Save the West! Impeach Biden now!

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; W. van Dungen)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Save the West! Impeach Biden now!

 1. Julia zegt:

  Die seniel maakt het nog veel erger https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/01/hoera-biden-is-president-groot-militair-konvooi-vs-rijdt-syrie-in-duizenden-extra-troepen-naar-irak/
  Het begin van de nieuwe ellende wederom zoals Obama ook zijn beleid voerde. Oorlog, oorlog en nog eens oorlog goh wat is de wereld toch gelukkig met deze seniel het slaat nu ook volkomen in België door https://www.ad.nl/buitenland/pasgeboren-giraffe-vernoemd-naar-kamala-harris-zij-heeft-ook-een-vechtlust~a764f033/ Tja strijdlust heeft de opvolgster van Biden Harris uiteraard ook maar wel de verkeerde strijdlust en echt niet de strijd om de tweedeling en de ellende in de VS op te lossen. Wat is de wereld ziek en ik vrees nog weinig aan te redden. De krankzinnigheid bij politici en een groot deel van de bevolking is volkomen toegeslagen dus reddeloos verloren.

  Geliked door 2 people

 2. fleckie zegt:

  ‘De DRIEHOEKSVERHOUDING tussen. WASHINGTON. en. JERUSALEM. en. RAMALLAH. zal er ANDERS UIT. GAAN. ZIEN’, NW. ISR. WEEKBLAD 22.1.2021…………………..Bart. Schut.
  ‘ Met het aantreden van Joe Biden rijzen er drei e belangrijke vragen voor het Midden- Oosten . Kan Istael rekenen op de steun die het land van de regering Trump kreeg.? Hoe stelt Eashingtonzich op tegenover het regime van de ayatollahs in IRAN? En hoe moet het verder met de toenadering tussen de Joodse staat en de Arabische wereld?
  .Alsalles naar verwachting is verlopen,is woensdagavond Joseph RobinetteBiden ingezworen als 46 e president v.d. VerenigdeStaten van Amerika.
  .die voorwaardelijke bijzin is helaas nodig in deze dagen van politieke verdwazing aan de andere kant van de o e aan.
  .Na deze horde kunnen weeen blijk werpen op de mogelijke consequenties van Biden’s presidentschap. Laten we beginnen met het goede nieuws: er zal waarschijnlijk minder veranderen dan rechtse kringen in Israël vrezen. Het voor de Joodse staat belangrijkste element v.d. Amerikaanse. Uitenlandse politiek is de veiligheidsgaranties die Washington zijn belangrijkste bondgenoot in het Midden- Oosten biedt.
  .Hoe die garantie eruit ziet? Om te beginnen financierden technologisch. Al sinds de ZesdaagseOorlog in 1967 ontvangt Israel moderne wapens uit de V.S. Daarbij gaat het nu vooral om v.iegtuigen en helicopters. Hoewel Israël een indrukwekkende defensie sector heeft opgebouwd, is het land er nooit in geslaagd een competieve luchtvaartindustrie van de grond te tillen. De investeringen op dat vlak zouden astronomisch zijn, anders dan bij de productie van tanks en pantserwagens, dus is het vooralsnog goedkoper F-35- jachtbommenwerpers of Apache- gevechtshelikopters te kopen. Die zijn door deAmerikanen ontwikkeld,getest en hebben in sommige gevallen al in de strijd hun sporen verdiend. Zolang de verhoudingen tussen Washington en z Jerusalem uitstekzend zijn, is kopen een veel interessantere optie dan vanaf nul zelf investeren. …. LINKERVLEUGEL. ………….
  . DeAmerikaanse financiële steun voor de Israëlische defensie is reusachtig. Israël is de grootste cumulatieve ontvanger van Amerikaanse mi.itaire hulp na de Tweede Wereldoorlog. In september 2016 zette president Barack Obama zijn handtekening onder een overeenkomst die Israël in tien jaar tijd 38 miljard dollar ( op dat moment 34 miljard euro) aan militaire hulp toekende. Dit duurste hulpprojecten uit de Amerikaanse geschiedenis is in Washington vrijwel onomstreden.
  President Biden zal ongetwijfeld bepaalde beslissingen van zijn voorganger Donald Trump ongedaan maken., maar hij zal niet een maatregel terugdraaien die is genomen terwijl hijzelf vicepresident was. Sterker nog, Biden, maar ook zijn VEEP KamalaHarris en beoogde minister van Buitenlandse ZakenAntony Blinken, hebben hardnekkig geweigerd toe te geven aan de linkervleugel v.d. Democratische partij,die graag zou willen zien dat de mi.itaire hulp a#n Istael afhankelijk is van Jerusalems beleid voor de Palestijnen.
