Trump blijft politiek actief: “We zullen iets doen, maar nu nog niet”

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

In zijn eerste interview na het einde van zijn presidentschap heeft Donald Trump aangekondigd politiek aanwezig te blijven. Hij verraadde geen details. Er is veel mogelijk: van de oprichting van media, denktanks en “Tea Party”-achtige projecten tot aan een eigen partij.

Twee dagen na het einde van zijn ambtsperiode heeft de 45e president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zich voor het eerst uitgelaten over mogelijke plannen voor een politieke toekomst. Bij een diner in de Trump International Golf Club zei Trump gisteren tegenover de journalist Rob Crilly van de “Washington Examiner” dat hij wel degelijk bepaalde dingen zou overwegen, maar dat er nog geen sprake kon zijn van een project dat binnenkort gepresenteerd zou worden: “We zullen iets doen, maar nu nog niet”. Derhalve was de ex-president ook niet bereid om verdere details te noemen.

Trump: “Biden zal succes hebben als hij mijn politiek voortzet”

Trump had woensdag al, voordat hij het Witte Huis voor de laatste keer had verlaten en daarna vertrok naar Florida, gelijksoortige opmerkingen gemaakt en verklaard dat hij “in de een of andere vorm terug zou komen”. Enkele uren voor de inhuldiging van zijn opvolger Joe Biden verklaarde Trump tegenover ondersteuners:

“Ik zeg jullie dat de toekomst van dit land nog nooit beter was. Ik wens de nieuwe regering veel geluk en het grootst mogelijke succes. Ik denk dat ze grote successen zal behalen. Ze bezit het fundament om er iets spectaculairs op te bouwen.”

Trump kondigde met het oog op de economie aan dat er “fantastische cijfers binnen zouden komen” en dat die ook behouden zouden blijven in de toekomst als men zijn koers maar zou voortzetten.

Florida wordt het toekomstige MAGA-hoofdkwartier

De Biden-regering heeft echter al in haar eerste dagen een onmiddellijke ommekeer in centrale politieke kwesties voltrokken: van de “klimaatpolitiek” via de bescherming van leven of het einde van de “Commissie 1776” voor patriottisch onderwijs tot aan de Keystone-XL-pijpleiding toe, die uiteindelijk ook door de Amerikaanse president Barack Obama en de regering van de linkse Canadese minister-president Justin Trudeau was geaccepteerd.

Via de brede politieke beweging, die Trump al in 2015 met zijn aankondiging te kandideren voor het presidentschap in het leven had geroepen, verklaarde de latere Amerikaanse president Trump in een al voor het einde van zijn ambtsperiode opgenomen boodschap:

“Jullie moeten weten dat de beweging, die met ons begonnen is, pas het begin is. Zoiets in deze vorm is nog nooit voorgekomen.”

Ook Trump-adviseur Stephen Miller verklaarde tegenover de “Washington Examiner” dat er nog steeds rekening gehouden zou moeten worden met Trump en zijn aanhangers. Daarbij zou Florida “de perfect eplaats zijn om het nieuwe hoofdkwartier van de MAGA-beweging te worden en het startblok voor het volgende project van de president.”

Trump zou politiek een rol kunnen blijven spelen. Hij zou het Witte Huis daarom in de wetenschap hebben verlaten dat hij “alle energie in zijn missie gestoken zou hebben”. Verder zei Miller: “De beweging staat pas aan het begin. Ze is een jonge beweging. Ze staat nog in de kinderschoenen en ook de reis van de president is nog maar net begonnen.”

De tot impeachment bereide Republikeinen riskeren donateurs en ondersteuning

De Democraten, die nu ook in beide huizen van het Congres de toon aangeven, willen in februari de artikelen ter ambtsontheffing van de voormalige president aan de Senaat doorgeven. Weliswaar is Trump niet meer in functie, maar de Democraten willen juridisch nieuw land betreden.

Het doel van de inspanningen, waarvan de toelaatbaarheid in de vakwereld omstreden is, bestaat erin om uit te testen of het door middel van een ambtsontheffing procedure tegen een niet meer actieve president op grond van de beschuldigingen die nog betrekking hebben op zijn ambtsperiode mogelijk is diens toekomstige verkiesbaarheid te verbieden. Trump wordt er van beschuldigd de meute, die tijdens een demonstratie n.a.v. het tellen van de stemmen in het Electoral College op 6 januari het Capitool bestormd had, opgestookt of in ieder geval niet op gepaste wijze tot rust gebracht te hebben.

