Volk verzet zich: Zwitsers dwingen referendum over de coronaregels af

(Vertaling: E.J. Bron)

90.000 critici van de maatregelen dwingen referendum af

De Zwitsers doen hun naam als laatste echte, directe democratie in Europa opnieuw alle eer aan. Nadat er 90.000 handtekeningen zijn verzameld, zal daar een referendum over de omstreden coronamaatregelen plaatsvinden. Weliswaar kan dit waarschijnlijk pas in juni plaatsvinden – desondanks is het een krachtig signaal van verzet tegen de in hogere sferen verkerende politieke klasse.

Volgens de “Kurier” is de vereniging “Vrienden van de grondwet” verantwoordelijk voor dit initiatief. Deze diende afgelopen dinsdag ongeveer 90.000 handtekeningen bij de verantwoordelijke autoriteiten in. Dit aantal is volgens haar woordvoerder Christoph Pfluger genoeg om een referendum af te dwingen. Hij, net als veel andere Zwitserse burgers, van mening dat het volk als soeverein het laatste woord moet hebben bij zulke ingrijpende maatregelen.

Zwitsers dienen over coronamaatregelen te stemmen

De publicist Pfluger geldt sinds jaren als fel criticus van diverse openbare gespreksonderwerpen. Zo schreef de uitgever van “Zeitpunkt” ooit een boek over de valkuil van ons geldsysteem. Ook in de zogenaamde “pandemie” plaatst hij vraagtekens bij de beweringen van de machtigen en hun maatregelen. Al in april maakte hij een interessante beoordeling: “Het coronavirus zal niet bijzonder gevaarlijk blijken te zijn. Maar de maatregelen ertegen zullen drastische gevolgen hebben.”

Inmiddels blijkt dat hij er met deze kwalificatie – de gemiddelde leeftijd van de corona sterfgevallen is bijvoorbeeld boven de 80 jaar – waarschijnlijk zelfs helemaal niet zo ver naast zat. Desondanks houdt de politiek in heel Europa compromisloos streng de teugels vast en wringen zichzelf van lockdown naar lockdown. Met zijn vereniging verzet hij zich ook tegen de verstrekkende bevoegdheden die de regering aan zichzelf gaf om uiterst ingrijpende maatregelen uit te vaardigen.

Felle kritiek op omstreden vaccinatie

Pfluger ergert zich vooral ook aan de onbeschroomde omgang met de haastig ontwikkelde vaccins – en aan de omstandigheid dat het officiële Zwitserland haar wettelijke zegen gaf aan verkorte onderzoeken van nieuwe medicijnen. De toelating van het Pfizer/BioNtech-vaccin vond in Zwitserland al op 19 december plaats. En dat, terwijl de autoriteiten bij tot 2,8% van de gevaccineerde personen zware bijwerkingen verwachten, die geneeskundige hulp nodig hebben.

Hij geldt ook als klokkenluider voor het bekendmaken van het geval van een 91-jarige, die slechts enkele dagen na diens vaccinatie in een verpleeghuis in het kanton Luzern overleed. In een artikel kort voor de jaarwisseling documenteerde hij mogelijke verklaringen – en ergerde zich er toen later over dat internationale media hier weer hun geheel eigen interpretatie aan gaven. Pfluger documenteerde dat de grote mediaconcerns zich er snel op zouden vastpinnen dat er zogenaamd geen verband zou bestaan tussen vaccinatie en sterfgeval…

Referenda als krachtige Zwitserse traditie

In Zwitserland is het behalve enkele onderwerpen met verplichte stemmingen ook mogelijk om met een bepaald aantal handtekeningen een bindend referendum te houden. Het aantal is afhankelijk van het feit of het gaat om een regionaal, kantonaal of nationaal initiatief. Er zijn geen grenzen gestald aan de onderwerpen waarover het stemgerechtigde volk mag beslissen. Normaal gesproken vinden er jaarlijks meerdere referenda plaats.

In het verleden zorgde de stem van de conservatieve Zwitsers tegen de tijdgeest voor furore tot over de grenzen. Zo besliste een meerderheid van de Zwitsers ooit voor strenge regelingen om mensen uit te zetten en voor een verbod op de bouw van nieuwe minaretten bij moskeeën. Een initiatief ter afschaffing van de publiekrechtelijke omroepbijdrage mislukte weliswaar, maar het lukte toch om een publiek debat over de actualiteit en hoogte van de gedwongen heffing aan te zwengelen.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Volk verzet zich: Zwitsers dwingen referendum over de coronaregels af

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Dit ene zinnetje duidt in een klap de hele zogenaamde corona crisis.
  Desondanks houdt de politiek in heel Europa compromisloos streng de teugels vast en wringen zichzelf van lockdown naar lockdown.
  Hieruit blijkt dan ook dat het hele corona gebeuren een politiek virus is.
  Duidelijker kan het niet uitgedrukt worden, want het is de politiek die deze plandemie draaiende houdt.

  Like

 2. Pingback: Volk verzet zich: Zwitsers dwingen referendum over de coronaregels af! | eunmask

 3. Pingback: Volk verzet zich: Zwitsers dwingen referendum over de coronaregels af! | eunmask

 4. Bob zegt:

  Elk referendum is door de regering
  nietig verklaard of via een omweg
  doorgedrukt.
  De democratie van de EU.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De enige echte democratie in Europa, daar kunnen die zetbaasjes van de EU/Bilderberg in Den Haag nog heel veel van leren !!!!

  Like

  • Julia zegt:

   koddebeier Een referendum is door de duivels66 afgeschaft. De dictators in Den Haag bepalen ons leven en wensen geen enkele tegenspraak want als men in het voormalig democratisch Nederland een andere mening heeft is men een complotdenker. In ieder geval heeft één complotdenker meer verstandelijk vermogen als die algehele linkse falende Haagse maffia bende. De democratie is vermoord, vrijheden zijn ontnomen en de dictatuur viert hoogtij. Hopen dat de EU binnenkort als een kaartenhuis in elkaar stort en met al die ziekelijke linkse onbenullen in Den Haag binnenkort keihard wordt afgerekend. Ze hebben Nederland totaal gesloopt en gaan gewetenloos verder. Welk volk pikt het nog dat een aantal falende onbenullen kans zien om Nederland verder te slopen. Wat heeft die EU ons gebracht een hoop ellende en miljarden verspilling vooral niet vergeten het enorme wanbeleid rondom migratie. De EU heeft Europa naar afgrond gebracht en heeft geen enkele toegevoegde waarde het is net als de banken totaal failliet.

   Geliked door 1 persoon

 6. Jean zegt:

  Het is toch overduidelijk waarom Zwitserland niets met die EU dictatuur wil te maken hebben.
  Wij willen dat ook niet maar de dictators trekken zich daar niets van aan en zingen dagelijks hun lijfliedje “eerst ikke en de rest kan stikke”.

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Zwitserland laat zich gelukkig NOOIT meer door die gehate EU de les lezen en ze wisten zelfs in 2009 de bouw van minaretten, verhoogde torens bij moskeeën, daar tegen te houden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s