  .Technologie en financiële steun komen samen in z Obama’s mega pakket uit 2016: veel van het geld moet worden besteed aan Amerikaansewapens. Zo was de Israëlische luchtmacht de eerste buitenlandse macht die de F- 35 in gebruik nam. Maar dat is lang niet alles. Het Israelischeen Amerika@nse leger houden regelmatig samen mi.itaire oefeningen. De VS levert munitie voor de wapens v.d.IDF. En op in.ichtingengebied were ken de twee landen intensief samen., waarbij de Amerikaanse vaan technologisch de overhand hebben en de Israëli’s uitblinken in spionage door goed getrainde agenten., liefst achter de vijandelijke linies.
  .Het bondgenootschap tusse de Vs en Israël gaat verder . Weinigen twijfelen eraan dat Washington militair zou ingrijpen als Israël aangevallen en in zijn bestaan bedreigd zou worden. Dat zal onder Biden niet anders zijn dan onder zijn voorganger. Hierbij gaat het niet om grens oorlogen met HAMAS, HEZBOLLAH of het verzwakte regime v.d, Syrische dictator Assad. Op dit moment liggen de verhoudingen zo dat alleen IRAN. een serieuze bedreiging vormt voor IsrEl. In de eerste plaats door het expliciete streven naar de vernietiging van de Joodse staat en ten tweede door het streven naar. KERNWAPENBEZIT. Juist in de a@npak van dit laatste streven zit het grootste verschil tussen de doctrine van Donald Trump en Joe Biden.
  . PERFECT. EXCUUS. . Israëlische media meldden deze week dat er al onderhandeld wordt tussen Washington en Teheran, overeen terugkeer Nasr de pre-z Trump situatie. Zijn regering stapte in 2018 uit de nucleaire deal die de internationale gemeenschap onder leiding van Barack Obama in 2015 met Israël sloot over stopzetting van het atoomprogramma. Dat Trump de overeenkomst verscheurde, gebeurde deels op verzoek van Netanyahu en deels vanwegeb de obsessieve afkeer die hij koestert tegen alles wat Barack Obama heeft bereikt. Hoewel Trumps stap bij Havikken in Jerusalem en hun pleit- bezorgers in het westen haast op haar uitzinnige bijvak kon rekenen., mag de vraag worden gesteld of Istaeler ve3l veiliger door is geworden. . .Iran is niet bezweken onder de druk van economische sancties. Ideologisch gefundeerde regimes als die in Teheran , Caracas of Pyonyang offeren met gemak de meest elementaire levensbehoeften van hun volk op aan de maatschappelijke ecomoschie agenda’s van de machthebbers. Niemand durft te beweren dat. IRAN nu verder van een eigen kernwapen is verwijderd. dan voor 2018. Integendeel, Trumps e3nzijdige stap gaf de ayatollahs het perfecte excuus sneller en openlijker aan de slag te gaan. Waar zou IRAN zich immers nog aan de afspraken houden nude belangrijkste partner zich niet langer aan het akkoord bevonden voelde?
  . KATALYSATOR. .Dat de regering Biden probeert de overeenkomst nieuw leven in te blazen, is weinig verrassend. Zowel Antony Blinken als de beoogde CIA- directeur William Burns werkten mee in de totstandkoming. Eerlijk is eerlijk, het enige alternatief lijkt een militaire operatie tegen IRANS nucleaire installaties, met alle onzekere uitkomsten en onvoorspelbare consequenties van dien. Het enige wat Jerusalems nu kan doen,is hopen dat Biden het de Iraniërs niet te gemakkelijk maakt. Hij zou bijvoorbe3ld verscherpte aanspraken over de ontwikkeling van ballistische raketten kunnen opnemen in een nieuwe overeenkomst.
  .De voorzichtige toenadering tussen Washington en Teheran word in Saoedi-Arabië , na Israël Amerika’s belangrijkste bondgenoot in de regio, met argusogen gadegeslagen. De strijd om de hegemonie in de regio tussen de Saoedi’s en hun soennitische bondgenoten enerzijds en asn de andere kant IzrAN en zijn. SJITISCHE land hangers heeft immers allang het Israëlisch- Arabische conflict vervangen als drijvende kracht achter de politieke ontwikkelingen in de regio. Het is de strijd die achter het Arabische streven tot normalisering v.d.relatie met Israël zit- ve3l meer dan de diplomatieke gave van Donald J. Trump. De ex-
