Frankrijk wil noodtoestand verlengen tot 1 juni

(Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk is van plan om met een nieuw wetsontwerp de sinds oktober 2020 geldende noodtoestand tot acht maanden te verlengen – tot juni 2021. Bovendien wordt er gesproken over massale Covid-19-tests op scholen.

Véran sprak van een “enorme” inspanning. Deze zou nodig zijn om de uitbreiding van de uiterst besmettelijke Britse coronamutatie te stoppen.

“Het virus schijnt bij kinderen meer besmettelijk te zijn”, zei de minister van Gezondheid over de mutatie tijdens een bezoek aan de stad Metz in het oosten van Frankrijk. “Dat hebben we in Engeland gezien”.

Ondanks toenemende aantallen positieve tests wil Frankrijk de scholen eerst open houden. Daarvoor heeft zich ook de wetenschappelijke corona adviesraad en de Vereniging van kinderartsen uitgesproken.

De regering wil bovendien de vaccinaties versnellen. Tot nu toe werd aan bijna 250.000 mensen in Frankrijk een eerste dosis toegediend. Er wordt ook gesproken over een landelijke avondklok om 18.00 uur. Vanavond zullen Véran en minister-president Jean Castex hierover details bekendmaken.

Gezondheidsnoodtoestand wordt tot 1 juni verlengd

Een nieuw wetsontwerp voorziet er in om de sinds oktober 2020 geldende noodtoestand tot acht maanden te verlengen, meldt de Franse krant “Le Monde”.

Het wetsontwerp werd gisteren voorgelegd aan de ministerraad en is de zevende versie van het schrijven, dat aan dit buitengewone rechtssysteem ten grondslag ligt.

Onder voorbehoud van het aannemen door het parlement zou het wetsontwerp een verlenging van de sinds 17 oktober 2020 geldende gezondheidsnoodtoestand tot 1 juni 2021 mogelijk moeten maken – hoewel deze theoretisch op 16 februari zou moeten eindigen.

De tekst, waarover op 20 januari in het parlement gedebatteerd wordt, bevat ook een overgangsregeling voor de beëindiging van de gezondheidsnoodtoestand tot 30 september.

Het gaat om een nieuwe periode van acht maanden, waarin de regering in naam van de strijd tegen de corona-epidemie op aanzienlijke maatregelen ter beperking van de openbare en individuele vrijheden kan teruggrijpen. Daartoe behoren de sluiting van instellingen die toegankelijk zijn voor het publiek, uitgaansverboden en vrijheidsbeperking.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Frankrijk wil noodtoestand verlengen tot 1 juni

 1. Cathja zegt:

  Kunnen ze in Frankrijk niet veel beter de noodtoestand uitroepen voor ‘onbepaalde tijd’? Dat is toch ‘handiger’ dan iedere paar maanden weer opnieuw te moeten vergaderen over welke onzin je de Fransen nu weer op de mouw gaat spelden?
  Die massale vaccinatie tegen Covid-19 op scholen slaat helemaal nergens op. Dat virus is al tal van keren gemuteerd. Bovendien kun je virussen niet bestrijden met vaccinaties. Vaccineren is wel een ‘prachtig middel’ om de Fransen in de hand te houden….

  Sterkte ermee, Frankrijk!

  Geliked door 4 people

  • willie zegt:

   Trouwens : GEEN enkel iemand heeft dat ”virus” ooit kunnen isoleren, dus t bestaat gewoon NIET !!!Wij worden gewoon massaal VERNEUKT !! Alle leugens worden uit de kast gehaald om ons blijven te ”locken” , NWO !

