Over en uit voor kabinet-Rutte III


Het is over en uit voor kabinet-Rutte III. Het toeslagenschandaal zorgt ervoor dat het kabinet in het zicht van de haven, twee maanden voor de verkiezingen, toch nog kopje onder gaat.

Premier Rutte heeft het ontslag van zijn ministersploeg aangeboden bij de koning. De kabinetsval kondigde zich deze week al aan, nadat verschillende coalitiepartijen lieten doorschemeren dat de affaire waarin tienduizenden ouders door de eigen overheid werden vermorzeld, niet zonder politieke gevolgen kon blijven.

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) is de enige uit de ministersploeg die per direct het veld ruimt, en dus niet terugkeert in het demissionaire kabinet. Dit heeft hij op eigen initiatief besloten, benadrukt premier Rutte in de persconferentie naar aanleiding van de kabinetsval. Alle andere bewindspersonen blijven gewoon op hun post zitten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Over en uit voor kabinet-Rutte III

 1. opgeruimd staat netjes !

  Like

 2. Republikein zegt:

  Hier zit een luchtje aan!

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Dacht je dat die lamzak gaat gewoon demissionair door oa. met die Corona terreur.
  Zei die lul zelf.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  “maar de partijen bezweren dat zij hun werk op het gebied van de coronacrisis gewoon blijven doen.”

  Ja, daar was ik al bang voor.

  Like

 5. Er worden al maanden in de media miljoenen tranen gehuild door de GEDUPEERDEN!! De vreselijkste dingen heb ik al langs zien / horen komen. Kinderen van 3 jaar die zelfmoord willen plegen om ‘de rest van de familie’ te behoeden! Ook veel echtscheidingen, faillietverklaringen, burn-outs, uithuiszettingen etc etc. Tuurlijk is er leed veroorzaakt bij velen en dat moet gecompenseerd worden, maar er is ook veel TAM TAM om er een zo groot mogelijke COMPENSATIE uit te slepen!! En er is GEFRAUDEERD, door ouders, burootjes, tussenpersonen. Maar niemand heeft de ballen omdat in alle openheid te verklaren. De alarmbellen gingen niet voor niks af bij de Belastingdienst!!
  Weet u nog van Polen die al maanden terug waren, maar nog steeds een uitkering kregen van Gekke Henkie op Het Binnenhof, oftewel ‘Het Gesticht’!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  En Eric Wiebes is de enige die op stapt wegens de toeslagen affaire.
  Nou denk Ik zelf dat dat nogal relatief is en hij in een later stadium een topfunctie aangeboden krijt, met bijbehorende beloning.
  Het al me zelfs niet verbazen als dat bij de belastingdienst zal zijn want daar is hij goed thuis, zie de toeslagen affaire.
  Die is gewoon opgestapt op aandringen van lieg Mark om een en ander een beetje geloofwaardig te houden.
  Voor mij is heel dat zooitje ongeregeld al jaren niet meer geloofwaardig en zeker als het uit de VVD komt al niet.

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Eric (K)Wiebes wordt wel ergens burgemeester of CvdK of lid van de Raad van State. Dat is voorgekookt, dus respect voor de kloothommel is niet op z’n plaats. Het is net als bij kwartetten: mag ik van jou een nieuwe hoge post, krijg jij van mij m’n ministerspost terug.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  Wiebes treedt af eindelijk na al zijn falen maar troost u met hem geen medelijden net als Asscher zal hij wel door de vriendjescaroussel aan een zeer goed betaalde en mooie baan worden geholpen waarbij ze weer verder kunnen bedriegen en slopen. Het is net als een hardnekkige virus men komt er heel moeilijk van af.

