Geen groots moment van de Amerikaanse democratie: Heksenjacht op Trump-aanhangers

(Vertaling: E.J. Bron)

In de VS kent de haat van zelfbenoemde “democraten” tegen andersdenkenden geen grenzen meer, nadat de grote sociale netwerken de nog zittende Amerikaanse president Donald Trump demonstratief van zijn communicatiemogelijkheden beroofd hebben. Nu riepen twee vooraanstaande Amerikaanse journalisten er openlijk toe op om ook Trump´s aanhangers volledig te “deprogrammeren” – dus hun accounts bij Facebook, Twitter en Co. te blokkeren – en hen de “consequenties” te laten voelen.

Eugene Robinson, columnist van de “Washington Post”, garneerde zijn oproep met onverholen racisme tegen blanke Amerikanen. In een uitzending van de tv-zender MSNBC zei hij dinsdag letterlijk: “Er zijn miljoenen Amerikanen, bijna allemaal blank, bijna allemaal Republikeinen, die op de een of andere manier gedeprogrammeerd moeten worden.” En: “Het is net alsof ze leden van een sekte zijn.” Daarna vroeg Robinson aan de eveneens aanwezige journaliste van de “New York Times”, Nikole Hannah-Jones, hoe Trump´s kiezers van hun “Trumpisme” gezuiverd zouden kunnen worden.

Hannah-Jones pakte de bal onmiddellijk op. Zij is geen onbeschreven blad en geldt als een van de boegbeelden van het zogenaamde “1619Project”, dat in de Amerikaanse geschiedenis een constante doormars van de blanke hegemonie wil zien. Hoewel het “1619Project” wegens eclatante historische onnauwkeurigheden bekritiseerd wordt, is het leerstof op openbare scholen. Bij MSNBC kon Hannah-Jones het dinsdag niet laten om onverholen tot discriminatie van Trump-aanhangers op te roepen. Letterlijk: “Er moeten consequenties komen, en daarna moeten de mensen een tweede blik op hun handelingen werpen, en ze moeten veel banger zijn om de soorten geweld uit te oefenen die we vorige week gezien hebben.”

Robinson en Hannah-Jones zijn niet de enige anti-Trump stemmen die op dit moment tot de systematische buitensluiting van Trump-aanhangers oproepen. Zo eisten Amerikaanse journalisten onlangs zonder omhaal een “zuivering” van de Trump-beweging en moedigden linkse krachten aan om hun vrienden en familieleden die Trump ondersteunen met naam en toenaam te noemen en te “vernederen”.

De heksenjacht gaat echter nog verder. Trump-ondersteuners werden de afgelopen dagen massaal geblokkeerd op de sociale media. Enkelen van hen, die naar een alternatief platform zoals “Parler” overstapten, werden door linkse activisten gehackt en openlijk aan de schandpaal genageld, terwijl “Parler” van zijn kant niet meer door de servers van de netwerkgiganten Amazon en Google wordt ondersteund. Op internet gaan de eerste lijsten rond met namen van Trump-ondersteuners met het doel hen maatschappelijk dood te verklaren.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Geen groots moment van de Amerikaanse democratie: Heksenjacht op Trump-aanhangers

 1. htskday zegt:

  Facebook en Instagram hebben president Trumps-account opnieuw geactiveerd!

  Twitter, Facebook verliezen $ 51 miljard aan waarde na Trump ban.

  Geliked door 2 people

 2. willie zegt:

  Er rest hier de Trump aanhangers maar 1 ding meer : PANG !!! Die linkse krankzinnige rotzakken verdienen dit , MET stip !

  Geliked door 1 persoon

 3. htskday zegt:

  USA2020 voorbij the eagle is in flight

  Na USA2020 hangt de wereld in een fragiele balans. In de schaduw wordt op dit moment gestreden voor het recht op wereldwijde democratie en vrijheid voor de gehele wereldbevolking.

  http://verenoflood.nu/usa2020-voorbij-the-eagle-is-in-flight/

  Like

 4. Qvic zegt:

  Nu de maskers van links massaal afgedaan worden en hun echte ware intenties gaan uiten. Valt het op, dat ze wel extreem haatdragend zijn naar andersdenkende. Dan kunnen we alleen nog consenteren dat die mensen eigenlijk allemaal in een gekkenhuis thuis horen. Zij moeten gedwongen worden om een neuropsychologisch onderzoek te ondergaan. Want de linkse hebben allemaal een (ernstige) hersenafwijking, wat door middel van hersensimulatoren verholpen kan worden. Zodat zij hun beide hersenhelften weer kunnen activeren/stimuleren en samenwerken tussen hun hersenhelften, zodat ze weer een evenwichtig mens kunnen worden.

