Het is tijd om te erkennen dat het ‘antifascisme’ het fascisme van deze tijd is

(Door: “Balkanske priče”)

Het fascisme bloeit overduidelijk weer op in Europa onder de valse vlag van “antifascisme”. De Nederlandse historicus Jacques Presser zei het reeds: “Als het fascisme weer opstaat, zal het onder de vlag van het antifascisme zijn”… De zelfverklaarde antifascisten claimen het fascisme te bestrijden, maar maken daarbij gebruik van dezelfde methoden die ooit het fascisme kenmerkten. Typisch groepsterrorisme, verstand op nul, bek op oneindig,  gebral in de ruimte. Dat is facisme! Een fascist is iemand die geweld gebruikt om zijn, al dan niet politieke, doelen te bereiken. En fascisme is het naar ‘antidemocratische’ methoden grijpen en door middel van bedreiging, intimidatie, vernieling of geweld proberen bepaalde idealen te realiseren. De zelfverklaarde antifascisten pogen alles wat ze beschouwen als rechts met een andere mening van de straat te verdrijven, op een vergelijkbare wijze hoe ooit de fascisten in Europa met geweld de straat voor henzelf probeerden te claimen. Antifa staat (wereldwijd) voor asociaal, extreemlinks geweld, mensen met een laag IQ dus. Ze gedragen zich wel heel erg als nieuwe nazi’s…

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Het is tijd om te erkennen dat het ‘antifascisme’ het fascisme van deze tijd is

 1. Danny zegt:

  We zitten er nu midden in.

  https://nos.nl/teletekst#107
  Avondklok?
  Rutte vieze kk nazi!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het doet me goed dat de schrijver @Balkans zich als een der weinigen goed heeft geïnformeerd over wat fascisme inhoudt maar dat weerhoud hem er niet van om vervolgens in een valkuil te stappen.
  Fascisme is een veel misbruikte en vaak onbegrepen ideologie, het misschien wel meest belangrijke ingrediënt daarvan is een extreem nationalisme en als je de huidige antifa bekijkt dan kun je ze van van alles en nog wat beschuldigen maar zeker niet van nationalisme.
  De enige overeenkomst met het fascisme is de straatterreur maar daar lijkt het wel zo’n beetje bij te stoppen.
  Net zoals bij het communisme kent het fascisme daaruit afgeleide varianten, het communisme van Stalin verschilde wel degelijk van dat van Mao en feitelijk is het twijfelachtig of het nationaalsocialisme van Hitler nog wel onder het fascisme valt. Natuurlijk zijn er overeenkomsten maar er zijn wel degelijk verschillen.
  Mussolini was een van de eerste echte fascisten en was in eerste instantie niet antisemitisch.
  Het is ook een misvatting dat de geallieerden streden tegen het fascisme want waarom lieten ze Franco in Spanje dan met rust ?
  Veruit de meeste zo niet alle huidige ideologieën zijn na 1900 ontstaan en dat waren er veel meer dan we vaak denken, men spreekt makkelijk over “het communisme” maar daarbinnen zijn en waren vele varianten zoals marxisme, leninisme, trotskisme, stalinisme, anarchisme, maoïsme.
  Veel van die stromingen gingen verloren en misschien moeten we het samenraapsel dat zich nu antifa noemt zien als een moderne vorm van communisme.

  Like

 3. John van antwerpen zegt:

  In de jaren 80 gooiden krakers wasmachine,s van 3 hoog naar beneden.
  Inderdaad; De nieuwe fascisten dienen zich anti fascistisch aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s