  Geliked door 1 persoon

 9. Julia zegt:

  Wat een ongelooflijke symbool politiek waar blijft het OM om deze mislukkelingen te vervolgen? Ook bij de belastingdienst zal niet veel verbeteren daar hebben ze Alexandra van Huffelen D66 in het zadel geholpen. Een mevrouw die overal een paar jaar blijft om flink zakken te vullen en dan vertrekt wat voor een ongeorganiseerde puinbak heeft zij er bij het GVB van gemaakt ze was toen al druk met haar nevenfuncties in plaats van het GVB tot een gezond bedrijf te maken waar meer opperhoofden zitten dan uitvoerend personeel die hebben allen het nakeken gekregen. Dat gaat nu orde op zaken stellen bij de Belastingdienst de ene mislukkeling volgt de andere op jarenlang is het een grote chaos binnen de Belastingdienst en deze omhoog in het zadel geholpen D66 vrouw zal er niets aan kunnen toevoegen. Kortom er blijven teveel rotte appelen zitten binnen de Haagse chaos die totaal geen enkele capaciteit of know how hebben om dit land op de rail te zetten daarbij zal het slopen ongekend doorgaan zolang dit gevallen kabinet het nog voor het zeggen heeft over de chaotische toestanden rondom de lockdown en de vaccinaties. Het is een wanorde vol wanbeleid wat met dit gevallen kabinet totaal niets oplost als dat we zijn overgeleverd aan een stel mislukkelingen die genoeg hebben aangericht en gewetenloos verder kunnen gaan. Een gevallen kabinet dient te vertrekken door per direct nieuwe verkiezingen uit te roepen. Dat heet democratie maar niet verder modderen.

  Like

 10. Bas zegt:

  Tweep des Vaderlands
  Opgelet! @yvesgijrath en ik hebben net vernomen dat binnenlandse zaken opdracht heeft gekregen om te kijken of er draagvlak is teneinde de verkiezingen naar oktober te tillen. De demissionaire regering weet dit dus al en zegt het nu niet in de #persconferentie
  @nos
  #Podcast

  Like

 11. Lost Johnny zegt:

  Het is triest dat Rutte aftreed vanwege een financieel zaak terwijl hij medeschuldig is, en in zekere zin aanzetter tot massamoord door terroristen te steunen in Syrië.
  Daarvoor zou hij nooit meer vrij mogen rondlopen, alleen als daarvoor en speciaal daarvoor.

  Dat hij en zijn tuig net voor de verkiezingen even vluchten is een des te grotere schande en persiflage van onze wet en rechts beleving, alles volledig tegen onze waarden heeft Rutte en zijn tuig uitgehaald ,en nu gaan de heren schoften en de dames schoften even lekker wat extra betaald op vakantie….in sommige wereld delen zou hij laaghangend fruit zijn, rot fruit dan wel.

  Like

 12. Jan zegt:

  Toeslagenaffaire
  Gedupeerde ouders moeten compensatie direct weer afdragen aan de Belastingdienst, tot woede van de bewindvoerders

  De Belastingdienst wil geen afstand doen van de schulden die gedupeerden in de toeslagenaffaire hebben. Bewindvoerders stappen daarom uit het overleg om een compensatieregeling.
  De 30.000 euro compensatie die gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire krijgen wordt voor een groot deel direct weer opgeëist door de Belastingdienst. De fiscus is niet bereid zijn positie als eerste schuldeiser op te geven, zo stelt de Beroepsvereniging Bewindvoerders Wsnp (BBW). Wsnp staat voor Wet schuldsanering natuurlijke personen, doorgaans de schuldsanering genoemd. De vereniging stapt daarom uit het overleg met de Belastingdienst over een compensatieregeling, omdat ouders hiermee onvoldoende worden geholpen.

  Sinds november voert de BBW gesprekken met de Belastingdienst over een compensatieregeling voor ouders. De Belastingdienst wil convenanten sluiten met grote schuldeisers, zodat zij afzien van vorderingen op ouders. Tegelijkertijd is de fiscus niet bereid zijn eigen vorderingen op te geven. Sterker nog, omdat de Belastingdienst wettelijk gezien altijd als eerste aan de beurt is in het geval van schuldsanering, gaan die vorderingen voor op andere schuldeisers.
  ….
  https://www.trouw.nl/politiek/gedupeerde-ouders-moeten-compensatie-direct-weer-afdragen-aan-de-belastingdienst-tot-woede-van-de-bewindvoerders~bbefdd4d/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s