Europese Commissie voorstander van EU-vaccinatiepaspoort

(Vertaling: E.J. Bron)

Om de strijd tegen de coronapandemie effectiever te kunnen voeren, heeft de Europese Commissie de invoering van een Europees “vaccinatiecertificaat” voorgesteld. Het voorstel wordt op dit moment door de staats- en regeringschefs van de EU onderzocht, die het tot eind januari eens moeten worden over een gezamenlijk optreden aangaande “vaccinatiecertificaten”.

Enkele van de 27 EU-lidstaten zijn zeer geïnteresseerd in het voorstel van de Europese Commissie. Behalve de Griekse minister-president Kyriakos Mitsotakis, die een EU-regeling ter sprake bracht en er tegelijkertijd toe opriep dat er voor gevaccineerde personen geen reisbeperkingen meer moeten gelden, ook andere klassieke vakantielanden zoals Spanje of Portugal zijn voor het voorstel. Per slot van rekening zijn zij door het ontbrekende toerisme zwaar aangeslagen. Voor veel burgers zou het idee om eindelijk weer te kunnen reizen aanlokkelijk genoeg zijn om een EU-vaccinatiepaspoort en zodoende een verdere vergaring van hun privégegevens op de koop toe te nemen. Terwijl de Europese Commissie in haar voorstel zelfs in het midden had gelaten of er aan zo´n certificaat “überhaupt voordelen verbonden moeten worden – schijnbaar gaat het voornamelijk eerst om een verdere registratie van data van EU-burgers.

Reisvrijheid door vaccinatiecertificaat

Andere landen daarentegen wijzen overhaaste “privileges” – eigenlijk vanzelfsprekende rechten, die de afgelopen tijd van de burgers werden afgepakt – af. Zo is Duitsland in deze kwestie op dit moment zeer sceptisch en volgens de nieuwste quarantaineverordening zijn er ook voor gevaccineerde personen geen reisversoepelingen voorzien. Duitsland volgt ook de aanbeveling van de WHO. Deze spreekt zich tegen een invoering van Covid-19-vaccinatiepaspoorten als voorwaarde voor reisvrijheid uit. Er zouden nog te veel dingen onduidelijk zijn met betrekking tot de vaccinaties en hun effecten. Zo is een van de belangrijkste punten, namelijk of gevaccineerde personen het virus doorgeven of niet, absoluut onduidelijk.

Vaccinatieplicht via de achterdeur

Ook zijn er steeds meer geluiden die bij de invoering van een reisregeling d.m.v. een vaccinatiepaspoort een tweeklassenmaatschappij vrezen respectievelijk de invoering van een vaccinatieplicht via de achterdeur. Vanavond zullen de regeringschefs van de EU-landen tijdens een videogesprek verder overleggen over een vaccinatiepaspoort evenals over de door de Europese Commissie voorgestelde vaccinatiedoelen. Het vaccinatiedoel moet zijn dat tot maart ongeveer 80% van het gezondheid- en verpleegpersoneel evenals mensen ouder dan 80 jaar gevaccineerd moeten zijn. Tot de zomer luidt dan het doel 70% van alle volwassenen in de EU tegen het coronavirus gevaccineerd te hebben. Of dit doel echter bij de toenemende dalende bereidheid tot vaccineren van de bevolking behaald kan worden, moet afgewacht worden.

Vaccinatiepaspoort al in Oostenrijk

In Oostenrijk bestond al langere tijd het plan voor een elektronisch vaccinatiepaspoort – de invoering werd, veroorzaakt door corona, vervroegd naar de afgelopen jaarwisseling. Met dit vaccinatiepaspoort kan het vaccinatiecijfer van de bevolking heel gemakkelijk gecontroleerd worden. Bovendien bestaat niet de mogelijkheid om je, in tegenstelling tot de elektronische gezondheidsakte (ELAG), van het elektronische vaccinatiepaspoort af te melden. Iets, waarvan veel burgers zich tot nu toe nog niet bewust zijn. Weliswaar kwam het in januari al tot technische problemen met het nieuwe vaccinatiepaspoort, maar tot de EU het er over eens geworden is, zijn deze vermoedelijk opgeheven, zodat dan niets meer een afstemming van de data in de weg staat.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Europese Commissie voorstander van EU-vaccinatiepaspoort

 1. Heniusz zegt:

  1984 is dichterbij dan iedereen denkt zo te zien. Maar dan gaan we hier een beetje kissebissen over het ingangstijdstip van een overbodige avondklok.

  Like

 2. Jan zegt:

  De DDR is er niks bij

  Like

 3. Julia zegt:

  Dit zat er dik aan te komen wie dat niet in ziet heeft toch wel enigszins gebrek aan mentaal vermogen. Zo worden we gedwongen allemaal een gifprik tot ons te nemen. Maar ik bedank voor de eer en zal ook absoluut niet gaan naar de zuidelijke lidstaten die deze dictatuur opleggen omdat het toerisme om zeep is geholpen. Ben benieuwd of dat de EU nu tegen principe in elke grens moet gaan sluiten binnen de EU lidstaten voor vrij handelsverkeer zou dit rampzalig zijn. Zolang dit niet het geval is heb ik geen vliegtuig nodig Dus een vakantie op eigen gelegenheid naar een vooral niet een toeristisch land is dan een goede oplossing. Ik laat mij door geen enkele EU politici of Rutte gebruiken als testfiguur voor een gifprik waar dagelijks andere berichten over komen en nu overal ter wereld met sneltreinvaart nog niet geheel of nauwelijks goedgekeurd op de markt komen. Dat EU vaccinatiepaspoort is mijns inziens puur discriminatie en een grote misdaad tegen de menselijkheid.

  Like

 4. Bob zegt:

  1984 is niet dichtbij maar we zitten
  er al een jaren in.

  Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  De europeese commissie = de (nazi) bilderberg groep,ze voeren de communistische N.W.O. agenda uit.De depopulatie agenda 21 en 2030.

  Like

 6. LUCIA zegt:

  Laat het maar aan Qutzilla gaat over lijken over…om een achterdeur te vinden… daar waar alleen onderkruipsels die vinden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s