“Welkom in de Brexit”: Nederlandse douaniers nemen broodjes van vrachtwagenchauffeurs in beslag

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Blijkbaar vinden Nederlandse douaniers het hartstikke leuk om belegde broodjes in beslag te nemen. Op de vraag van de vrachtwagenchauffeur of hij dan in ieder geval zijn broodje zonder beleg zou mogen houden, krijgt hij het spottende antwoord: “Nee, we nemen alles in beslag. Welkom in de Brexit”.

Sinds de uittreding van de Britten uit de EU gelden er voor de invoer van levensmiddelen op het continent strenge regels. Vlees, melk en melkproducten zoals kaas, vis – verboden, ook voor het persoonlijk gebruik van de hongerige vrachtwagenchauffeurs.

De Nederlandse douaniers schijnen er echt lol in te hebben om deze sinds 1 januari geldende regels te handhaven. Aan Britse zijde heeft men echter totaal geen begrip voor deze bekrompenheid van de kant van de Nederlanders, want per slot van rekening zou levensmiddelenproductie plaatsvinden op hoog niveau.  

“Dit is bekrompen bureaucratie, die complet krankzinnig is geworden”, vindt Mark Francois, voorzitter van de European Research Group (ERG) van het Britse parlement. “De EU heeft zich altijd zorgen gemaakt dat een dynamisch, vrij handelend Groot-Brittannië buiten de EU op zeker moment op de wereldmarkten haar middageten zou kunnen afpakken. Nu neemt ze wraak door te proberen om in plaats daarvan het middageten van onze vrachtwagenchauffeurs te stelen! Het is echt erbarmelijk”, aldus de Britse conservatief volgens “MailOnline”.

In een videoclip zijn Nederlandse douaniers te zien, die de nieuwe voorschriften genoeglijk uitleggen, in voertuigen woelen en alle levensmiddelen die ze daarin vinden omhoog houden en zeggen dat ze in beslag genomen zouden zijn.

Verzet heeft geen zin: wanneer een vrachtwagenchauffeur vanaf de veerboot uit Groot-Brittannië vroeg of hij zijn broodje dan zonder beleg mocht houden, krijgt hij in plaats daarvan het desbetreffende antwoord geserveerd: “Nee, alles wordt in beslag genomen – welkom bij de Brexit, meneer. Het spijt me”, zegt de ambtenaar lachend.

Sinds de officiële uittreding van Groot-Brittannië uit de EU op 1 januari 2021 bestaan er al problemen bij de levensmiddelenvoorziening. In de fruit- en groenteschappen van supermarkten ontstaan al de eerste tekorten, blijkbaar omdat de leveringen door de bureaucratie van de Brexit in de havens belemmerd worden.

Kropsla, bloemkool, sinaasappelen, aardbeien, frambozen en bosbessen behoren tot de verse producten die op de website van de supermarktketen Tesco genoteerd staan als “niet voorradig”.

Deskundigen van de levensmiddelenindustrie vrezen dat de problemen in de havens zouden kunnen escaleren. Na de pauze met Oud & Nieuw zou het aantal vrachtwagens dat door Dover en de Kanaaltunnel rijdt weer tot een normaal niveau toenemen en dankzij de Fransen, die uiterst nauwkeurige grenscontroles uitvoeren, weer eindigen in kilometers lange files.

“De chaos is begonnen. De organisatie van zelfs de meest eenvoudige lading naar Europa is op grond van de op 1 januari in werking getreden bureaucratische inzet bijna een onmogelijke taak geworden”, denkt de vrachtdeskundige John Shirley.

Volgens de transportorganisatie Road Haulage Association (RHA) zou er al sprake zijn van files en zou de situatie escaleren wanneer de grenscontroles met Frankrijk deze dagen uitgebreid worden. DE RHA schat dat van de 2000 uitgaande vrachtwagens per dag door Dover en de Kanaaltunnel in de afgelopen week er één op de vijf werd afgewezen. De problemen zouden toenemen wanneer deze aantallen stijgen naar de normale 6000 per dag. Vrachtwagenchauffeurs worden om verschillende redenen teruggestuurd, o.a. omdat ze geen geldige Covid-test hebben of omdat hun documenten zogenaamd niet naar behoren ingevuld zijn. De EU neemt hier duidelijk meedogenloos wraak met het oog op de brutaliteit van de Britse uittreding.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op “Welkom in de Brexit”: Nederlandse douaniers nemen broodjes van vrachtwagenchauffeurs in beslag

 1. Kees zegt:

  Inderdaad, stel je voor dat alles soepel verloopt aan de grens, dat wil de eu niet!

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: De Coronagekte wordt steeds erger! | eunmask

 3. Qvic zegt:

  Hoever moet je zinken, om zo belachelijk te gaan handelen. Dit is puur elkaar het bloed onder de nagels vandaan te halen en dan ook nog volhouden, dat dit de nieuwe regels zijn. Dat zelfs het voedsel van de vrachtwagen chauffeurs in beslag worden genomen is al helemaal absurd. Het is gewoon mensonterend deze handelswijze, van wij gunnen het jou niets. Ik wist eigenlijk al dat de EU zo bekrompen was en zo ook Nederland en Frankrijk tegen het eigen volk. Terwijl de moslim immigranten geen stro breed in de weg wordt gelegd, als zij ons land binnenkomen. Dan rollen we zelfs de rode loper nog voor hen uit.

