Laschet maakt het voor Merkel gemakkelijker om afscheid te nemen

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De afgevaardigden van de CDU hebben in meerderheid beslist wat bondskanselier Angela Merkel, de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” en de Groenen het liefst wilden, namelijk voor Armin Laschet. Bovendien kan de AfD opgelucht zijn dat het Friedrich Merz in de tweede ronde niet gelukt is de gehoopte uitgangspositie voor de kanselierkandidatuur te krijgen. Of deze nu zonder strijd aan Laschet zal toekomen, mag betwijfeld worden. Want zowel coronaminister Jens Spahn als coronaprofiteur Markus Söder zullen de verkiezing van de minister-president van de deelstaat Nordrhein-Westfalen als goede kans beschouwen om zelf kanselierskandidaat te worden.

De nieuwe mislukking van Merz ruimt ook op met de allerlaatste illusies van diegenen die nog steeds hoopten op een iets conservatievere koerswijziging van de CDU. Laschet daarentegen is de zekerste garantie voor de voortzetting van Merkel´s linkse koers. En precies deze koers heeft de meerderheid van de gedelegeerden met de verkiezing van Laschet tot voorzitter ondersteund. De linkse media zullen het weten te waarderen. Merz daarentegen zouden ze subtiel en openlijk  met valse redenen bestreden hebben. Maar dat is nu niet belangrijk meer. Het volgende onderwerp zal veelmeer zijn wat de machtsgeile Söder zal ondernemen om de kanselierkandidatuur van Laschet te betwisten.

Het publiek kan zich in ieder geval al op enkele behoorlijk onchristelijke manoeuvres in de machtsstrijd binnen de CDU instellen. Of uiteindelijk Spahn de lachende derde kan zijn, zal afhangen van het verdere verloop van het coronagebeuren. Voor politiek rechts in Duitsland is duidelijk: met Laschet aan het hoofd van de CDU gaat het duidelijk de kant op van een coalitie met de Groenen. Weliswaar zou ook Merz deze coalitie gezocht hebben, maar niet helemaal zo bereidwillig en buigzaam als de man die ze in het westen vanwege zijn affiniteit met multiculti niet zonder reden “Turken-Armin” noemen.

De zonder twijfel grote teleurstelling onder die leden van de CDU die ingezet hadden op Merz, kan tot afsplitsingen en de oprichting van een nieuwe partij leiden, die samen met de Meuthen-vleugel van de AfD een soort traditionele CDU zou kunnen vormen. Het zitvlees van de zich onterecht conservatief noemende partijmensen in de CDU is echter zeer goed ontwikkeld. En Laschet zal het zeker niet verzuimen om goedmoedig ook een beetje naar “rechts” te gaan om zo´n ontwikkeling te voorkomen.

Angela Merkel is in ieder geval uitermate tevreden. Weliswaar zal zij net zomin iets ophebben met het vage lichtgewicht Laschet als met diens voorganger Annegret Kramp-Karrenbauer. Maar dat ze opnieuw Merz heeft weten te voorkomen, zal haar dit weekend vergenoegd op haar afgebeulde vingernagels doen knabbelen.

Bron:
PI-News.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Laschet maakt het voor Merkel gemakkelijker om afscheid te nemen

 1. Julia zegt:

  Ach die Duitsers leren het ook niet het zit blijkbaar toch in de genen om Europa meer en meer in de ellende te storten dat hebben ze in de vorige eeuw al tweemaal bewezen.

  Geliked door 3 people

 2. Frits zegt:

  Wat Hitler niet gelukt is schaft HellAngel Merkel wel. De ondergang v DU, EU en de rest v Europa. Danke schön😠

  Geliked door 3 people

 3. Gerrit zegt:

  Zag op de TV een Duitser zijn oordeel geven over Laschet. “Deze man lacht te veel” vertelde hij, en er valt niet zoveel te lachen. Tja, dat lachen kennen hier ook van onze beruchte “staatsman” Rutte. Wij moeten huilen van zijn streken.

  Geliked door 4 people

  • Yvonne zegt:

   Liever een lachende Duitser dan die chagrijnige Merkel met haar uitgezakte hangwangen
   Wanneer Rot ze eens op? Blijft ze bondskanselier?, ik snap er niets van

   Like

   • Julia zegt:

    Yvonne lachende mensen niet vertrouwen wij hebben onze MP die eeuwig zo een lachende grijns over zijn gezicht toont. Hieruit blijkt dat dit soort mensen super gevaarlijk zijn. De misdadiger tegen de menselijkheid en dictator Rutte wuift toch alles lachend van tafel maar ondertussen sloopt en verkoopt hij heel ons land.

    Like

   • Harry zegt:

    Refo’s lachen ook altijd , als ze betrapt worden of gewezen op hun fouten , Yvonne !
    Lachende ratten zijn het ergste volk .
    Ik had een z.g . “ vader “ in mijn omgeving , die zijn beide dochters misbruikte .
    Die probeerde ook alles met stom gelach weg te werken .
    Hij liep uiteindelijk toch tegen de lamp .
    Achteraf bleek dat zijn vrouw er van af wist , maar er NIKS TEGEN ONDERNAM !
    Pas dus maar op voor de “ lachers “ !
    Na zestig jaar ervaringen met die lui , kan ik ze wel schiéten !
    Bij wijze van spreken dan .

    Like

 4. Peter zegt:

  Onvoorstelbaar,weer een pion van Merkel,achter de schermen blijft ze gewoon de lijnen uitzetten .

  Geliked door 1 persoon

 5. Wir schaffen das kostte de Duitse belastingbetalers cumulatief 3oo miljard euro

  Like

 6. Jules van Rooyen zegt:

  Ik weet het niet zo, beste Wolfgang, die Merz is een hoge vrijmetselaar en een bankster van Black Rock die zijn zakken heeft kunnen vullen. Bovendien is Laschet geen communist, noch homosexueel zoals Merkel, Rutte of Macron, maar een keurige huisvader, RK praktizerend, met een kinderrijk gezin. Ik geloof eerder dat er een poging gaande is die man te demonisreren, om die vrijmetselaar Merz aan het roer te krijgen. Merz en Merkel kennen elkaar waarschijnlijk van dezelfde vrijmetselaar loge. Het zou me niet verbazen als Laschet tegenover Merkel comedie speelt, teneinde niet voortijdig afgeslacht te worden, en dat hij het met de Groenen aanlegt om hen te vernietigen of buiten spel te zetten, zoals pres. Mitterand gedaan heeft met de communisten.

  Like

 7. droevige mof zegt:

  Friedrich Merz, lid van de raad van commissarissen van AXA, Borussia Dortmund GmbH, Commerzbank en vooral Black Rock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

  Geschatte persoonlijke zaken: slechts € 12 miljoen

  Dus dit is de man die beter zou zijn als CDU-voorzitter? Belachelijk.
  Dit is geen Duitse Trump. Dit is een lobbyist.

  https://www.vermoegenmagazin.de/friedrich-merz-vermoegen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s