Criminelen kopen diplomatieke paspoorten voor € 15.000,- tot € 20.000,-: “Bij controle loop je zo door”

(Door: Chiel Timmermans)

Criminelen hebben de voordelen ontdekt van een diplomatiek paspoort. Er is een levendige handel ontstaan in deze papieren, vooral van arme Afrikaanse landen. Een verhaal over Brabantse goudhandelaren, vliegen met koffers vol geld en het zelf regelen van een diplomatiek paspoort. ,,Als je naar Guinee-Bissau gaat, heb je er morgen eentje, voor € 15.000,- tot € 20.000,-”

Het is een persbericht van niks op de website van de ambassade van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Eén zin, meer is het niet. Het gaat over de start van een handelsmissie van het straatarme land. Totaal oninteressant. Maar soms zit het ’m in de details. Op de bijbehorende foto staat tussen de adviseurs van de missie een gespierde, kale vent. Hij is zo breedgeschouderd dat zijn zwarte maatpak een beetje openstaat en onder de boord van zijn witte blouse kruipt nog net een nektatoeage uit. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat dit een van de diplomaten is die wordt ingezet bij Afrikaanse projecten.

Bij de landelijke recherche weten ze precies wie de kale vent op de foto is: Michel G. De geboren Helmonder zat twee maanden eerder nog in de rechtszaal, omdat hij in Eindhoven drie leden van motorclub No Surrender had beschoten. Zelfverdediging, oordeelde het gerechtshof. Op dezelfde foto herkennen rechercheurs Berrie S., een autohandelaar uit Veldhoven. Twee Brabantse rauwdouwers met een bedenkelijke reputatie die plotseling optreden als adviseurs van een Afrikaans land: de opsporingsdiensten geloven er niks van. In oktober worden de twee mannen en hun vermeende handlangers van hun bed gelicht. Justitie vermoedt dat de Brabanders als diplomaten probeerden miljoenen aan Nederlands drugsgeld via Afrika wit te wassen.

Het is niet voor het eerst dat er diplomatieke paspoorten opduiken in criminele kringen. Een Osse drugshandelaar probeert een paar jaar terug celstraf in België te ontlopen met een diplomatiek paspoort uit Guinee-Bissau. In Spanje wordt eind 2019 een voortvluchtige Groninger opgepakt die beweert dat hij diplomaat is voor de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hij was betrokken bij een zware mishandeling en wordt nu verdacht van miljoenenoplichting. En als de recherche afgelopen jaar woningen doorzoekt van het ‘Sesamstraatkartel’, een vermeende drugsbende uit West-Brabant waarvan de leden elkaar met namen uit Sesamstraat aanspreken, duikt ook een diplomatiek paspoort op.

Bron:
Algemeen Dagblad
(Premium-artikel)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Criminelen kopen diplomatieke paspoorten voor € 15.000,- tot € 20.000,-: “Bij controle loop je zo door”

 1. Hovawart zegt:

  De NGO’s timmeren hard en lucratief aan de weg op het pad naar de ondergang van de westerse wereld…

  Geliked door 3 people

 2. Klaas zegt:

  Like

  • bobzelf zegt:

   dezelfde betaalde protesters als op de MAIDAN
   en in wit rusland

   ja die putin die deugt niet, whahahahahahaha
   die gaan klappen krijgen , geweldig ,

   ja KLAASJE IS GELUKKIG GEEN LANDVERRADER WHAHAHAHAHAHAA

   LEKKER VEEL MENSEN OOK op de been MET 600.000 INWONERS !!!!!!

   ALS SPARTA THUISSPEELT IS HET DRUKKER WHAHAHAHA

   MAAR GOED ,, ALS JE ONZE EU …USA .VRIENDEN IN KIEV HEBT GEZIEN

   DAN GAAT DIT NIET GOED AFLOPEN ,

   MAAR Dan kan ons klaasie weer wat filmpjes van de ingeslagen hersens laten zien

   mijn god wat een mongool EN ROEPEN putin did it ……..

   oom bobbieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

   Like

 3. andre zegt:

  Doe mij er maar 2 graag want hiermee omzeil je het grootste criminele project uit de geschiedenis. Diplomaat is vrijgesteld van het cojona paspoort straks. En dan waar het weer is geschreven…..AD…….door iemand met wel een hele gore cirminele achternaam Timmermans.

  Like

 4. R Thomasson zegt:

  Er is wel een probleem voor deze criminelen – als ze autochtone Nederlanders zijn, of mensen met dubbele nationaliteit. Op het moment dat zij een andere pas hebben, verliezen ze hun Lederlandschap. Dat is de wet. Mensen met een dubbele nationaliteit bijv. Turks of Marokkaans en Nederlands, verliezen ook hun Lederlandschap, omdat zij de Nederlandse wet hebben overtreden. Maar ja! In zo’n vreemde tijd als de onze, ALLES KAN! EN ALLES MAG! Mits men kent de weg.

  Like

 5. Stef. zegt:

  In Lagos kocht je geboortebewijs, alle diploma’s die je wilt, rijbewijs ,kentekenplaten etc.etc. Voor een paar honderd gulden.
  Dat is niet van gehoord maar uit eigen ervaring.zal nu vast iets duurder zijn.
  Dus: morgen ook in dit theater.

  Geliked door 1 persoon

 6. LUCIA zegt:

  Ik heb deze pagina opgeslagen want dit kon weleens nuttig zijn in de toekomst, zie wel wat gloren daar in die diplomatieke dienst.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ben je eigenlijk ver te laat mee Lucia want in 1990 kon Ik dezelfde kopen voor 300,= gulden.
   Is dan wel 30 haar geleden maar het is nogal een verschil.
   Ik denk dat ze op de ambassades de inflatie een handje willen helpen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s