuus gebruiken om de haperende integratie te duiden!! (op de radio zorgelijke berichten van zorgpersoneel dat op instorten staat, zelfs zelfmoordplannen heeft!!)

  Like

 10. Jan zegt:

  Mag blijkbaar niet

  Echtpaar uit Quebec kreeg een boete van $ 3.000 opgelegd voor echtgenote die aan de lijn liep na avondklok

  Like

  • Hovawart zegt:

   Als de huidige situatie in de politiek toch enigszins vertrouwenwekkender was overgekomen, en de gezondheid van dit land niet zo nijpend blijkt, dan GUN je toch dat Rutte nog eens vier jaar van z’n leven mag doorbrengen in de gesloten inrichtingen op het Binnenhof….Living on the Inside Looking Out…..
   Books are stacked on my table, I’ve got books filling my shelves.
   Day and night I’ve been trying to unravel myself.
   But I’ve been looking for answers that don’t seem to wanna be had.
   And people don’t live too long when they’re feeling this bad.
   And I don’t wanna know about nothin’
   Unless it’s something I can see or touch
   ‘cause I’ve been living on the inside a little too much…

   Like

 11. Jan zegt:

  Het gros van de NLérs bestaat dus uit imbecielen:

  Peilingwatch – Kiezer: kabinet kan na toeslagenaffaire blijven zitten
  Slechts 8 procent wil dat Mark Rutte en de rest opstappen

  Ruim zeven op de tien Nederlanders (72 procent) vinden dat de conclusies van de commissie Kinderopvangtoeslag consequenties moeten krijgen, de rest vindt van niet of weet het niet. Eén op drie kiezers (33 procent) vindt dat betrokken ambtenaren zouden moeten worden ontslagen en 30 procent wil dat bepaalde (oud-)bewindslieden aftreden. Dat het hele kabinet opstapt wil 8 procent van alle kiezers, van de kiezers van de oppositiepartijen bijna het dubbele (maar dus ook slechts een minderheid). Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research.

  https://tpo.nl/2021/01/13/peilingwatch-kiezer-kabinet-kan-na-toeslagenaffaire-blijven-zitten/

  Je kunt dus ongestoord levens van anderen verwoesten als je lid bent van de Rutte-maffia

  Like

 12. Bas zegt:

  Ondertussen
  https://tpo.nl/2021/01/13/coronapandemie-zorgt-voor-schrikbarende-stijging-van-vervolgde-christenen/

  Coronapandemie zorgt voor schrikbarende stijging van vervolgde christenen
  Vader, vergeef het hen

  Het is op planeet aarde steeds gevaarlijker om een christen te zijn. Vooral op het zwarte continent worden deze gelovigen regelmatig slecht behandeld. Volgens mensenrechtenorganisatie Open Doors zijn van de 4.700 christenen die vorig jaar werden vermoord vanwege hun geloof 90% afkomstig uit Afrika.

  Het aantal Afrikaanse landen zelf waar volgers van de bijbel worden opgejaagd neemt ook toe. Op de ranglijst Christenvervolging van Open Doors worden 19 van de 50 plaatsen bezet door Afrikaanse naties, twee meer dan vorig jaar. Volgens de organisatie gebruiken met name extremistische islamitische groeperingen steeds harder geweld tegen christenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s