Amerika: Hoe het begon en hoe het nu gaat . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Republikein”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Amerika: Hoe het begon en hoe het nu gaat . . .

 1. Bas zegt:

  Jonathan T Gilliam
  7 days ago I saw a video of @RepAOC on @Twitter using threatening language against conservatives.
  So I did an experiment. I tweeted the exact same words except I input “Democrats” where she wrote “Red States.”
  I was subsequently banned for 7 days, she was not.
  Experiment success!

  Nl:
  Jonathan T Gilliam
  7 dagen geleden zag ik een video van @Rep Alexandria Ocasio-Cortez op @Twitter
  dreigende taal gebruiken tegen conservatieven.
  Dus ik deed een experiment. Ik heb exact dezelfde woorden getweet, behalve dat ik ‘Democraten’ invoerde waar ze ‘Rode Staten’ schreef.
  Ik werd vervolgens 7 dagen verbannen, dat was zij niet.
  Experiment met succes!

  Like

 2. bobzelf zegt:

  EN ONDERTUSSEN …
  LEGT VLADIMIR PUTIN EVEN SIMPEL UIT ,……
  DAT DAT GEBOUW VAN 1 MLJARD … ?????????????????????

  DUS GEWOON GELUL IS … LEUK HE

  HIJ GAAT GEWOON ZITTEN EN DAN MAG JE DE DOMSTE VRAGEN STELLEN …

  EN DE ANTWOORDEN ZIJN DUS DOOR IEDERE KLEUTER ..

  DUS OOK DOOR KLAASJE ……. ..

  MAKKELIJK TE CHEUQEN

  MIJN OOM EFFE GEWOON RECHTSTREEKS

  DOOEI KLAASJE .

  Like

 3. Jan zegt:

  Het rariteitencabinet van Biden

  Biden kiest tranny Rachel Levine, directeur van Crazy Penn Health, als assistent-gezondheidssecretaris

  Rachel Levine heeft een geschiedenis van mislukkingen en illegale praktijken, dus de keuze is logisch.

  Levine beval om verpleeghuizen geïnfecteerde COVID-patiënten op te nemen, zodat duizenden mensen in Pennsylvania stierven, terwijl ze in het geheim haar moeder meenam en in een suite in Hershey Motel stopte. (https://www.thegatewaypundit.com/2020/05/pennsylvania-secretary-health-moved-mother-senior-facility-hotel-coronavirus-swept-nursing-homes-video/)

  Rachel Levine steunde de Black Lives Matter-protesten en -rellen terwijl zij kleine bedrijven dwong te sluiten.

  Een rechter oordeelde in september dat het beleid van Levine en gouverneur Wolf in Pennsylvania ongrondwettelijk was.
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/09/judge-rules-covid-19-directives-democrat-pennsylvania-governor-crazy-health-director-deemed-unconstitutional/

  Rachel Levine vaardigde zelfs COVID-richtlijnen uit voor groepsseks.
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/12/pennsylvania-health-department-issues-preferred-covid-orgy-regulations-wear-face-covering-avoid-kissing-wash-hands-often/

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/wow-biden-picks-crazy-penn-health-director-rachel-levine-assistant-health-secretary/

  Logisch dat Biden deze idioot in dienst heeft genomen

  Geliked door 1 persoon

 4. John 3:16 zegt:

  Wat een spook!!
  Maar wel gezegd moet worden dat zij met haar gezicht precies uitdrukt hoe ik mij elke ochtend voel als ik wakker wordt.

  Geliked door 1 persoon

 5. boorzalf zegt:

  Die rechtse is dat een omgebouwde?

  Like

 6. hannah zegt:

  wie is die rechtse transgender …..

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  Wat is dat die rechtse.

  Like

 8. Jan zegt:

  Zomaar een dag in Miami. Een avondklok is soms nog niet zo gek

  video

  Like

 9. Jan zegt:

  Ook de Flikkerbrigade eist nu dat blanken $10-$50 aan zwarten betalen als zij het festival willen bezoeken.
  De smoes:

  “IEDEREEN is vrij om deel te nemen, MAAR dit is een BLACK & BROWN QUEER TRANS CENTERED PRIORITIZED, VALUED, EVENT.”

