Voortzetting uitzetting illegalen: Hongarije ignoreert vonnis van Hof van Justitie

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe ruzie tussen Hongarije en de EU is voorgeprogrammeerd: Boedapest houdt ook een maand na een vonnis van het Hof van Justitie (Europese Unie) vast aan zijn praktijk van de algemene uitzetting van illegalen. Andras Lederer, functionaris bij het Hongaarse “Helsinki-comité” bekritiseert tegenover vertegenwoordigers van de media dat de Hongaarse grenspolitie sinds het vonnis op 17 december 2020 nog eens meer dan 3000 zogenaamde “vluchtelingen” over de grens naar Servië teruggestuurd zou hebben, zonder dat deze de mogelijkheid gehad zouden hebben om een asielaanvraag in te dienen.

De rechters in Luxemburg beschouwden de uitzetting van irregulier binnengekomen migranten zonder de controle van individuele gevallen als onwettig. Daarmee gaven ze gehoor aan een klacht van de Europese Commissie. Deze had aangevochten “dat migranten zonder de desbetreffende garanties en onder overtreding van het principe van het niet terugsturen teruggestuurd worden.”

Lederer verweet Hongarije nu “openlijke rechtsbreuk”. “Dat de dingen na het vonnis zo doorgaan, is gewoon schandalig”, wond hij zichzelf op.

Hongarije praktiseert de uitzettingen in de huidige vorm al sinds 2015, het jaar van de grensopening door de Duitse bondskanselier Merkel, die zodoende een stroom van illegale vluchtelingen in de richting van Midden-Europa had geprovoceerd. Viktor Orbán liet destijds als reactie een metalen hek bouwen langs de grens met Servië. Sindsdien proberen migranten en asielzoekers steeds opnieuw om dit hek te overmeesteren. Om asielaanvragen bij de reguliere grensovergangen in te dienen, is voor hen uitgesloten. Als ze op Hongaars grondgebied opgepakt worden, dan brengt de grenspolitie ze meestal zonder hun personalia op te nemen naar de grens terug. Daar moeten ze via zogenaamde functiedeuren naar Servisch gebied terug.

Hongarije verdedigt dit reglement als daad van grensbewaking en verwijst naar internationale wetgeving. “Hongarije heeft een bijzondere rechtsorde ingevoerd, die onder andere voorziet in strenge grensbewakingmaatregelen”, verklaarde een regeringswoordvoerder onlangs. Op de verwijten dat Hongarije het vonnis van het Hof van Justitie zou ignoreren, ging zij niet in.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Voortzetting uitzetting illegalen: Hongarije ignoreert vonnis van Hof van Justitie

 1. karton zegt:

  I love Hungary !!!!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Chapeau Hongarije dat jullie niet mee doe aan de omvolking laat ze in Brussel maar doodvallen, dan maken ze zich nog nuttig !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Qvic zegt:

  De regels van de EU geven illegalen het recht, om elk EU lidstaat naar believen te mogen binnendringen. Dat dan die lidstaten dan die illegalen moeten accepteren en hun rechten moet geven, om asiel te kunnen aanvragen? Zodat de illegalen als een kankergezwel in het land kan gaan etteren en na gelang er steeds meer zullen komen. Zullen zij het gehele land gaan aantasten en overnemen, zoals bij ons land het geval is. Dat is het zelfde als je inbrekers in jou huis moet accepteren en hun alles moet geven wat zij maar willen hebben. Doe jij dat niet, dan ben jij in overtreding en niet de inbreker. Hoe hersenloos moet jij denken, omdat goed te praten en dat noemt zich dan rechter?

  Geliked door 2 people

 4. saddy zegt:

  Hof van Justitie is toch die onderafdeling van Soros?

  Het is heel snel in de doofpot gestopt maar hij had 5 of 6 rechters in de pocket dacht ik.

  Ik denk dat Soros weer heel snel Merkel gaat bellen, dan heeft Hongarije volgende week opnieuw een waarschuwing te pakken. Vorige keer ging het ook zo. Die Soros belt wat af hoor!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s