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Cathja 14 januari 2021 om 19:38

   “Die massale vaccinatie tegen Covid-19 op scholen slaat helemaal nergens op”

   Ik denk dat je massale Covid-19-tests (de hiervoor niet geschikte PCR-test) bedoelt. ; )
   Maar het zou me totaal niet verbazen als die massale ‘vaccinatie’ op scholen er ook komt. : (

   Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Hoi Cathja, je schrijft “Vaccineren is wel een ‘prachtig middel’ om de Fransen in de hand te houden….” niet alleen in Frankrijk, hier gaan ze ook flink doorprikken en verder ophokken.. Hoorde op de staatsradio dat er inmiddels 2 geprikten allergische reacties vertoonden, (welke werd er niet bij verteld) maar die konden snel behandeld worden (waarmee?? een tegengif??) de rest van de geprikten hadden ‘milde’ bijwerkingen zoals koorts, hoofdpijn, moeheid en pijn op de geprikte plek. Valt allemaal wel mee dus, ze vonden het, hele normale verschijnselen dezelfde als na een griep spuit! De griep is op miraculeuze wijze verdwenen! Morgen valt het kabinet…. maar er verandert niets want na de Engelse mutatie (kind van Asscher schijnt het al te hebben) zullen de Zuid-Afrikaanse, Portugese, Spaanse, Japanse, Nigeriaanse, etc. de kop op steken dus we worden – als we dat willen – helemaal lek geprikt de komende jaren. Free The People, kom in verzet!

   Geliked door 2 people

  • koosv8 zegt:

   Ze moeten wereldwijd niet zo eigenwijs zijn, dus VACCINEREN die vervelende mensjes. JULLIE MOETEN NET ALS PLANTJES EFFE GENETISCH GEMODIFICEERD WORDEN, DAN LUISTEREN JULLIE WEL . EN BIG FARMA IS JE BAAS EN NIEUWE EIGENAAR OVER UW LIJF. WANT U BENT GEEN NATUUR PRODUCT MEER , U BENT GEMODIFICEERD. NET ALS DE ZAADJES.

   Like

  • Mr Dumass zegt:

   Pas maar op… gaat hier ook nog komen.

   Like

  • Knalkopje1 zegt:

   Een vraag: waardoor worden de volgende ziektes, waartegen wel met succes wordt gevaccineerd: hondsdolheid, mazelen, bof, rode hond, gele koorts, polio, hepatitis, de uitgeroeide pokken en waterpokken/gordelroos veroorzaakt? Bacteriën of virussen? Ik ben fel tegen de draconische Coronaregels, maar ik ben niet tegen inenten. Persoonlijk gaat bij mij de spuit erin. Ik heb gekeken in pro- en antivaccinatie-bronnen en op grond daarvan mijn besluit genomen.

   Geliked door 1 persoon

   • htskday zegt:

    @Knalkopje1,

    U moet natuurlijk zelf uitmaken of u vaccinatie’s wilt, of niet.
    Maar ik raad u toch aan om eerst deze onderstaande video eens te bekijken.

    De fabel van Vaccinaties:

    Like

   • htskday zegt:

    @Knalkopje1,

    Uw vraag: waardoor worden de volgende ziektes, waartegen wel met succes wordt gevaccineerd….

    De vraag moet zijn:
    Wordt daar wel met succes gevaccineerd?

    Bekijk bovenstaande video!!

    Like

   • willie zegt:

    ”Persoonlijk gaat bij mij de spuit erin” Wel, je doet maar, MAAR : erna NIET komen janken en ONS voor de kosten, (om u op te lappen) op ,te laten draaien !!!

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    HAD U DAT BOEKJE WAAR U IN ZOCHT

    van DE EU GEKREGEN ?? WAT LIEF ……

    EN HEBBEN ZE HET 2e BOEKJE TOEN OOK GELIJK

    DOORGESTUURD NAAR UW VRIENDIN GIENEKEHADO .DE ZWARTE TARZAN ?? LEUK

    DE GEGEVENS VAN 649.000 DODEN EN VERLAMDEN IN INDIA
    DOOR HET KILL BILL POLIO VACCIN

    KON U NIET VINDEN ZEKER ???

