Wat de mainstream graag verzwijgt: De politieke balans van de 45e Amerikaanse president

(Door: Torsten Groß – Vertaling: E.J. Bron)

Op 20 januari 2021 eindigde de slechts vierjarige ambtsperiode van Donald J. Trump als 45e president van de Verenigde Staten van Amerika. Nog nooit eerder in de geschiedenis werd een Amerikaans staatshoofd door de linkse media zo zwartgemaakt en in een verkeerd licht geplaatst als Donald Trump. Enkele journalisten noemen Trump zelfs de “slechtste Amerikaanse president” überhaupt. Tot de leugenconstructie van de mainstream behoort ook het narratief dat Trump in zijn tijd in het Witte Huis politiek niets tot stand gebracht zou hebben. Maar dat is een pure leugen, wat voor iedereen gemakkelijk te herkennen is, die de zaken objectief en zonder ideologische oogkleppen bekijkt. In werkelijkheid kan Trump een aanzienlijke prestatiebalans laten zien.

Hieronder enkele hoogtepunten van zijn regeringsperiode:

Tussen 2017 en 2019 groeide de Amerikaanse economie met gemiddeld 2,4% per jaar, historisch vergeleken een hoog percentage. Tot de uitbraak van de coronapandemie begin 2020 werden onder Trump 7 miljoen nieuwe arbeidsplaatsen in de VS gecreëerd. De werkloosheid daalde van bijna 5% naar nog maar 3,5%. Van deze ontwikkeling profiteerden vooral etnische minderheden zoals Afro-Amerikanen en Spaanstalige Amerikanen. Het werkloosheidspercentage van de zwarte bevolking daalde tot eind 2019 naar 5,4%. De laagste stand sinds het begin van de registratie in het jaar 1972!

Vanaf 2020 waren het de coronacrisis en haar gevolgen die Trump´s indrukwekkende successen in de economische politiek en de werkgelegenheidspolitiek teniet deden. Maar zelfs na de zware recessie in de eerste helft van het jaar 2020 konden de ondernemingen en de arbeidsmarkt zich weer verbazingwekkend snel herstellen.

De beursindex S+P 500, die de aandelen van de 500 grootste Amerikaanse ondernemingen omvat, steeg in Trump´s ambtsperiode overigens met bijna 7%. Voor de presidentsverkiezing in 2016 hadden “experts” nog van een enorme instorting van de koersen op de kapitaalmarkt gebazeld als Trump in het Witte Huis mocht komen.

Onder Trump werd het aantal voorschriften voor de ondernemingen drastisch verminderd. Voor elke nieuwe verordening die door de Trump-regering werd uitgevaardigd, kwamen acht bestaande te vervallen. De deregulering moedigde mensen aan om zelf een bedrijfje te beginnen en stimuleerde de expansie van bestaande firma´s.

Tegelijkertijd werden de belastingen voor zowel ondernemingen als burgers duidelijk verlaagd, wat tot minder druk in alle belastingcategorieën leidde. Deskundigen hebben berekend dat Trump´s politiek heeft gezorgd voor een jaarlijkse plus van $ 3.200,- voor een gemiddeld privéhuishouden. Daardoor werd de koopkracht en zodoende de belangrijke binnenlandse consumptie verhoogd, die in de VS 75% van het bnp uitmaakt.

De regering-Trump heeft met andere landen opnieuw onderhandeld over talrijke handelsakkoorden, in het voordeel van de VS. Bijzonder belangrijk is het United States-Mexico-Canada Agreement (USMCA), dat in juli vorig jaar in werking trad en het North American Free Trade Agreement (NAFTA) uit 1994 verving. Met zijn deels agressieve invoerrechtenpolitiek dwong Trump ook de Europese Unie en China tot concessies in de handelsbetrekkingen met de Verenigde Staten.