  “Blanke bondgenoten en hun deelgenoten zijn welkom om er aanwezig te zijn, maar er wordt een HERSTELBETALING van $ 10 tot $ 50 in rekening gebracht die zal worden gebruikt om dit evenement gratis te houden voor BLACK & BROWN Trans & Queer COMMUNITY”, …..
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/06/seattle-pride-organizers-issue-statement-concerns-event-charging-white-people-reparations-fee/

  Binnenkort in ieder Nederlands theater, daar zorgt Sylvana en haar bende wel voor

  Like

 10. Jan zegt:

  Welkom sovjet unie 2.0. Legaal oplichten

  “Als we [S.1] leveren, behouden we de macht in 2022.” – Democraat over S1 Verkiezingswetsvoorstel die er voor zal zorgen dat de Dems altijd alle verkiezingen zullen winnen

  video

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/06/deliver-s-1-maintain-power-2022-democrat-s1-elections-bill-solidifying-democrat-wins-forever/

  Like

 11. Jan zegt:

  Rassenwaan van Amerikaanse nazis (socialisten_ die de CRT aan scholen willen invoeren, leidt in Loudoun County tot arrestaties want protesterenden maken zich schuldig aan illegale bijeenkomst

  video’s

  Stalin en Hitler lachen vanuit hun graf

  Like

 12. Jan zegt:

  Om te zorgen dat meer in het leger gaan, de solidariteit groter wordt en het moreel versterkt haalt Nellis Luchtmachtbasis imbecielen en idioten binnen

  Nellis Air Force Base en de 99th Air Base Wing organiseerden donderdag 17 juni hun allereerste dragshow in de Nellis Club. Het evenement werd gesponsord door een particuliere organisatie en bood de aanwezigen de mogelijkheid om meer te weten te komen over de geschiedenis en het belang van drag-performancekunst binnen de LGBT+-gemeenschap.

  Ervoor zorgen dat onze gelederen het Amerikaanse volk weerspiegelen en inclusief zijn, is essentieel voor het moreel, de samenhang en de paraatheid van het leger. Nellis Air Force Base zet zich in om een omgeving te bieden en te verdedigen die wordt gekenmerkt door gelijke kansen, diversiteit en inclusie.

  Socialisten zijn geestelijk gestoorden, dat mag wel duidelijk zijn

  Like

 13. Jan zegt:

  De zoveelste randdebiein de Amerikaanse politiek dient zich aan

  Burgemeester Jimmy Matta van Burien (Washington) beweerd het slachtoffer te zijn van een “haatmisdaad” vanwege bliksemschichten op een reclamebord dat tegen ‘progressieve’ kandidaten gericht is.

  Het bord drong er bij mensen op aan om niet op Matta, Hugo Garcia, Sarah Moore en de marxistische kandidaat Krystal Marx (je moet wel gek zijn om deze naam te houden) te stemmen – en te lezen: “POLITIEK VAN SEATTLE IS SLECHT VOOR BURIEN.”

  Er werden ook stickers met de tekst “CORRUPT” op de uiterst linkse kandidatenborden geplaatst.

  Matta vertelde het lokale station KIRO 7 dat de bliksemschichten “nazi-symbolen” waren die werden gebruikt om zijn identiteit en die van de andere kandidaten aan te vallen.

  “Burien heeft 54.000 inwoners. 42% ‘mensen van kleur’. 25% Latino. Deze gemeenschap is veranderd. Sommige mensen zijn er misschien bang voor. Ze weten misschien niet wat er gaat komen en sommige mensen willen dat gewoon niet, ‘zei Matta. “Wat is de reden om een ​​persoon van kleur corrupt te noemen als je het niet kunt onderbouwen?”

  De losgeslagen gek zei dat hij wil dat de verantwoordelijke persoon wordt vervolgd… voor het uitoefenen van hun rechten op het Eerste Amendement.