  Resident en vooral zijn schoonzoonJared!ushnef zijn ongetwijfeld belangrijke katalysators in dit proces geweest, maar pakweg komende zes maanden zullen we zien hoe belangrijk . De regering- Biden zal ongetwijfeld willen bewijzen dat ook zij voor goede Arabisch- Israëlische banden ijvert, al is niet te verwachten dat een Democratische president zo gemakkelijk de WestelijkeSahara als wisselgeld als. MAROKKO had gegeven. als dat Trump dat onlangs deed.
  Is de ontluikende liefde van de Arabieren voor z Israël zo oprecht dat ook zonder dit soort lokkertjes – denk ook aan de verkoop van geavanceerde wapens door de Vsa@n Staten die willen’normaliseren’- landen het voorbe4ld v.d,Emiraten , Bahrein, Soedanen Marokko zullen volgen? ……. .Evenwichtiger. ……. De verhoudingen tussen Washington en Ramallah. zullen. hoogstwaarschijnlijk verbeteren onder Biden, dat kan bijn niet anders. Trumps ‘vredesplan’, nooit een serieuze optie voor dePalestijnen, lijkt van favela’s. De nieuwe regering in Washington wil een consulaat in Oost- Jerusalem en de Palestijnse missie in Washington heropenen. Beide waren gesloten onder Trump ook zal Israël niet zo gemakkelijk meer zijn groen licht krijgen voor het uitbreiden van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever.
  .De schrik zal op dat gebied vele in Israël om het hart slaan, terecht of onterecht. De regering z Trump zal in veel opzichten op de lijn van de meest rechtste politici in Jerusalem, maar is zoveel mogelijk nederzettingen .bouwen echt in het belang v.d. Joodse staat? Misschien is het zo slecht nog niet als Washington en en toe op de renpaard trapt en de ambities van het snel verrechtsende IsrEl tempert. Vooral in de wetenschap dat Biden een afkeert heeft v.d. BDS- beweging en al heeft aangekondigd de Amerikaanse ambassade niet terug te verhuizen naar Tel Aviv. De driehoeksrelatie tussen Washington,Jerusalem en Ramallah zal er iets anders uit gaan zien, maar tegelijkertijd evenwichtiger worden. Asn de Amerikaanse vriendschap voor de Joodse staat doet dat weinig af. Goede vrienden hoeven het niet altijd met elkaar een te zijn##…….<~<~<~<~<~<~<
  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  HET. NIW. ( NIEUW. ISR. WEEKBLAD). LEZEN. WAAR. U. OOK. BENT?
  NEEM. NU. EEN. DIGITAAL. ABONNEMENT, U LEEST ZO. OP. DONDERDAG AL. DE. NIEUWE. EDITIE, U heeft al een digitaal abonnement voor € 95……..bent u al abonnee v.h.gedrukteNIW? heeft u automatisch recht op de digitale versie. Er is dan wel een wachtwoord nodig dat men kan aanvragen op de website NIW. nl/ abonneren. U vindt bovenin een aparte link.
  <<<<<<.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  ’,

  .

  .

  Like

 3. Bas zegt:

  Heksenjacht
  https://tpo.nl/2021/01/22/democraten-maken-jacht-op-trouwe-trump-aanhangers-na-bestorming-capitool/

  Democraten maken jacht op trouwe Trump-aanhangers na bestorming Capitool
  Onder andere Ted Cruz mag zich verantwoorden voor betwisten verkiezingsuitslag

  Dat zetten de Democraten – u weet wel, van ‘unity‘ enzo – ze nu betaald. “Door na de gewelddadige aanval door te gaan met hun bezwaren (…), verleenden senatoren Cruz en Hawley legitimiteit aan de zaak van de menigte en maakten ze toekomstig geweld waarschijnlijker.”

  De Democraten verzoeken het panel verschillende kwesties te onderzoeken, waaronder of Cruz (R-Texas) en Hawley (R-Mo) de gewelddadige opstand van 6 januari in het Capitool hebben aangemoedigd; of ze in contact stonden met de organisatoren van de pro-Trump-bijeenkomst vlak voor de rel; of ze donaties hebben ontvangen van organisaties of donateurs die ook de bijeenkomst hebben gefinancierd; en of de senatoren “betrokken waren bij crimineel gedrag of onethisch of ongepast gedrag”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s