Om een succes te maken van de ambtsontheffing procedure zouden de Democraten in de Senaat echter ook 17 stemmen uit de gelederen van de Republikeinen moeten krijgen. In het Huis van Afgevaardigden hadden tien Republikeinse Congresleden, waaronder o.a. Liz Cheney, de oudste dochter van de voormalige vicepresident Dick Cheney, de impeachement ondersteund.

De reacties van collega´s in het Congres, uit de partij zelf en van donateurs waren echter deels heftig. Alle tien afgevaardigden, ook Cheney, moeten er nu op rekenen om in de voorverkiezingen aan te moeten treden tegen Trump-vriendelijke tegenkandidaten.

Eigen partij zou de hegemonie van de Democraten voor tientallen jaren vestigen

Hoeveel Senatoren akkoord zullen gaan met een ambtsontheffing is nog onzeker. Men houdt er rekening mee dat Mitt Romney (Utah) en Lisa Murkowski (Alaska) de inspanningen van de Democraten zullen ondersteunen. Ze golden vanaf het begin als critici van Trump.

Het zou ook mogelijk kunnen zijn dat enkele Republikeinen in de impeachment een snelle en veilige manier zien om een nieuwe kandidatuur van Trump in de Republikeinse voorverkiezingen voor de presidentsverkiezingen van 2024 te verhinderen.

Het risico dat ze daarmee zouden aangaan, zou echter aanzienlijk zijn: in dit geval zou Donald Trump enerzijds een familielid in zijn plaats de race kunnen insturen. Anderzijds, en dat zou voor de Republikeinen nog nadeliger zijn, zou Trump een eigen partij in het leven kunnen roepen. Nu al speculeren media over een mogelijke “Patriot Party”.

De kansen voor een derde partij om in de VS succesvol te worden, zijn zeer gering, zoals voorbeelden van de “Know Norhing”-beweging en de “Prohibition Party” uit de 19e eeuw tot aan Ross Perot in 1992 laten zien. Omdat een mogelijke Trump-partij echter vooral de Republikeinen zou schaden en hun verkiezingskansen op de lange termijn zouden minimaliseren, zullen Republikeinse senatoren deze optie waarschijnlijk niet willen oproepen. Dit op zijn beurt vermindert de kansen op succes voor de impeachement inspanningen.

Pressiegroep naar het voorbeeld van de “Tea Party” zou efficiënt kunnen zijn

Het is waarschijnlijker dat Trump een of meerdere projecten in het voorpolitieke gebied in het leven zal roepen, van waaruit druk op de Republikeinen wordt uitgeoefend om de politiek van Trump te blijven volgen. Trump zou denktanks, eigen traditionele of ook sociale media kunnen oprichten – of lobbyorganisaties naar het voorbeeld van de “National Rifle Association” (NRA).

Voorbeeld voor zo´n beweging zou dan de “Tea Party” zijn, die enkele maanden na de ambtsaanvaarding van Barack Obama in het jaar 2009 op het toneel verscheen. Ze richtte zich tegen belastingverhogingen, de bailout van banken, een gecentraliseerd gezondheidsstelsel (“Obamacare”) en in het algemeen tegen een uitbreiding van de invloed van de staat.

In het jaar 2010 zorgde de Tea Party veel kandidaten voor de Republikeinen in het Congres. Mogelijke aanleidingen voor een “Tea Party”-achtig protest zouden weldra de energiepolitiek of de coronamaatregelen van de regering-Biden kunnen zijn.

Bron:
epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Trump blijft politiek actief: “We zullen iets doen, maar nu nog niet”

 1. Hovawart zegt:

  Een Trump-internetzoekmachine opzetten, een die alle informatie ter wereld kan organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken, zónder censuur, Bingo! another win for Mr.Trump. ka-ching!

