YouTube verwijdert duizenden “dislikes” onder Biden-video´s en noemt ze spam

(Vertaling: E.J. Bron)

YouTube heeft duizenden zogenaamde “dislikes” onder video´s van het officiële kanaal van het Witte Huis verwijderd. De onderneming verklaarde dat deel zou uitmaken van haar inspanningen om bijdragen te verwijderen die zij als “niet authentiek” beschouwt.

Gebruikers van het platform YouTube merkten dat “dislikes” met duizenden tegelijk onder verschillende video´s van het Witte Huis verwijderd werden en begonnen voordien-nadien screenshots op andere sociale media te posten. Dat gebeurde kort nadat de nieuwe Amerikaanse regering het kanaal overnam en haar eerste video´s publiceerde.

De screenshots laten zien dat er in totaal minstens 16.000 “dislikes” onder drie video´s verwijderd werden. Zelfs na de aanpassingen hadden de vijf officiële video´s op het kanaal samen nog altijd ongeveer 14.000 “likes” – tegenover bijna 60.000 “dislikes” om 15.30 uur (plaatselijke tijd) op 21 januari.

Als reactie op een screenshot van een van de video´s verklaarde YouTuber tegenover “Epoch Times” dat zij het gedrag op de website in de gaten houdt om activiteiten te herkennen en te verwijderen, die ze als spam beschouwt. Zo zou alleen maar het “organisch gedrag” overblijven, dat YouTube authentiek noemt. Het mechanisme zou in het geval van de Biden-video´s volgens de bedoeling gefunctioneerd hebben, verklaarde de onderneming verder.

Het is niet duidelijk hoe YouTube onderscheid maakt tussen authentiek en niet-authentiek gedrag – op vragen naar de desbetreffende details heeft de onderneming tot aan de publicatie van dit artikel niet gereageerd.

YouTube en haar eigenaar Google worden al lange tijd met beschuldigingen van politieke vooringenomenheid geconfronteerd. De ondernemingen hebben verklaard dat hun producten politiek neutraal ontwikkeld en bedreven worden. Berichten van medewerkers en doorgesijpelde interne documenten echter laten zien dat beide ondernemingen hun politiek in werkelijkheid in hun producten laten stromen.

Na de verkiezing van 2020 verbood YouTube inhouden, die spraken van verkiezingsfraude. Deze beschuldiging werd o.a. door de voormalige president Donald Trump geuit. De beschuldiging werd boor de rechtbank niet bewezen, hoewel ze door een aanzienlijke hoeveelheid bewijzen werd ondersteund, waaronder honderden verklaringen onder ede en analyses van statistische gegevens.

Google en YouTube zijn volgens de Alexa Ranking de twee populairste websites ter wereld. Politici van beide kanten van het politieke spectrum hebben bedenkingen over de enorme macht van Google en enkele andere tech-giganten geuit.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald/ingekort door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op YouTube verwijdert duizenden “dislikes” onder Biden-video´s en noemt ze spam

 1. duinsnip zegt:

  Dump Google YouTube Twitter Instagram Linkedout en Facemasks en je hebt nergens meer last van.

  Like

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Johan zegt:

  Het wordt tijd dat Youtube opgeheven wordt en vervangen door een bedrijf, dat wél de vrijheid van meningsuiting respecteert.

  Geliked door 1 persoon

 4. antiislamnu zegt:

  Media is al minimaal 10 jaar compleet onbetrouwbaar terwijl het een van de controlerende machten zou moeten zijn van een democratie.
  Tegenwoordig zijn het geen journalisten maar sluwe lafe liegende activisten kranten tv en radio
  zenders enz enz zijn manipulatie en leugen fabrieken geworden.
  Sites als deze worden weggezet als fake nieuws voor wappies en extreem rechts maar ja ik en vele met mij zijn blij met geweldige sites als deze.

  Geliked door 1 persoon

 5. andre zegt:

  Tuurlijk “organisch gedrag” maar wel een gemodifisserde spuit in onze reet willen zetten van Bill Gates. De gifmengers in Puurs met een mooi nieuw pand en er naats een prachtig windmolentje van Frans Timmermans met hun niet organisch produkt loopt ook al tijd te rekken met niet willen leveren van hun zooi.

  Rutte en Merkel hebben een soort lockdown competttie, ieder keer Rutte 2 weekjes erbij daarna doet Merkel weer de finish een paar weken vooruit schuiven maar dit liep niet synchroon. Ja nu wel maar Polen had zich gefocused op 8 februari. Scholen gaan al open, restaurants aan de Oostzee zijn al open en dan doet Pfizer zeggen we hebben lekker toch geen vaccines genoeg. Iedereen die de grens over moet moet nu verplicht een sneltest kunnen overhandigen zowel Duitsland Polen als Tjechie. Kost een tientje. En dit gaat naar 2x per week als opmaat naar het vaccine paspoort vanaf oktober.

  Rusland ligt op het moment onder vuur met relletjes van een idioot die een negatieve film heeft gemaakt over Putin maar oh oh wat graag weer terug wilde naar Rusland. Rusland laat volgende maand zn Sputnik V vaccine (mogelijk want je weet het natuurlijk nooit met nazi Bruxxel) goedkeuren en dit is geen mRNA zooi maar een echt vaccine.

  Like

 6. Jan zegt:

  Biden-kiezers realiseren zich dat ze zijn opgelicht.
  Sms-gesprekken die op Twitter worden gedeeld, tonen hun gevoelens van verraad.

  Jeremy belde net en schreeuwde tegen me. Hij zei dat iedereen op de vacaturesite in paniek raakt omdat zij denken dat ze hun baan zullen verliezen. Hij geeft mij de schuld dat ik op Biden heb gestemd. Je weet dat ik een hekel had aan de manier waarop Trump handelde. Is het waar dat Jeremy zijn baan zou kunnen verliezen? ”

  Verbluffend en verdrietig.

  Deze kiezers werd een ‘gematigde’ president beloofd.

  Er werd hen een president beloofd die “aardig” zou zijn.

  Ze realiseren zich nu dat het allemaal één grote leugen was.

  In minder dan 72 uur, heeft Joe Biden het volgende gedaan:

  – 70.000+ banen vernietigd
  – de vrouwensport de nek omgedraaid
  – is Syrië binnengevallen
  —heeft de Nationale Garde in een garage laten bevriezen
  – heeft toegegeven dat hij geen plan heeft om COVID te bestrijden
  —zijn eigen maskermandaat aan de laars gelapt
  — Amerika afhankelijk gemaakt van anderen wat energievoorziening betreft

  Mis je Trump al?

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/text-messages-biden-voters-already-regretting-vote/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s