Bondskanselier geeft toe: Lockdown-politiek is een “politieke principiële beslissing”

(Vertaling: E.J. Bron)

Een ontmaskerende bekentenis: in het kader van een persconferentie op 21 januari gaf de Duitse bondskanselier Angela Merkel toe dat de huidige lockdown-politiek niet op bijvoorbeeld medische of epidemiehygiënische feiten berust – maar op een politieke beslissing.

De onafhankelijke journalist Boris Reitschuster had op de genoemde persconferentie de vraag aan de bondskanselier gesteld waarom zij in haar deskundigencommissies niet van gedachten zou wisselen met critici van de actuele lockdown-koers; zo zou er bijvoorbeeld “het onderzoek van Ioannidis zijn, wetenschappelijk bewezen. Dat zegt: lockdown is schadelijk, helpt niet, er bestaat geen wetenschappelijk onderzoek dat de Duitse regering kon noemen. Waarom wisselt u niet van gedachten met expliciete critici, waarom wordt er geen rekening gehouden met het onderzoek van Ioannidis, als wetenschapper moet u toch altijd luisteren naar beide partijen (…).”

Het ontmaskerende antwoord van de bondskanselier: “(…) ziet u, er bestaat een breed spectrum van wetenschappers, en niet alleen maar diegenen die nu uitgenodigd zijn, zijn diegenen met wie ik spreek of met diegenen met wier resultaten ik me bezighoudt. Maar in het geheel zijn er ook politieke principiële beslissingen, die hebben met wetenschap niets te maken.”

Reitschuster merkt daarover op zijn website op: “De betekenis van haar [Merkel´s] uitspraken kan in mijn ogen nauwelijks onderschat worden. In feite geeft de bondskanselier daarmee toe dat haar koers niet zonder alternatief is. Dat zij echter tegen het alternatief beslist zou hebben.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Bondskanselier geeft toe: Lockdown-politiek is een “politieke principiële beslissing”

 1. Cathja zegt:

  De aap komt uit de mouw. En aangezien Mark Rutte als bijwagen van Merkel wordt gezien, kunnen we nu wel invullen wat er in ons land (op termijn) zal gaan veranderen.

  Als ik mijn mening mag geven: ik vind het een ronduit misselijk makend ‘spel’ wat hier gespeeld wordt, met de burgers van Duitsland (en misschien ook Nederland?) als slachtoffers. Ik kan mijn walging hiervan nauwelijks verbergen…

  Geliked door 5 people

 2. Republikein zegt:

  Zoiets als links lullen maar rechts vullen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob zegt:

  Wir haben es nicht gesagt.
  Aber jetz sage ich es trotzdem.
  Zuivere nazi politiek.

  Geliked door 2 people

 4. Bas zegt:

  Camera’s aan…..dan snel de mondkapjes op.

  Geliked door 3 people

 5. koddebeier zegt:

  Wanneer rot die heks is eindelijk op !!

  Geliked door 1 persoon

 6. verwardeman zegt:

  Wat een walgelijke piskut , vies vuil Stasi – wijf , ik hoop dat eerdags je kutkop eraf gekapt
  wordt door een van je knuffelmoSSels , achterlijke piskut !

  Like

 7. Qvic zegt:

  Dus de politiek heeft willens en wetens de grondrechten van de burgers geschonden en heeft met haar zogenaamde experts op het medisch gebied d.m.v. valsheid in geschriften en media propaganda de bevolking contant misleid en angst aangepraat. Dit puur voor een politiek doel, dat dit in strijd is met de code van Neurenberg betekent dat alle betrokkene die dit misleidende beleid tot uitvoer hebben gebracht en/of nog brengen. Dat zij alle persoonlijk aansprakelijk zijn van de alle (financiële en geestelijke) schade die zij hierdoor veroorzaakt hebben. Daar zij ook alle voor altijd uit hun functies ontheven zouden worden en voor hoog verraad aangeklaagd zullen worden. Dit proces zal door het militaire tribunaal uitgevoerd moeten worden. Afhankelijk van de betrokkenheid in hoedanigheid zullen er dan executies plaats vinden. Dit geldt niet alleen in Duitsland, maar dat geldt ook hier in Nederland en de rest van de EU.

  Geliked door 3 people

 8. Julia zegt:

  Merkel verplicht nu uitsluitend een medisch FFP2-mondmasker te dragen in winkels en het openbaar vervoer. De complete idioterie is ook in Oostenrijk volkomen doorgeslagen men is daar verplicht diverse kleuren mondkapjes te dragen een bepaalde kleur voor in de winkels, en andere kleuren voor overige doeleinden. Degenen die nu in Duitsland gaan tanken of winkelen en geen medisch FFP2 dragen krijgen een boete. Kijk even hoe dus mensen flink geld uit de zakken wordt geklopt omdat de medische FFP2 vrij prijzig zijn ben benieuwd wie hier nu weer belangenverstrengelingen in heeft en welke elitaire machtswellustelingen hier weer flink aan gaan verdienen. Tot op heden hebben al die mondmuilen niets uitgehaald en lossen helemaal niets op en wordt de onderdrukking tot het onacceptabele meer en meer opgevoerd.

  Geliked door 2 people

  • Yvonne zegt:

   Als zij het verplichten moeten ze het ook betalen , die wegwerpkrengen betalen we zelf waarvoor? Ze helpen nix, nada

   Like

  • Cathja zegt:

   @Julia op 25 januari om 17:19

   Je zult maar in Oostenrijk wonen en volledig kleurenblind zijn (zoals mijn echtgenoot)…..’
   dan heb je een prent aan je broek hangen eer je het weet.
   Diverse kleuren mondkapjes….., wie bedenkt dit soort idioterie?

   Like

 9. ronjaspers zegt:

  Stasi/nazi zwijn merkel is onderdeel van de N.W.O. kliek.

  Geliked door 3 people

 10. Frits zegt:

  Hoe 1 vrouw een heel land naar de kloten kan helpen. Al jaaaaaaaaren lang

  Like

 11. Jan zegt:

  Men slaat elkaar weer eens de hersenen in, nu weer eens over de vaccins

  Duitsland en Verenigd Koninkrijk in de clinch over AstraZenena-vaccins: Duitsers willen exportverbod EU
  ….
  Volgens ingewijden was de toon van het gesprek maandagavond ‘ongekend hard’. De Europese Commissie is bang dat AstraZeneca de beloofde doses mogelijk al heeft verkocht aan andere landen voor meer geld en wil dat de farmaceut de eerder gemaakte afspraken voor leveringen nakomt.

  Dat zou onder meer kunnen door een tijdelijk exportverbod voor vaccins in te stellen. Volgens de Duitse gezondheidsminister Spahn is dat een mogelijkheid waar AstraZeneca rekening mee moet houden: ,,Het gaat niet om EU first, maar wel om een eerlijke verdeling van de vaccins.”

  Verenigd Koninkrijk de dupe
  …..
  De Britse minister Nadhim Zahawi: ,,Wij gaan er vanuit dat wij precies het aantal doses krijgen waar we recht op hebben.”
  ….
  https://www.ad.nl/buitenland/duitsland-en-verenigd-koninkrijk-in-de-clinch-over-astrazenena-vaccins-duitsers-willen-exportverbod-eu~ab35fdbc/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s