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  nog even een kleine mededeling voor NSBer KLAAS
  en
  HEIL TIJL
  ONZE BIDEN FANS ,

  MISSCHIEN ??? WORDT ER 1 HERSENCEL GEOPEND ???
  DENK HET NIET HOOR …
  WANT HERSENDODEN KRIJG JE TOCH NOOIT WAKKER …

  HIER VRIEND

  Alexei Navalny & Russia Baiting:
  Biden Brings Back Business as Usual
  Only 48 hours in power,
  and already the team behind The Maidan is looking to start a colour revolution in Moscow.
  Kit Knightly

  hoeraaaaaaa , beste klootzak … , lees de rest ook even , met je iq 19.8

  joe Biden enters the White House with an entourage of faces very familiar to OffGuardian, and many of those readers who have been with us since the beginning.

  Glassy-eyed Jen Psaki is once again taking the White House press briefings. Victoria “Fuck the EU” Nuland is going to be secretary of state, and Samantha Power is hoisted back onto a platform from which she can berate the rest of the world for not following America’s “moral example” by bombing Syria back to the stone age.

  It was the machinations of these people – along with Biden as VP, John Kerry as Secretary of State and of course Barack Obama leading the charge – that lead to the coup in Ukraine, the war in Donbass and – indirectly – the creation of this website. For it was our comments on the Guardian telling this truth that got everyone here banned, multiple times.

  So, for us, pointing out cold-war style propaganda is like slipping back into a comfy pair of shoes.

  A good thing too, because with this coterie of neocon-style warmongers comes another familiar friend: the propaganda war on Putin’s Russia. Throughout the media and on every front, all within hours of Biden’s inauguration.

  Now, anti-Russia nonsense didn’t go away while Trump was President – if anything it became deranged to the point of literal insanity in many quarters – but it definitely quietened down in the last 12 months, with the outbreak of the “pandemic”.

  No more!

  Now we’re back to good old-fashioned cold-war craziness. The media tell us that Russia was a “spectre that loomed over Trump’s presidency”, that one of the Capitol Hill rioters intended to “sell Nancy Pelosi’s laptop to Russia” and other such brazen hysteria.

  Of course underneath the standard pot-stirring propaganda to keep the “new cold war” on the boil, there is the Navalny narrative. An incredibly contrived piece of political theatre that may even evolve into a full-on attempt at regime change in Moscow.

  For starters, three days before Biden’s inauguration, Alexei Navalny (having supposedly only just survived the poison the FSB placed “in his underpants”), returned to Russia. Where he was promptly arrested for violating the terms of his bail.

  He knew he would be arrested if he returned to Russia, so his doing so was pure theatre. That fact is only underlined by the media’s reaction to his 30 day jail sentence.

  Yes, that’s thirty DAYS, not years. He’ll be out before spring. Even if he’s convicted of the numerous charges of embezzlement and fraud, he faces only 3 years in prison.

  Nevertheless, already the familiar Russia-baiters in the media are comparing him to Nelson Mandela.

  On the same day as Biden’s inauguration, the European Parliament announced that Russia should be punished for arresting Navalny, by having the Nordstream 2 pipeline project closed down. (Closing this pipeline down would open up the European market to buy US gas, instead of Russia. This is a complete coincidence).

  And then, the day after Biden’s inauguration, the European Court of Human Rights announced they had found Russia guilty of war crimes during the 5-day war in South Ossetia in 2008. The report was subject to a gleeful (and terrible) write-up by (who else?) Luke Harding. (Why they waited 13 years to make this announcement remains a mystery)

  It doesn’t stop there, already Western pundits and Russian “celebrities” are trying to encourage street protests in support of Alexei Navalny. An anonymous Guardian editorial states Navalny’s “bravery needs backing”, whatever that means.

  All of this could mean Biden is “forced” to “change his mind” and pull out of the re-signing of the anti-nuclear weapons treaty. Ooops.

  But are there bigger aims behind this as well? Do they hope they can create another Maidan…but this time in Moscow? That would be insane, but you can’t rule it out.

  One thing is for sure, though; they work fast. Less than two days in office, and we’ve already got a new colour revolution kicking off. Speedy work.

  ik hoop dat mijn oom genoeg bodybags in voorraad heeft …….whahahahahaha
  ZEKER WETEN ……

  IK KAN U WEL VERTELLEN HOOR WAT HIJ RIEP TEGEN DE OUDE UKRAINSE PRESIDENT
  DIE WEIGERDE TIJDENS DE MAIDAN ZIJN POLITIE EN SOLDATEN ECHTE KOGELS TE GEVEN …

  LUISTER VRIEND SPRAK HIJ .. JE NEEMT 10 TOT 12 GROTE BULLDOZERS MET GROTE LAADKLEPPEN , DAAR ACHTER STUUR JE EEN 500 TOT 1000 SOLDATEN SLUIT HET PLEIN AF ( DESTIJDS DE MAIDAN , , DAN HEB JE 1000 DODEN .