  “Is het omdat we de tactiek van Donald Trump terugbrengen van ‘ze sturen hun ergste, hun verkrachters, hun dieven naar Amerika?'”, voegde Matta eraan toe. “Voor mij is dat wat het betekent. Deze tactieken hier vandaag zijn ongepast en ik wil dat deze persoon wordt vervolgd omdat dit een aanval is op onze democratie. Punt.”

  Moore zei ook dat ze zich “erg gestoord voelde” door de afbeeldingen, en voegde eraan toe: “het leek op haatsymboliek.”

  De burgemeester zei dat hij contact zal opnemen met de lokale politie en het ministerie van Justitie over mensen die gemeen tegen hem zijn en bood een beloning van $ 2.000 aan “voor alle informatie die de politie van Burien kan helpen bij het arresteren van degenen die verantwoordelijk zijn voor de reclameborden”, aldus de burgemeester. het KIRO-rapport. Hij eist ook dat de FBI! een onderzoek opent.

  Om de situatie nog lachwekkender te maken, hield Matta een ‘gemeenschapswake’ om ‘de gemeenschap te genezen’ van ‘haatdragende taal’.

  Dit is niet de eerste keer dat Matta ‘hate crime’ gilt.

  In 2018 beweerde Matta dat hij fysiek en verbaal was aangevallen door een oudere blanke man tijdens het bijwonen van een buurtfeest.

  De jankert 3 jaar geleden

  Matta vertelde The Seattle Times dat zijn aanvaller hem van achteren aanviel, zijn arm pakte, die om zijn nek wikkelde en hem naar beneden bracht en in zijn oor begon te praten.” Hij fluisterde: “We laten jullie Latino-illegalen onze stad niet overnemen.”

  Craig Pierce Tweney, 63, werd beschuldigd van kwaadaardige intimidatie en vierdegraads mishandeling.
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/07/washington-mayor-ridiculously-claims-victim-hate-crime-lightning-bolts-yard-sign/

  Like

 14. Jan zegt:

  De rooien vernietigen Amerika

  Like

 15. Jan zegt:

  De bagger in Amerikaanse metro’s wordt door sommigen niet meer geaccepteerd

  Een dappere vrouw scheurde de perverse advertenties in de metro van New York weg
  Andrea Widburg

  Iedereen die met het openbaar vervoer reist, weet dat reclame bij het pakket hoort. Aan de buitenkant van bussen en aan de binnenkant van zowel bussen als metro’s worden mensen bestookt met advertenties. In New York zijn veel van die advertenties afkomstig van OKCupid, die aanmoedigen wat vroeger afwijkende seks werd genoemd en een linkse, pro-abortusagenda pushen. Een dappere vrouw scheurde die advertenties echter met de hulp van een paar vrienden (of behulpzame omstanders?), terwijl ze mensen de les las over de propaganda die erin werd gegoten, inclusief propaganda over COVID. Het was briljant.

  Omdat ik nog nooit online datingservices heb gebruikt, moest ik OKCupid opzoeken. Volgens Wikipedia is het een “in de VS gevestigde, internationaal opererende online data-, vriendschaps- en voorheen ook een website en applicatie voor sociale netwerken.” Dat klinkt onschuldig totdat je je realiseert dat het (moeilijk) geschikt is voor de niet-heteroseksuele menigte, inclusief (opnieuw van Wikipedia) mensen die beweren “aseksueel, genderfluïd, panseksueel, sapioseksueel en transgender” te zijn.

  Vanaf 2018 begon OKCupid agressieve anti-Trump, anti-gun, pro-niet-normatieve seksadvertenties in New York te vertonen. In het afgelopen jaar zijn die advertenties blijkbaar nog politieker geworden en openlijk obsceen. Hier zijn voorbeelden van de advertenties die de metro’s van New York bezaaien, te beginnen met het perverse geslacht

  Het was te veel voor een Aziatische vrouw die, samen met een mannelijke vriend (of gewoon een bondgenoot van de metro), en met luide aanmoediging van een vrouw die de gebeurtenis opnam, de advertenties verscheurde en (terecht) beweerde dat ze kinderen vernietigen. Ze vertelde de apathische metrorijders dat de vaccinpropaganda uit New York City veel minder nuttig is dan alleen New Yorkers laten afvallen. Ze wees er ook op dat dit het soort dingen is dat tot het communisme leidt. Zoals ik al zei, ze is Aziatisch, dus ik vermoed dat er ergens in haar achtergrond een persoonlijke ervaring is, of familie-ervaring, met het communisme in China of Zuidoost-Azië.