    NEEM MIJN SPUIT ER BIJ , EN DIE VAN TISSIE

    EN WEES EEN GELUKKIG MENS .

    IK HOOP DAT UW DOOD EEN ZACHTE DOOD IS .

    MAG WEL BIJ EU LOVERS

    VEEL PLEZIER

    OOM EU HATER

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 15 januari 2021 om 19:29

    “NEEM MIJN SPUIT ER BIJ , EN DIE VAN TISSIE”

    Natuurlijk sta ik mijn ‘vaccin’ graag af aan Knalkopje1.
    Ik gun iedereen zijn pleziertje.

    Like

 2. Jan zegt:

  Ik dacht dat de sloop van Europa pas op zou houden als het geld op is, iedereen werkeloos en in de rij bij de gaarkeukens, maar nee, zij is in een stroomversnelling, corona zorgt er voor dat nog voor de zomer het werk van de bolsjewieken er op zit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  HAHAHAHAHAHAHAHAAA!
  Ja, ik zal er maar om lachen, want het ís ook lachwekkend.

  En dieptriest, want dit stopt nooit meer zolang het volk erin meegaat. : (

  Geliked door 1 persoon

 4. Blaffertje zegt:

  Laat Rutte flutte het maar niet horen, anders zijn wij ook aan de beurt tot juni.

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   Heb inmiddels gehoord dat ze de verkiezingen naar oktober willen verschuiven.
   Dat betekend dat die flikker als demissionair premier nog langer kan blijven zitten dan maart.
   Ik denk dat het hem maar al te goed uitkomt want hij is zich terdege bewust dat dit zijn laatste keer is.

   Niet dat hij daar veel hinder van gaat ondervinden want zijn stoeltje is al voorverwarmd in Brussel.

   Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Ik wordt er zo moedeloos van, een virus is een aanname uit de medische wetenschap. Een aanname is nog geen feit. Daar ons eigen immuunsysteem er prima tegen bestand is, is er helemaal geen voedingsbodem om paniek te gaan zaaien door de media en de politiek. Want zodra de politiek zich gaat bemoeien met onze gezondheid, dan kan je er donder op zeggen dat zij altijd averechts gaan handelen. Zo als nu weer, ons proberen een mRNA vaccin in ons lijf te spuiten. Deze extreem gevaarlijke mRNA vaccin is een echte aanval op ons immuunsysteem. Dit mRNA vaccin zorgt er voor dat jou immuunsysteem buitenwerking gesteld kan worden en het is onomkeerbaar. Daar ons wordt vertelt dat het vaccin 90 tot 94% effectief is tegen Covid-19 (wat enkel een aanname is) Terwijl je zonder mRNA vaccin 99,996% beschermd bent voor alle griep soorten en als je eens ziek ervan wordt, ben je binnen 2 weken er vanaf. Dus zonder vaccin ben je veel beter af, dan met vaccins. Maar daar valt niets aan te verdienen, door de farmaceutische bedrijven. Dus moet iedereen aan de vaccins om er zoveel mogelijk aan te kunnen verdienen. Dat het vele bijwerkingen heeft krijg je er gratis bij. Want de farmaceutische bedrijven zijn niet aansprakelijk voor alle schade van hun producten, die betaal jij via de belastingen. Nu ze ons proberen bang te maken met een Britse variant, wat niets meer is als een seizoen griep, waar eigenlijk niemand aan dood behoeft te gaan (mits je voldoende vitamine C dagelijks binnen krijgt) Want de symptomen van griep varianten zijn eigenlijk de symptomen van scheurbuik en dat gebeurt er als je te weinig vitamine C binnen krijgt. Maar dat vertellen de overheden en de media en de farmaceuten ons niet. Al die ongegronde en ongrondwettelijke maatregelen van de overheden zijn er enkel voor dat iedereen failliet gaat, grote bedrijven krijgen staatssteun en/of worden voor een appel en een ei gekocht door Chinese bedrijven. Als het maar lang genoeg duurt die lock-downs dan zal de staat iedereen willen uitkopen, zodat niemand meer bezit heeft. Zodat de echte omvolking plaats kan vinden, want de autochtonen blanken zijn alles kwijt geraakt ook hun huizen. Zodat de nieuwkomers in die huizen kunnen trekken en wij ergens worden opgehokt. Als we het mRNA vaccin hebben gehad, beseffen wij dat niet eens meer. Dat scenario ligt al klaar voor ons autochtonen. Alleen massale burger ongehoorzaamheid kan ons nog hier uit redden. Als wij ons ook zo gaan misdragen, als de moslims doen, dan hebben de overheden het nakijken. Met protesteren kom je nergens, gewoon je eigen dingen doen en schijt aan de overheden hebben, overheden willen ons enkel dicteren hoe wij ons moeten gedragen, dat doen ze met geweld, chantage en pesterijen om ons rijp te maken voor de slachtbanken. De grootste vijand van het volk zijn de overheden geworden, die aangestuurd worden door de politiek.