  Like

 5. koosv8 zegt:

  Klinkt als een bladzijde uit de geschiedenis, maar dat is nou net waar LINKS niet zo goed in is. SCHANDALIG, EN DE MEDIA ZWIJGT, OF VERDRAAID WEER VAN ALLES. EN WAT EEN TOEVAL HÉ, AL DIE OPSTAPPENDE REGERINGEN. MENSEN WE WORDEN GENAAID VOOR DE REST VAN ONS LEVEN.
  HOE DAT KAN???? BANG VOOR EEN GRIEPJE……GEMAAKT!!!!!!

  Like

 6. antiislamnu zegt:

  Dus het fascisme is herboren grotendeels mogelijk gemaakt door Soros en consorten Biden wou zo graag verbinden zij de huichelaars de president van al de Amerikanen wilde hij zijn .
  Tot nu toe geen woord hoe hij het land zal leiden enkel maar afgeven op president Trump die ze helemaal kapot aan het maken zijn.
  Al zijn zakelijke belangen worden met de grond gelijk gemaakt hu ook weer een groot onderzoek naar zijn belasting aangifte.
  Eind conclusie links splijt het land uiteen en stuurt aan op een burgeroorlog iets anders is er niet van te maken.

  Geliked door 1 persoon

 7. delamontagne zegt:

  Het [nieuwe] “Mc Cathy-ism is terug in de U.S…….
  [ begin jaren ’50 zijn teruggekeerd ]
  The Democratic Reign of Terror Has Begun


  Like Maximilien Robespierre, Nancy Pelosi and Joe Biden are taking no prisoners.

  A new Democratic reign of terror is upon us, endangering our free speech, free press, political playing field, and personal liberty.
  BRON:
  https://www.newsmax.com/morris/forbes-pelosi-robespierre-thompson/2021/01/14/id/1005620/?ns_mail_uid=50bdd519-9e0c-4ec3-b4c0-424763cf5809&ns_mail_job=DM181521_01152021&s=acs&dkt_nbr=9898-1

  Like

 8. D. G. Neree zegt:

  In Nederland gebeurt het al een lange tijd met mensen die ervoor uitkomen dat ze PVV stemmen en voor Geert Wilders zelf.

  Like

 9. Bas zegt:

  Amazon banned Parler, but allowed people to buy this shirt from their website.

  Unbelievable

  https://pbs.twimg.com/media/Er3sfbHXYAEA0iG?format=jpg&name=medium

  Amazon verbood Parler, maar stond mensen toe dit shirt van hun website te kopen.

  Ongelooflijk

  Like

 10. Republikein zegt:

  Geliked door 1 persoon

 11. vangie1206j zegt:

  @ antiislamnu helemaal mee eens een burgeroorlog.
  En dat kan nog wel eens heel gevaarlijk uitpakken want de Amerikanen barsten van de wapens.

  Like

 12. Bas zegt:

  Met de dag erger…
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/harvard-students-demand-school-revoke-degrees-trump-supporters-work-government/?ff_source=Twitter&ff_campaign=websitesharingbuttons

  Harvard-studenten eisen intrekking van diploma’s voor Trump-supporters die bij de overheid werken

  Studenten en alumni aan Harvard eisen dat de school de diploma’s intrekt van afgestudeerden die bij de Trump-administratie en andere delen van de overheid werkten.

  Dat omvat mensen als senator Ted Cruz en vertegenwoordiger Dan Crenshaw uit Texas.

  Afgestudeerde studenten en alumni van de Harvard Kennedy School (HKS) hebben een campagne en petitie gelanceerd om de diploma’s in te trekken die zijn behaald door Harvard-alumni die in de Trump-administratie werkten en Harvard-studenten in het Congres die de president steunen.

  “Harvard moet de diploma’s intrekken van alumni wiens opruiende taal en ondermijning van democratische processen – geworteld in een geschiedenis van blanke supremacistische onderdrukking van kiezers – de gewelddadige opstand op 6 januari aanwakkerde ”, luidt de petitie, met als kop:` `Revoke Their Degrees ”.

  Like

 13. Bob zegt:

  Europa heeft dit sinds de Grieken al
  toegepast.2200 jaar geleden wilde de
  Grieken het jodendom afscaffen. Daarna
  de Romeinen christen vervolging.
  Toen de Christenen die ketters verbranden.
  En ga zo maar door.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s