  Geliked door 11 people

  • Yvonne zegt:

   Een vriendin van mij is overleden, een Hollandse vrouw stond op plaats 1 en de woning is aan syriers gegeven
   Net zei een vriendin van mij dat in de krant staat als je bijstandsuitkering hebt en kamers over je een zielige asielzoeker in huis moet nemen

   Like

   • karton zegt:

    @ Yvonne op 13-1-2021 om 17.15 u.
    Uw vriendin heeft één en ander verkeerd begrepen @ Yvonne.
    Bedoeld wordt dat bijv. het z.g. koninklijke gespuis zó ruim behuisd is , dat daar best 10 Syrische gezinnen bij kunnen intrekken; ook heeft dat spul nog zo hier en daar een leegstaand paleisje als onderdak voor zielige asielzoekers.
    Hetzelfde geldt voor ál die buitenissige grote villa’s in ’t Gooi en Bloemendaal ; er is “ruimte genoeg”, maar de “overheid” zoekt op de verkeerde plaatsen.

    Like

   • Greta zegt:

    Ik heb het al maanden geleden voorspeld want de regering weet niet meer waar ze die ellendelingen nog moeten plaatsen alles zit vol in hotels recreatie bungalows caravans en in de sociale woonst zijn ze over vertegenwoordigd. Volgende stap hoe onlogisch het ook mag klinken is dat de regering alle gemeente besturen gaan raadplegen wie waar en met hoeveel je er woont ook je 2de verblijf zal daar onder vallen en zoals je de regering kent kunnen ze ook direct een spoed wet erdoor sluizen zodat je enkele zielige aapjes in je woonst erbij krijgt als je bv.als alleenstaande 2 kamers over hebt of je buiten verblijf wordt gewoon van je afgenomen voor die aapjes te kunnen plaatsen…..

    Like

  • Ziejewel zegt:

   Pu on your bun some laxatives so they can have the s**t. LOL

   Like

 4. Hovawart zegt:

  Dit soort ‘maatregelen’ komen exact overeen met het huidige niveau van de politiek,….kinds.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Binnenkort zullen de douaniers de stroom EU-vluchtelingen niet meer kunnen stoppen, dan wil iedereen naar de UK……..omdat er in Europa geen droog brood verdient zal worden, en ‘beleg’ enkel staat voor de insluiting van een Europese stad of vesting door het eu-leger, de burgeroorlog of het uitroepen van moslimenclaves.

  Geliked door 2 people

 6. Hovawart zegt:

  Is de ludieke actie van de douaniers een NL-politieke dwangmaatregel of een EU-richtlijn, ik ben toch benieuwd van welk departement deze ‘VERBODEN” of voorschriften zijn uitgevaardigd,………wie o wie?

  Like

  • karton zegt:

   @ Hovawart op 13-1-2021 om 16.31 u.
   De Douane valt toch onder de zeggenschap van de Belastingdienst ? Kent u vast nog wel : de Belastingdienst, ze hebben wat te maken met die Toeslagenaffaire. Één grote criminele bende, geleid door een stelletje witte-boorden-criminelen.

   Like

 7. Harry zegt:

  Net zoals die smerige SS-ers bij de belastingdienst , zitten er ook zulke etters bij justitie en de politie .
  En blijkbaar dus ook bij de douane !
  In plaats van die Engelsen soepel en coulant te behandelen , waar we honderden jaren handel mee gedreven hebben , ga je een gestapo mentaliteit ophangen !
  Is het ineens de vijand ?
  Wie is er zo gek zich op te laten jutten door die corrupte EU ?
  Aan de leiband van von der Leyen !

  En straks wel piepen dat de Engelsen ons niet meer op HUN visgronden willen hebben .
  Stomme donders !

  Als je nu niet goed wil samenwerken , plukken we daar zelf de wrange vruchten van straks !
  En vergis je niet , die Engelsen zijn taaie rakkers , ik heb er jaren mee gewerkt .
  En onderhandelen kunnen ze ook veel beter .

  Net zo stom als die boycot van Rusland .
  Toen schoten we ook in onze eigen voet !
  Je moet samenwerken met goede partijen , westerse landen en niet met zwarten en moslims .
  Engeland zal nog heel lang onze buurman zijn .
  En een goede buur …………
  1945 vergeten ?

  Hoe achterlijk en ondankbaar kun je wezen ?

  Like

  • Nachtkaarsje zegt:

   Ja, het is niet te geloven hoe ontzettend debiel dat soort mensen zijn. Wij allemaal in Europa hebben onze vrijheid te danken aan de Engelsen. Als Engeland gevallen was in de oorlog had Amerika nooit een startplaats gehad om een tegenmacht op te bouwen. En dan zijn er van zulke enorme domme klootzakken die de EU regeltjes gaan uitvoeren op de zwakste broeders die ze maar kunnen vinden alsof ze god zelf zijn. Met pek en veren insmeren en letterlijk het land uitslaan dat gore tuig.