  De vrouw is buitengewoon dapper. Als meer van ons zouden kunnen worden opgewekt om haar voorbeeld te volgen – niet eens dingen afbreken maar alleen maar praten – zou het enorme momentum dat linksen hebben tot stilstand komen.
  https://www.americanthinker.com/blog/2021/09/one_brave_woman_ripped_down_the_perverted_ads_on_the_new_york_subway.html

  Ik moet zeggen het is wel een onvoorstelbare bagger waartegen je moet aankijken. En ik maar denken dat de publieke ruimte van iedereen is, maar deze is hier duidelijk voor geschift slinks

  Like

 16. Jan zegt:

  Om te huilen

  Dr. Rachel Levine was sworn in as the first female four-star admiral in the history of the U.S. Public Health Service Commissioned Corps, a uniformed service of more than 6,000 health, science and engineering professionals. https://nyti.ms/3lWLKJv

  https://mobile.twitter.com/nytimes/status/1450587597340913664

  Like

 17. Jan zegt:

  Aangezien de communisten/anarchisten (voormalige Democraten) de tussentijdse verkiezingen grandioos zullen verliezen grijpen zij naar hun enig middel, de Republikeinen verbieden mee te doen

  Links lanceert poging om tussentijdse verkiezingen te winnen door Republikeinen te diskwalificeren wegens ‘opstand’

  Sommige Democraten gebruiken de verjaardag van het Capitooloproer van vorig jaar op 6 januari om een poging te lanceren om de tussentijdse verkiezingen van 2022 te winnen door Republikeinen die de poging steunden om de resultaten van de verkiezingen van 2020 aan te vechten, hen te diskwalificeren als “oproerlingen”.

  De poging, aangevoerd door Rusland hoaxer Marc Elias, wil gebruik maken van een bepaling van het na de Burgeroorlog 14e Amendement dat werd opgesteld om voormalige Confederalen of iedereen die “zich heeft beziggehouden met opstand of rebellie tegen de staat, of hulp of troost hadden verleend aan de vijanden” uit te sluiten van een federaal ambt. Elias heeft hier maanden op aangedrongen:

  Elias is de belangrijkste verkiezingsadvocaat voor de Democratische Partij in het hele land en heeft nauw samengewerkt met de nationale partijleiders.


  Iedereen die het team van president Donald Trump heeft geholpen bij het aanmoedigen van het aanvechten van de verkiezingsresultaten in het Congres, wordt gedefinieerd als “deelnemen” aan de opstand, aldus de coalitie, die een Rolling Stone-rapport als bron aanhaalt, en verschillende zittende Republikeinse Congresleden noemt die zij zou diskwalificeren voor het betwijfelen van de verkiezingsresultaten voor 2020.

  Sommige Democraten zijn al begonnen met het eisen van de diskwalificatie van Republikeinen die alleen maar juridische brieven hebben ondertekend ter ondersteuning van verkiezingsuitdagingen in de rechtbanken. Zoals de liberale grondwetgeleerde Jonathan Turley, die tegen de pogingen tot diskwalificatie is, onlangs opmerkte, zijn de VS fel gekant tegen dergelijke pogingen in andere landen, zoals Iran.

  Bovendien, zoals herhaaldelijk is gebleken, hebben veel Democraten in het verleden bezwaar gemaakt tegen de certificering van verkiezingsresultaten, en Elias leidde zelf de inspanning van de Democraten om het idee te planten dat de verkiezing van Trump in 2016 onwettig was vanwege “Russia collusion”.