  EN JE KAN EEN BIERTJE GAAN DRINKEN , NU HAD JE ER 600 EN 16.000 IN DE DONBASS EN OORLOG

  LIFE IS SIMPLE

  KIJK , DUS DAAROM VRAAG IK OM GENOEG BODY BAGS

  MOCHT DIT DUS UIT DE HAND LOPEN, DAN MOGEN UW KINDEREN EN VADERS MEE GAAN HELPEN WHAHAHAHAHAHAH

  VANWEGE RUTTE’S A =4 tje

  veel plezier nog, , met de schietclub whahahahaha

  samson de filistijnen over U , zal een sprookje zijn geweest

  deze jongens en meisjes zetten ze dan in , SNAPPIE .

  ZAL WEL NIET HE klaasje kleine loserttttt , whahahaha

  zo GENOEG GELACHEN WER VOOR VANDAAG ,

  KIJK DIT ZIJN BEWIJZEN SNAPPIE??

  MOOI

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Trump wil naar verluidt een nieuwe politieke partij oprichten. Moet hij dit wel doen?
  ….
  Het is niet bekend hoe serieus Trump het is over het starten van een nieuwe politieke partij. Zoals de WSJ opmerkt, zou hiervoor “een aanzienlijke investering van tijd en middelen nodig zijn”, en derden “hebben doorgaans niet genoeg steun gekregen om een ​​belangrijke rol te spelen bij nationale verkiezingen.” Maar president Trump is misschien wel de meest uniek gepositioneerde persoon om zoiets te doen, aangezien hij een enorme aanhang aan aanhangers heeft, van wie velen niet sterk betrokken waren bij de Republikeinse Partij.

  Afgezien van de vraag of hij al dan niet een nieuwe politieke partij kan of zal beginnen, is de echte vraag hier, denk ik, of hij dat wel zou moeten doen.

  Ik heb veel Republikeinse vrienden de afgelopen weken hun teleurstelling over de GOP zien uiten vanwege hun falen om voor president Trump en zijn prioriteiten te vechten, evenals hun kritiek op Trump in de nasleep van de Capitoolrellen na het valse verhaal dat hij tot een opstand had aangezet . In feite ging Republikeinse wobbliness vooraf aan de termijn van president Trump in het Witte Huis. De corrupte regering-Obama-Biden heeft acht jaar lang de grondwet geschonden zonder noemenswaardige terugslag van de Republikeinse Partij. Afgezien van de weigering om Merrick Garland een hoorzitting te geven over zijn benoeming voor het Hooggerechtshof, vormde de GOP een ondoelmatige controle op het misbruik van de regering-Obama-Biden, dat culmineerde in het bespioneren van de campagne van Trump in 2016.

  Als geregistreerde Republikein – de partij van Lincoln en Reagan – zou ik aarzelen om de GOP te verlaten, maar wat heb je tegelijkertijd aan een politieke partij die niet minstens zo hard vecht als de Democraten? Maar ik ben ook een realist. Mocht Trump dit doen, dan loopt hij het risico de conservatieve stemming bij verkiezingen te breken. Dit zou hetzelfde zijn als automatisch de macht aan de Democraten overdragen. Dat kunnen we niet hebben. Als Trump de Patriot Party zou beginnen, zou ik me eigenlijk als Patriot kunnen registreren, maar ik zou het niet goedkeuren van een kandidaat van een Patriot Party tegen een Republikein in een race waarin zoiets zou resulteren in een overwinning van de Democraten. Misschien is dit een onwaarschijnlijke wens.