   Like

 8. Peter zegt:

  Als je werkelijk niks meer kan,ga je gewoon bij de douane,daar hebben ze dit soort figuren graag .

  Like

 9. Jade zegt:

  Als wij nu ook uit de EU gaan, kunnen we dat
  kinderachtige gekloot een grens opschuiven…

  Like

 10. Julia zegt:

  Broodje in beslag maar dagelijks vluchten uit de VK. Het is zo een belachelijke vertoning en puur burgertje pesten.

  Like

 11. Groene Leeuw zegt:

  De EU bereikt er alleen maar mee dat onze chauffeurs ook dezelfde behandeling zullen gaan krijgen in Groot-Brittannie.

  Like

 12. Groene Leeuw zegt:

  Wordt tijd dat de Britten de kanaaltunnel weer vol zeewater laten lopen zodat die weer voorgoed onbruikbaar wordt.

  Like

 13. Sinyo zegt:

  Nederlandse Douaniers zijn ambtenaren, die hun loon ontvangen.
  Wiens brood men eet diens woord men spreekt.
  M.a.w. je doet gvd maar wat de overheid preekt.
  Luister je niet dan heb je pech
  Geen centjes dan noch bammetjes noch beleg.
  Dat geldt niet alleen voor de douaniers.
  En datzelfde geldt voor de rechters . . . . zie “ons Geert”

  Like

 14. antiislamnu zegt:

  Alleen de vrachtwagens vol illegale gelukzoekers komen zonder problemen de grens over

  Like

 15. Cathja zegt:

  Smerige pesterijen zijn dit. Lol hebben in het leed van anderen. Dit zijn dus ook Nederlanders. Moet ik me gaan schamen dat ik Nederlandse ben?

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Kinderachtige pesterijen !!! Geef wel goed het niveau weer van de betrokken ambtenaren.
  Waarschijnlijk in opdracht van de EU ?????

  Geliked door 2 people

 17. Woorden die dit infame gedrag van de ‘Befehl ist Befehl’ douaniers karakteriseren kan ik zelfs in mijn imaginaire ‘Rotterdams Straatwoordenboek’ niet vinden. Een passende reactie mijnerzijds moet dus helaas ontbreken.

  Like

 18. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogd.

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Satanisch getreiter.

  Like

 20. leo1 zegt:

  Zoiets als Brood en Spelen ……?????????

  Like

 21. Leo 1 zegt:

  Nog effe en dan trekken ze je gouden tanden ook weer uit je mond.
  weet je nog ??

  Het 4e rijk krijgt steeds meer gestalte.

  Like

 22. Jan zegt:

  Dit zijn simpelweg de douane-regels en die veranderen niet als iemand opstapt, voorheen waren de regels er ook.
  Toen ik studeerde werkte ik vaak op Schiphol en ook wel eens deels voor de douane, als koffers moesten worden gecontroleerd. Alle koffers van allen die uit India kwamen werden in een hal op een rij gezet. Alle koffers waren weerzinwekkend goor, loodzwaar, zeker 20-30 kilo en stonken als de hel naar allerlei kruiden en soorten voedsel en voer. De verdovende middelen hond kwam links en al vond hij niets, iedereen werd daarna gecontroleerd en wat er uit gehaald werd en mest worden weggegooid was een enorme hoeveelheid ‘eten’, vaak met insecten. Als je eens een keer ‘Bordersecurity’ hebt gezien (zondags op Veronica) weet je wat de douane tegenkomt. Het is overal hetzelfde. Chinezen, Indiërs, Vietnamezen, kortom Aziaten moeten allemaal gecontroleerd worden want alles wordt door hen meegenomen, gesmokkeld en altijd doen zij of de douane gek is. Ineens kunnen zij geen Engels totdat zij een enorme boete krijgen en al hun smokkelwaar in de container zien verdwijnen.
  Nog nooit zo’n smerige handen gehad van die koffers.

  De Britten controleren nu de Ieren (N-Ierland) die een paar honderd meter verderop wonen en omgekeerd en de Britten de Nederlanders die nu ook alle voedsel dat vers is in de afvalcontainer zien verdwijnen.

  Like

 23. Knalkopje1 zegt:

  Deze douaniers zijn besmet met de smerige mentaliteit van de Landwacht uit het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Zij namen mensen op hongertocht het eten af dat ze met moeite hadden vergaard. Deze douaniers doen hetzelfde vol satanisch plezier met Britse vrachtwagenchauffeurs als doelwit. De andere organisatie die met het Landwacht-virus is besmet zijn de BOA’s. Die vinden het al maanden heerlijk om mensen die in buitenlucht te dicht bij elkaar staan op de bon te slingeren. Als ze je niet kunnen naaien met afstand houden maken ze er gewoon ‘samenscholing’ van. Zij eisen ook bewapening met knuppels en pepperspray. Houzee! Wij zullen de coronazondaars wel krijgen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s