Episteltje als reactie op het briefje van Jan Dijkgraaf aan zijn lieve kinderen Pim en Bob

Jan Dijkgraaf

(Door: “Helena”)

Ook vandaag heb ik weer met veel plezier Uw briefje gelezen, Jan, deze keer gericht aan Richard de Mos, waarin U de kwalijke (bij)rol van het OM belicht dat ‘natuurlijk’ werd aangestuurd door de grootste sloper van ons eens zo gave land, Mark Rutte! Hoe meer je graaft, des te meer kom je de grijnzende leugenaar tegen, vertelde u. Richard de Mos, de man die staat voor het volk en in het bijzonder de Hagenezen, werd verdacht gemaakt en publiekelijk aan de schandpaal genageld wegens vermeende  verdenking van schending van het ambtsgeheim, meineed, corruptie en later ook nog deelname aan twee criminele organisaties.

Deze man, die te populair werd moest, ‘dus’ worden kaltgestellt om het zo maar eens samen te vatten, want zo werkt dat in een ‘democratie’. Maar Richard liet zich niet zomaar naar de slachtbank slepen, maar vocht terug, en hoe! “Je doet gewoon wél als lijsttrekker van Code Oranje mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Omdat je ervan overtuigd bent dat je niks strafbaars hebt gedaan”, las ik zijn motivatie in Uw briefje. Zijn boek, waar U de uitgever van bent, werd ons van harte aanbevolen. Want: dat is nog eens een échte vent die Richard!

Er zijn nog maar weinig helden te vinden in dit zwaar verzuurde en beproefde, door een vermeende pandemie lamgelegde landje. Het geloof in een killer virus met in navolging daarvan de vele mutaties, die nog veel besmettelijker zouden zijn dan de oorspronkelijke – die van de Chinese vleermuis – neemt onrustbarende vormen aan! Zeker nu er zelfs, naast de Engelse en Zuid-Afrikaanse, een Duitse variant is opgedoken!! Ach mein Himmel, schliesst die Grenze!! Zou je denken, maar dat gebeurt niet, te ingewikkeld volgens de volksmenner des vaderlands! “Denk aan de economie!” Net zomin als het luchtruim gesloten kan worden voor de zéér gevaarlijke voorloper. Ondanks de Engelse (die volgens de prikverstrekker Ab Osterhaus zo rond de verkiezingen (!) op zijn hoogtepunt om zich heen zal grijpen waardoor de IC´s nog verder onder druk komen te staan) en de ook aangetroffen als nóg gevaarlijker aangemerkte Zuid-Afrikaanse mutatie blijft het wel gewoon geoorloofd om hin und zurück über die Grenze zu fahren!

Het doodsbange volk, dat de lockdown letterlijk neemt met als enige communicatiemiddel de staatsomroep, houdt de oplopende besmettingscijfers van uur tot uur nauwlettend in de gaten,  voor hen kan de spuit in de bovenarm niet snel genoeg komen, en de avondklok als extra gedragsmaatregel dáár is men ‘natuurlijk’ ook een groot voorstander van want: je doet het voor een ander!

Inmiddels gaat ons land als een malle naar de verdoemenis, U, meneer Jan en lieve  Pim en Bob, zult zich misschien ook wel eens hebben afgevraagd tijdens uw spaarzame wandelingetjes door de verlaten straten van uw dorp hoe het nog allemaal goed kan komen. De horeca en het MKB dicht, failliet, geen evenementen, er is niks meer dat het leven veraangenaamt, er is geen bal meer aan!  Voor eerste levensbehoeften zijn alleen de essentiële winkels open. Dat zou eigenlijk betekenen dat het virus om zich heen giert in de overvolle supermarkten, die als enige nog wel onder- en joggingbroeken mogen verkopen en het bloemetje voor opa/oma dat op de markt en in de winkels tot verboden is verklaard!  Gelukkig houdt men zich aan de spelregels, handen stukwassen en het niet werkende mondmasker wordt zelfs als modeaccessoire gebruikt door de kassameisjes die je, erboven, met hun zwart omrandde en plakwimpers versierde ogen triomfantelijk aankijken: “Kijk mij eens deugen in het nieuwe ‘normaal’. Ik maak er tenminste nog iets moois van!” De islamisering verloopt gestaag!

Wat een schattige foto trouwens U met de jongens in Uw briefje ”Aan mijn kinderen”. Ze zien er net zo ondeugend uit als U, echte bijdehandjes zeker? Maar ik begrijp uit Uw briefje dat ze niet zijn meegegaan naar het Museumplein toen U daar in volle oorlogsuitrusting naartoe bent gegaan om eens even te laten zien dat U het niet eens bent met de inperkingen van onze vrijheid. Het sarcasme spatte ervan af en dat is ook iets wat ik wel kan waarderen. Laten we vooral het gevoel voor humor niet verliezen zolang het nog kan in het nieuwe ‘normaal’!