  Misschien is het antwoord de vorming van een groepering die opkomt voor land en volk binnen de Republikeinse Partij. Geef Republikeinse kiezers de kans om te zien wie in de partij de parasieten en leugenaars en de dreiging van het socialisme gaat bestrijden, en wie bij elke gelegenheid direct voor links capituleert.
  ……
  https://pjmedia.com/news-and-politics/matt-margolis/2021/01/20/trump-reportedly-wants-to-create-new-political-party-should-he-n1398062

  Donald Trump Is NOT Starting His Own Political Party

  Trump is wijs genoeg om te weten dat derden NIET WINNEN in het huidige politieke klimaat. De enige partij die ooit relevant was, was in 1992, toen Ross Perot en de Hervormingspartij tegen George H.W. Bush en Bill Clinton. Perot en zijn partij behaalden 19% van de stemmen en wonnen geen ÉÉN kiesstem en overhandigden de verkiezingen letterlijk over aan Clinton.

  Dus waarom denken de media dat Donald Trump dom genoeg zou zijn om dezelfde fout te maken? Dat doen ze niet, maar ze willen dat anderen dit denken en in paniek raken. Dit is hun manier van reageren om de lamlendige media en het ingedutte volk wakker te schudden.

  Het zal een schok zal zijn voor het grootste deel van het GOP-establishment dat in het geheim Trump haat, maar de voormalige president is momenteel wel ‘eigenaar’ van de Republikeinse Partij. Hij gaat nergens heen en de Republikeinse Partij is rijp om een ​​deel van de oude garde na deze laatste verkiezingscyclus te dumpen. Trump gaat geen miljarden uitgeven om iets nieuws te bouwen, terwijl hij veel minder zou kunnen uitgeven om het huidige voertuig veel effectiever te maken.

  https://redstate.com/tladuke/2021/01/22/donald-trump-is-not-starting-his-own-political-party-n314375

  Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  Opmerking op Twitter, met de censuur van Twitter eronder:

  RUSH NOW: Democrats spent four years telling the American people that our elections aren’t safe and secure claiming Trump was illegitimate as the election was stolen. Now they’re surprised that Americans agree with them.

  This claim of election fraud is disputed, and this Tweet can’t be replied to, Retweeted, or liked due to a risk of violence

  Nl:
  RUSH NOW: Democraten hebben het Amerikaanse volk vier jaar lang verteld dat onze verkiezingen niet veilig zijn en beweren dat Trump onwettig was want de verkiezingen werden gestolen. Nu zijn ze verbaasd dat Amerikanen het met hen eens zijn.

  Deze claim van verkiezingsfraude wordt betwist en er kan niet worden gereageerd, geretweet of leuk gevonden vanwege het risico op geweld

  Like

 5. Bas zegt:

  Héél bijzonder
  Biden zit ineens niet meer in zijn kelder….
  Twee dagen na de inauguratie van Joe Biden kondigt de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, aan dat bars en restaurants weer opengaan. Timing is waarschijnlijk toevallig?

  https://www.outkick.com/whitmer-michigan-biden/
  MICHIGAN KONDIGT HEROPENING VAN RESTAURANTS EN BARS TWEE DAGEN NA INAUGURATIE VAN BIEDINGEN AAN

  Geliked door 1 persoon

 6. Lost Johnny zegt:

  Iedere kans op nog een republikeinse regering in de VS staat of valt met Trump.
  Geen Trump is einde republikeinen in de VS.

  We kunnen nu als de toekomst voorspellen. Trump krijgt geen tweede kans. Amerika krijgt nooit keer een republikeinse leiding.

  Amerika als land van vrijheid en gelijke rechten en kansen is op 20 januari gestorven.

  Amerika is een dictatuur, definitief.

  En wij volgen met Corona als excuus.

  Geliked door 1 persoon

  • pet zegt:

   Als Biden die economische asielzoekers aan de Mexicaanse grens een verblijfsvergunning geven met huisvesting in de swingstates, grote kans dat over 4 jaar de Democraten opnieuw winnen.

   Like

 7. Blaffertje zegt:

  O wat zijn de democraten bang voor Trump.
  Ze zijn zich terdege bewust dat als hij zich weer verkiesbaar stelt, dat ze kunnen inpakken.
  Zegt genoeg over hun slechte geweten.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Hoernalist George Stephanopoulos van ABC (niveau: debiel): Iedereen die beweert dat de verkiezingen zijn gestolen is een leugenaar

  Rand Paul maakt gehakt van stuk drek Stephanopoulos

  video

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s