Vanwege het verzet in de gelederen van de Republikeinse Partij kon Trump de verkiezingsbelofte om de vooral in de Amerikaanse middenklasse gehate gezondheidshervorming van zijn voorganger Barack Obama (Patient Protection and Affordable Care Act, in de volksmond “Obamacare” genoemd) niet waarmaken. Desondanks kan hij opmerkelijke successen in de gezondheidspolitiek laten zien. Op druk van de president besloot het Amerikaanse Congres met de meerderheid van de Republikeinen om in feite de boetes af te schaffen voor die Amerikaanse burgers, die zich niet aan de ziektekostenverzekeringsplicht willen onderwerpen. Al op de dag van zijn inhuldiging gaf Trump opdracht aan de gezondheidsautoriteiten om alle mogelijkheden te onderzoeken om de gezondheidskosten voor verzekerden, zorgaanbieders en verzekeringsmaatschappijen te verminderen. Met zijn Most Favored Nation Price Executive Order on Drug Pricing van 13-09-2020 bepaalde Trump dat geen enkel medicijn in de VS meer mag kosten dan in een ander land van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Voor het Amerikaanse gezondheidswezen leverde dat volgens berekeningen besparingen op van € 85 miljard over een periode van zeven jaar. Op grond van lagere bijbetalingen worden de gebruikers met ongeveer € 30 miljard ontzien. Bovendien voerde de Trump-regering op federaal niveau de “Right to Try”-wet in, die het aan doodzieke patiënten toestaat om medicijnen en behandelingsvormen in aanspraak te nemen die zich nog in de testfase bevinden.

Ook niet te vergeten: het was de door Trump geïnitieerde Operation Warp Speed, die er in beslissende mate aan bijdroeg dat er in recordtijd een vaccin tegen Sars-CoV2 ontwikkeld en beschikbaar gesteld werd. Daarom staan de VS er bij de vaccinatie van de bevolking tegen het virus nu veel beter voor dan bijvoorbeeld de “modelleerling” Duitsland.

Ook in de buitenlandse politiek kan Trump aanzienlijke successen laten zien. Zo lukte het de president om via een diplomatiek offensief de al tientallen jaren verharde fronten in het Midden-Oostenconflict te doorbreken en akkoorden tussen Israël en vijf Arabische landen te bemiddelen om de betrekkingen te normaliseren. In 2018 verplaatste Trump de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, wat door het Amerikaanse Congres al in 1995 werd besloten, maar nooit werd uitgevoerd. Met deze moedige stap ging Trump – in tegenstelling tot zijn voorganger Obama – duidelijk aan de kant van Israël staan en wees de deels aanmatigende eisen van de radicale Palestijnen af! Tegelijkertijd zegde Trump het inhoudelijk nadelige atoomakkoord met Iran op, dat onder de bescherming van Obama tot stand gekomen was.

Trump was bovendien de eerste Amerikaanse president sinds de deling van Korea in het jaar 1945 die gesprekken met het communistische regime in Noord-Korea opnam om een denuclearisering van het schiereiland te bereiken en de beide Korea´s een perspectief te bieden om de deling te boven te komen. Ook al mislukte deze poging uiteindelijk, toch laat dit voorbeeld op indrukwekkende wijze zien dat Trump – anders dan veel van zijn voorgangers – geen agressieve buitenlandse politiek voerde.

Wat er vooral bovenuit steekt: Donald Trump behoort tot de weinige presidenten in de Amerikaanse geschiedenis die geen nieuwe oorlog is begonnen. Integendeel. Trump maakte zijn belofte waar en trok Amerikaanse troepen uit de meest verschillende crisisregio´s in de wereld terug. Hij weerstond ook de influisteringen van zijn tijdelijke nationale veiligheidsadviseur John Bolton, die de VS in een oorlog met Iran wilde storten. Het was uitgerekend deze Bolton, die na zijn ontslag door de linkse journalistiek als Trump-criticus bejubeld werd en in allerlei talkshows optrad!

Afgemeten aan zijn politieke prestatiebalans was Trump waarschijnlijk een van de beste presidenten in de Amerikaanse geschiedenis!

En hij behoort tot de weinige politici, die zich aan hun verkiezingsbeloftes hebben gehouden – of in ieder geval probeerde dit te doen.

En wanneer het uit China afkomstige coronavirus, waarvan de oorsprong tot nu toe nog steeds niet opgehelderd is, niet gezorgd zou hebben voor een enorme economische crisis in de VS, dan zou Trump met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in zijn ambt bevestigd zijn. Maar nog steeds is er sprake van de terechte verdenking dat Trump´s nederlaag bij de verkiezingen terug te voeren is op massaal bedrog ten gunste van zijn uitdager Joe Biden.

Bron:
kopp-report.de
Door: Torsten Groß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Wat de mainstream graag verzwijgt: De politieke balans van de 45e Amerikaanse president

 1. Hovawart zegt:

  De tegenwerking of gebrekkige medewerking vanuit de EU maar even buiten beschouwing gelaten, want de Linksche Looney Brigade in Brussel deed er echt alles aan om Trump in de wielen te rijden.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Het zal niet lang op zich laten wachten totdat de EUSSR de invoerrechten van Amerikaanse producten zal gaan verlagen om hun Uncle Joe te assisteren met zijn plannen voor een Westerse Unie van Socialistische republieken…..de totale afbraak van het kapitalisme.