  Geliked door 2 people

 6. Antonio zegt:

  Er is maar 1 grote oplossing, en dat is massale ongehoorzaamheid zonder geweld dan!!
  Betogingen doen wel iets, maar niet voldoende!
  Met 500 mensen gezamelijk op de trein stappen zonder mondmasker!, dan weten ze niet waar kruipen en wat doen met ons!!, ‘zou heel gezellig kunnen worden)
  En met 200 man de supermarkt ingaan zonder mondmasker en uw kar goed vullen, en als ze aan de kassa niet willen afrekenen omwille dat je geen masker draagt, je kar dan gewoon laten staan!
  Maar vindt die 200 en of 500 man maar samen,…Wie doet mee ?, ik al in, ieder geval!

  Geliked door 1 persoon

 7. BigLJohn zegt:

  Frankrijk; Vrijheid, gelijkheid, broederschap. En wat kwam er van terecht ? Zeer zeker geen bestorming van de Bastille in een hedendaagse vorm zoals bijvoorbeeld bestorming van het Franse parlement. Waar is het Franse vuur gebleven, compleet met massa demonstraties. Fransen zijn nu net zo kneedbaar voor de elite als bijna ieder ander Europees volk. Zolang deze – steun – blijft bestaan gaan we van kwaad naar erger. Want politici zullen nooit toegeven dat ze verkeerd bezig zijn, nee, in plaats daarvan geven ze ons de schuld van die door hen zelf verzonnen crisis en trekken de strop om onze nek steeds verder aan tot dat wij stikken. Het kwaad blijft net zo lang bestaan zolang zij door de massa gedoogd word. Op zo’n manier kwam Hitler ook aan de macht….

  Geliked door 1 persoon

 8. ronjaspers zegt:

  Neem die corona vaccinazi,s niet,ze zijn dodelijk.Kijk eens op youtube de openings ceremonie van de olympische spelen in londen 2012 dat die zusters met ziekenhuisbedden het podium op komen en dansen.Vandaag de dag zie je ook veel filmpjes dat verplegend personeel staat te dansen in ziekenhuizen.De satanisce globalistische elite wisten in 2012 al dat ze de corona hoax in de toekomst zouden gebruiken voor hun staats/machtsgreep de communistische N.W.O. agenda.

  Geliked door 2 people

 9. andre zegt:

  Over vaccineren gesproken het mRNA vaccine waar helemaal nog niets van bekend is hoe het op lange termijn regaeert in het lichaam zijn er al wel directe doden gevallen.
  Hier het artikel en de 2de is de verwijzing.

  https://sputniknews.com/europe/202101151081772909-norway-links-13-deaths-to-pfizer-vaccines-side-effects/

  https://www.nrk.no/norge/legemiddelverket-knytter-13-dodsfall-til-bivirkninger-av-vaksinen-1.15327024

  Het komt erop neer dat 1 op de 2500 ongeveer direct dood valt en dan heeft die Chineese arts niet tegen mij gelogen dat China heel veel doden verzwijgd na vaccinatie met mRNA vaccines van Bill Gates.