  Volgens de nieuwe norm van de Democraten zouden veel van hun eigen mensen – waaronder president Joe Biden – worden gediskwalificeerd.

  https://www.breitbart.com/politics/2022/01/05/democrats-launch-effort-to-win-midterms-by-disqualifying-republicans-for-insurrection/

  Like

 18. Jan zegt:

  Kleine kinderen worden massaal geestelijk kapot gemaakt

  Naschoolse Satan Club” gericht op kinderen van 6 tot 11 jaar op basisschool in Illinois, veroorzaakt grote woede

  Moline, IL – Een schooldistrict in Illinois ligt onder vuur omdat het een ‘naschools Satan Club’ programma heeft toegestaan dat wordt aangeboden door The Satanic Temple.

  Ouders zijn woedend nadat deze week op de sociale media een flyer circuleerde waarop leerlingen van Jane Addams Elementary in de leeftijd van 6 tot 11 jaar werden uitgenodigd voor een naschoolse Satan Club.

  De medeoprichter van de Satanic Temple beweert dat de Satan Club niet zal proberen om kinderen te bekeren tot het Satanisme of hen te dwingen om de duivel te aanbidden.

  “Dit is eigenlijk geen club die bedoeld is om het Satanisme te bekeren of zelfs maar deel te nemen aan discussies over religieuze opvattingen,” vertelde Satanische Tempel mede-oprichter Lucien Greaves aan WQAD. “Dit is een educatief programma dat zich richt op kritisch denken en basisvaardigheden.”
  https://www.bnd.com/news/nation-world/national/article257283327.html

  Like

 19. bobzelf zegt:

  WAT EEN HEERLIJK NACHIE STUITEREN JANNEMAN KNAP HOOR

  WHAHAHAHAHAHAHAH

  OOM THE BRAINSURGEON

  Like

 20. Jan zegt:

  Is Amerika op weg naar een ineenstorting van het systeem
  VICTOR DAVIS HANSON

  In de moderne tijd, net als in het oude Rome, hebben verschillende naties geleden onder een “systeem ineenstorting”. De term beschrijft het plotselinge onvermogen van eens welvarende bevolkingen om door te gaan met wat hen het goede leven zoals zij dat kenden had verzekerd.

  Plotseling kan de bevolking de ooit overvloedige levensbehoeften niet meer kopen of zelfs maar vinden. Ze voelen dat hun straten onveilig zijn. Wetten worden niet gehandhaafd of worden oneerlijk gehandhaafd. Elke dag werken er dingen niet meer. De regering verandert van betrouwbaar in wispelturig of zelfs vijandig.

  Neem het Venezuela van nu. In 2010 was het ooit welvarende olie-exporterende land verzonken in een zelf gecreëerde puinhoop. Voedsel werd schaars, misdaad alomtegenwoordig.

  Radicaal socialisme, nationalisatie, corruptie, het opsluiten van tegenstanders en de vernietiging van grondwettelijke normen waren de boosdoeners.

  Tussen 2009 en 2016 werd het ooit relatief stabiele Griekenland bijna een derdewereldland. Dat gold ook voor Groot-Brittannië in zijn socialistische dagen in de jaren zeventig.

  Het jonge presidentschap van Joe Biden leidt de Verenigde Staten misschien al naar een soortgelijke ineenstorting.

  De extreem linkse “woke” ideologie heeft het idee van een grens zo goed als uitgewist. Miljoenen verarmde buitenlanders komen illegaal de Verenigde Staten binnen – en tijdens een pandemie zonder COVID-19 testen of vaccinaties.

  De gezondheidsbureaucratieën hebben aan geloofwaardigheid ingeboet nu de officiële communiqués over mondkapjes, kudde- en verworven immuniteit, vaccinaties en comorbiditeiten blijkbaar veranderen en zich aanpassen aan de waargenomen politieke realiteit.

  Na tientallen jaren van verbetering in de rassenverhoudingen, valt Amerika terug in een premoderne stammenmaatschappij.

  De misdaad stijgt. De inflatie giert. De verdienstelijkheid wordt belachelijk gemaakt en dus worden we meer geregeerd door ideologie en stammen.

  De stijgende prijzen van de spullen van het leven – brandstof, voedsel, huisvesting, gezondheidszorg, vervoer – wurgen de middenklasse.

  Miljoenen blijven thuis, tevreden met het feit dat ze door de staat betaald worden om niet te werken. Voorraadtekorten en lege schappen zijn de nieuwe norm.

