“Ocean Viking” brengt 373 migranten naar Sicilië

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse autoriteiten hebben aan het “reddingsschip” Ocean Viking van de vluchtelingenorganisatie “SOS Méditerrannée” een haven toegewezen voor de 373 migranten aan boord. “We waren opnieuw bang voor een lange wachttijd op zee zonder toewijzing van een veilige plaats, zoals we dat in het verleden helaas vaak moesten meemaken”, deelde een woordvoerster van de organisatie mee.

Het weer in de Middellandse Zee zou snel slechter zijn geworden. “De talrijke baby´s en kleine kinderen aan boord lijden vooral onder zeeziekte. Ook daarom maakten we ons zorgen om een lange wachttijd op zee.” Tegelijkertijd herinnerde ze eraan dat er een Europese oplossing voor de opname van migranten in de EU gevonden zou moeten worden. Op dit moment zou de “burgersamenleving” deze taak proberen over te nemen.

“Ocean Viking” is sinds midden januari actief

Naar eigen zeggen redde de Ocean Viking de mensen donderdag en vrijdag in drie acties uit zeenood. Onder d emigranten zouden zich 165 minderjarigen bevinden, die voor 80% alleen zouden reizen. Onder hen zouden zich 21 baby´s en kleine kinderen bevinden. Bovendien zouden zich vier zwangere vrouwen onder de migranten bevinden.

Het schip was midden januari vanuit Marseille weer in zee gestoken. Daarvoor hadden Italiaanse autoriteiten het wegens schendingen van de veiligheidsvoorschriften tijdelijk stilgelegd. De Ocean Viking is een van de grootste “reddingsschepen” van de organisatie.

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Ocean Viking” brengt 373 migranten naar Sicilië

 1. Bas zegt:

  400
  https://www.geenstijl.nl/5157388/asielinstroom-week-3-spectaculair-gestegen/

  Asielinstroom week 3 SPECTACULAIR gestegen

  Aangescherpte lockdown, avondklok, thuiswerkplicht, masturbatieplicht, nog maar 1 iemand op bezoek om te masturberen, nog maar bij 1 iemand op bezoek om te masturberen

  Elke reis verhoogt de kans op meer besmettingen of het meenemen van nieuwe varianten van het coronavirus naar Nederland. Daarom is het dringende advies: blijf in Nederland. Ga niet op reis en boek geen reizen die in de periode tot en met 31 maart plaatsvinden.” Diezelfde Rijksoverheid aka Bente Becker (VVD) heeft afgelopen week 400 reizigers naar hier gehaald. Hier? Dat is Nederland.

  Geliked door 2 people

 2. andre zegt:

  De Ocean Viking is een high capability schip! Donderdag en vrijdag was 21 en 22 januari. De duitse ambassadeur Oliver Owcza had het schip de Ocean Viking binnen 2 dagen vol.

  https://www.libyaobserver.ly/inbrief/commander-libyas-coast-guard-german-ambassador-discuss-technical-support

  En vergeet niet om 2100 uur binnen te zijn.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Als die 373 immigranten in dat schip allemaal op elkaar zaten, zonder mondkapjes, zullen ze elkaar zeker wel met het coronavirus hebben besmet!

   Like

 3. Claudia Millenaar zegt:

  Hoppa weer 373 kostgangers erbij, afwachten wat de na-stroom hier weer zal zijn en ook die levenslang in de kost.

  Enfin, het einde zal zijn dat inderdaad – en zo ik intussen ook begrijp, volledig de bedoeling is – niemand nog iets zal bezitten. Ik wens allen daarbij veel succes, want ik ga niet meedoen!

  Geliked door 2 people

 4. Harry zegt:

  Typisch dat de bemanning van een dergelijke zeewaardig zeeschip zich zorgen zou maken over slecht weer !
  Iemand vernomen dat het windkracht twaalf was ?
  Tien ?
  Acht ?
  Je reinste bedrog !
  De middellandse zee is een binnenzee met een heel nauwe ingang , waar de golven van de oceaan enorm door gedempt worden .
  Dus van enorme golven en gevaar voor een dergelijk schip is geen enkele sprake !

  Net als de “ vlucht “ van die negers , is het niet anders dan leugens en bedrog !
  En wat doet de EU ?

  Nou gewoon wéér niks !
  Opheffen die subversieve rotbende , anders óp naar een NEXIT !
  Hoe lang laten we ons nog bedonderen ?

  Stem PVV , mensen , de énige uitweg op termijn !

  Geliked door 3 people

 5. scherpschutter1943 zegt:

  wordt tijd dat de ocean viking tot zinken wordt gebracht. zo gezegd met man en muis vergaan. Ik hoop het.

  Like

 6. Marc zegt:

  Is er nou nergens een slimmerik die bij de Russen een oude sub aanschaft, om vervolgens al die schepen van die duivelse ‘mensenredders’ te torpederen?

  Like

 7. Julia zegt:

  Hoe triest eigen volk reizen verbieden of reizen onder strikt strenge voorwaarden en duizenden ongecontroleerde profiteurs blijven toelaten zij hebben vrij reizen of worden ze getest voordat ze een voet aan wal zetten op corona of andere besmettelijke ziekte zoals o.a. TBC en krijgen ze ook gelijk een gifprik en een vaccinatiepaspoort om vrij te reizen door Europa? Dan maar hopen dat zij positief worden getest dan kunnen ze heel snel met dezelfde boot terug naar de richting van waar ze vandaan komen. Dit is toch het huidige beleid!!!!! EU heeft zijn totale ondergang ondertekend waar heel veel Europeanen zwaar de dupe van zullen worden. Dus ik zou zeggen boek allen een leuke bootreis dan kan ongehinderd zonder enige voorwaarden.

  Like

 8. Julia zegt:

  Vrij reizen boek dan de ticket bij Ocean Viking het enige internationale reisbureau dat alle vrijheid biedt om vrij te reizen met gegarandeerde aankomst.

  Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Óók nog 4 zwangere vrouwen aan boord ? Ik zou ze willen zeggen (tegen die zwangere vrouwen) :
  `Stop een amandel in uw navel, toon uw aldus uitgedoste blote buik aan de douane-autoriteiten, zij zullen denken : aha, één gevulde koek en u zult toegang tot de EUSSR krijgen`.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s