  Reken even mee NL heeft 17 miljoen inwoners dat betekent dat er 6800 per direct naar het hiernamaals gespoten gaan worden en wat er op de lange termijn gaat gebeuren is nog niet eens bekend. Minister de Jonge van volksverneukerij heeft wat uit te leggen.

  Geliked door 2 people

 10. Pingback: Noodtoestand Frankrijk tot juni 2021 – CSTV

 11. Julia zegt:

  Een ieder weldenkend mens weet toch dat het gehele jaar 2021 nog ellendiger wordt dan de afgelopen 10 maanden. De agenda 21/30 NWO en de klimaathysterie moeten koste wat het kost worden doorgedramd. Dat vaccinatie niet zal helpen is een gegeven een middel dat niets heeft bewezen dat het überhaupt werkt en de zogenoemde tweede vaccinatie moet al worden uitgesteld. Blunders en wanbeleid https://www.ad.nl/binnenland/britse-variant-zorgt-voor-duivels-dilemma-moeten-we-de-tweede-prik-uitstellen~acc725cb/ Kortom half werk. De avondklok is puur gedragsverandering meer niet omdat het werkelijk kant nog wal raakt mensen die op visite willen gaan wel op de dag en buren steken wel over via de achtertuin om elkaar gezamenlijk te ontmoeten. Veel wijken zijn in de avond uitgestorven en uitgaan is onmogelijk gemaakt. Dus wat is de zin hiervan. Het enige resultaat is onherstelbare economische schade, maatschappelijke enorme schade en een ontwrichte samenleving. Veel plezier o.a. zoals pretparken en dierentuinen zullen failliet gaan en niet meer terug komen dit geldt ook voor de winkelstraten die straks meer lege panden vertonen dan dat ze nog zijn bezet door het om zeep helpen van het MKB en de horeca. De komende jaren zullen geen jaren worden van welvaart maar voor velen van armoede. Veel mensen waren ook al veel te optimistisch en weer te goedgelovig om nu al zomervakanties te boeken men had van tevoren kunnen weten dat deze niet door zal gaan vanwege doorlopende strenge maatregelen geheel het jaar door. Het zogenoemde licht aan het einde van de tunnel is voorlopig nog lang niet in zicht we worden massaal aan het lijntje gehouden.

  Geliked door 1 persoon

 12. Julia zegt:

  Frankrijk met name de voorsteden kunnen al een aantal jaren in de noodtoestand door de enorme invasie van migranten en de enorme chaos die al jaren in Frankrijk heerst. Dus misschien eerst maar eens daar de boel plat spuiten misschien is dan enigszins nog orde in de enorme chaos te scheppen. Veel agenten daar durven überhaupt de probleemwijken niet meer in. Succes Frankrijk met de noodtoestand zeker weten dat heel veel geïmporteerde woestijnratten zich daar totaal niets van zullen aantrekken.

  Geliked door 2 people

 13. Knalkopje1 zegt:

  Nederland, ANP: RIVM-onderzoek: vertrouwen in aanpak corona daalt: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/rivm-onderzoek-vertrouwen-in-aanpak-corona-daalt/ar-BB1cM0TW?ocid=msedgdhp De cijfers van de acceptatie van die overtrokken regels dalen snel.
  Op de foto een kaartje waarom staat: Geen liefde – geen leven. Dan twee pictogrammen: een man een vrouw knuffelen elkaar – goed; een man en een vrouw 1,5 m uit elkaar met een gebroken hart: een rood kruis er overheen. Daar beneden: Ik accepteer geen 1,5 meter Maatschappij. Ik kies voor liefde, met een hartje erachter. Voor mij geldt: ik vind de 1,5 m maatschappij ronduit walgelijk, zelfs op het fascistische af.