  Negentiende-eeuwse trein overvallen zijn terug. Net als het stadsgeweld van de jaren 1970, vol plunderingen, carjackings en willekeurige moorden op onschuldigen.

  Na het debacle in Afghanistan zijn we teruggekeerd naar de donkere dagen na de nederlaag in Vietnam, toen de afschrikking van de VS in het buitenland eveneens was verbrijzeld en wereldwijd terrorisme en instabiliteit de norm waren in het buitenland.

  Wie had een jaar geleden kunnen denken dat Amerika nu Saudi-Arabië en Rusland zou smeken om meer olie op te pompen – terwijl wij onze eigen oliepachten introkken en pijpleidingen en olievelden afsloten?

  Onze weg naar de ineenstorting van systemen is niet te wijten aan een aardbeving, klimaatverandering, een kernoorlog, of zelfs de COVID-19 pandemie.

  In plaats daarvan zijn de meeste van onze kwalen aan onszelf te wijten. Ze zijn het directe gevolg van op hol geslagen ideologieën die zowel onmenselijk als tegenstrijdig zijn met het traditionele Amerikaanse nuchterheidsprincipe.

  Hard-linkse officieren van justitie in onze grote steden weigeren duizenden gearresteerde criminelen aan te klagen – in plaats daarvan vertrouwen ze op failliete sociale rechtvaardigheidstheorieën.

  De rechtshandhaving is willekeurig gefinancierd en belasterd. De afschrikkende werking van de politie is verdwenen, zodat plunderaars, vandalen, dieven en moordenaars vrijer op het publiek kunnen azen.

  De “moderne monetaire theorie” misleidt ideologen dat het drukken van triljoenen dollars het publiek kan verrijken, zelfs als de resulterende inflatie mensen armer maakt.

  De “kritische racistische theorie” dicteert op absurde wijze dat het huidige “goede” racisme de gevolgen van het slechte racisme uit het verleden kan corrigeren. Een eens tolerante, multiraciale natie lijkt nu op het partijdenken van het voormalige Joegoslavië.

  De schuldige is opnieuw een gevoelloze “woke” ideologie die weinig waarde toekent aan individuen en alleen prioriteit geeft aan de zogenaamde collectieve agenda.

  Het handelsmerk van Woke is “gelijkheid”, of een geforceerde gelijkheid van uitkomst. In de praktijk worden we een stripboekversie van slachtoffers en slachtoffers, met woke opportunisten die als onze superhelden optreden.

  Het vreemdste in 2021 was de systematische aanval op onze oude instellingen, toen we onze voorouders tot zondebok maakten voor onze eigen onbekwaamheden.

  De woke hebben een ware oorlog gevoerd tegen het 233 jaar oude kiescollege en het recht van staten om hun eigen stemwetten vast te stellen bij nationale verkiezingen, de 180 jaar oude filibuster, het 150 jaar oude negenkoppige Hooggerechtshof, en de 60 jaar oude, 50-staten-unie.

  Het Amerikaanse leger, het ministerie van Justitie, de FBI, de CIA, het Center for Disease Control en de National Institutes of Health werden tot voor kort vereerd. Hun hoogste gelederen werden bemand door beroepsmensen die meestal immuun waren voor de waan van de dag.

  Nu niet meer. Deze bureaus en agentschappen verliezen het vertrouwen en de steun van het publiek. De burgers zijn eerder bang dan dat ze respect hebben voor de hoge pieten in Washington die de politiek hebben laten prevaleren boven de openbare dienst.

  De voorzitter van de stafchefs Mark Milley, procureur-generaal Merrick Garland, voormalige FBI-chefs als James Comey en Andrew McCabe, de gepensioneerde CIA-directeur John Brennan, en Anthony Fauci, hoofd van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, hebben allemaal hun professionele werkterrein gepolitiseerd en ver overschreden.

  Ze deden in openbare forums alsof ze verkozen wetgevers waren in de race voor herverkiezing. Sommigen logen onder ede. Anderen demoniseerden critici. De meesten probeerden de lieveling van de media te worden.

