Socialisme . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “delamontagne”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Socialisme . . .

 1. Jan zegt:

  Socialisten hebben zwaartekracht afgeschaft.
  ‘Professoren willen waarschuwen als student te maken krijgt met ‘eurocentrische’ en ‘blanke’ wetenschap. Newton had geprofiteerd van ‘kolonislisme’, anders was hij nooit zo ver gekomen. Wie in het vervolg natuurwetenschappen wil studeren moet op de koop toe zwart geouwehoer accepteren, iets met ‘uitbuiting’.
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/04/gravity-cancelled-professors-sheffield-university-want-disclaimers-isaac-newtons-theories-eurocentric-white-savior-science/

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb van jongs af aan grote weerstand gehad tegen socialisme, tegen de stroom in als het ware want ik kwam uit een arbeidersgezin en dan werd je door je omgeving geacht voorstander te zijn.
  Tot op zekere hoogte was ik wel voor een aantal socialistische wetten want wie kan er nou tegen zijn dat mensen die het moeilijk hebben een steuntje in de rug krijgen nietwaar.
  Nee daar zat het hem niet in, het zat hem meer in de uitvoering, in de zestiger en zeventiger jaren nam het misbruik van sociale wetgeving een vlucht.
  De WAO werd zowel door werknemers als werkgevers driftig misbruikt, iedereen kende in die tijd wel iemand die was ‘afgekeurd’ vanwege een niet bestaande rugkwaal. Niet iedereen keurde dat goed maar er melding van maken was not done, dan was je al gauw een NSB’er.
  Bijzonder want hoe je het ook wend of keert, als werkende ging toch een deel van jouw afdracht naar de portefeuille waaruit zo’n persoon ten onrechte betaald werd.
  Toen er in de tachtiger jaren eindelijk werd ingegrepen ging dat juist weer ineens met de botte bijl, eerst werd de uitkering drastisch teruggeschroefd en direct daarna werden de regels zo aangescherpt dat je eigenlijk kon stellen dat de hele WAO werd afgeschaft.
  Het punt is gewoon dat de socialisten aan de top, de mensen die het allemaal verzinnen zeg maar met de rug naar de samenleving staan.
  Die begrijpen niet dat als je een uitkering bijna even hoog maakt als het voordien verdiende inkomen dat het vragen is om moeilijkheden.
  Kijk naar de huidige socialistische partijen, daar zitten geen mensen die ooit “in het zweet des aanschijns” hebben gewerkt, de doctortitels vliegen je om de oren.
  Schrijftafel geleerden dus, nog nooit een dag gewerkt maar ze denken zelf wel inzicht te hebben hoe bijvoorbeeld een stratenmaker zijn leven eruit ziet.
  Nou ik heb nieuws voor ze; dat hebben ze niet, nog niet eens bij benadering !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s