Ding-dong-dic-tatuur, galmt de avondklok

(Door: Karel Beckman)

Onze grote leider heeft erom gesmeekt, en we krijgen hem. Avondklok. Een klok die we alleen hebben horen luiden in onze geschiedenisboeken. We wisten al lang niet meer waar die klepel hing. Nu luidt hij weer, voor ons, in januari 2021.

Ik ben er blij mee. Ik heb mijn hoop gevestigd op de avondklok. Ik hoop dat het galmen van de avondklok mijn medeburgers wakker zal schudden. Hen zich eindelijk die ene vraag zal laten stellen die nooit wordt gesteld.

Al vele maanden roep ik dat we in een dictatuur terecht zijn gekomen. Het maakte geen indruk.

Lockdowns, anderhalve meter, gedwongen bedrijfssluitingen, een verbod op samenkomsten, kantoorwerken, sporten, reizen, dansen, feesten. Opgesloten bejaarden die eenzaam stierven. De maatregelen werden geaccepteerd als noodzakelijk. Dictatuur, hoezo dictatuur?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Ding-dong-dic-tatuur, galmt de avondklok

 1. Yvonne zegt:

  Mag je wel na 20.30 uur naar het park met een stuk touw om aan een boomtak te gaan hangen, of krijg je als je daarheen loopt ook € 95,00 boete? Je verweer ik zie het niet meer zitten krijg je denk ik als antwoord nee eerst betalen
  Iedereen zegt tegen elkaar in het bijna uitgestorven winkelcentrum dat het te lang duurt en ze het zat zijn

  Like

  • Yvonne zegt:

   Nee ik ga niet aan een boom hangen hoor eens zal hopelijk de zon weer gaan schijnen
   Je kan ook met een thuisbezorgd oranje jack gaan lopen of een hond lenen
   Typisch dat de bezorgers geen eten bij zich hebben de advertenties worden na paar minuten al van de verkoopsites verwijderd dom bezig als je er 1 koopt

   Like

  • koddebeier zegt:

   Vreemd he in de Nep media zijn ze allemaal voor !

   Like

  • LUCIA zegt:

   Yvonne ze zijn niet goed bij hun hoofd, die paar jongeren die feestjes organiseren zullen dat blijven doen…. die hebben terecht schijt aan alles .
   Je zal maar als vrouw de straat op moeten vluchten omdat je vent doorgedraaid is, dan zul je aan zo’n groepje kut boa’s in jouw toestand moeten uitleggen wat er aan de hand is en dan heb je nog kans, omdat je het niet op papier hebt opgeschreven bij gebrek aan kristallen bol, dat je terug naar je huis moet ook…. het is toch van de zotte.
   Ik heb het al elders geschreven maar was laatst vrijdag of zaterdag, in de vooravond in de super want dan is het lekker rustig, het was compleet uitgestorven, een normaal druk plein ik was de enige die er rondliep dan heb je echt zo’n end of the world gevoel, het is niet te bevatten en dan heb je straks het stasi-apparaat van Merk Kutler rondlopen, zich blauw vervelend en dan heb jij een calamiteit, ongelooflijk die f..g. griezels, we moeten ze oppakken en berechten door een volkstribunaal, niet hun 66 dantesinferno rechters, als straf stel ik voor hun aan hun ballen ophangen als voorafje en daarna de lus om hun nek te doen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Hoe een mooie droom van onze (Gestapo) macht die zijn er klaar voor blijkbaar meer dan politie genoeg. https://www.telegraaf.nl/nieuws/760379149/politie-snel-avondklok-om-feestjes-komende-dagen-te-voorkomen Die denken dat zij feestjes kunnen handhaven nou succes jongens de jeugd is blijkbaar slimmer omdat ze zeer creatief zijn en de studenten hebben er zeer zeker maling aan. Overigens wel terecht de jeugd is uiteindelijk de toekomst. Uiteindelijk kunnen zij geen vertrouwen meer hebben in al die volwassenen die er niet voor schromen om de jeugd alles te ontnemen en leerachterstanden hun blijkbaar niet interesseert door uitsluitend het volgzame onderdanige en vooral laffe schaapjes en zelf wel jaren van vrijheid hebben genoten.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Tegenwoordig is het al verre van verstandig om in de late avond of middernacht de straat op te gaan, zie Opsporing Verzocht, waar je het risico loopt om in elkaar te worden geslagen, beroofd of zelfs vermoord dus die avondklok ik eigenlijk toch niet eens nodig!

  Like

 4. Jan zegt:

  Nazi Australië

  Like

  • Knalkopje1 zegt:

   1984 is werkelijkheid in Australië: ‘The Thought Police hunting thought criminals!’ – De Gedachtepolite jaagt op denk-criminelen!
   Mondkapjes en de 1,5 m in de buitenlucht zijn BELACHELIJK! In de buitenlucht word je niet besmet! Ik ben benieuwd wanneer het dragen van mondkapjes op straat ook in Nederland verplicht wordt. Wat we hier zien is het medisch-fascistische Nieuwe Normaal!

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Welke randdebielen gaven die leugenaar nou weer z’n zin ??????
  Stel achterlijke !

  Like

 6. Julia zegt:

  Mensen de Rijksoverheid heeft nog niet gepubliceerd dat wij dit weekend niet moeten vergeten DAT DIT WEEKEND DE KLOK MOET WORDEN TERUGGEZET NAAR 1940. Waarvan nota. .

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Een uur nadat Joe Biden is beëdigd, geeft de WHO toe dat hun tests zwaar overschat worden door individuen die positief testen op COVID

  De WHO heeft vanaf het begin de waarheid over de COVID-pandemie verborgen gehouden. We meldden in maart 2020 dat de WHO valse cijfers rapporteerde die het sterftecijfer van COVID schromelijk overdreven. We hadden gelijk.
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/hour-joe-biden-sworn-admits-testing-grossly-overstates-individuals-testing-positive-covid/

  Like

 8. Bob zegt:

  Hij heeft een klepel gevonden en wil
  een klok op het torentje om elke avond
  te luiden.
  Het speeltje is na veel gedram gevonden.

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Een avondklok invoeren omdat er ouders zijn die hun kroost een vrije opvoeding geven,……
  De school neemt steeds vaker de taken op als opvoeder, als begeleider, mentoren en zelfs als geloofsleerkundige,….en zie het resultaat, een verloren generatie….selfies en egoïsten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s