  Deze vrije val van de overheid wordt overzien door een tragisch verbijsterde, humeurige en incompetente president. In zijn verwarring lijkt een steeds impopulairder wordende president Joe Biden te geloven dat zijn verdeeldheid zaaiende chaos werkt, door zijn politieke tegenstanders te kleineren als racistische confederale rebellen.

  Nu we op weg zijn naar de tussentijdse verkiezingen van 2022, wie zal onze afdaling stoppen naar collectieve armoede, verdeeldheid en door onszelf veroorzaakte waanzin?
  https://pjmedia.com/columns/victor-davis-hanson/2022/01/20/is-america-heading-for-a-systems-collapse-n1551120

  Like

 21. Jan zegt:

  Like

 22. Jan zegt:

  Ons autoritaire moment
  Jeffrey Folks

  In The Authoritarian Moment waarschuwt Ben Shapiro voor de opkomst van censuur, kiezersbedrog, nepnieuws, en andere linkse tactieken om de macht te grijpen. Volgens Shapiro komen deze autoritaire misbruiken vooral voor sinds het begin van Obama’s tweede termijn, omdat het in zijn tweede presidentiële campagne was dat Obama de noodlottige beslissing nam om de Democratische partij te radicaliseren en haar toekomst te verbinden aan een coalitie van zogenaamde gemarginaliseerde of minderheidsgroepen.

  Shapiro geeft de voorkeur aan de term “autoritair”, maar hij had net zo goed totalitair, dictatoriaal, fascistisch, stalinistisch, of een aantal andere termen kunnen gebruiken. Het is duidelijk dat er in Amerika iets zeer verontrustends aan de hand is dat we in het verleden niet hebben gezien, en dat progressief links, dat de macht wil uitoefenen en behouden, erachter zit.

  Het is ook duidelijk uit Shapiro’s analyse dat progressieven de vijanden zijn van gewone Amerikanen en dat progressieve waarden in alle opzichten ingaan tegen het denken van fatsoenlijke, hardwerkende Amerikanen die houden van familie, land en God. Deze fatsoenlijke burgers worden door links gehaat, simpelweg omdat ze fatsoenlijk zijn en weigeren deel te nemen aan de antikapitalistische, antidemocratische en anti-blanke woke-cultuur.

  Helaas zijn progressieven in het voordeel. Zij zijn vurig, bijna religieus (of pseudo-religieus) in hun streven naar verandering. Zij vormen een kleine, samenhangende groep, vergelijkbaar met de Bolsjewieken in het revolutionaire Rusland, en net als die revolutionairen geloven zij dat de rechtvaardigheid van hun zaak elk soort gedrag rechtvaardigt (“met alle middelen die nodig zijn”, zoals zij zeggen). En omdat zij Midden-Amerika en zijn inwoners verachten, worden zij gemotiveerd door de sterkste emotie: haat.

  Niets van dit alles kan gezegd worden van gewone Amerikanen, die nog steeds geloven in eerlijk spel en het volgen van de wet, en dat is de reden waarom zoveel belangrijke instellingen in handen zijn gevallen van progressieven, inclusief de regering, bedrijven, onderwijs, de federale bureaucratie (inclusief elementen binnen de FBI en de IRS), amusement en sport, en zelfs de kerk. Zoals Shapiro het stelt, zijn gewone Amerikanen om te beginnen niet gericht op de cultuuroorlog, en als ze dat wel zijn, zijn ze te beleefd om bezwaar te maken. Ze missen het fanatisme en de meedogenloosheid van links, en dus is links aan de winnende hand.

  Helaas vallen veel goedbedoelende conservatieven in deze “te beleefde” categorie. Velen van ons hebben te lang geloofd dat totalitarisme nooit zou kunnen gebeuren in Amerika. We geloofden dat onze grondwettelijke garanties en ons systeem van checks and balances ons veilig zouden houden. We denken graag dat Antifa en Black Lives Matter gewoon randgroeperingen zijn die hun dag zullen hebben en zullen verdwijnen, dat de overname van de regering door links tijdelijk is en dat de tussentijdse verkiezingen de constitutionele regering zullen herstellen. Het probleem is dat, na acht jaar Obama en een jaar Biden, het autoritarisme diep geworteld is.