  Like

 3. fredjohan zegt:

  Ze krijgen er nog spijt van, die oerdomme Amerikanen.

  Like

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. HENK zegt:

  Trump the best ever !

  Like

 6. Ik mis nog de aantekening dat hij zich actief bezighield met het aanpakken van de pedo-netwerken

  Like

 7. Ravian zegt:

  Corona is een vehikel opgetuigd en voortgestuwd door China, de Deep State, en de farmaceutische industrie, met andere woorden “toevallig” alle clubs die dringend van Trump af moesten.
  Follow the money zou ik zeggen…

  Like

 8. antiislamnu zegt:

  Wie de media in zijn macht heeft is altijd winaar het bewijs is er in overvloed Biden voert nauwelijks campagne wat waren zijn sterke punten???
  De oude dwaas valt van ellende uitelkaar en hij wint🤮🤮 Amerika staat er slecht op .

  Like

 9. Qvic zegt:

  Wat Trump ook heeft gedaan is dat Amerika niet meer een kolonie van Engeland meer is, dat betekent eigenlijk dat er nu 2 Amerika’s bestaan. De ene bestaat uit alleen de coöperatie staat Washington en Columbia de andere zijn alle staten behalve die twee, naar het begin van de republiek van 1776. Joe Biden heeft enkel de staat Washington eerlijk gewonnen. De overdracht van de macht is normaliter in Washington en die coöperatie had tevens ook de macht over alle staten van Amerika, maar sinds pas is dat niet meer van vanzelfsprekendheid. Dus over de republiek heeft Joe Biden geen zeggenschap en dat wordt totaal verzwegen in de media of beseffen de Democraten het zelf nog niet, dat hun zege maar heel beperkt is. Trump heeft dat over gedragen aan andere machten. Niet voor niets zij Trump bij zijn afscheid dat het mooiste nu nog moet komen en van we beginnen pas.

  Like

 10. Bas zegt:

  Like

 11. Bas zegt:

  Charlie Kirk
  In less than 72 hours, Joe Biden:

  —Killed 70,000+ jobs
  —Eliminated women’s sports
  —Invaded Syria
  —Left the National Guard to freeze in a garage
  —Admitted he doesn’t have a plan to fight COVID
  —Broke his own mask mandate EO
  —Ended US energy independence

  Do you miss Trump yet?

  Nl:
  Charlie Kirk
  In minder dan 72 uur, Joe Biden:

  – 70.000+ banen gedood
  – Uitgeschakelde vrouwensport
  – Binnengevallen in Syrië
  —Laat de Nationale Garde in een garage bevriezen
  – Toegegeven dat hij geen plan heeft om COVID te bestrijden
  —Brak zijn eigen maskermandaat EO
  —Einde Amerikaanse energie-onafhankelijkheid

  Mis je Trump al?

  Like

 12. Bas zegt:

  https://issuesinsights.com/2021/01/21/trumps-top-10-triumphs-a-final-look-at-a-remarkable-presidency/amp/?__twitter_impression=true

  Trumps top-10 triomfen: een laatste blik op een opmerkelijk Presidentschap

  President Donald Trump werd woensdag een ex-president, toen Joe Biden werd ingehuldigd als de 46e president van de Verenigde Staten. We wensen hem niets dan het beste. Maar voordat we Trump lieten gaan, dachten we dat we enkele van zijn grootste prestaties tijdens zijn ambtsperiode zouden bespreken. We noemen ze “triomfen”, omdat het allemaal grote prestaties waren die tegen grote verwachtingen werden uitgevoerd.

  Meer dan enige andere president uit de recente geschiedenis heeft Trump hard gevochten voor gemiddeld werkende Amerikanen. En in tegenstelling tot de scheldwoorden die zijn extreem-linkse tegenstanders in de Democratische Partij hem toebrachten, hielp zijn beleid vooral Amerikanen met lage inkomens en minderheden.

  Like

 13. Bob zegt:

  Slopen is makkelijker dan bouwen.
  De regeringen uit de gehele wereld
  waren bang dat ze eindelijk moesten
  gaan bouwen en corruptie afschaffen.

  Like

 14. Pingback: Donald Trump: De beste President die Amerika ooit heeft gehad? – CommonSenseTV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s