Toch heb ik er moeite mee dat, als er eindelijk mensen opstaan voor hun vrijheid en omdat ze zo hun gezonde twijfel hebben over het doemscenario dat ons wordt voorgehouden, deze mensen worden weggezet als wappies, tokkies en complotdenkers! Niet dat U dat met zoveel woorden zei hoor, en dat doodspuiten met het waterkanon was natuurlijk ook zwaar overdreven!

Nee joh, er werd gebruikt gemaakt van een beproefd middel van de overheid waar de politie gebruik van mag maken met het doel ‘opstandige’ burgers te intimideren, namelijk: het inboxen! Zodat ze als ratten in de val zaten en geen kant meer op konden, aan barrels geslagen met stalen knuppels met als resultaat bloederige verwondingen aan het hoofd en kneuzingen en blauwe plekken en toen kregen ze ook nog eens het waterkanon over hun donder. Befehl ist Befehl en Ordnung muss sein!

Er werd wat af gegniffeld door ‘deugers’ achter hun toetsenbordjes, en vooral in de regiekamer van de 3-hoek in de ‘lieve’ stad zag burgermoeke Femke dat het goed was, dit optreden was te belangrijk!!

Ze hadden het verkeerde kleurtje, ook qua politieke voorkeur Jan, dat zal het zijn,  gelukkig gaat het met het paard beter!

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Episteltje als reactie op het briefje van Jan Dijkgraaf aan zijn lieve kinderen Pim en Bob

 1. Dick zegt:

  Dijkgraaf is de man die de Jonge xanxer wenst in alle vezels van zijn lichaam hem ”de spuit” in de achteringang van zijn darm stopt en tevens iedereen meer dan de Jonge zelf wil ‘fassineren’ mer vaccineren.
  Lekkere vent die Jan op briefpapier.

  Like

 2. reageerbuis zegt:

  Inderdaad voert links ons land naar de verdoemenis. Als je daartegenin gaat word je direct als rechtse denker verketterd. Een van de nieuwe partijen afficheert zich als “fatsoenlijk rechts”, alsof andere rechtse partijen niet fatsoenlijk zouden zijn. Het onfatsoen zit in werkelijkheid bij links. Mensen die de rechtse kieslijsten bevolken stellen hun toekomst in de waagschaal. Voor dezen heb ik respect. Alle leuke baantjes gaan naar linkse oud-politici. (VVD hoort natuurlijk ook bij links).
  Goed geschreven, Helena!

  Like

 3. Harrie Vaes zegt:

  Jan schrijft best goede briefjes en terecht., maar wat corona betreft wil onze Jan ook alleen maar deugen……..of hij doet het in de broek van angst voor het ……virus.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Richard de Mos is inderdaad razend populair in Den Haag, de voormalige PVV’er bedrijft een soort “ombudsmanpolitiek”, hij gaat wijken in, gaat het gesprek aan en stelt het vervolgens aan de orde in de Gemeenteraad en in het geval dat het dreigt te verzanden in de Gemeentelijke politiek loopt hij zich het vuur uit de sloffen en niet zelden met resultaat.
  Op zich wel bijzonder daar de Mos zijn ideologische PVV veren niet heeft afgeschud en nog altijd tegen de islam en al haar uitwassen is, desondanks heeft hij ook onder allochtonen zijn aanhang.
  Hij is iemand die met recht kan zeggen dat hij recht door zee is.
  En dat is niet onopgemerkt gebleven.
  De ‘gevestigde’ politiek wist niet goed wat ze met hem en zijn populariteit aan moesten en hebben op enig moment hun kans gegrepen om hem verdacht te maken, in eerste instantie met heel veel kabaal maar daarna bleef het akelig stil, en er is zelfs nu na al die tijd nog altijd geen officiële beschuldiging.
  In een normaal land is een crimineel onschuldig tot het tegendeel is bewezen maar dat gaat niet op in de gemeente politiek, hij is officieus “besmet” verklaard en niemand wenst nog met hem te werken. De coalitie waar hij deel van uitmaakte is opgeheven en zijn partij is buitenspel gezet.
  De PvdA en D66 wrijven zich in de handen maar ze zouden zomaar eens van een koude kermis thuis kunnen komen.
  Het lijkt er namelijk op dat ondanks dit schandaal hij nog steeds niets aan populariteit heeft ingeboet.

  Like

 5. Bob zegt:

  Op teletex stond de mogelijkheid tot
  de mentale dood van het land.
  Een persoon mag jou maar opzoeken,
  dat wil zeggen een totale isolatie.
  Het totale mentale vermoorden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s