  Nu worden we bedreigd met pogingen van links om permanent de macht te grijpen via federale controle op het stemmen, uitvoerende orders en een enorme uitbreiding van de federale uitgaven. Senatoren Manchin en Sinema hebben Build Back Better voorlopig misschien geblokkeerd, maar zelfs met de waarschijnlijkheid van een overwinning van de GOP in de herfst, hebben de Democraten nog negen maanden en een lame-duck Congres om hun zin te krijgen. En we zitten nog eens drie jaar opgescheept met een linkse president wiens realiteitszin twijfelachtig is, maar die in de handen lijkt te zijn van radicale handlangers.

  Wat links in gedachten heeft is huiveringwekkend, want het zou Amerika veranderen in een autoritaire natie, vergelijkbaar met communistisch China, theocratisch Iran, en oligarchisch Rusland. Net als deze dictaturen zou Amerika dan worden geregeerd door een permanente heersende klasse zonder enig respect voor onze grondwet of onze tradities van vrijheid en democratie. We zouden leven onder de tirannie van de eenpartijstaat, bureaucratische misstanden, ideologische censuur, frauduleuze verkiezingen, schijnprocessen en politieke vervolgingen, aspecten van de totalitaire staat die we al te goed kennen.

  Ben Shapiro bewijst met zijn boeken en populaire podcasts een dienst door de omvang van deze misstanden en de gevaren die in het verschiet liggen aan het licht te brengen. Het is duidelijk dat hij van Amerika houdt en toegewijd is om te proberen het te redden. Maar de krachten van het autoritarisme zijn machtig, goed gefinancierd, en invloedrijk, en het is verre van zeker dat de conservatieven zullen zegevieren.

  De verkiezingen van november zullen een goed begin zijn, maar zelfs met Republikeinen aan de macht in het Congres, blijft Biden nog twee jaar in het Witte Huis, en blijft een anonieme bureaucratie, waarvan het merendeel links georiënteerd is, de baas over bijna al onze overheidsinstellingen en -departementen. En het laat radicalen aan het hoofd van onze scholen en hogescholen, laffe CEO’s te bang om zich te verzetten tegen de afpersing van radicale leiders, en zelfs wetenschappers te bang om zich uit te spreken over zaken als klimaatverandering en biologische geslachtsverschillen. Het laat ons achter met een mainstream media establishment dat nog steeds in handen is van hersenloze linksen die de partijlijn spuwen over alles van nationale defensie tot abortus tot zogenaamde homorechten. Burgemeesters, rechters, staatsregeringen, gouverneurs en bureaucratieën op staats- en lokaal niveau zijn nog steeds in handen van links. En al deze progressieve leviathan is van plan Amerika om te vormen tot wat neerkomt op een fascistische staat.

  Om een kans te maken moeten we ons voortdurend verzetten tegen autoritarisme met legale en vreedzame middelen, door te stemmen en politieke organisatie, en door te schrijven en ons uit te spreken, en we moeten een beetje minder beleefd zijn in ons verzet. Als we falen, zal dit werkelijk “het autoritaire moment” zijn – of, meer ter zake, de vestiging van een totalitaire communistische staat in Amerika.
  https://www.americanthinker.com/articles/2022/02/our_authoritarian_moment.html

  Like

 23. Jan zegt:

  Nieuwe hoge ambtenaar in Biden’s ministerie van energie, departement van nucleaire energie. Hoe verzin je het! Sam Brinton.

  video

  Dit is de nieuwe aanwerving van Biden’s departement van energie: gender fluïde met een verleden in het hebben van seks met dieren, “kink,” en travestie. Zelfs in Weimar, werd dit soort perverse ontaarding ondergronds gehouden. Men kan alleen maar denken wat de uiteindelijke tegenreactie zal zijn.


  https://www.americanthinker.com/blog/2022/02/relax_biden_puts_an_lgbtq_activist_gender_fluid_drag_queen_pup_fetishist_in_charge_of_the_nuclear_waste_that_could_be_used_for_terror_bombs.html

  Niks te zien, gewoon doorlopen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s