  Geliked door 1 persoon

 14. droevige mof zegt:

  En Merkel overweegt om het openbaar vervoer in Duitsland te sluiten. Als ze “overweegt”, is het meestal de aankondiging van een nieuwe Fuhrerbefehl. De Duitse wet verbiedt een kanselier zich te mengen in de soevereiniteit van de deelstaten. En lokaal vervoer is de zaak van de deelstaten. Maar wat is het Duitse constitutionele recht voor Merkel? Een deurmat, meer niet.
  Duitsland zal in een totale lockdown verzinken. En de grootste economie van Europa zal volgens plan worden geruïneerd. Germany must perish.

  Geliked door 1 persoon

 15. Hovawart zegt:

  Het laat zich voorspellen dat men de (nood)maatregelen zal blijven hanteren om de politieke agenda’s uit te rollen, de noodtoestand handhaven voor het eigen gewin en politieke belangen, en de inzet van politie en leger te legaliseren om het volk te kunnen dwingen …..ook vanwege de klimaatafspraken want niet goedschiks dan maar kwaadschiks…….dom dom dom.

  Geliked door 1 persoon

 16. LUCIA zegt:

  Great Brittain grote Desinfo op bestelling; Tony Blair met zijn weapons of mass destruction ..nergens op gebaseerd …gebakken lucht wel een nodeloze oorlog en heleboel doden, die man had de doodstraf moeten krijgen. Neil Ferguson met zijn foute modellen..foutje per ongeluk ziet de man het verschil niet tussen lamellen en modellen en nu het enge Engelse griepvirus als erfenis van hun akelig lang slepende Brexit??? …besluitvorming geen engelse kwaliteit, eerlijkheid ook niet.

  Hier een website met een deel van de beelden gefilmd door een vrouw van een ziekenhuis in Gloucester compleet leeg dat is dus het Engels virus; de 1e website heeft een deel van de beelden;https://davidicke.com/2020/12/31/fascist-britain-police-and-authorities-arrest-woman-for-filming-in-gloucestershire-hospital-showing-it-is-empty-and-the-government-and-nhs-are-lying-as-they-have-been-since-march/
  Er zijn ook beelden van de lege bedden door diezelfde vrouw die nu trouwens in de engelse bajes heeft gezeten nu tijdelijk vrijgelaten on bail op twitter zijn er diverse filmpjes als ze althans niet verwijderd zijn z.a. die op you-tube en f_book.
  Hier nog een filmpje van een ander ziekenhuis Croyden gefilmd door een man;
  https://www.bitchute.com/video/0xAj4hbm5WzF/

  Ook een manier om van gevangene… zieke te worden. Bezorgde angstige mensen die nu een griepje oplopen en koorts krijgen…. doodsbang zijn dat het Corona is en de huisarts bellen moeten van die naar het ziekenhuis krijg je een PCR-test en als het positief is wordt je opgenomen Dat is ook de papaya, geiten, coca-colatest oftewel alles test Corona.
  FAker de fake fake.

  Wie nog twijfelt over het gehalte van betrouwbaarheid van de PCR-test, en het blijkbare onvermogen van onze al decennia lange linkse wetenschappers om echt goede testen te ontwikkelen, hier een kort verhaal die dat heel goed illustreert, een soortgelijk verhaal gaat ook op voor HIV-testen;;

  https://www.lymeepidemie.nl/welke-testen-er-om-lyme-detecteren/
  We worden Op zijn Coroniaans genaaid en in hoeveel bochten van Idiote totaal van kennis gespeende Corona maatregelen, moet u zich nog wringen… zolang corrupte omgekochte politici het voor het zeggen hebben.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s